Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Düşünce üretememek, cümle kuramamak....

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Düşünce üretememek, cümle kuramamak....

slm

Ben hakan 25 yasındayım . Benım ciddi bir sorunum var . kimseyle iletişim kuramıyorum . İletişim kuramamım sebebı dusunce uretemıyorum.Hiç bir konu hakkında konusacak 3-4 kelime bulamıyorum. hanı derler yaa kendını ıfade edememek ıste bendekı sorun bu kendımı ıfade edemıyorum.bu yuzden hıc arkadasım yok .bu sorun kucuklugumden berı var.ama yas ılerledıkce bazı seylerın farkına varmaya basladım hayatta tek basıma nereye gıdıyorum? artık dısırı cıktıgımda ıcımde hep bır sıkıntı var kendımle yuzlesıyorum sankı . hep ınsanları gozlemlıyorum herkes arkadaslarıyla bır yerlere gıdıyorlar. gezıyor eglenıyor . Ben napıyorum dıyorum . ne okul arkadasım var ne de mahelle arkadasım var . Arkadas cevrem olmadıgı ıcın hiç bir sosyal faaliyetim yok . tek basıma birşeyler yapmak ıstıyorum ama olmuyor. Dışarı cıkmak ıstemıyorum artık .

facebook ta lısedekılerle bır bulusma oldu gittim 4-5 saat oturduk ınanın gittiğime pişman oldum hiç bir şey konusmadım . konusamıyorum . konusmak ıcın hıc bır sey gelmıyor aklıma.Konusmadıgım ıcınden hep ınsanlardan kacıyorum . bu yuzdende bir daha gitmedim bulusmalara.

İşyerindede aynı sorun var. Yine kimseyle fazla konusmuyorum.Bir şey anlatmak istediğim zman heyecanlanıyorum bu sefer kelimeleri dogru soyleyemıyorum kelimeler agzıma tıkanıyor 3-4 kelimeden sonra her sey yarım kalıyor.

Evdede aynı sorun var eve geldıgımde hemen odama PC nın basına gecıyorum. Ne annemle ne babamla konustugumu bilmem. Kuzemlerımle bıle konusamıyorum . anlatacak hıc bır sey olmuyor zıhnım bombos. cumle bıle kuramıyorum . bu yasa geldım artık ınsanların cok sessızsın demesını ıstemıyorum...

Forumlarda bıraz arastırdım bazı kısılerdede bu sorun var. ama tam olarak bendekı gıbı bır sorun yok. dusunce uretememek veya cumle kuraramamak gıbı bır sorun gormedım .

su yazdıklarımı bıle zor yazdım toplam 2-3 saatımı almıstır. Bir şeyleri anlatmakta gerçekten zorlanıyorum. Ne yapıcagımı bılmıyorum. böyle gelmiş böyle gider mi demeliyim . Bu durum gecer mı. doktora gitmem gerekır mı tedavısı var mı ? bunun için psikoloğa mı psikiyatriste mi gitmem gerek . yoksa grup terepislerini mi katılmam lazım . Gençliğimin boyle bosa gitmesini istemiyorum artık.

Psikolog veya dediğin gibi grup terapilerine katılman senin için çok faydalı olur bence.Önce psikologa git.Orda onunla rahatça konuşabilirsin.Daha sonra biraz daha iyi hissettiğinde grup terapilerine katıl.Zamanla değişeceğine eminim

Yorum

1-2 saatte yazmış olsan da kendini iyi ifade etmişsin. çalışıyormuşsun(şunu da söyleyim ; böyle olupta çalışamayanlar da var sen yine de çalışabiliyormuşsun ); çalıştığın yerde bir sosyal ortamdır. insanlarla iletişimin oluyordur sanırım. ben doktor değilim teşhis koyayım ama yazdıklarına göre sosyal fobin olduğunu tahmin ediyorum. düşünce üretemiyorum ve cümle kuramıyorum demişsin, bunun için çokça kitap okumanın, güncel olayları takip etmenin bu sıkıntıları atlatmana yardımcı olacağını düşünüyorum. sosyal fobini de -imkanın varsa- uzman bir psikologtan yardım alarak halledebilirsin sanırım. ama ortalık şarlatan doktorlardan geçilmiyor (genelleme yapmıyorum .) birilerinden yardım almak seni rahatlatacaktır.
      Last edited by hayal78; 28-02-2010, 03:33 PM.

Yorum

Senin durumun farklı olabilir ama ben kendimden örnek vererek yardımcı olmaya çalışayım. düşünce üretememek dediğin şey belki de şudur: düşüncelerini bir temele oturtamıyor olabilirsin yani hiçbir şeyden emin olamadığın için konuşmakta ve yorum yapmakta isteksiz oluyorsundur belki. Bence bunları bir düşün.

Yorum

evet bunun adı düşünce üretememek olmamalı. herkesin düşünceleri vardır.ama herkes ifade etmez. bence ifade edememenin nedeni düşüncelerine odaklanamayıp toparlayamamak ki yazdıklarını ifade etmek için 1-2 saat uğraşmış olduğunu söylemen bunu gösterir bence tabiki, uzman değilim sonuçta bunlar yorum . bununda farklı nedenleri vardır içsel ya da sosyal baskıdan kaynaklı daha önceden biçimlenmiş ve seni böyle davranmak zorunda bırakan şeyler.
          grup terapisidir sanırım çözümü

Yorum

bende 24 yaşındayım.
            valla aynı sorun bazen ama bende de oluyor fakat böyle değil.ben mesela sosyal fobiliyim.kendimi bildim bileli.
            ben doktora gittim derdimi sıkıntımı zor da olsa anlatmaya çalıştım.
            sadece sosyal fobili değilim panik atak,obsesif kompülsif rahatsızlıklarımda var.
            ama içlerinde en baskını sosyal fobi yinede.beni en çok rahatsız edeni.
            telaffuzda zorlanıyorum bende daha çok konuşurken.boğazım kuruyor sık sık nefes alma ihtiyacı hissediyorum.
            şunu hiç düşündünüzmü konuşamamak kendini ifade edememek çekinmektende kaynaklanıyor olabilirmi yani
            bana ne derler ya yanlış bir şey söylersem ya yanlış anlaşılırsam
            gibi..çünkü bunu ben yaşadığım için biliyorum ne kadar zor olduğunu.
            ama zihin boşluğu düşünce üretememek farklı bişey.yada unutkanlık..
            bunu ben kitap ve gazete okumakla gidermeye çalışıyorum.
            düzenli nefes alıp veme teknikleri de dahil.size yardımı olurmu bilemem ama söylemek istedim...

Yorum

aynı sorun bendede var . Sebebini biliyorum

Eğer sürekli konusan birisi , sürekli insanlar içinde iletişimde olan birisi değilseniz ,, bu sorunlar ortaya çıkıyor.

Beyin öyle bir organ ki , siz ne verirseniz onu alıyor . Hayatı kafamda bitirdiğimden beri bendede aynı şeyler oluyor

Aklıma hiç bişey gelmiyor ,, çünkü beyin düşünmeyi , bilgi alış verişini , tüm reflekslerini yitiriyor.

adeta zombi gibi kalıyosunuz.

Yorum

ya ben de öyleyim... bu yüzden faceboooktan çıktım... ben ailemle iyi iletişim kuruyorum ısındığım yere iyi iletişim kuruyorum ama bir yere gittiğim zaman kekeliyorum... kalp atışlarım hızlanıyor... konuşamıyorum... ben biliyorum doktora falan gitmedim ama sosyal fobik birisi olduğumu biliyorum...hayatta hiç dostum olmadı hep hayal kırıklıkları oldu... ama sana diyeceğim şu ben doktor değilim ama sen sosyal fobisi olan bir ardaşımızsın... kesinlikle bi psikiyatriye git bi teşhis koysunlar yada imakanın varsa bir psikoloğa git derim... derdini çok iyi anlıyorum çünkü ben de senin gibiyim neredeyse... ailemle ve teyzem halam dayım vs... olmasa ben hiç iletişim kurmuyorum ya... insanlarla iletişim kurabilmem için ısınmam gerekiyor... belki senin sorunun da bundandır ısınman gerekiyordur... insanların yanında dur ve kendini rahatlat..gerisi gelecektir

Yorum

Sosyal Kaygı çekenlerin çoğunda bu durum oluşuyor galiba .. bende de var .. sanki bi birikimle sürekli kaygı-anksiyete vb. duymaktan insan biryerden sonra doğal-yaratıcılığını kaybediyor .. çağrışım yapmamaya başlıyor sanki beyin .. sürekli dışarıdan gelene odaklanmaktan mı oluor acaba .. içten gelen de bir süre sonra sadece anksiyete olmaya başlıyor .. bilmiyorum ne yapacaız nasıl üstesinden geleceiz .. sonuçta da yalnızlıa yol açıyor ve kendi etkisinden etkilenerek artıyor .. pek olumlu bi yaklaşım olmadı

hakan kardeşim öncelikle senin de tahmin edecein gibi bir uzmanla görüşmelisin .. o yalnızlığı kabullenme ..
                  Belki birgün "bir an" ; tüm yaşananlara değer ... Belki de biz o "anı" çoktan yaşamışızdır ... ForAwar

Yorum

Yazında kendimi gördüm ama umudu kaybetmemek lazım. Bence hemen bir amaç edinmelisin. Düşüncelerini yoğunlaştırabileceğin bir şeyler mutlaka vardır.

Yorum

Kendini iyice yalnızlığa hapsetmişsin. Kesinlikle doktora görünmen lazım, mutlaka faydasını göreceksin.
                      Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sonbaharr View Post
                        Kendini iyice yalnızlığa hapsetmişsin. Kesinlikle doktora görünmen lazım, mutlaka faydasını göreceksin.
                        Katılıyorum bu görüşe.Yazında dediğinin aksine gayet iyi ifade etmişsin kendini.Bence sonbaharr ın dediği gibi bir psikologla görüş.Kendini bu kadar içine hapsetme.

Yorum

Aslında ne kadar anlatırsan anlat karşındakinin bildiğiyle sınırlısın.
                          o yüzden sen istediğin şeyi konuş gerisini boşver. anlayan sadece anlamak istediğini anlıyor zaten.

Yorum

Bence değişik türlerde kitap okuma ve film izlemenin faydasını görürsün arkadaşlarında söylediği gibi bencede birşey bilmemekten daha çok ifade etmekte zorluk çekmek var bir soruya tepkiye verilecek cevabı bende bazen buluyorum bazen bulamıyorum ne kadar farklı ve çok insanla iletişime girersen herbirinde farklı bilgiler öğreniyorsun Aslında kendi bilgin dediğin şey öğrendiklerindir ancak hiçbir insanla iletişime giremiyorsan bi şekilde araştırıp iyi bir uzmana görünmeni tavsiye ederim o sana daha akılcı çözümler sunacaktır sonuçta net ortamındaki diyalogla birebir görüşme çok farklı ama şunuda unutmaki o sana sadece yol gösterebilir seninde çaba göstermen gerekir ve sende artık bu duruma ben gibi katlanamıyorsun haksızda değilsin başlangıcı yaptın gelilşmelerden haberdar edersen sevinirim.
                            2 sa de sürse 3sa de sürse bu sitede farklı konularda kısa-uzun yorumlarını yapmaya gayret et en azından yorumları takip et ve fikir edin.

Yorum

arakdaslar cevap yazdıgınınz ıcın tşkler . cevaplarınız benı gercekten rahatlattı.

Ama ben sorunun fızıksel olrarak ta etkılerının oldugunun dusunuyorum . Ben cok kucukken annemın bana nıye baskalarının yanlarında konusmadıgımı soyledıgını hatırlıyorum. ilkokuldayken kompozısyn yazamazdım sımdıde yazamıyrum. Tüm okul hayatım boyunca sözel derslerim hep zayıftı.Düşünce üretemıyorum . yorum yapamıyorum. en basıtınden izlediğim bir film i anlatamam. ifade edemem. olay unutmak felan degıl. izledgimi , duydugumu ifade edemiyorum. (matematik ve geometrı derslerım hep iyiydi)

Beynin hem sayısal hemde sozel bolmlerı var . Ben beynımın sozel olan kısmın gelişmedigini dusunuyrum . Bu dogum sırasında olabılır veya gelişme cagında o kısmın gelişmedigi de olabilir. hanı insanların basına kablolar felan baylayıp beynı ınceleyen testlerden yaptırmak ısıtıyorum . bu konuda bılgısı olan var mı. Beynı ınceleyen hangı alan oluyor.

öncelikli olrak bu testlerı yaptırmak ve daha sonra uzun bır psıkolog tedavısı alman gerektıgını dusunuyorum.

Düşünce üretememem fiziksek bır sorun oldugunu, bu sorundan dolayı baskalarının yanında konusamamam , heyecanlanmam ,onların sordukları basıt sorulara o an cevap veremeyıp 2 gun sonra kendı kendıme cevap verebılmem, insanlardan kaçmam iletişim kuramamam bunlarda psıkolojık nedenlerdir psıkolog tedavısı gerektırı

calıstıgım yerde yazın mudur olma gibi bir durumum var . mudur olmaktan korkmuyorum da ay da 2-3 kere sırkette toplantılar oluyor ve herkez sunum yapmak zorunda işte bundan korkuyorum 30-40 kısının karsına gecıp ne konusucam dıyorum. su an sırket calısanlarına bazı egıtımler verıyor bu egıtımlere katılıyorum . 2 gunde toplam 16 saat boyunca hıc bır katılımım olmuyor . hatta bır egıtımde ınsan kaynaklarından bırı sertıfakaları dagıtırken hakan degıp 2 gun boyunca hıc konusmadıgından tebrık ederım gibi laflarda soyluyor . Bazen işi bırakmak ıstıyorum ....

Yorum

İşleniyor...
                              X