Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Düşünce üretememek, cümle kuramamak....

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

ark sana yardımcı olmak çok isterim
    söyle başlayim
    eminimki kaldıgın anlar oluyor kendini düşünmeye falan zorluyorsun ama aklına hiç bir düşünce hakim olmuyor bir nevi hayal güçün kütleşmiş gibi hissediyorsun ama
    şunu unutma hiçbir insan zorla hayal kuramaz
    bu olumsuz düşünceleri kafandan attıgın zaman veya unutttugun zaman birçok düşünce beynini ele geçirmiştir ama sen tam o anda gene a ben düşünüyorum dersen gene kütleşeceksin bu böyledir
    toplum içinde kasılıyorum konusacak birşey bulamıyorum diyosun konuşacak bişey bulamamanın nedeni kendini ortama bırakmayip sürekli kendi beyninle çatışman
    emin ol çevrendeki kımse konuşurken senin kadar ince eleyip sık dokumuyor hatta düşünmüyor direk kelimeleri ortaya sunuyor sense çok düşündügün için takıntı haline getirdigin için birşeyler bulamıyorsun...
    kafandaki bu düşünceleri attiginda farkına varcaksın kı konuşmak için o kadar düşünmeye veya hayal lere gerek yok
    insan beyni çok karmaşıktır
    sen düşünmek istediginde beynine düşün demiyorsun düşüne bilecekmıyım diyorsun ama beynin sen böyle düşününce zaten kendini bu soruya odaklıyor o yüzden düşünemiyorsun hayal kuramıyorsun bu sen sunu yapmaya çalısıyorsun 1 beyne sahipsin ama hem düşünüp hemde başka bir beynin seni izleyip yorumlamasi gibi birşey deniyorsun kendını izlemeye çalışıyorsun dişardan bi nevi 2 birbirinden bagımsız beynin olsa yapabilirsin... sen kendi beynini senden farklı bir organmış gibi düşünüosun farkında olmadan çakışmalar burda başlıyor ve burda bitiyor umarım anlamıssındır yardımcı olabılmısımdır.
    Last edited by Phonema; 23-02-2011, 06:11 PM.
    Never Back Down

Yorum

bende de aynı sorun var ben sadece tanımadıgım güvenmedigim insanlarla konusurken cumle kuramıyorum ve aklıma bişey gelmiyor...bu nasıl bişey cidden anlamıyorum aklıma bişey gelmiyor yahu arkadaş edinemiyorum insanlar beni sıkıcı buluyor artık dayanamıyorum bende cümle kurmak insanlarla eğlenmek istiyorum ne yapabilirim yardımcı olun?

Yorum

ee başka var mı?

Yorum

doğukan cok haklısn ben hep bilimkurgudan bilimden bilgisayardan konusmak istiyoum ama insanlar bunları konusmuyor hep yüzeysel boş muhabbetler bende konusmuyorum sanırım haklısın evet.

Yorum

Dostum öncelikle merhabalar. Bende de senin yaşadığın sorunlardan vardı tıpatıp seninkinin aynısı. Sana bugüne kadar edindğim tecrübelerden faydalanarak yardımcı olayım. Öncelikle bu sorunu fazla kafana takmaya gerek yok. Bu sorun senin düşünce sisteminle ilgili değil bu tamamen kendine değersiz görmenle alakalı bir durum. O nedenle kendine değer vermelisin.Çünkü kendine değer vermedğin müddetce kendin olmadığın için hiç bir düşünce üretmez sadece duygularınla yaşarsın.

2. tavsiyem merak et hayatta en saçma olayları bile merak et ve araştır. Örnek verecek olursam vikipedi ye gir aklına ne geliyorsa arat ve okumaya bak. Her konu hakkında biraz bilgin olucaktır zamanla ve sıradan insanları secebiliceksin böylece. Konuşman ve insanları tartman değişecek, saflığın gidecek ve tamamen bilgiye dayalı bir beyine sahip olucaksın. Bir artı olarak da belirteyim ''Bilgi mutluluk verir''.

3. Tavsiyem kendini diğer insanların üzerine çıkarmaya çalışma amacın bu olmasın yani. Alçak gönüllük her zaman iyidir.

4. Kimsenin seni beğenip beğenmemesini dert etme. Dürüst iyi niyetli biri olmaya bak boşver insanlar seni beğenmese de olur. Sorun değil o kadar.

Şimdilik benden bu kadar. Bol neşeli günler..

Yorum

Dun gece evde kaldim. Normalde babamin yaninda hastanede kaliyorum. Herneyse bugun hastaneye gelmek icin duraga yuruyorum. Bi arkadasla karsilastim naber nasisin falan konustuk. Ayriliyoz gitcem artik, adama kendine iyi bak hayirli isler selametle allaha emanet cumlelerini karistirarak soyledim kendimde anlamadim. Cok oluyo boyle de millet anlamiyo genelde. Bu anladi, gulustuk, oyle uzaklastim. Hadi kendine'asdf'hayirli'asdf'selametle'asdf'allaha diye lafmi olur. Banada yardim edin kafamda o an ne varsa hepsibirden cikmaya calisiyo.
              Yak bi sigara...

Yorum

bendede ileri derecede sf vardı 1 sene öncesine kadar... allaha şükür şu anda çok daha rahatım sf nin etkileri hala var ama büyük ölçüde kurtuldum diyebilirim ssf yi her ne kadar azaltsamda sıradan insanlar gibi konuşamıyorum bişeyler susturuyor sanki karşındaki insanın sıkıldığını görüyorsun ya da yılların vermiş olduğu alışkanlıktan öyle zannediyorsun bilemiyorum ama sıradan insanlar gibi akıcı konuşamıyorum seni çokkk iyi anlıyorum bu konuda yalnız değilsin beynin sanki duruyor kendini zorluyorsun birşeyler konuşmak istiyorsun ama olmuyor anlatılan bir şeyin yanlış olduğunu biliyorsun doğrusu şu diyorsun gerisini getiremiyorsun çünkü cümleleri toparlayamıyorsun o kadar karışmış bir vaziyetteki neresinden başlayacağını bilemiyorsun sürekli karşındaki insanın anlattıklarına yorum yapabiliyorsun ama kendini anlatmaya geldiğinde tıkanıyorsun mesela benim çekincelerimden birisi konuşkan olmadığım için birşeyler anlatırken harfleri yutuyorum kelimeleri karıştırıyorum en çok müzdarip olduğum durumda hafızam herhangi bir durumdan bahsederken aniden unutuyorum bunun heyecanla falan alakası yok kendi kendime birşeyi düşünürken bile ismleri unutabiliiyorum arabayla sürekli gittiğim bir yere tekrar gidemiyorum her seferinde karıştırıyorum buda yaklaşık 6 sene önce geçirdiğim travmadan kaynaklanıyor buna eminim kaçtane kitap okudum ama aklımda kalan sadece bir kaç cümleden ibaret bence bu bilişsel terapiyle yenilebilecek bir durum ben bulunduğum ilde bu terapiyi uygulayan iyi bir doktor bulursam gitmeyi düşünüyorum allah yardımcımız olsun....
                Umut Edersin, Karamsarlığın Tam İçinde... İhtimalleri Seversin, İmkansızın Olsa Bile.....

Yorum

Bende kendimi ifade edememek, o anki hiss ve duygularimi ye
                  terince anlatamamak, anlatinca da ccumleleri yerli yerinde kullanmayip sonra da zor toparlamak gibi bisey oluyor.Ama yazida dusuncelerimi ve duyguularimi cok daha guzel anlatiyorum. Bu kitap okumakla da pek olmuyor yani.. Sadece toplum icine cok cikip sosyallesmek gerek.. Biraz da ben bunu yaparim, cunki aklim ve zihnim buna yeter diyerekden kendine guven duymak.. ilk anlarda belki de zor toparlaycaksin ama bi defa basladinmi arkasi da gelir. Hani bi soz vardir ya konusmaya basladimi susmak bilmez. Yani bu gibi seyleri konusmaya calismakla halledebilirsin.. Ayrica oyle bisey yoktur -dusunce uretememek.. dUSUNUYORSAN SA DEMEK VARSIN ZATEN VARSIN DEMEK DUSUNUYORSUN :happy: SADECE BUNU SOMUTLASDIRMAN GEREK.. ORNEGIN; BEN SU ANDA INSANLARLA ILETISIM KURABILIYORUM; HIC BUYUK SORUN DEGIL TAKMA ASICAKSIN ALLAHIN IZNIYLE..BI PSIKOLAGA YA DA karnegi kluplere gidip faydalanabilir ve bu sureci hizlandirbilirsin

Yorum

bak kardeşim öncelikle seni alay konusu eden insanlardan kaçın birbirini tutan insanlarla tartışma hele birde bu kişiler seninle eylenen kişilerse, laf söyleyip aynı anda gülen kişilerse hiç yaklaşma arkadaşlığını kes derim bu tür insanlar sinir bozucudur sen konuşamadığın bir şey üretemediğin için mecbur çirkinleşmek zorunda kalırsın haklıyken haksız duruma düşersin işte bu yüzden insanlar çoğunlukla bulundukları ortamlarda iş yerlerinde böle durumlarla karşı karşıya geliyor seni ezmek isterler birine bir şey söylersin yanındakilerde lafları ile sana saldırı yapar birde bu daha çok boş gereksiz, hayatta hiç bir şeye sahip olmayan insan karakterlerinden oluşur ve unutma sakın kendini ezik gibi görme ama yüksekte görme birilerinin yanında yemek yerken yada bir şey içerken kendini kasma yutkunurken ses çıkması yada yerken ses çıkması seni başkasının yanında aç ve susuz kalmanı sağlar her zaman rahat ol

Yorum

zaten bu psikolog işleri hep şehirlerde olur neden köylerde yok çünkü onların derdi olduğu zaman yada konuşmak istedikleri zaman bir ağacın gölgesinde toplanır her kez anlatmak istediğini anlatır çay sigara ve benzeri eşliğinde ne varsa bu şehirlerde var köyde çimlere yatarsın burda çime basmak bile yasak dibinde deniz olur 15 km uzaklıktaki denize gidersin neden ? çünkü burası büyük şehir burada insan sağlığından olur burada insan her türlü pislikle boğuşur bunların sonucu psikolog dediğimiz paranızı verip konuştuğunuz insanların yanında biter

Yorum

Psikoloğa gitsen senin için çok iyi olur.
                        Aslında sen kendine güvensen çok iyi olcak.
                        Özgüvenini arttırman lazım.

Güçlü ol kendini bil yeter.Kendinden emin ol.

Yorum

35 yasında bekar bir erkeğim ve çok buyuk sıkıntılarım var..Bununla ilgili çok gecikmiş te olsam tedavi olmak istiyorum.
                          Problemlerim
                          İnsanlarla konusacak hic bir şey bulamama
                          Konuşacağım kelimeleri unutmak
                          Konuşma esnasında bozuk cümleler kurmak
                          Düşündüklerimi ifade edememek
                          Yaşadığım bir olayı yada bir filmi karşı tarafa anlatamamak anlatmaya calıstıgım seyı kendım bıle anlamıyorum
                          Konusurken kullanacagım kelımeyı unutup kuracagım cumlenın ıcıne etmek ve tıkanıp orda kalmak
                          Utangaclık
                          Çekingenlik
                          Sosyal ortamlardan kacma
                          Yemek yerken bile utanma
                          Yürürken utanma
                          İnsanların hep bana baktıgını dusunerek kendımı kasıyorum ve yemek yerken olsun yolda yururken olsun utanıyorum
                          İnsanlarla iletişim kuramıyorum konusurken utanıyorum heyecanlanıyorum
                          Bulundugum ortamda hoslandıgım bır kız var ve konusamadıgım ıcın ya da konusmaya kalksam bozuk cumleler kuruacagımdan anlatmak ıstedıgımı anlatamayacagımdan dolayı susmak zorunda kalıyorum.Suskun bır ınsan nasıl bır kızı tavlayabılır k..İşin kötü tarafı kıza delı gıbı asık oldum ve ben sadece susuyorum somurtuyorum.Kız beni ılk tanıdıgı zamanda sanırım gızemlı buldugu ıcın cok yakjın davranıyordu ama bu durumun sureklı olmasından dolayı artık o da soguk davranmaya basladı..kendımı ıfade edemıyorum dusunduklerımı anlatyamıyorum utanıyorum sıkılıyorum ...
                          Ankarada yasıyorum.yardımlarınızı beklıyorum.ne yapmalıyım tedavısı mumkunmudur?
                          ne tavsıye ederwsınız gercekten cok ama cok kotuyum ozellıkle de asık olduktan sonra ...deli gibi aşığım lutfen bıseyler yazın...Arastırdıgım kadarıyla afazi olabilirim.ama bu bende dogustan berı var dıye dusunuyorum hatta kalıtsal oldugunu dusunuyorum cunku annemde de konusma problemı var gıbı..hatta abımde de ..gırdıgımız bır ortamda dusunce uretememek yorum yapamamak sessız kalıp ınsanları dınlemek pasıf kalmak dıkkat cekememek ve uzerıne bırde delı gıbı aşık olup kendını gosterecek bıseyler yapamamak o kadar agır gelıyorkı bana sımdı...
                          ne yapmalıyım lutfen cevapsız bırakmayın benı mecnun kadar sevıyorum leylamı...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: psiko78 View Post
                            35 yasında bekar bir erkeğim ve çok buyuk sıkıntılarım var..Bununla ilgili çok gecikmiş te olsam tedavi olmak istiyorum.
                            Problemlerim
                            Yaşadığım bir olayı yada bir filmi karşı tarafa anlatamamak anlatmaya calıstıgım seyı kendım bıle anlamıyorum
                            Konusurken kullanacagım kelımeyı unutup kuracagım cumlenın ıcıne etmek ve tıkanıp orda kalmak
                            Utangaclık
                            Çekingenlik
                            Sosyal ortamlardan kacma
                            Yemek yerken bile utanma
                            Yürürken utanma
                            İnsanların hep bana baktıgını dusunerek kendımı kasıyorum ve yemek yerken olsun yolda yururken olsun utanıyorum
                            Bulundugum ortamda hoslandıgım bır kız var ve konusamadıgım ıcın ya da konusmaya kalksam bozuk cumleler kuruacagımdan anlatmak ıstedıgımı anlatamayacagımdan dolayı susmak zorunda kalıyorum.Suskun bır ınsan nasıl bır kızı tavlayabılır k..İşin kötü tarafı kıza delı gıbı asık oldum ve ben sadece susuyorum somurtuyorum.Kız beni ılk tanıdıgı zamanda sanırım gızemlı buldugu ıcın cok yakjın davranıyordu ama bu durumun sureklı olmasından dolayı artık o da soguk davranmaya basladı..kendımı ıfade edemıyorum dusunduklerımı anlatyamıyorum utanıyorum sıkılıyorum ...
                            Ankarada yasıyorum.yardımlarınızı beklıyorum.ne yapmalıyım tedavısı mumkunmudur?
                            ne tavsıye ederwsınız gercekten cok ama cok kotuyum ozellıkle de asık olduktan sonra ...deli gibi aşığım lutfen bıseyler yazın...Arastırdıgım kadarıyla afazi olabilirim.ama bu bende dogustan berı var dıye dusunuyorum hatta kalıtsal oldugunu dusunuyorum cunku annemde de konusma problemı var gıbı..hatta abımde de ..gırdıgımız bır ortamda dusunce uretememek yorum yapamamak sessız kalıp ınsanları dınlemek pasıf kalmak dıkkat cekememek ve uzerıne bırde delı gıbı aşık olup kendını gosterecek bıseyler yapamamak o kadar agır gelıyorkı bana sımdı...
                            bu kadar cümleyi uşak tutupmu kurdurdun

Yorum

Orjinal yazı sahibi: psiko78 View Post
                              Problemlerim
                              Utangaclık
                              Çekingenlik
                              Sosyal ortamlardan kacma
                              Yemek yerken bile utanma
                              Yürürken utanma
                              beyfendi sorunuz sosyal fobi olabilir bir psikiyatriye gidin onlara bu sorununuz anlatın vericeği ilaçlarla daha iyi olabilrisniz
                              Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
                              sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

bu fobinin yenmenin tek bir çaresi var Tek başına ortamlari giticen nasıl mı 1 İnt cafe 2 Kahvehane 3 Cami 4 kurs 5 Psikoloji Kitabları oku 6 Havyan besle 7 Boş boş Gez sürekli yada bir işde çalış

Yorum

İşleniyor...
                                X