Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Derdime çare olun :( AŞK MESELESİ DEĞİL

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Derdime çare olun :( AŞK MESELESİ DEĞİL

Merhaba
    17 Yaşında bir tek çocuğum.
    Kardeşim yok yani, hadi kardeşi geçtik neden muhabbet edeceğim bir erkek kankam yok?

Liseye ilk başladığımda bütün sınıftaki erkekleri tek tek gözlemleyip kendime en uygun dostu seçebilecek kadar seçici oldum artık. Tek çocukluğun getirdiği iç ses kardeşimle iç hesaplaşma yaşar oldum bunla dost olursan senin için kötü olur sen iyi birisin seni yoldan çıkarabilir diye. Diyeceksiniz ki aa ne kadar güzel böyle gençler kaldı mı hayatta?

Evet ne yazık ki kaldı keşke böyle olan birçok kişi olsaydı da yanlız kalmasaydık.

Benim gibi kavgadan uzak, gezmeyi seven, küfürün k si bile ağzından çıkmayan (Bazı durumlar hariç tabi kafa dengi birini bulmak ne kadar zormuş bu İstanbul'da...

Doğduğumdan beri İstanbul'luyum. Tek çocuk olduğumdan sokak kültürümde yok aslında (Ailenin sosyete çocuğu gibi yetiştirme tarzından dolayı. Sosyete miyiz tabiki hayır.. )
    Aile içinde geçim kavgaları da çok oluyor sürekli arada kalıyorum. Boşanma derecesine bile geliyorlar bazen ilgilenmemek duymamak istiyorum ama büyük yönde etkiliyor.. : (

Kuzen , Yeğende yokki kafa dengi gidip arkadaşlık kuralım..

Birisiyle tam dost olduk derken onu kendime uygunluğunu test etmemden dolayı onuda kaybettik.
    Arkadaş seçmek çok kötü birşey bu devirde ama bulacağıma inanıyorum.

TEK BAŞIMA İSTANBUL'UN GÜZELLİKLERİNDEN FAYDALANMAK İSTEMİYORUM BANA KARDEŞ GİBİ OLACAK KANKA LAZIM ...
    Last edited by aloneman; 29-05-2010, 10:50 AM.

Merhaba..

Senin durumu yaşayan bir tek değilsin...O yüzden fazla üzülme...Birde kalabalıklar içinde yalnız olan insanları düşünsene !!! Arkadaş edinme konusunda dikkatli olmalısın doğru seçici ol...Ama ! tanede kanka seçe seçe bulucaksındır....Acele etme..Birşey paylaşmak istediğinde buraya yaz...Biz destek oluruz hihi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sweety50 View Post
      Merhaba..

Senin durumu yaşayan bir tek değilsin...O yüzden fazla üzülme...Birde kalabalıklar içinde yalnız olan insanları düşünsene !!! Arkadaş edinme konusunda dikkatli olmalısın doğru seçici ol...Ama ! tanede kanka seçe seçe bulucaksındır....Acele etme..Birşey paylaşmak istediğinde buraya yaz...Biz destek oluruz hihi
      Kalabalıklar içinde yalnız olan vatandaş benim zaten : )

Yorum

aaa ayıp ettin benden ala kanka olur mu bak ben sosyal fobiliyim ama yenmeye çalısıom ve çewrem war biraz da olsa arkadaşlarım war yani kız da az olsa da war her telden war ben de istanbulda oturuom yardımcı olabilirm ben de 18 yasındayım

Yorum

İzdivaça döndü ortalık : ) Diğer arkadaşlarında önerilerini bekliyorum. Dancer neresindensin sorması ayıp

Yorum

Seçici ve mükemmeliyetçi bir yapın var demekki. Hata yapmaktan korkan. Hal böle oluncada arkadaşlarını kendi içinde bir mahkemede yargılıyorsun. Ne demiş mevlana kusursuz dost arayan dostsuz kalır. Zaten zaten sana kimlerin dost, kimlerin sıradan olduğunu sana gösterecektir. Sen yeterki onlara uyum sağla..
            Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

sonbahara katılıyorum,armudu sapıyla üzümü çöpüyle yemeye çalış bir zarar gelmez, illa ki dikkatli olacaksın arkadaşınla bişeyler paylaşırken, ama senin kötü alışkanlıkları edinmeme gibi bir iraden varsa buna kimsenin gücü yetmez. içine kapanık olma insanlarla konuşmayı iletişim kurmayı dene faydası olacaktır.
              ÖMÜR, UMUTTAN ÖNCE BİTMELİ...

Yorum

@sonbaharr

Mevlana'nın bu sözünü duyduğumda çok hak vermiştim. Gerçekten zor bir olay kendimi değiştirmem gerekiyor sanırım. : ( Mahkemenin katı kurallarını biraz hafifletmem gerek. Ama aradığım şey yine aynı, insanın kardeşi kendi özelliklerini yansıtır her zaman birbirine benzemesen bile bir bağ oluyor haliyle. Bende kardeş eksikliğinden kardeş gibi bir dost arayışına girdiğim için böyle oluyor. Kardeşçe bir dostluk kuramayınca da hüsranla sonuçlanıyor haliyle. Çoğu kişinin hayatını kıskanmıyor da değilim. Allah'a şükür aç değil açıkta değiliz ama manevi yönden açlığım var maalesef. Bu da ömrüm boyunca benimle birlikte olacak sanırım..

@forte-donna

Garip geliyor aslında bana da çünkü herkes aynı ben farklı olunca da olmuyor. Görüldüğü gibi. : (
                Sözlerim mantıklı geliyor çünkü nedense kendimi onlardan soyutladım yani yaptıkları kavga bile çok çocukça geliyor veya birbirlerine söyledikleri laflar veya muhabbetleri.. Ya ben erken büyüdüm yada büyümüşte küçülmüşüm gibi birşey. Ama her zaman kendimle de dalga geçerim kibirli de değilim. Biri birşey söylese kavga çıkmasın diye güler geçerim veya içime atarım.

@e_can

Kötü alışkanlıkları edinmiyorum. Sigaraymış, Alkolmüş tadını bile bilmiyorum. Türkiye gençlerinin çoğunun sapıtmasının sebebi arkadaşa uyma olayı.
                Arkadaşım beni yoldan çıkarır mı o kötü şeylere alışırmıyım düşüncelerini kurmak yerine bunları hiç kullanmayan kişilerle arkadaş olmayı tercih ediyorum gerçek problem bu. Böyle de genç çok az Milyonda biride bize düşmüyor maalesef .. : \

....
                Bu arada tek çocuklarla ilgili birkaç yazı var sizin benim hakkımda daha farklı düşünmenize yol açabilir. Onları bir paylaşayım o psikolojide olduğumu düşünüpte cevap vermeniz önemli bana göre.

Google'a Tek Çocuk diye arattığınızda sözlüklerde tek çocuklar kendi yaşadıklarını anlatıyor. Okumanızı rica ediyorum. Eğer daha yeni evliyseniz veya evlenecekseniz ya tek çocuk yapmayın yada en az 2 tane olması gerekiyor. (Devletten felan değilim : ) onuda söyleyeyim 3 çocuk siyaseti hakkında söylemiyorum yani ama çocuğunuzun gelişimi için onları tek bırakmayın bu zorlu dünyada .. )

Yorum

TEK ÇOCUK PSİKOLOJİSİ

Günümüzde gerek ekonomik krizler ve geçim sıkıntısı yüzünden çekirdek aile olarak tanımladığımız anne-baba ve tek çocuktan oluşan aile tipleri..

Yine ergenlik döneminde bu aile tiplerinin çocuklarında çeşitli değişimler söz konusu olur...

Örneğin ; Tek çocuklar aileleri tarafından tek oldukları için ("Evin tek oğlu/kızı meselesi") çok ilgi alırlar. Aldıkları ilgi ergenlik döneminde daha fazla artar ya da düşer...

Bu gençler için iki çeşitlilik gözüküyor. Alınan ilgi bir anda yavaşlamaya başlarsa okul arkadaşlarından ilgi beklemeye başlar. Gereken ilgi gelmeyince Psikolojik bulanıma girerler. Ya da ailenin bu dönemdeyoğun ilgisi dolayısıyla aileye bağlılık başlar bu yüzden hayatta tek başına tutunmayı başaramazlar...

Ayrıca gençlere "ileride çocuğum olursa halası veya amcası olmayacak" , "Kardeşim olsayda böyle olmazdı" , "ileride yine yalnız kalacağım ailem bu dünyadan göçünce bana kim bakacak" , "dertlerimi kimle paylaşacağım " gibi çok zor durumda bırakabilecek düşünceler...

Ancak anne-babanın çocuğun üzerine çok fazla düşmesi ve çocuğun sürekli gözlem altında olması , serbest deneyimler yaşamasına fırsat verilmemesi, en az ilgisizlik kadar olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Çocuğun istenmeyen bir davranışı bir ebeveyn tarafından engellenmeye çalışıldığında diğer ebeveynin müdahale edip çocuğun bu davranışını sürdürmesine izin vermesi hem çocuğun kural öğrenememesine neden olur hem de anne-baba arasında çatışmalara neden olur. Bu durumda sorun yaşanmasına neden olan çocuk suçluluk duyguları yaşayabilir.

Aileler tek çocukları her zaman başlarında gösterirler. Ama halbuki ona çocukluğunu çok iyi yaşatmanız gerek. Ergenlik dönemine geçince daha büyük bir insan gibi düşünmeye başlayacaktır. Çünkü onun çocukluğu belki okula başlamadığı anlardır.. Onlar yetişkinliğe neredeyse 10 yaşında başlar. Bunun sebebi çocukluğunu iyi tatmamasıdır.Tek çocukların küçükken Kreş gibi yerlere göndermeniz onlara yaşıtlarıyla zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz...

Çünkü ilerleyen dönemlerde eğer arkadaşlarını seçmeyi öğrettiyseniz en iyi arkadalı bulana kadar kimseyle konuşmaz ya da bulduğu arkadaşını kardeşi gibi görmeye başlar. Onlardan ilgi gelmeyince iyice bulanıma girip intihar girişiminde bile bulunabilir..

Maddi sıkıntılardan dolayı olan bu sonuç bunların göstergesi. Bu yaşadıkları olumsuzlukların sadece bi kaçı...
                  İşte gençlerden tek çocuklar için sıfatlar...;

►hem çok zor olan ,hem çok keyifli olan durum
                  ►ilerleyen yaşlarda hiç bir karşılık beklemeden size destek olacak, ne olursa olsun sizi sevecek kişilerden yoksun olmak; bir nevi yalnızlığa mahkumluk.
                  ►çok sevilen kardeş duygusundan yoksun olmak... bunun dışında annemin eşsiz "aman sakın o çocukla evlenme, tek çocuğun annesından çok kötü kaynana olur." yorumuna sebebiyet vermiş, dolayısıyla gülmekten yerlere yatmama neden olmuş durum...
                  ►kardeşi olmamaktır ki paylaşmayı bir anlamda bilmemektir. bir evde tek çocuk olmak; kardeş kavgası bilmemektir, televizyon kumandası tartışması yapamamaktır, annenin en sevdiği vazoyu kırınca suçu üstüne atacağın insanın, sabahları inadına sizi uyandıranın olmamasıdır, anneyle baba akşam bir yere gidince evde yalnız olmak demektir.
                  ►can sıkıntısıdır, arkadaşa azami gereklilik duymak ama tek başına ayakta durmayı adamakıllı öğrenmektir
                  ►kedi köpek gibi kavga etmenin yanında okulda sizi koruyan, yüzünüz asık olduğunda sizi neşelendirmeye çalışan, karşılıklı dertleşip felekten bi gece çalabileceğiniz bir kardeşinizin olmaması durumudur.

Yorum

Birde haftasonu yüzyüze konuştuğum kişi sayısı en fazla 3 kişi oluyor yani O da en fazla tabi 4 olduğunu görmedim hiç..

Konuşmayı bile unuttum artık. Eskisi gibi iki kelimeyi bir araya getiremiyorum nerdeyse. Neyse ki bu internet varda sanal sosyallik yaşıyoruz bu da olmasa Akşam haberlerinde Boğaziçinden atlayan genç haberi olarak anardınız beni

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aloneman View Post
                      Bu arada tek çocuklarla ilgili birkaç yazı var sizin benim hakkımda daha farklı düşünmenize yol açabilir. Onları bir paylaşayım o psikolojide olduğumu düşünüpte cevap vermeniz önemli bana göre.

Google'a Tek Çocuk diye arattığınızda sözlüklerde tek çocuklar kendi yaşadıklarını anlatıyor. Okumanızı rica ediyorum. Eğer daha yeni evliyseniz veya evlenecekseniz ya tek çocuk yapmayın yada en az 2 tane olması gerekiyor. (Devletten felan değilim : ) onuda söyleyeyim 3 çocuk siyaseti hakkında söylemiyorum yani ama çocuğunuzun gelişimi için onları tek bırakmayın bu zorlu dünyada .. )
                      Yazdıklarını çok beğendim. Çok aklı başında birisin. Umarım kendin gibi düzgün bir arkadaş bulursun ve ömrün boyunca dost kalırsınız.
                      Benim iki kardeşim var ama neye yarar, hiç bir paylaşımım yok. Bir arkadaşım var tam 36 senedir sürüyor ve sürecek inşallah, kardeşten öteyiz.
                      Bu bir şans, ben bu konuda şanslıyım ama herkes değil tabii.

Annen baban seninle gurur duyuyordur muhakkak, ne güzel, şansın da bol olsun inşallah.
                      Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iyimser View Post
                        Yazdıklarını çok beğendim. Çok aklı başında birisin. Umarım kendin gibi düzgün bir arkadaş bulursun ve ömrün boyunca dost kalırsınız.
                        Benim iki kardeşim var ama neye yarar, hiç bir paylaşımım yok. Bir arkadaşım var tam 36 senedir sürüyor ve sürecek inşallah, kardeşten öteyiz.
                        Bu bir şans, ben bu konuda şanslıyım ama herkes değil tabii.

Annen baban seninle gurur duyuyordur muhakkak, ne güzel, şansın da bol olsun inşallah.
                        Kardeşlik konusunda şu anda iyimser düşünüyorum aslında, kardeşim gerçekten olsaydı bende sizin grubunuzda olabilirdim (Kavgalar , anlaşmazlıklar vs..) şuan kardeşim yok olması için özlem duyuyorum ama olsaydı şuanda hissettiğim bağlılıkla yaklaşmayabilirdim ona (Sizinki gibi kavgalarım mutlaka olurdu). Sadece hayat şuankinden farklı normal bir insanda olduğu gibi devam edebilirdi diye düşünüyorum, bu beni biraz rahatlatıyor. Tek çocuk olmak sorun değil artık aştım bunu ama sizin gibi en azından 36 senelik devam edebilecek kardeşlikten öte birşey istiyorum..

Yorum

İzdivaça döndü ortalık : ) Diğer arkadaşlarında önerilerini bekliyorum. Dancer neresindensin sorması ayıp

Arkadaşım ben gaziosmanpaşadayım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dancerboy View Post
                            Arkadaşım ben gaziosmanpaşadayım
                            Bende .....'ndayım...
                            ........................

Ama yaşadığın kötü bir durumu bilen birisiyle dost olmak kötü bir şey maalesef.
                            En ufak tartışmada bu zaaflarını insanın yüzüne vuracaktır kesinlikle.
                            Aynı deneyimi birisiyle yaşamıştım oradan biliyorum. : ) Senle ilgisi yok yani..

Başka çözüm önerilerinizi bekliyorum. Mesajlarınızı büyük zevkle okuyorum iyi geliyor gerçekten..
                            Last edited by aloneman; 21-04-2010, 06:14 PM.

Yorum

Gop'unda dostlara ihtiyacı vardır mutlaka. Bende Zeytinburnu'ndayım...
                              Ama zaten bu yaşadığım durumu bilen birisiyle dost olmak kötü birşey aslında.
                              En ufak tartışmada bu zaaflarımı yüzüme vuracaktır kesinlikle.
                              Aynı deneyimi birisiyle yaşamıştım oradan biliyorum. : ) Senle ilgisi yok yani..

Başka çözüm önerilerinizi bekliyorum. Mesajlarınızı büyük zevkle okuyorum iyi geliyor gerçekten..

ben de zaten gel demedim ki ayrıca neyin çözümünü beklion ki onu anlamadım öyle oturarak çok beklersin alınma ama öyle...

Yorum

İşleniyor...
                              X