Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Derdime çare olun :( AŞK MESELESİ DEĞİL

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: dancerboy View Post
    ben de zaten gel demedim ki ayrıca neyin çözümünü beklion ki onu anlamadım öyle oturarak çok beklersin alınma ama öyle...
    Bende gel dedin demedim zaten örnek verdim sadece : )
    Oturarak beklersin diyorsun da zaten ben bunu yapabilecek kadar özgüvenli olsaydım bu işi kendim hallederdim bu Forum'a yazmazdım. Özgüven kazanmam için çözüm önerileri bekliyorum sadece..

Yorum

kardeş gibi bir arkadaş arıyorsun da bu hemen gerçekleşcek bir şey olmadığı için sabırlı olman lazım paylaşımlar arttıkça aradaki bağ da artar.dostluk emek ister
      IşIk VER BANA !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: delideli View Post
        kardeş gibi bir arkadaş arıyorsun da bu hemen gerçekleşcek bir şey olmadığı için sabırlı olman lazım paylaşımlar arttıkça aradaki bağ da artar.dostluk emek ister
        Evet hemen gerçekleşmesi imkansız ama bir an önce de temellerini atmak istiyorum aslında. En önemlisi ilgi alanı yani birçok dostlukta ilgi alanıyla bağ artıyor mesela ben Tiyatro ile ilgiliyim (Sanatsal faaliyetler), benim gibi tiyatroya ilgisi olan biri olursa aradaki bağ daha sıkı gerçekleşir. En azından birlikte tiyatroya gidebiliriz yani ortak amaçta buluşulur diye düşünüyorum.

Çoğu dostlukta böyle değil mi zaten? Futbol'da ortak bir ilgi alanı aslında. Birlikte Futbol oynarken geçirilen zaman bağ artmasını sağlıyor. Kardeşinden bile daha fazla görüyorsun o kişiyi..
        Yanlış mı düşünüyorum acaba sizce?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aloneman View Post
          Evet hemen gerçekleşmesi imkansız ama bir an önce de temellerini atmak istiyorum aslında. En önemlisi ilgi alanı yani birçok dostlukta ilgi alanıyla bağ artıyor mesela ben Tiyatro ile ilgiliyim (Sanatsal faaliyetler), benim gibi tiyatroya ilgisi olan biri olursa aradaki bağ daha sıkı gerçekleşir. En azından birlikte tiyatroya gidebiliriz yani ortak amaçta buluşulur diye düşünüyorum.

Çoğu dostlukta böyle değil mi zaten? Futbol'da ortak bir ilgi alanı aslında. Birlikte Futbol oynarken geçirilen zaman bağ artmasını sağlıyor. Kardeşinden bile daha fazla görüyorsun o kişiyi..
          Yanlış mı düşünüyorum acaba sizce?
          kesinlikle doğru sanatla ilgilenen arkdş bulman gerek öyleyse
          IşIk VER BANA !

Yorum

Dost dediğin o kadar çabuk bulunmuyorki kardeşim. Zaten liseden kimseye bahsettiğin gibi kankadır, kardeştir falanda kalmıyor. Şimdilik bence sadece okuluna baksan, yapabiliyorsan ailenle paylaşsan herşeyini... Birde normal arkadaşların olsa, çaktırmadan içinden iyilerini, kötülerini elesen.
            Henüz en güzel yaşındasın. Zaman geçtikçe insan biraz daha seçici oluyor. Benimde lisede gerçek bir dostum yoktu. Kimseyi sevmezdim üstelik. Hiç birşey kaybetmedim, aksine kazandım.
            Kendini geleceğine odakla, iyi bir üniversite kazan ve okuyabildiğin kadar.
            Keşke hep tek derdimiz olmayan kankalarımız olsaydı
            Rhat ol
            Bir hayata duyduğum, birde sevdiğime duyduğum aşkı kutsal sayanlardanım

Yorum

şekersin şekerr...aferin sana...
              bırakk arkadaşın doğrusu gelsin seni bulsun..
              ama hakikaten yoktur senin gibi aklı başında biri..
              tebrik ediyorum..

Yorum

Merhaba
                17 Yaşında bir tek çocuğum.
                Kardeşim yok yani, hadi kardeşi geçtik neden muhabbet edeceğim bir erkek kankam yok?

Liseye ilk başladığımda bütün sınıftaki erkekleri tek tek gözlemleyip kendime en uygun dostu seçebilecek kadar seçici oldum artık. Tek çocukluğun getirdiği iç ses kardeşimle iç hesaplaşma yaşar oldum bunla dost olursan senin için kötü olur sen iyi birisin seni yoldan çıkarabilir diye. Diyeceksiniz ki aa ne kadar güzel böyle gençler kaldı mı hayatta?

Evet ne yazık ki kaldı keşke böyle olan birçok kişi olsaydı da yanlız kalmasaydık.

Benim gibi kavgadan uzak, gezmeyi seven, küfürün k si bile ağzından çıkmayan (Bazı durumlar hariç tabi kafa dengi birini bulmak ne kadar zormuş bu İstanbul'da...

Doğduğumdan beri İstanbul'luyum. Tek çocuk olduğumdan sokak kültürümde yok aslında (Ailenin sosyete çocuğu gibi yetiştirme tarzından dolayı. Sosyete miyiz tabiki hayır.. )

Kuzen , Yeğende yokki kafa dengi gidip arkadaşlık kuralım..

Birisiyle tam dost olduk derken onu kendime uygunluğunu test etmemden dolayı onuda kaybettik.
                Arkadaş seçmek çok kötü birşey bu devirde ama bulacağıma inanıyorum.

TEK BAŞIMA İSTANBUL'UN GÜZELLİKLERİNDEN FAYDALANMAK İSTEMİYORUM BANA KARDEŞ GİBİ OLACAK KANKA LAZIM ...
                merhaba aloneman...tek çocuk psikolojisinde genelde seçicilik olur oyüzden canını sıkma..zamanla kafana uyan bir arkadaş bulacaksındır mutlaka..hem bak sana buradan bir sürü arkadaşlık teklifi geldi ))

ama sana arkadaş tavsiyem çok seçici olma..çünkü her insan kusurludur..hepimizin hataları var..insanı olduğu gibi kabul etmek lazım..bence arkadaş seçerken en dikkat edeceğin şey düşüncelerine ve kafana uygun olup olmaması..kendine iyi bak
                :10:

Yorum

@deniz_eylul

Tek derdimiz olmayan kankalarımız olsaydı demişsin. Bunu söyleyen birisi zaten hayatta bu tarz manevi duygularından yoksun olmayan birisidir bana göre. Benim dediklerimi anlamanız için doğduğunuzdan beri yalnız ve toplumda ezilen kişi durumunda olmanız gerekiyor. : (

@hafifulhaz

Yalnızlık niye rahatsız ediyor diye bir soruyu nasıl sorduğunuza inanamıyorum gerçekten. İnsanın şu ana kadar ki 17 senelik yaşamını ve dertlerini paylaşamayacak birilerinin olmaması seni rahatsız etmez mi acaba? Yukarılarda da yazdığım gibi koskoca haftasonu en fazla 3 kişiyle konuşabiliyorum. Bunlarda şüphesiz Annem Babam ve "Bu Gofret ne kadar?" diye sorduğum bakkal amcalarımızdır : D Bu sana ne düşündürüyor çok merak ediyorum. Benim yerime kendini koy tekrar düşün bence..

@PİYANO
                  Keşke öyle olsa ama şimdiki yaşıtlarımın tek düşüncesi; Sınıfta veya bir ortamda popüler veya lider olan, sokak sürtmeleri gibi ahmak tiplerle takılmak. Aklı başında olanlar asıl onlara göre toplumun en altında. Bende pek aklı başında sayılmam aslında, yazdıklarım tuhaf gelebilir öğretmenlerim bile bunu der zaten.. Teşekkür ederim ayrıca : )

@mavimavi
                  Seçim yapmamak elde değil maalesef. Bu tarz yetiştirildiğim için elimde değil. : (

Yorum

seçim yap tabi ama mükemmeli arama..olabildiğince kusursuzu ara..kusur illaki olur ama önemli olan arkadaşının kafana uygun olması,sana birşeyler katması ve senin de ona birşeyler katabilmen yani paylaşımın olması...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mavimavi View Post
                      seçim yap tabi ama mükemmeli arama..olabildiğince kusursuzu ara..kusur illaki olur ama önemli olan arkadaşının kafana uygun olması,sana birşeyler katması ve senin de ona birşeyler katabilmen yani paylaşımın olması...
                      Mutlaka her insanın kusuru olacaktır kusur derken çok derin söylemedim. Ortak ilgi alanı olan kötü alışkanlıklardan uzak ve çıkarcı kişileri elemek istiyorum sadece.
                      Kusursuz insan yoktur tabiki.

İstanbul'u tek başıma gezerken arkadaşlarıyla kahkahalarla eğlenen kişileri görünce zoruma gidiyor aslında tek düşüncem bu zaten..

Kusursuz dost arayan, dostsuz kalır. ( The one who seeks a perfect friend is alone in the end ) Mevlana .!

Yorum

Mutlaka her insanın kusuru olacaktır kusur derken çok derin söylemedim. Ortak ilgi alanı olan kötü alışkanlıklardan uzak ve çıkarcı kişileri elemek istiyorum sadece.
                        Kusursuz insan yoktur tabiki.

İstanbul'u tek başıma gezerken arkadaşlarıyla kahkahalarla eğlenen kişileri görünce zoruma gidiyor aslında tek düşüncem bu zaten..

Kusursuz dost arayan, dostsuz kalır. ( The one who seeks a perfect friend is alone in the end ) Mevlana .!
                        haklısın inşallah gönlüne göre arkadaşlar bulursun ) zaten bu siteden de sana bir sürü arkadaş adayı çıktı dimi

Yorum

Ben de onu diyecektim şimdi. İzdivaç'a döndü hakkikatten ortalık

Aloleman sanki bu mesaj sana değil de bana aitmiş gibi geldi bir an. Bu konuyu hep açmayı düşünüyordum ama utancımdan yazamamıştım. Böyle hakikatten arkadaşlık ilanı gibi oluyor

Benim de çocukluğumdan beri hiç ama hiç sokak kültürüm yok. Keşke olsaydı diyorum bazen çünkü lazım oluyor Ama yok...
                          Çok seçiciyim. Canım sıkıldığında hafta sonları arayıp da "Dışarı çıkalım mı?" diyebileceğim adam gibi birileri yok. Çevremdeki adamlar ne yazık ki hep bozuk tipler. Ya da belki biz çok iyi yetiştirildik. Bunu da bilmiyorum...

Evimizin tam önünde çocuk parkı var. Mahalledeki terk park. Komşu mahallelerdeki çocuklar bile bizim buraya gelir, çılgınlar gibi eğlenirlerdi. Ama ben 19 senenin 1 saatini bile orada geçirmedim. Gündüz dilenci çocuklar, geceleri tinerciler olurdu...

Gittiğim her yerde tek kalıyorum. Ve özellikle her çocuk tatil olsun isterken ben özellikle yaz tatillerinin gelmesini hiç ama hiç istemiyorum. Ne yapayım? Dışarı çıkamıyorum ki? Bizimkiler çık artık şu evden diyorlar. Ben sanki çok istiyorum oturmak ama...

Bir akran kuzenim var. O da hayırsızın teki... Küçükken "Bi büyüyeyim, önce babamı öldürücem, sonra da annemi." derdi. Aile düzenleri berbat... Şimdi herkes onu benle kıyaslıyor. Bu nedenle bana karşı da kini var ne yazık ki.

Çevre yönünden hiç şansım olmadı. Üniversitede durum değişir belki. O zaman da değişmezse zaten bir danışmandan yardım almak gerekir herhalde.

Neyse... Daha anlatacak çok şey var ama yeri burası değil... İyi ve örnek bir genç olduğun yazdıklarından belli. Herşeyden önce, kendi farklılığını hissedip, yanlışın nerden gelebileceğini bilebilmen ve buna göre istemesen de herkese çok açılmaman süper birşey. Bizim yaşımızdakilerin en büyük hatası bu ne yazık ki. Aile içindeki tüm sorunlarını, olmadık arkadaşlarla, arkadaşlıklarla gidermeye çalışıyorlar...

Genelde kankalar aynı görüşte olduğun ortamlardan çıkar. Örneğin burada herkes "Psikoloji Portalı" altında gönüllü olarak birleşiyor. Nelere ilgi duyuyorsan, onlara yönel. O ortamlarda bulun. "Kafa dendi" diyebileceğimiz insanları ancak orada bulabiliriz çünkü. Üniversitenin en güzel tarafı da budur. "Aynı şeye ilgi duyan öğrenciler topluluğu"!

Yine çok uzattım... Sussam forumun selameti için iyi olacak

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bypiso View Post
                            Ben de onu diyecektim şimdi. İzdivaç'a döndü hakkikatten ortalık

Aloleman sanki bu mesaj sana değil de bana aitmiş gibi geldi bir an. Bu konuyu hep açmayı düşünüyordum ama utancımdan yazamamıştım. Böyle hakikatten arkadaşlık ilanı gibi oluyor

Benim de çocukluğumdan beri hiç ama hiç sokak kültürüm yok. Keşke olsaydı diyorum bazen çünkü lazım oluyor Ama yok...
                            Çok seçiciyim. Canım sıkıldığında hafta sonları arayıp da "Dışarı çıkalım mı?" diyebileceğim adam gibi birileri yok. Çevremdeki adamlar ne yazık ki hep bozuk tipler. Ya da belki biz çok iyi yetiştirildik. Bunu da bilmiyorum...

Evimizin tam önünde çocuk parkı var. Mahalledeki terk park. Komşu mahallelerdeki çocuklar bile bizim buraya gelir, çılgınlar gibi eğlenirlerdi. Ama ben 19 senenin 1 saatini bile orada geçirmedim. Gündüz dilenci çocuklar, geceleri tinerciler olurdu...

Gittiğim her yerde tek kalıyorum. Ve özellikle her çocuk tatil olsun isterken ben özellikle yaz tatillerinin gelmesini hiç ama hiç istemiyorum. Ne yapayım? Dışarı çıkamıyorum ki? Bizimkiler çık artık şu evden diyorlar. Ben sanki çok istiyorum oturmak ama...

Bir akran kuzenim var. O da hayırsızın teki... Küçükken "Bi büyüyeyim, önce babamı öldürücem, sonra da annemi." derdi. Aile düzenleri berbat... Şimdi herkes onu benle kıyaslıyor. Bu nedenle bana karşı da kini var ne yazık ki.

Çevre yönünden hiç şansım olmadı. Üniversitede durum değişir belki. O zaman da değişmezse zaten bir danışmandan yardım almak gerekir herhalde.

Neyse... Daha anlatacak çok şey var ama yeri burası değil... İyi ve örnek bir genç olduğun yazdıklarından belli. Herşeyden önce, kendi farklılığını hissedip, yanlışın nerden gelebileceğini bilebilmen ve buna göre istemesen de herkese çok açılmaman süper birşey. Bizim yaşımızdakilerin en büyük hatası bu ne yazık ki. Aile içindeki tüm sorunlarını, olmadık arkadaşlarla, arkadaşlıklarla gidermeye çalışıyorlar...

Genelde kankalar aynı görüşte olduğun ortamlardan çıkar. Örneğin burada herkes "Psikoloji Portalı" altında gönüllü olarak birleşiyor. Nelere ilgi duyuyorsan, onlara yönel. O ortamlarda bulun. "Kafa dendi" diyebileceğimiz insanları ancak orada bulabiliriz çünkü. Üniversitenin en güzel tarafı da budur. "Aynı şeye ilgi duyan öğrenciler topluluğu"!

Yine çok uzattım... Sussam forumun selameti için iyi olacak
                            Çok güzel gidiyordu keşke bitirmeseydin. Seni okurken kendimi gördüm gerçekten.. Bende başta başlığı açmakta tereddüt etmiştim ama kendi iyiliğim için açmam gerekiyordu. Ne de olsa kimse tanımıyor sadece beni yalnızlıktan yakınan bir genç vardı "aloneman" rumuzlu biriydi diye tanıyacaklar. İnternette özgür düşünce paylaşmanın en güzel yanı bu. Aslında internet adına birçok şey yapmış biriyim ama kimse ne olduğumu bilemez tabi. Herkesin tanıdığı biri bile olsan kimse sen açıklamadığın sürece ne olduğunu bilemez.

Neyse konumuz bu değil zaten. Yani bu tarz başlık açmak kötü birşey değil. Bak ben yazdım çoğu kişi takdir etti vs.. Bu bile insanı mutlu ediyor şüphesiz. Yazdıkların gerçekten beni tanımlıyor : )

Üniversite en büyük kurtarıcım olacak eğer orada da birşey çıkmazsa sonum ne olur bilemiyecem gerçekten çok bunaldım artık burada gülüyorum normal sıradanmış gibi yazıyorum ama gerçekten benim için ciddi bir mesele senin için de öyle olmalıdır mutlaka..

Yorum

Çok güzel gidiyordu keşke bitirmeseydin. Seni okurken kendimi gördüm gerçekten.. Bende başta başlığı açmakta tereddüt etmiştim ama kendi iyiliğim için açmam gerekiyordu. Ne de olsa kimse tanımıyor sadece beni yalnızlıktan yakınan bir genç vardı "aloneman" rumuzlu biriydi diye tanıyacaklar. İnternette özgür düşünce paylaşmanın en güzel yanı bu. Aslında internet adına birçok şey yapmış biriyim ama kimse ne olduğumu bilemez tabi. Herkesin tanıdığı biri bile olsan kimse sen açıklamadığın sürece ne olduğunu bilemez.

Neyse konumuz bu değil zaten. Yani bu tarz başlık açmak kötü birşey değil. Bak ben yazdım çoğu kişi takdir etti vs.. Bu bile insanı mutlu ediyor şüphesiz. Yazdıkların gerçekten beni tanımlıyor : )

Üniversite en büyük kurtarıcım olacak eğer orada da birşey çıkmazsa sonum ne olur bilemiyecem gerçekten çok bunaldım artık burada gülüyorum normal sıradanmış gibi yazıyorum ama gerçekten benim için ciddi bir mesele senin için de öyle olmalıdır mutlaka..
                              Olmaz mı? Hep düşündüğüm şey şu:
                              " Üniversitenin ilk günü. Sınıfa giriyorum. Yepyeni bir ortam. Tek başıma geçiyorum bir sıraya oturuyorum. Kimse yanın boş mu diye sorup gelmiyor? Etrafta bir negatiflik seziyorum. Bu bir endişe ya da önyargı değil. O ortamda aradığımız "kafa dendi" adamın olmadığını farkediyorum. Yine de ders bitimi etrafımdakilerle konuşmaya çalışıyorum. Ortak bir yön bulmaya çalışıyorum. Ama nafile... Ya benim ilgi alanım çok dar, ya da bu insanlar gerçekten hiçbir şeyle ilgilenmiyorlar. Örneğin herkesle tiyatrodan konuşamazsın. Çünkü çoğu insan Holywood sineması tutkunudur. Onlar başlarlar şunu seyrettin mi bunu seyrettin mi? Bir türlü uyuşmaz kafalarımız..."

Yorum

@deniz_eylul

Tek derdimiz olmayan kankalarımız olsaydı demişsin. Bunu söyleyen birisi zaten hayatta bu tarz manevi duygularından yoksun olmayan birisidir bana göre. Benim dediklerimi anlamanız için doğduğunuzdan beri yalnız ve toplumda ezilen kişi durumunda olmanız gerekiyor. : (
                                Canım,
                                Benim hiç çoooook iyi bir dostum olmadı. Hani olur ya sabah akşam birrlikte, yediğin içtiğin ayrı gitmez falan.. Hayır olmadı. Ben girdiğim ortamlarda hep dışlandım. Çünkü onlarla içmedim, onlara uymadım, onların gece gezmelerine katılmadım. İyi bir ilişkim vardı, düzenli bir hayatım vardı. Ailemle aram iyiydi. Bu yüzden beni emocan gruplarına alamadılar. Sonra bende girmeye çalışmakla ne kadar saçma birşey yaptığımı farkettim.
                                Keni kendime o kadar mutluyumki. Kimsenin dertleriyle, garip tuhaf sorunlarıyla uğraşmıyorum. Şimdiki gençlerde biraz tuhaf zaten. Bardan bara, kulüpten kulübe koşuyorlar. Ne kızı kız, ne erkeği erkek inan. Senin tarzın olan biri sana ayağıyla gelir zaten. Gelmeyendende uzak ol.
                                Bir hayata duyduğum, birde sevdiğime duyduğum aşkı kutsal sayanlardanım

Yorum

İşleniyor...
                                X