Çağdaşa...
üslup,konuşmada çok önemlidir... defalarca psikoloğa gitmiş olabilirsin ama şimdi bir psikolog olduğunda roller tamamen değişecek, senin ağzından çıkan tek bir laf hayatta kurtarabilecek yada hayatına son vermesi için fitilide ateşleyecek... bu yüzden aşırı derecede umutsuz olan bir danışana dediğin şekilde yaklaşırsan ters tepebilir "bu adam benim duygularımı hiçe sayıyor" diye düşünebilir... bu yüzden danışanın düşüncelerini nasıl söylediğinden, düşüncelerinin içeriğine dikkat et....
üslup,konuşmada çok önemlidir... defalarca psikoloğa gitmiş olabilirsin ama şimdi bir psikolog olduğunda roller tamamen değişecek, senin ağzından çıkan tek bir laf hayatta kurtarabilecek yada hayatına son vermesi için fitilide ateşleyecek... bu yüzden aşırı derecede umutsuz olan bir danışana dediğin şekilde yaklaşırsan ters tepebilir "bu adam benim duygularımı hiçe sayıyor" diye düşünebilir... bu yüzden danışanın düşüncelerini nasıl söylediğinden, düşüncelerinin içeriğine dikkat et....

Duygularını hiçe saymıyorum bunu aklından çıkart , başka bir bakış açısıyla yaklaştım olay çıktı 
Bir başka arkadaşımız ben olsam paylaşmak istemezdim hiç birşey diyor. Çok yanlış ve bir o kadar da üzücü bir tutum , ateşe barutla gidiyorsunuz , farkında değilsiniz. Bence , zor günler geçiren paylaşmaya ihtiyacı olan madam her üyeyle konuşmalı , farklı bakış açılarıyla tanışmalı. Belki sizler uzun süredir benzer şekilde birbirinize yardımcı oluyorsunuz , fakat benim tarzımda size bir tecrübe olur , bu kadar yadırgamayın lütfen
Yorum