içimde bir boşluk hali var.. ne yapsam dolduramıyor muşum gibi hissediyorum. ne alkol,ne gezmek dolaşmak, ne işime kendimi vermek nede başka bir şey... sanki kocaman ve dipsiz bir kuyunun içindeyim.. bağırıyorum ama kimse yardım edemiyor bana... kendimi, tepemde o kadar insan varken yapayalnız hissediyorum... içimde sürekli bir sıkıntı hali... boğuluyorum...aslında böyle hissetmeme vesile olacak hiç bir olay olmadı.. birden ve aniden geldi bu yalnızlık ve çaresizlik hali...gecikmiş bir depresyon halindeyim sanki... tanıdık duygular bunlar bana,bu boşluk hissi,sanki terk edip de dönen sevgilim benim....
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
terk edip dönmeye çalışan sevgilim: Depresyonum....
Collapse
X
-
Sitede en çok yapılan hata , bence çok edebiyat yapıyorsunuz , ve bu morali bozuk bir insanın hüzünlü müzik dinlemesine benziyor , ne gerek var ? Derdinizi söyleyin sadece , her neyseçimde bir boşluk hali var.. ne yapsam dolduramıyor muşum gibi hissediyorum. ne alkol,ne gezmek dolaşmak, ne işime kendimi vermek nede başka bir şey... sanki kocaman ve dipsiz bir kuyunun içindeyim.. bağırıyorum ama kimse yardım edemiyor bana... kendimi, tepemde o kadar insan varken yapayalnız hissediyorum... içimde sürekli bir sıkıntı hali... boğuluyorum...aslında böyle hissetmeme vesile olacak hiç bir olay olmadı.. birden ve aniden geldi bu yalnızlık ve çaresizlik hali...gecikmiş bir depresyon halindeyim sanki... tanıdık duygular bunlar bana,bu boşluk hissi,sanki terk edip de dönen sevgilim benim....
Büyük ihtimal uzun süreli bir ilişkiyi bitirdiniz , onun da seninde başka beklentileriniz oldu , ama ikinizde bulamadınız , karşılıklı bir acı çekme hali
Yardım ederim istersen bu konuda

ι ωαηт тσ яє¢ση¢ιlє тнє νισlєη¢є ιη уσυя нєαят ؟
ι ωαηт тσ яє¢σgηιzє уσυя вєαυту ιѕ ησт נυѕт α мαѕк ؟
ι ωαηт тσ ѕαтιѕƒу тнє υη∂ιѕ¢lσѕє∂ ∂єѕιяєѕ ιη уσυя нєαят ؟
уσυ мαу вє α ѕιηηєя вυт уσυя ιηησ¢єη¢є ιѕ мιηє !
Yorum
-
bence bu bır edebıyat degıl sadece ıcınde bulndugu durumu açık ve detaylı bır dılle anlatarak deşarj olma ıstegıdir. Her ınsanın ıcındekı ruh halını anlatış ve ifade şekli farklıdır.Şu an zaten anlattımıyla içinde bulundugu durumla cok mutlu olmayan birisi var kı böyle bır durumda bence açık, net ,uzun ıfadeler kullanması oldukca guzel. İçinden hçbirşey yazmamak yada hiçbirşey yapmamak da gelebilirdi sizce bu daha mı ıyı olurdu?Bazen dırek anlatımı kişi tercih etmedıgı gıbı dinleyende açık net ve uzun bılgı ısteyebılır..Amacım sızı tenkıt etmek asla degıl sadece bu konuda sizin gibi düşünmediğimi belirtmektiOrjinal yazı sahibi: RevolutionIST View PostSitede en çok yapılan hata , bence çok edebiyat yapıyorsunuz , ve bu morali bozuk bir insanın hüzünlü müzik dinlemesine benziyor , ne gerek var ? Derdinizi söyleyin sadece , her neyse
Büyük ihtimal uzun süreli bir ilişkiyi bitirdiniz , onun da seninde başka beklentileriniz oldu , ama ikinizde bulamadınız , karşılıklı bir acı çekme hali
Yorum
-
İnsanlar dillerini , iletişim kurmak için kullanırlar. Böyle bir durumda , böyle bir yazı tarzı sizi yazarken bile kötü etkiler. Sade bir dille yazsaydı da deşarj olurdu diye düşünüyorum , amaç paylaşmak sonuçta daha akıllıca bir yöntemle yapmak onun için daha sağlıklı olur.bence bu bır edebıyat degıl sadece ıcınde bulndugu durumu açık ve detaylı bır dılle anlatarak deşarj olma ıstegıdir. Her ınsanın ıcındekı ruh halını anlatış ve ifade şekli farklıdır.Şu an zaten anlattımıyla içinde bulundugu durumla cok mutlu olmayan birisi var kı böyle bır durumda bence açık, net ,uzun ıfadeler kullanması oldukca guzel. İçinden hçbirşey yazmamak yada hiçbirşey yapmamak da gelebilirdi sizce bu daha mı ıyı olurdu?Bazen dırek anlatımı kişi tercih etmedıgı gıbı dinleyende açık net ve uzun bılgı ısteyebılır..Amacım sızı tenkıt etmek asla degıl sadece bu konuda sizin gibi düşünmediğimi belirtmekti
Tenkit etseniz de fark etmezdi , bu gayet normal bir durum , tabikide farklı düşüncelerimiz olacak
Last edited by RevolutionIST; 15-04-2010, 06:47 PM.
Yorum
-
Evet insanlar dillerını ıletısım ıcın kullanırılar bunu aklı baki olan herkes cok ıyı bilir. Anlatılmak ıstenen olayla tam bağlantılı bır cumle degıl bence bu yazdıgınızz.bÖLYE bır yazım şeklı benı etkılemez aksıne uzun ve detaylı anlatıldigi için bir tek olaya odaklanmamı saglar ve tahmınlerımı arttırır.Bakış açımı genişletir.Sadece bir dil kullanılmıs zaten burda ben farklı başka bır dil göremıyorum. Akıllıca bır yöntemın kararını bızler degılı paylaşımı yazan kısı vermelidir bence.Belki o uzun akıcı ve serı bır anlatımı oldukca akıllıca buluyordur öyle değilmi?Orjinal yazı sahibi: RevolutionIST View Postİnsanlar dillerini , iletişim kurmak için kullanırlar. Böyle bir durumda böyle bir yazım sizi yazarken bile kötü etkiler. Sadece bir dille yazsaydı da deşarj olurdu diye düşünüyorum , amaç paylaşmak sonuçta daha akıllıca bir yöntemle yapmak onun için daha sağlıklı olur.
Tenkit etseniz de fark etmezdi , bu gayet normal bir durum , tabikide farklı düşüncelerimiz olacak 
Tenkıt cvbınız ıcınde tşkle o zaman
Yorum
-
Bence paylaşımı yapan kişinin amacı bu konuda yardım almak , rahatlamaksa , bizde ona önerilerde bulunabilirizEvet insanlar dillerını ıletısım ıcın kullanırılar bunu aklı baki olan herkes cok ıyı bilir. Anlatılmak ıstenen olayla tam bağlantılı bır cumle degıl bence bu yazdıgınızz.bÖLYE bır yazım şeklı benı etkılemez aksıne uzun ve detaylı anlatıldigi için bir tek olaya odaklanmamı saglar ve tahmınlerımı arttırır.Bakış açımı genişletir.Sadece bir dil kullanılmıs zaten burda ben farklı başka bır dil göremıyorum. Akıllıca bır yöntemın kararını bızler degılı paylaşımı yazan kısı vermelidir bence.Belki o uzun akıcı ve serı bır anlatımı oldukca akıllıca buluyordur öyle değilmi?Tenkıt cvbınız ıcınde tşkle o zaman
Ufaktan büyüğe doğru , hani " önce bir rahatla derin nefes al , şimdi de yapabileceklerize bakalım birlikte " gibi. "Eski sevgilim beni geri dönmeye çalışmasıyla rahatsız ediyor " deyip , sonrada ayrıntıları sıralasa daha kolay yardımcı olabiliriz. Birazda bakış açısıyla alakalı , ben ona hemen yardımcı olmak istiyorum , daha fazla kendisini üzmeden. Bence bu şekilde melankolik bir hal , sorunları çözmemizde bize yardımcı olmaz
Her neyse , sende bende fikrimizi söyledik uyup uymaması ona kalmış , asıl konudan uzaklaşmayalım
Madam ' ın derdiyle ilgili bir çözüm önerin varmı ?

Yorum
-
madamsungurun geçmişte bipolar tanısıyla tedavi gördügünü eski paylaşımlarından hatırlıyorum. Şu ankı durumunu bilmediğim için bulundugu durum ve ruh halıyle ılgılı kesın net bir öneride bulunmam mumkun değil.Sanırım kısa süreli bır sıkıntı ıcnde. Bunun altinde bir sebep aramak ve o sebebi sorgulmak anlamsız olur.Zaten başlıktada kendısı açık bır dılle ıfade etmıs. Terk edip dönmeye çalşan depresyonum die.Bunun gecıcı bır surec oldugunu düşünüyorum belki biraz ortam değişikliği, farklı uğraşlara kafa yormak ,stres arttırıcı etkenlerı tamamen hayatından sökup atmamak ıle bırlıkte hafıf yogun tempodan uzaklaşmaya çalışmak onun ıcın ıyı gelebilir.Ki ınanıyorum o yapması gerekenlerın farkındalıgına sahıip.Sorun ıcınden gelip onları ıcraate dökmekte. Ins en kısa zamanda huzurlu halıne kavuşur..Orjinal yazı sahibi: RevolutionIST View PostBence paylaşımı yapan kişinin amacı bu konuda yardım almak , rahatlamaksa , bizde ona önerilerde bulunabiliriz
Ufaktan büyüğe doğru , hani " önce bir rahatla derin nefes al , şimdi de yapabileceklerize bakalım birlikte " gibi. "Eski sevgilim beni geri dönmeye çalışmasıyla rahatsız ediyor " deyip , sonrada ayrıntıları sıralasa daha kolay yardımcı olabiliriz. Birazda bakış açısıyla alakalı , ben ona hemen yardımcı olmak istiyorum , daha fazla kendisini üzmeden. Bence bu şekilde melankolik bir hal , sorunları çözmemizde bize yardımcı olmaz
Her neyse , sende bende fikrimizi söyledik uyup uymaması ona kalmış , asıl konudan uzaklaşmayalım
Madam ' ın derdiyle ilgili bir çözüm önerin varmı ? 
Yorum
-
RevolutionIST arkadaşım sen konuyu yanlış anladın sanırım, burada madamsurgun içinde bulunduğu yalnızlık halinin ona verdiği çaresizlikten bahsediyor ve bu çaresizliğe yalnızlığa alışkın olduğunu tıpkı bir zamanlar kendisini terk etmişte şimdi dönmüş bir sevgilisi varmış gibi örneklendirerek içinde bulunduğu ruh halini başka bir dille anlatmaya çalışıyor.
birde diğer arkadaşlara: RevolutionIST siteye katıldığından beridir yazdıklarına nedense muhalif bi tavır gözlemledim umarım yanlış bir gözlemdir, burası herkesin belirli nezaket içinde kendi fikirlerini düşüncelerini ve tavsiyelerini yazabilecekleri bir ortam, o yüzden yanlışımızda olacaktır hatamızda, yeterki gönüllerimiz bir olsun ve bir arkadaşımızın sorunu hepimizin o an için en önemli sorunuymuş gibi yardım etmeye çalışalım.
madamsurgun; biraz daha iyi şeyler düşünmeye çalışalım, hayatın bizden aldıklarından ziyade bize kattıklarına bakmaya çalışalım, kendini yalnız hissetme kesinlikle, şimdi bi düşünmeye başlasan acaba şuan kaç kişi benim iyiliğimi düşünüyor diye koca bir liste yapacaksındır emin ol. seni seven sana ilgi duyan yakınların arkadaşların varken onların sana ihtiyacı varken, kendini sırf rengin siyah diye pirincin içinden ayıklanmış taş gibi görme sakın,bırak karış pilava, pilavdan dönenin kaşığı kırılsın..ÖMÜR, UMUTTAN ÖNCE BİTMELİ...
Yorum
-
bu yaptığım şey edebiyat değil.. içimdeki duyguları anlatma biçimim... ayrıca yarın bir gün piskolog olduğunda danışanlarına "ya edebiyat parçalamayı bırak da asıl meseleye gel" mi diyeceksin... komik...Orjinal yazı sahibi: RevolutionIST View PostSitede en çok yapılan hata , bence çok edebiyat yapıyorsunuz , ve bu morali bozuk bir insanın hüzünlü müzik dinlemesine benziyor , ne gerek var ? Derdinizi söyleyin sadece , her neyse
Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum,yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar???
Yorum
-
beyza zeynep' e...
yorumların için teşekkür....
evet 7 sene kadar bipolar tedavisi gördüm ama yaklaşık bir yıldır ilaç kullanmıyorum... o dediğin gibi de, gelip geçici bir şey gibiydi en azından şimdilik.. şuan iyiğim...ama depresyonu yaşayanlar iyi bilir bu his adamı ipe bile götürür...
olabildiğince etrafımı değiştirmeye,kendi kendime aktiviteler bulmaya, salak salak şeylere bile tebessüm etmeye çalışıyorum.... bakalım ne kadar erteleyebilcez bu "depresif" fazı...yakında yaz da geliyor önümüzde "manik" faz da var daha...Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum,yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar???
Yorum
-
yorumun çok hoşuma gittiOrjinal yazı sahibi: e_can View Postmadamsurgun; biraz daha iyi şeyler düşünmeye çalışalım, hayatın bizden aldıklarından ziyade bize kattıklarına bakmaya çalışalım, kendini yalnız hissetme kesinlikle, şimdi bi düşünmeye başlasan acaba şuan kaç kişi benim iyiliğimi düşünüyor diye koca bir liste yapacaksındır emin ol. seni seven sana ilgi duyan yakınların arkadaşların varken onların sana ihtiyacı varken, kendini sırf rengin siyah diye pirincin içinden ayıklanmış taş gibi görme sakın,bırak karış pilava, pilavdan dönenin kaşığı kırılsın..
bu "stratejiyi" hayatıma uzun sürerdir uyguluyorum zaten... ama işte insan bazen öyle bir an geliyor ki ne pilav umrunda oluyor insanın ne kaşık.. ama "şimdilik" iyiğim... 
Yorum
-
bir değişikilik yapmaya ihtiyacım var ama aslında hayatımda bir şeyleri değiştirmeye çalışırken yerinde saymak ve bu "geçici" değişiklikler de bir yere kadar devam ediyor sonra tıkanıyor... haftaya istanbuluma kavuşucam biraz istanbul havası iyi gelecek bana "umarımmm"...Orjinal yazı sahibi: bir dost View PostBelki biraz değişiklik lazım size. Mesela birkaç günlüğüne bir deniz kıyısı falan. Sevdiğiniz akraba veya arkadaş birileriyle falan
Yorum
-
Anlatamadım sanırım , kendini kötü hisseden bir insana , hayata daha pozitif yaklaşması için , önce yazı tarzından başlaması gerektiğini söyledim. Bu benim fikrim , farklı olabilir , muhaliflikle alakası yok isteyen uyar isteyen uymaz , kaldı ki muhalif olsam ne olur ? Farklı bakış açıları bize zarar değil yarar sağlar. Zaten herkes benzer bakış açısıyla arkadaşımıza yardım etmeye çalışacaktı , ben farklı bir bakış açısıyla yaklaştım olayaOrjinal yazı sahibi: e_can View PostRevolutionIST arkadaşım sen konuyu yanlış anladın sanırım, burada madamsurgun içinde bulunduğu yalnızlık halinin ona verdiği çaresizlikten bahsediyor ve bu çaresizliğe yalnızlığa alışkın olduğunu tıpkı bir zamanlar kendisini terk etmişte şimdi dönmüş bir sevgilisi varmış gibi örneklendirerek içinde bulunduğu ruh halini başka bir dille anlatmaya çalışıyor.
birde diğer arkadaşlara: RevolutionIST siteye katıldığından beridir yazdıklarına nedense muhalif bi tavır gözlemledim umarım yanlış bir gözlemdir, burası herkesin belirli nezaket içinde kendi fikirlerini düşüncelerini ve tavsiyelerini yazabilecekleri bir ortam, o yüzden yanlışımızda olacaktır hatamızda, yeterki gönüllerimiz bir olsun ve bir arkadaşımızın sorunu hepimizin o an için en önemli sorunuymuş gibi yardım etmeye çalışalım.
madamsurgun; biraz daha iyi şeyler düşünmeye çalışalım, hayatın bizden aldıklarından ziyade bize kattıklarına bakmaya çalışalım, kendini yalnız hissetme kesinlikle, şimdi bi düşünmeye başlasan acaba şuan kaç kişi benim iyiliğimi düşünüyor diye koca bir liste yapacaksındır emin ol. seni seven sana ilgi duyan yakınların arkadaşların varken onların sana ihtiyacı varken, kendini sırf rengin siyah diye pirincin içinden ayıklanmış taş gibi görme sakın,bırak karış pilava, pilavdan dönenin kaşığı kırılsın..
Birde konuyu yanlış anlamış olabilirim , fakat yinede özde ben yazı stilinin daha yararcı olmasından yanayım
Fikrimi söyledim , Madam 'ın kararına saygı duyarım
Zaten " bir de diğer arkadaşlara " ile başlayan pragrafını anlamadım. Ne yani beni diğer üyeleremi şikayet ediyorsun ? Yanlış bir yazı tarzı , madamsurgun 'e yarar sağlayacaksın diye bir başka üyeyi kırıyorsun

Yorum
-
Birgün psikolog olduğumda , benzer bir yol izleyeceğim. Negatif duygular içinde olan bir insana , ne " böyle konuşma kendini de beni de üzüyorsun daha pozitif ol " demek kadar normal olabilir ? Bunda komik bir yan göremedim. Elbette hastaya , senin yazdığın konuşma tarzıyla yaklaşmayacağım , abartmadınmı sence de
Ama bende psikoloğa gittim defalarca , kimileri dinliyor 5 seans , kimileri 2 seansda seni bir sarsıp kendine getiriyor , sana yol gösteriyor. Anladığım kadarıyla " edebiyat yapmak " sözüne takılıyor herkes. Msjlarımda kötü bir niyet yok , ama öyle anlamak için ısrar edenlere , üzüntü verici ama yapacak bir şey yok

Yorum

Yorum