Duyuru

Collapse
No announcement yet.

terk edip dönmeye çalışan sevgilim: Depresyonum....

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Çağdaşa...
    üslup,konuşmada çok önemlidir... defalarca psikoloğa gitmiş olabilirsin ama şimdi bir psikolog olduğunda roller tamamen değişecek, senin ağzından çıkan tek bir laf hayatta kurtarabilecek yada hayatına son vermesi için fitilide ateşleyecek... bu yüzden aşırı derecede umutsuz olan bir danışana dediğin şekilde yaklaşırsan ters tepebilir "bu adam benim duygularımı hiçe sayıyor" diye düşünebilir... bu yüzden danışanın düşüncelerini nasıl söylediğinden, düşüncelerinin içeriğine dikkat et....
    Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum,yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar???

Yorum

Orjinal yazı sahibi: madamsurgun View Post
      Çağdaşa...
      üslup,konuşmada çok önemlidir... defalarca psikoloğa gitmiş olabilirsin ama şimdi bir psikolog olduğunda roller tamamen değişecek, senin ağzından çıkan tek bir laf hayatta kurtarabilecek yada hayatına son vermesi için fitilide ateşleyecek... bu yüzden aşırı derecede umutsuz olan bir danışana dediğin şekilde yaklaşırsan ters tepebilir "bu adam benim duygularımı hiçe sayıyor" diye düşünebilir... bu yüzden danışanın düşüncelerini nasıl söylediğinden, düşüncelerinin içeriğine dikkat et....
      Haklısın herkez aynı konuya odaklandığına göre , biraz yanlış anlaşılmaya müsayit olmuş olsa gerek Duygularını hiçe saymıyorum bunu aklından çıkart , başka bir bakış açısıyla yaklaştım olay çıktı Hepiniz çok hassassınız anlayabiliyorum , daha dikkatli olacağım

ι ωαηт тσ яє¢ση¢ιlє тнє νισlєη¢є ιη уσυя нєαят ؟
      ι ωαηт тσ яє¢σgηιzє уσυя вєαυту ιѕ ησт נυѕт α мαѕк ؟
      ι ωαηт тσ ѕαтιѕƒу тнє υη∂ιѕ¢lσѕє∂ ∂єѕιяєѕ ιη уσυя нєαят ؟
      уσυ мαу вє α ѕιηηєя вυт уσυя ιηησ¢єη¢є ιѕ мιηє !

Yorum

Arkadaşlar eleştiriyi kimse sevmez. Eleştiren birini siz de eleştirirseniz aynı hatayı yapmış olursunuz.
        Birbirinizle uğraşmak yerine sorunu olana yardım etmek daha uygun olacaktır.

madamsürgün umarım bu ruh halinden kurtulmuşsundur... benim de bugünlerde canım sıkkın.
        Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

bu yaptığım şey edebiyat değil.. içimdeki duyguları anlatma biçimim... ayrıca yarın bir gün piskolog olduğunda danışanlarına "ya edebiyat parçalamayı bırak da asıl meseleye gel" mi diyeceksin... komik

madamsungur görüşünüze katılıyorum. Duygularımızı nasıl ifade ettiğimize fazla takılmayalım derim. Bunun sebebi o anda zaten berbat bir durumda olan kişi duygularını anlatırken birde bunu düşünmesin içinden geldiği gibi. Bu yazıyı revolutionist. bana yazmış olsaydı yada onunla konuşuyor olsaydım birdaha onunla dertleşmek istemezdim çünkü bu konu şunda dile getirilecek bir konu değil budurum karşımızkadiki insanın geri çekilmesine sebeb ola bilir.
          Deprasyonunun yeniden geldiğini söylüyorsun. Bu durumu ara yaşadığımıza göre kendimizi fazla bu duruma kaptırmamaya çalışalım hayattan zevk almaya çalışalım. Yaşınız gençse bunu başarma durumunuz daha kolay olabilir. Her olaya kötü yanından bakmayın ve hiç bir zaman kendinizi küçümsemeyin hir insan kendi içinde bir altındır.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: RevolutionIST View Post
            Anlatamadım sanırım , kendini kötü hisseden bir insana , hayata daha pozitif yaklaşması için , önce yazı tarzından başlaması gerektiğini söyledim. Bu benim fikrim , farklı olabilir , muhaliflikle alakası yok isteyen uyar isteyen uymaz , kaldı ki muhalif olsam ne olur ? Farklı bakış açıları bize zarar değil yarar sağlar. Zaten herkes benzer bakış açısıyla arkadaşımıza yardım etmeye çalışacaktı , ben farklı bir bakış açısıyla yaklaştım olaya Birde konuyu yanlış anlamış olabilirim , fakat yinede özde ben yazı stilinin daha yararcı olmasından yanayım Fikrimi söyledim , Madam 'ın kararına saygı duyarım Zaten " bir de diğer arkadaşlara " ile başlayan pragrafını anlamadım. Ne yani beni diğer üyeleremi şikayet ediyorsun ? Yanlış bir yazı tarzı , madamsurgun 'e yarar sağlayacaksın diye bir başka üyeyi kırıyorsun
            ben diğer arkadaşlara diye başlayan paragrafta diğer arkadaşlara seslenmiştim, senin yaptığın her yoruma bir muhalif tavır alındığını,senin kendini ifade biçiminin böyle olduğunu,kelimelerine değilde anlatmaya çalıştıklarına bakılmasını istediğimi dile getirdim arkadaşım seni şikayet etmek bi yana tam tersi seni savunmuştum orda
            ÖMÜR, UMUTTAN ÖNCE BİTMELİ...

Yorum

Sitede en çok yapılan hata , bence çok edebiyat yapıyorsunuz , ve bu morali bozuk bir insanın hüzünlü müzik dinlemesine benziyor , ne gerek var ? Derdinizi söyleyin sadece , her neyse Büyük ihtimal uzun süreli bir ilişkiyi bitirdiniz , onun da seninde başka beklentileriniz oldu , ama ikinizde bulamadınız , karşılıklı bir acı çekme hali Yardım ederim istersen bu konuda
              merhaba..bence çok edebiyat yapıyorsunuz ifadesi yanlış olmuş..insanlar bu siteye rahatlamak,yardım almak için geliyor ve yazıyorlar..nasıl rahat ediyorlarsa öyle yazmalılar..

siz bu siteye daha yeni geldiniz, heralde bu tarz anlatım ifadelere alışacaksınız..
              :10:

Yorum

svegili madam sürgün arkadaşım..canını sıkma bu boşluk duygusu hepimizde zaman zaman oluyor,çok rahatsız edici bir duygu olduğunu biliyorum ama sıkmamaya çalış canını olurmu

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iyimser View Post
                  Arkadaşlar eleştiriyi kimse sevmez. Eleştiren birini siz de eleştirirseniz aynı hatayı yapmış olursunuz.
                  Birbirinizle uğraşmak yerine sorunu olana yardım etmek daha uygun olacaktır.

madamsürgün umarım bu ruh halinden kurtulmuşsundur... benim de bugünlerde canım sıkkın.
                  Yapıcı eleştiriyi seviyorum , zaten sevmek de zorundayım sanırım , bana 5 sene boyunca gerekli Farklı birşey söyledim diye her üyenin yazısında bir bölüm ayırıp , benim düşünceme katıldığını yada katılmadığını söylemesi , garip geldi , hiç de hoşuma gitmiyor bu durum. Herkez gibi doğru ya da yanlış düşüncelerimi belirtebilirim , konu sahibi teşekkür eder katılmadığını belirtir bu kadar basit , bunu hala niye anlayamadığınızı çözemedim. Korkmalımıyım yani " aman yanlış yada farklı birşey söylemeyeyim diğer üyeler üzerime yüklenir " diye ? Bir başka arkadaşımız ben olsam paylaşmak istemezdim hiç birşey diyor. Çok yanlış ve bir o kadar da üzücü bir tutum , ateşe barutla gidiyorsunuz , farkında değilsiniz. Bence , zor günler geçiren paylaşmaya ihtiyacı olan madam her üyeyle konuşmalı , farklı bakış açılarıyla tanışmalı. Belki sizler uzun süredir benzer şekilde birbirinize yardımcı oluyorsunuz , fakat benim tarzımda size bir tecrübe olur , bu kadar yadırgamayın lütfen

Yorum

Yapıcı eleştiriyi seviyorum , zaten sevmek de zorundayım sanırım , bana 5 sene boyunca gerekli Farklı birşey söyledim diye her üyenin yazısında bir bölüm ayırıp , benim düşünceme katıldığını yada katılmadığını söylemesi , garip geldi , hiç de hoşuma gitmiyor bu durum. Herkez gibi doğru ya da yanlış düşüncelerimi belirtebilirim , konu sahibi teşekkür eder katılmadığını belirtir bu kadar basit , bunu hala niye anlayamadığınızı çözemedim. Korkmalımıyım yani " aman yanlış yada farklı birşey söylemeyeyim diğer üyeler üzerime yüklenir " diye ? Bir başka arkadaşımız ben olsam paylaşmak istemezdim hiç birşey diyor. Çok yanlış ve bir o kadar da üzücü bir tutum , ateşe barutla gidiyorsunuz , farkında değilsiniz. Bence , zor günler geçiren paylaşmaya ihtiyacı olan madam her üyeyle konuşmalı , farklı bakış açılarıyla tanışmalı. Belki sizler uzun süredir benzer şekilde birbirinize yardımcı oluyorsunuz , fakat benim tarzımda size bir tecrübe olur , bu kadar yadırgamayın lütfen
                    merhaba revolutionist..bu durum hiç hoşuma gitmiyor demişsin ama bir düşün bu kadar çok insan senin yazdığın şeyi eleştirdiyse bence kendi yaptığını düşünüp,hatam var mı acaba diye öz eleştiri yapabilmeliydin bence..
                    ama sen eleştiri yapanlara sert bir dille çıkışmışsın..bir arkadaş tavsiyesi kabul edersen sana şunu sölemek isterim..bence burda eleştiri alan tutumun her şeyi çok biliyorum havasında konuşman..yanlış anlama elbetteki sen mesleki bilgin açısından tabiki hepimizden çok şey biliyor da olabilirsin..ama bence geleceğin psikoloğu olma kimliğini burda bilmişcesine konuşmak yada yargılamak yerine sadece dinleyip yardımcı olmaya çalışırsan bence bu kadar tepki çekmezsin..

yanlış anlama lütfen benim ki sadece arkadaş tavsiyesi....
                    çünkü bu tavıra devam edersen inan sitede daha çok tepki çekersin..

Yorum

Haklısın herkez aynı konuya odaklandığına göre , biraz yanlış anlaşılmaya müsayit olmuş olsa gerek Duygularını hiçe saymıyorum bunu aklından çıkart , başka bir bakış açısıyla yaklaştım olay çıktı Hepiniz çok hassassınız anlayabiliyorum , daha dikkatli olacağım
                      Mavimavi bunu okumuş muydunuz?
                      Çözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bir dost View Post
                        bir dost elbette onu okudum..peki siz revolutionist in en son yazısını okudunuz mu..ben ona cevap yazdım..üstelik neden bana böle bir mesaj gönderme ihtiyacı duydunuz anlamadım?

Yorum

Yapıcı eleştiriyi seviyorum , zaten sevmek de zorundayım sanırım , bana 5 sene boyunca gerekli Farklı birşey söyledim diye her üyenin yazısında bir bölüm ayırıp , benim düşünceme katıldığını yada katılmadığını söylemesi , garip geldi , hiç de hoşuma gitmiyor bu durum. Herkez gibi doğru ya da yanlış düşüncelerimi belirtebilirim , konu sahibi teşekkür eder katılmadığını belirtir bu kadar basit , bunu hala niye anlayamadığınızı çözemedim. Korkmalımıyım yani " aman yanlış yada farklı birşey söylemeyeyim diğer üyeler üzerime yüklenir " diye ? Bir başka arkadaşımız ben olsam paylaşmak istemezdim hiç birşey diyor. Çok yanlış ve bir o kadar da üzücü bir tutum , ateşe barutla gidiyorsunuz , farkında değilsiniz. Bence , zor günler geçiren paylaşmaya ihtiyacı olan madam her üyeyle konuşmalı , farklı bakış açılarıyla tanışmalı. Belki sizler uzun süredir benzer şekilde birbirinize yardımcı oluyorsunuz , fakat benim tarzımda size bir tecrübe olur , bu kadar yadırgamayın lütfen ..

peki siz bu yazıyı okuudnuz mu bir dost..bu revolutionist in son yazdığı yazı..zaten benim cevabım da bunun üstüne oldu..

Yorum

Ben yazdığı şeyde tuhaf birşey göremiyorum, kusuruma bakmayın. Hani kendisi psikoloji son sınıf öğrencisi olsa veya psikolog olsa eleştiri almasını anlayacağım ama, daha yolun başında zaten.
                            Linç mi edelim veya hiç konuşmasın mı, farklı birşey söylemesin mi?
                            Çözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir

Yorum

Mesleki bilgi açısından , herhangi bir yeterliliğim yok çünkü öğrenciyim. Yaklaşımımı yaptım , sonrasında madam ' ın bana geri dönüşünden , kendimi değerlendirdim. Beni rahatsız eden , herkesin bu konu başlığı altında , beni değerlendirmesi. Bırakın ben madam ' ın dönüşüne göre kendimi değerlendireyim , siz niye kendinizi yoruyorsunuz Eğer yanlış yaptığımı düşünüyorsanız, samimi bir tavırla özel mesaj atıp benimle bu konuyu kişisel olarak paylaşabilirsiniz , yeri burası değil. Bilmişcesine konuştuğumu nerden çıkarttığınızı , bana bildirirseniz gerçekten çok memnun olacağım. Çünkü ben defalarca , " bu benim fikrim değerlendirmek madam ' a kalmış " dedim. Yardımcı olmak , size göre dinleyip acısını paylaşmak olabilir , ama sonrasında yargılamak gerekir ki bir çözüm elde edelim. İzin verirseniz , bende fikrimi söyleyeyim , aldığım tepkiye göre madam 'a yardımcı olmaya çalışayım. Çünkü herkese derdimi anlatayım derken asıl konu başlığına odaklanamıyorum , Bir giriyorum herkes mesajının bir bölümünde beni ele almış. Bir arkadaş tavsiyeniz varsa , bunu farklı bir yerde dile getirin. Örneğin kendimi tanıttığım konu bana ait , orda olabilir. Böylece konularımız temiz kalır , gücümüzü başka şeylere ayırmayalım , bütün gücümüzle konuya odaklanalım Ayrıca " yanlış anlama lütfen " gibi cümleleri söylemenize gerek yok , doğru anlatırsak kimse yanlış anlamaz zaten değilmi ? Ben sizin samimiyetinize güveniyorum , yanlış anlamam aşırı bir durum olmadıkça. Sizde benimkine güvenin , yapıcı olun , o zaman tepki çekmem Böylece farklı bakış açıları kazanırız , bu ilk etapta zarar verir gibi gözükse de , uzun vadede yararlıdır.

Yorum

Ben yazdığı şeyde tuhaf birşey göremiyorum, kusuruma bakmayın. Hani kendisi psikoloji son sınıf öğrencisi olsa veya psikolog olsa eleştiri almasını anlayacağım ama, daha yolun başında zaten.
                                Linç mi edelim veya hiç konuşmasın mı, farklı birşey söylemesin mi?
                                tabi haklısın bir dost..tabiki konuşacak,yorum yapcak..ama şöyle düşün sırf ben değil,bir sürü kişiden eleştiri almış..demek ki ifadesinde olmaması gereken bir şey var..aslında revolutionist arkadaşımız tepki çeken o yazısında kesinlikle kötü bir amaçla yazmamış,kesinlikle niyeti çok iyi.ama ifade ediş biçimi yanlış olmuş..yani haklıyken haksız duruma düşürmüş kendini..bende sadece arkadaşça yorum yaptım o kadar )

zaten ben de dikkate edersen yorum yaparken çok gzüel bir dille ve sürekli yanlış anlama ifadesini kullanarak yazı yazdım yani sert bir ifadeyle yazmadım..

Yorum

İşleniyor...
                                X