Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Antidepresanlardan dolayı vücutta oluşan değişimler

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

antipsikotiklerin de kilo aldırıcı etkileri olduğu söyleniyor. Bir de citol aşırı derecede tatlı yediriyor. Tatlı yemeyince gözünüz dönüyor...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hkayac View Post
      antipsikotiklerin de kilo aldırıcı etkileri olduğu söyleniyor. Bir de citol aşırı derecede tatlı yediriyor. Tatlı yemeyince gözünüz dönüyor...
      kesinlikle bazı ilaçlar aşırı derecede kilo alımı ve tatlı isteği yapıyor. bende zestatı kullanırken sürekli elimde nutellayla geziyordum. o ilacı bırakmak isteyincede desyrele başladık kaç aydır hala kurtulamadım artıları göz ardı asla edilemez ama ilaçlar işte malesef bir tarafı iyi ederken bir tarafıda bozabiliyorlar.
      Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: shondes View Post
        Çoğu antidepresan kilo aldırıyor bildiğim kadarıyla, uyku için kullandığım seroquelin uyku düzenlemesi dışında pek bir etkisi yok..
        Prozac tam tersine verdiriyor, dikkat arttırması da önemli etken.

Bence çok iyi bir ilaç..
        Ben hasta bir adamım..

Yorum

cymbalta benim iştahımı kesti... Sabah zor kahvaltı ediyorum. Bütün gün canım hiçbir şey istemiyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Milaa View Post
            Bende hayatım boyunca saçlarımda böyle bir dökülme görmedim. ve saç diplerimde bir sızı oluşmaya başladı. başka pisikiyatriste sorduğumdada yapabilir dedi.
            Dün bu ilacın etken maddeleri üzerine bir eczacı yakınım ile konuştum;desyrel de böyle bir yan etki tespit edilse prospektüsünde kesinlikle yazılırdı bunu ilaç firmaları kendilerini olası davalara karşı koruma amaçlı yaparlardı diye beni biraz olsun rahatlattı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: svncpls View Post
              Dün bu ilacın etken maddeleri üzerine bir eczacı yakınım ile konuştum;desyrel de böyle bir yan etki tespit edilse prospektüsünde kesinlikle yazılırdı bunu ilaç firmaları kendilerini olası davalara karşı koruma amaçlı yaparlardı diye beni biraz olsun rahatlattı.
              Eczacıların uzmanlık alanı olduğunu düşünmüyorum. bazı ilaçlar konusunda bir takım bilgilere sahip olsalarda asla tam net bilgi veremez. biz başka bir ilaç alırken eczacının yanlış bilgi vermesi nedeniyle çok üzücü bir süreç yaşamıştık ve bunu piskiyatriste sorduğumuzda asla böyle birşeyin olamayacağını ve eczacıların böyle bir yetkisi olmadığını davalık bile olabileceğimizi söylemişti. bir başka piskiyatriste saç dökülmesi yapabileceğini dedi.en iyisi kendi doktorumada danışmak.
              Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.

Yorum

bir başka piskiyatriste saç dökülmesi yapabileceğini dedi.en iyisi kendi doktorumada danışmak.
                haklısın doğrusu doktora sormak..ben uykusuzluk için alıyorum ve iyi geldiği için uzun süredir doktora gitmedim eğer doktoruna danışınca burada paylaşırsan sevinirim..

Yorum

Kilo artışı, fazla uyuma gibi klasik nedenleri eminim bir çoğumuz yaşıyoruzdur. ama son aylarda beni ciddi şekilde rahatsız eden bir iki durum var. iİki uyku halinde aşırı ateşlenmek terlemek ikinciside saçlarda dökülme yaşanması. Başlarda neden saçlarımda bu denli dökülme oluyor diye yediğimi, yüzüme kullandığım cilt bakım ürünlerini dahi gözden geçirmeye başladım kii sorun bariz ilaçlardan dolayı gibi duruyor.ilaç yazdırmak için gittiğim doktorumun dışındaki bir pisikiyatır ilaçlardan olcağını dedi. aynı sorunu yaşayanlar varmı? ilaçlar bırakılınca vücudun dengesi eski düzene giriyormu? ben şuan desyrel ve cymbalta kullanıyorum farklı antidepresan kullanıp bu sorunları yaşayanlardanda fikir almak istiyorum.
                  bahsettiklerin citol 40 mg kullanan bende de mevcut.birebir aynı.

Yorum

Arkadaslar , ben cymbalta 60 mg kullandim 1.5 sene kadar daha sonra yarim dozaja dusurerek yavasca azalttim ve biraktim. Ben de en buyuk fiziksel etkisi biraktiktan sonra sac dokulmesi oldu. bazi geceler uykudan terorize bir sekilde uyanma yada alkolden sonraki gun uykusuz kalmadiysam pek bir problem kalmadi ama saclarim ciddi bir sekilde dokuldu. kilo almistim 10-15 kila kadar , sporla kilolari verdim ama sac derisinin yapisi degisti dokulme engellenemedi. kendi tecrubemden soyleyebilecegim ilaclari biraktiktan sonra tekrar basa donmemek icin yapilacak en onemli seyler 1) uyku: uykuya cok dikkat edilmeli ,uyku kalitesi nasil artirilir bu dusunulmeli.yatmadan once uykuyu kaciracak seyler yapilmamali, ayran cok yardimci olabilir, gerekirse her aksam icin 2) daha iyi uyuyabilmek icin spor , hem kilo verdirir hem uyku duzene girer, spora ayirdiginiz zaman veya biraz paranin cok buyuk geri donusu var 3) sigara, uyku icin cok onemli. sigarayi birakabilirseniz bas agrilari , uyku sorunlari buyuk oranda gidecek! sigara cok ama cok onemli. sigarayi biraktigimdan beri butun sorunlar nerdeyse yok denecek kadar azaldi.hastaliginiza veya depresyona en buyuk cozum - sigara iciyorsaniz derhal birakin, kesip atin , dusundukce yillar gecer. Ayrica cebinize ortalama aylik 100TL girecek , yol yakinken kurtulun, hicbir derdinize deva olmadi bugune kadar,asla olmayacak 4) kahveden ve aksam 6-7 den sonra asiri caydan uzak durmak 5) son zamanlarda sabahlari uzun zamandir birakmis oldugum (ozellikle sigara icerken hic yaklasmadigim) bal, recel vesaire tatlilara abartmamak kaydiyla tekrar basladim , sabahlari gune baslarken muthis enerji verici, dikkat toplamak ve metabolizmayi silkelemek icin cok iyi gelir , siddetle tavsiye edilir.

Yorum

Arkadaslar , ben cymbalta 60 mg kullandim 1.5 sene kadar daha sonra yarim dozaja dusurerek yavasca azalttim ve biraktim. Ben de en buyuk fiziksel etkisi biraktiktan sonra sac dokulmesi oldu. bazi geceler uykudan terorize bir sekilde uyanma yada alkolden sonraki gun uykusuz kalmadiysam pek bir problem kalmadi ama saclarim ciddi bir sekilde dokuldu. kilo almistim 10-15 kila kadar , sporla kilolari verdim ama sac derisinin yapisi degisti dokulme engellenemedi. kendi tecrubemden soyleyebilecegim ilaclari biraktiktan sonra tekrar basa donmemek icin yapilacak en onemli seyler 1) uyku: uykuya cok dikkat edilmeli ,uyku kalitesi nasil artirilir bu dusunulmeli.yatmadan once uykuyu kaciracak seyler yapilmamali, ayran cok yardimci olabilir, gerekirse her aksam icin 2) daha iyi uyuyabilmek icin spor , hem kilo verdirir hem uyku duzene girer, spora ayirdiginiz zaman veya biraz paranin cok buyuk geri donusu var 3) sigara, uyku icin cok onemli. sigarayi birakabilirseniz bas agrilari , uyku sorunlari buyuk oranda gidecek! sigara cok ama cok onemli. sigarayi biraktigimdan beri butun sorunlar nerdeyse yok denecek kadar azaldi.hastaliginiza veya depresyona en buyuk cozum - sigara iciyorsaniz derhal birakin, kesip atin , dusundukce yillar gecer. Ayrica cebinize ortalama aylik 100TL girecek , yol yakinken kurtulun, hicbir derdinize deva olmadi bugune kadar,asla olmayacak 4) kahveden ve aksam 6-7 den sonra asiri caydan uzak durmak 5) son zamanlarda sabahlari uzun zamandir birakmis oldugum (ozellikle sigara icerken hic yaklasmadigim) bal, recel vesaire tatlilara abartmamak kaydiyla tekrar basladim , sabahlari gune baslarken muthis enerji verici, dikkat toplamak ve metabolizmayi silkelemek icin cok iyi gelir , siddetle tavsiye edilir.

kesinlikle haklı ben de onlarca ilaç kullandım ama hepsinden 1 numaralı maddeye dikkat ederek kurtuldum.uykuya çok önem verin.

Yorum

Arkadaşlar ben sabahalrı 100mg lustral kullanıyordum.Bir süre sonra ereksiyon sorunları başgösterdi.İlacı bırakınca da düzeliverdim.Psikiyatristime sordum genel olarak lustrallarda böyle bir sorun varmış.
                        Şimdi 20mg paxil yazdı paxıl hakkında bir söyleyeceğiniz var mı?

Yorum

o ilaçları kullanmadım ama aynı olaylar bendede oldu

Yorum

bende 8 gündür efexor xr 37.5 ile rahat uyumam için zestat 15 mg kullanıyorum. bendede saç dökülmesi olurmu. kilo artışını önlemek için yediklerime dikkat ederim sporda yaparım zaten doktorum yediklerine sen dikkat et ilaçların iştah açar kilo aldırır demişti. yediklerimize dikkat etsekte kilo aldırırmıki.s

Yorum

ya bende prozac a başladım sabah tok karnına 20mg an itibari ile 10 gün oldu ve iştahımı açtı ciddi ereksiyon problemi baş gösterdi rahat uyuyorum ama sanki uykuya doymuyorum gibi ama günü gününü tutmuyo geçen gün yorgun olmama rağmen üst üste 2 gün spora gittim durduğum yerde duramıyodum sonraki gün içim karardı 2 gün ara vermeme rağmen spora gitmek zor geldi. ya şu etkisini iyi yönde tam olarak gösterse artık
                              Bakalım hangi gün; eee ne olcak böyle demiycem

Yorum

Ben de prozac kullanıyorum 4 hafta oldu. Pek bir karar veremiyorum açıkçası. Çünkü etkiler değişken. Belki süreden dolayıdır. Aslında bir haftadır falan bırakmak geliyo aklıma. Bilmiyorum.

Yorum

İşleniyor...
                                X