Duyuru

Collapse
No announcement yet.

cipralex hakkında...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Ben yaklaşık 1,5 ay kullandıktan sonra dayanamayıp ilacı bıraktım. Sabah 10 mg Cipralex, akşamları da 50 mg Desyrel alıyordum. Ama özellikle cipralex beni hayattan kopardı.. İlacı kullanmaya başladığım ilk günden itibaren devamlı kaslarımı esnetme isteği, yüzümde uyuşma, uyku hali, ellerimin aşırı titremesi, gözlerimin devamlı bir noktaya takılması ve gözümü ayırmak istesem de uzun süre ayıramamam (ki araba kullanırken çooookk çok tehlikeli) ve ben bu zaman içinde arabamı da sıyırdım, sanırım mesafe algılarım beni terketmişti o sırada, daha önce hiç olmayan ağlama nöbetleri ve engel olamadığım kaygılarla birlikte en son 1-2 hafta da kulağıma gaipten sesler gelmesiyle birlikte korktum ve ilacı kendi kendime bırakmaya karar verdim, heralde prospektüste yazan bütün yan etkileri gayet şiddetli biçimde yaşadım. 1 hafta 5 mg, diğer hafta 2,5 mg alarak bıraktım. Amaaaaa.. şu anda daha da yaşamdan kopmuş durumdayım.. devamlı baş dönmesi, mide bulantısı (hatta ben ikisine birden başım bulanıyor diyorum), hiçbirşeye tahammül edememe, ateş basması, televizyonda görüntü değişmesi sırasında inanılmaz bir baş bulantısı, açlık tokluk hissinin tamamen kaybolması vs vs..
    Keşke ilaca hiç başlamasaydım çok daha mutluydum, belki de vücudum tam alışmadan henüz 2. ayında ilacı bırakmam da hata oldu.. ne yapacağımı bilmiyorum.. bu tarz bir deneyim yaşamış olan varsa bana yardım etsin lütfen.. birşey söylesin

Yorum

Orjinal yazı sahibi: chilek
      slm herkese benim doktorumda cipralex werdi ama ben zaten hissedemiyorum bu dünyayı daha da mı hissedemiycem yani şimdi aman allahım ya :roll: ne bilyorsanız bu ilaç hakkında daha da fazlasını yazın lütfen .. ne yani ben zaten duygusuzun teki oldum çıktım şimdi daaha kötü mü olucak hiç mi hissetmiycem yani
      googleden bu ilacı araştırırken bu sitede buldum yine cevabıdünyada benim kadar ialç değiştiren bir insan daha yoktur sanırım.dün doktorum tekrar ilaçlarımı değiştirdi rexapin 5 ve 10 mg,+cipralex20 mg verdi.etkilere bakınca bu ilacın bana iyi geleceğini hissediyorum.en azından artık hiçbir şey hissetmeden yaşarım ve hiçbir şey düşünmem.
      Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...

Yorum

cipralex 20 bir yıldır kullanıyorum çok memnunum.
        hiç bir yan etki görmedim tabi kişiden kişiye değişebiliyor.
        Hayat bir uykudur, ölünce uyanır insan,
        Sen erken davran, ölmeden önce uyan...

Yorum

....

Yorum

....

Yorum

Bu ayın 2 sinde 10 mg ile başladım şu an 20 sabah 20 öğ. sonra olmak üzere 40mg ile devam ediyorum. Bunun yanı sıra akşamları 5mg Zyprexa ile 5 damla da Rivotril alıyorum. Cipralex'in olumlu etkileri benim için yavaş yavaş görünüyor gibi ama arada sırada kötü olduğumda oluyor. Yan etki olarak hemen hemen hiçbir olumsuz şey görmedim desem yeridir. Üretici firma ortalama 6 hafta gerektiğini söylüyormuş ilacın tedavi yönünün tam olarak maksimum düzeyde başlaması için. Prospektüsünde 2-4 hafta içinde olumlu etki görmeye başlarsınız diyor. Bir 15 gün sonra daha da iyi olacağıma inanarak bekliyorum. Durumdan sizi haberdar ederim. Sağlıcakla kalın.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iris
                bende son bir haftadır kullanıyorum düzenli olarak ve yan etki olarak ilkk bir kaç gün ağız kuruluğu yaptı fakat şuan oda kalmadı.memnun kaldım bende cipralex den.sabahları 10 ml akşamlarıda 20 ml kullanıyorum.çok mutlu hissediyorum kendimi :lol:
                Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: izden
                  Orjinal yazı sahibi: iris
                  bu arada iris bir yazım hatası mıdır nedir...cipralex 20 mg.'ı bir yıldır mı kullanıyorsun..yoksa yirmi bir yıldır mı kullanıyorsun onu anlamadım
                  Bir yıldır kullanıyorum izden çok memnunum hiç bir yan etkisini görmedim
                  Yazım hatası olmuş kusura bakmayın.
                  Hayat bir uykudur, ölünce uyanır insan,
                  Sen erken davran, ölmeden önce uyan...

Yorum

Her ilacın herkeste aynı etki göstermesi elbette beklenemez.
                    Cipralex'i Doktorun tanısı ve önerisi doğrultusunda kullanırsanız,iyi sonuç alırsınız.
                    Bana,bu ilacı ilk yazan doktor,Psikiyatr değil kalp-damar uzmanıydı..
                    Sonra,bir-iki psikiyatr da onayladı..
                    Kullandığım ilk on günün sonunda,balkona çıkıp ''Yaşasın Cipralex!..'' diye bağırmak istedim.
                    Bağıramadım ama ajandama bu notu düştüm.
                    Yan etkileri zaten prospektüsünde yazılı..Bunları bilerek kullanıyorsunuz.
                    Bu ilaca benden tam not.
                    Geçmiş olsun.
                    <div><br />&nbsp;</div>

Yorum

Bu siteye bu amaçla(ilaç) yazacağımı hiç düşünmemiştim....yıllardır ertelediğim sıkıntılarım için bugün psikiyatriste gittim bir saatlik konuşma sonunda bana ciplarex10 mg ve stilizan verdi.....15 gün sonra yine çağırdı..cipralexi kullanmaya pazartesi günü başlıycam...burdaki yorumları okudumda acaba bana ne etki yapar diye düşünmeye başladım...dr. yan etkisi yok dedi....unutkanlık yapıyorsa kötü...doktora sordum;rahatsızlığımın adı ne? söylemedi..henüz erken dedi....gerçekten erkenmi acaba? yoksa kullandığım ilacın bende yarattığı değişikliğe göremi karar vericek? bilen varmı? teşhis ne zaman konuyor?...bu ilaç tedavisi bitince ve bende ilacı bırakınca yine sıkıntılarıma dönüş yaparmıyım...dr dan geldğimden beri bunu düşünüyorum ama bi taraftanda içimdekileri düzeltmek adına ne gerekirse yapmayı istiyorum..
                      yarın çok geç olabilir...

Yorum

iloya emin ol cipralex i çok seveceksin.

Yorum

cipralexi 3 aydır kullanıyorum travma sonrası stres bozukluğu rahatsızlığım ismi ve aşırı panik atak geçiriyordum.Aslında yazmak istemezdim çünkü sizde yan etki yapmasa bile okuduğunuz için psikolojik olarak bu yan etkileri yaşıyor gibi hissedebilirsiniz.Psikolojik rahatsızlıklar böyle şüpheli yapar adamı. :roll: Bende ilk 2 gün mide bulantısına ve ard arda gelen ataklara sebep oldu fakat ilk günlerde yan etki yapacağını fakat bir hafta içinde geçeceğini bildiğim için sabrettim,çok hastalandığım halde doktorumu bile aramadım fakat dediğim gibi 3. gün hiçbir şeyim kalmadı 3. ayın sonundayım ve hastalığıma olumlu yönde çok katkıları oldu,anksiyetemi %80 azalttı,ataklarım bitti,asla bitki gibide olmadım gerçekten ben cipralexten çok memnun kaldım iloya.İnşallah sen ilk günler yan etki yaşamazsın fakat yaşasan bile sabret olumlu sonuçlanacaktır herşey.

Bu arada doktor bir teşhis koymamış,merak ettim ne gibi şikayetlerin var?

Yorum

Merhaba arkadaşlar,

Herkese geçmiş olsun diyorum öncelikle.. ve bi sorum olacak.
                            Ben cipralex i bugün kullanmaya başladım. Muhasebe bürosunda çalışıyorum bu ilacın işime nasıl bi etkisi olur. Engeller mi işime odaklanma mı?
                            Teşekkürler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bezgin
                              Merhaba arkadaşlar,

Herkese geçmiş olsun diyorum öncelikle.. ve bi sorum olacak.
                              Ben cipralex i bugün kullanmaya başladım. Muhasebe bürosunda çalışıyorum bu ilacın işime nasıl bi etkisi olur. Engeller mi işime odaklanma mı?
                              Teşekkürler

cipralex 11 gündür düzenli içiyorum....çok yan etkisi olmadı....biraz mide bulantısı...biraz terleme....senin işini etkilemez merak etme....
                              yarın çok geç olabilir...

Yorum

2 aya yakındır kullanıyorum ilk bir ay 10 MG kullandım suanda 20 MG kullanıyorum ve bende pek etki yapmadı ağız kuruluğu dışında umarım sizde de bir etkisi olmaz
                                Delilik kimliği ardına saklanmış bir bilgeyim ben!!!

Yorum

İşleniyor...
                                X