Duyuru

Collapse
No announcement yet.

cipralex hakkında...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Bende 3 aydır cipralex kullanıyorum.Çok fazla yan etkisini görmedim,2-3 gün içinde de yan etkiler geçti zaten.Fakat ilacımdan çok memnunun umarım size de faydası dokunur.

Yorum

Yaklaşık bir haftadır cipralex kullanıyorum ve cinsel arzularım hiç yok. İş yerinde yöneticime takmıştım. Ve taktığımdan dolayı da kendimi işlerime odaklayamıyordum. Artık kendimi tamamen işe verebiliyorum. Ek olarak durağanlaştım, uysallaştım. Akşam da Remeron'u (kendilerine öküzdeviren diyorum :lol: )da içtim mi sabaha kadar deliksiz uykudayım.

İlacın yan etkisi olarak ağır buhran geçiriyorum ara ara.. O da çok fazla olmuyor.

Yorum

ben 6 aydır kullanıyorum. ilacı kullandığın sürece gayet iyisin bazı arkadaşlarında dediği gibi sinirlenemiosun içinden kızıosun ama bunu dışa vuramıosun belli edemiosun yani sinirlendini oda gıcık bi durum biraz. tedavii sürecim 6 aydı son tabletide bitirdim. fakat bi kere 3 gün falan almamıştım ilacı aşırı baş dönmesi mide bulantısı olmuştu. sonra tekrar kullandım düzenli olarak. tedavim bittiği için 3-4 gündür kullanmıyorum fakat tekrar baş dönmesi ve mide bulantılarım başladı yeniden doktora gidicem pazartesi günü. sanırım ilacı kullanırken ii ama bırakması baya zor olıcak gibi gözüküo

Yorum

Bende tam 1 yıldır kullanıyorum ilk kullandıgım bir hafta el ve çenemde gerilmeler esnemeler başladı, kullanmadan önce cok cok kötuydum benden uzakta olan sevgılımle sorunlar yaşıyordum. Artık beni istemeyen biriydi ilacı kullandıgımın 5. ayında bana yıne yaptıgı ani bır çıkışla ondan ayrıldığımı söyledım defalarca yalvardı ne olur yapma etme dıye ama kararlıydım mutlu olmak benımde hakkımdı dıye dusunuyordum.

Buraya kadar herşey normal gelebilir ama anormal kısmı ben onsuzlukda ölümü dusunebılecek biriydim o derece ona bağımlıydım.. onsuz nefes bile alamazdım 12 saat mesaj gelmese dayanamazdım. Bunu oda bılıyordu yani sevginin ötesinde bir kişilik bağımlılığı başgöstermişti bende e elbette böle olmamda cocukluk dönemımden buyana etken olan olaylarda var daha sonra başka bırıyle tanıştım bırlıkte olduk. ama onda tam bır hayal kırıklığı yaşadım .

Çünkü bu ınsan beni aldattı, şimdi aşırı bır boşluk ıcındeyım surekli yorgunluk ve uyku haliyle dolaşıyorum bazen eski gunlerım gelıyor aklıma, bana onlarca laf eden sevgılımın hataları değil hep artıları gözumun önune gelıyor Cipralexi hala kullanıyorum ama içinde bulundugunuz yaşam size ilaç gibi geliyorsa diğer ilaçlar hava civa

Yorum

Bir aydan uzun süredir kullanıyorum...akşamlarıda stilizian içiyorum..çok rahatladım..eskiden ani çıkışlarım vardı...kahreden öfkeler..sinirler yaşıyordum..şimdi çok rahatım...olayları iyi ya da kötü olsun farketmez hep üstten yaşamaya başladım...hiçbişey beni çok üzemıyor artık..bunun ilaç sayesınde olabilmesi üzücü tabi...bunu kendim yapabilmeyi isterdim...ama çare buysa şimdilik..halimden memnunum...
            yarın çok geç olabilir...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: menes
              ben 6 aydır kullanıyorum. ilacı kullandığın sürece gayet iyisin bazı arkadaşlarında dediği gibi sinirlenemiosun içinden kızıosun ama bunu dışa vuramıosun belli edemiosun yani sinirlendini oda gıcık bi durum biraz. tedavii sürecim 6 aydı son tabletide bitirdim. fakat bi kere 3 gün falan almamıştım ilacı aşırı baş dönmesi mide bulantısı olmuştu. sonra tekrar kullandım düzenli olarak. tedavim bittiği için 3-4 gündür kullanmıyorum fakat tekrar baş dönmesi ve mide bulantılarım başladı yeniden doktora gidicem pazartesi günü. sanırım ilacı kullanırken ii ama bırakması baya zor olıcak gibi gözüküo
              Size çok geçmiş olsun,daha öncede bahsetmiştim bende cipralex kullanıyorum.Anladığım kadarıyla bırakırken bayağı zorlanıcam. :roll: Ama birazda olsa katlanmamız lazım diye düşünüyorum.En azından bir hafta yan etkilere sabretmeliyiz.Daha sonrası kolay zaten daha önce birkaç ilaç bırakmıştım dediğim gibi sabır,sabır,sabır.

Yorum

cipralex i 4 gündür kullanıyorum şu ana kadar gördüğüm en belirgin yan etkisi sürekli esnemem ama uyuyamamam.. geceleri uyumakta zorluk çekiyorum.. insanı ciddi bir şekilde sakinleştiriyor. gözlerim devamlı bir noktaya kilitleniyor.. yeni kullanmaya başlayan arkadaşalar korkmasınlar en azından ben ciddi bir yan etki görmedim. çok çok iyi bir ilaç bana çok iyi geldi.. tekrar iç huzuruma kavuştum. geçmiş olsun!

Yorum

sanırım 2.5 ay oldu... ve cok uyudugum ıcın sınav donemlerınde dinç kal dıye vermıstı ... ( tabı borderlıne'ı saymıorum... ) zor gunler gecırıyordum...

bende de ılk gunler agız kurulugu , bıraz bulantı ve gecelerı uykuya dalamama sorunu oldu , terlemede yaptı...

sonraları bı arkadasında dedıgı gıbı yasasın cıpralex demıstım artık kahkahalar atıyordum

bı ara almayı unuttum bıkac gun erteledım sınır krızlerım baslamıstı ok aglıyodum...

bu hafta yıne unuttum bu seferkı cok kotuydu mıde bulantısı basdonmesı heryerde kusma ıstedıgı aglama uyku , uykusuzluk....

gıtmedım doktora ama sanırım unuttugum ıcın oldu bıkac gun sıcede ondanmıdır???

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ceyla

bı ara almayı unuttum bıkac gun erteledım sınır krızlerım baslamıstı ok aglıyodum...

bu hafta yıne unuttum bu seferkı cok kotuydu mıde bulantısı basdonmesı heryerde kusma ıstedıgı aglama uyku , uykusuzluk....

gıtmedım doktora ama sanırım unuttugum ıcın oldu bıkac gun sıcede ondanmıdır???
                    Evet benimde ilacım bitti ve 2 gün gidip almaya üşendim fakat sonucunda dediğin belirtileri bende yaşadım arkadaşım.Özellikle mide bulantısı ve kusma hissi beni çok rahatsız etti.Düşünüyorumda 2 gün içmedim ve ben bu hale geldim :roll: bu ilacı nasıl bırakıcam peki?

Gerçekten arkadaşlar işimiz zor.Anlatmak istediğim..merak etme ceylacım yaşadığın rahatsızlıklar tamamen ilacını ihmal etmekten kaynaklandı.Hepimize çok geçmiş olsun.

Yorum

cok ılgınc ama bayaa agırdı yanı ... sagol cnm sanada gecmıs olsun...

resmen hastalıklı gıbıydım ve psıkolojık degıl ılacı ıctım aksamuzerı uyudum ve kalktıgımda ıyıydım gecmıstı hersey...

evet nasıl bırakıcaz acaba...??

ve bu sabah yıne mutluluk abıdesıydım

Yorum

Merhaba

Yaşadığım sarsıcı olaylar sebebi ile baya zor günler geçirdim ve sonuç olarak sinirlerim baya yıpranmıştı inanılmaz neşeli canlı bir tipken saldırgan ani sinir patlamaları olan aniden gülüp aniden ağlayan bişe oldum bir hafta süreyle ve dr. gittim bana Cipralex 10mg verdi ilacı 5 gündür kullanıyorum sabahları yarım tablet olarak.. Sürekli abartılı bir esneme tad almada bozukluk yüzde uyuşma gerneşme isteği oluştu ve ara ara yoğun ahreket etme isteği bu aniden kalkıp turatma elleri oğuşturma yada bacak titretme gibi oluyor ve uyuyamıyorum uyusam bile kısa süre sonra bir tedirginlikle uyanıyorum ayrıca konsantrasyonum çok zayıfladı hatırlama güçlüğü çekiyorum bön bön bi noktaya takılıp kalıyorum.. Sinirlenmiyorum evet ama fazla hissiz oldum bitki gibi arada kendi kendime gülüyorum iç kıpırdamasıyla.. Dr.um bir hafta sonra günlük bir tablet dedi ve merak ediyorum doz artışıyla bu yan etkilerdede artış olucakmı ki olursa annemin beni bi vazoya dikip düzenli sulaması gerekbilir ve herkes bırakmakta zorlanmış bu genel bi sorunmu..?

Yorum

sevgılı sollına suan alısme evresındesın bende de benzerı belırtıler olmustu ama bıkac gun sora hala devam ederse sor doktoruna ama gecer...

bırakma konusu ıse bılmıyorum ben de daha bırakmadım henuz bıraktırmaz yanı...

sen sımdılık tedavı olmana bak arkadasım bıraktırrırlar onuda hersyeın caresı var

Yorum

öncelikle cok gecmiş olsun

:o :lol: :cry: bende yeni başladım cipralex e ama bilmiyorum 1 hafta olmasına ragmen sadece agız kurulugu var doktorum dğer ilaçlardan cok farklı oldugunu söyledi umarım sana da iyi gelir

Yorum

Re: öncelikle cok gecmiş olsun

Orjinal yazı sahibi: esolak
                              :o :lol: :cry: bende yeni başladım cipralex e ama bilmiyorum 1 hafta olmasına ragmen sadece agız kurulugu var doktorum dğer ilaçlardan cok farklı oldugunu söyledi umarım sana da iyi gelir
                              Bu konuda tereddüt etme esolak bende 3 aydır cipralex kullanıyorum ve ataklarım oldukça azaldı.Sana da çok iyi gelecek inşallah,bunu düşünerek ilacını kullan.

Yorum

doz ayarlaması

cipralex'i kullanmaya başlayalı 2,5 ay oldu ve dönem dönem kaygı artışı oluyor hem de şiddetli.
                                günde 10 mg kullanıyorum.
                                üçünü ayda da bu yan etkiyi yaşamam normal midir yoksa doz ayarlaması mı gerekir? bu konuyla ilgili tecrübesi olan var mı arkadaşlar?

Yorum

İşleniyor...
                                X