Duyuru

Collapse
No announcement yet.

intihar etmek neden günah oluyor ya, dayanamıyorum..

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Re: takma kafana ya el titremesini elini cebine sok

Orjinal yazı sahibi: theangel
    kim görecek allah ya ne sakatlar var yaşıyor allahın verdiği bişey niye intihar edicen be kuzum acizmisin o kadar yakışmıyor sana
    aciz olduğum kesin bir yerde. hani diğer insanlar gibi bir bakış açısına sahip değilim. yani bir özürlüyü görünce en azından özürlü diyorsun, olabilir diyorsun. ama benim ki asla kabul edilecek cinsinden gözükmüyor. yani ben özürlüye bakıpta halime hiç şükretmedim. bazen keşke onlar gibi olsam diyorum. bari derdik özürlüyüz işte..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: forte-donna
      titre sende ... ne olur ki...küçük şeyleri kafamıza takıp bu kadar büyüttüğümüz için titriyoruz zaten,,,titreyecek gibi olunca kasma titre..kasınca 2 katı oluyor,,herşey düşüncede başlıyor ve bitiyor...
      bana kalsa dakikada düşünceyi keserim de, mübarek takılı kaset gibi birşey işte. cesaret edipte bir hobi de edinemiyorum ki kafayı dağıtayım. nihayetinde toplum içinde titreyen bir elle ne yapılabilir ki?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: invasor
        ölmek yok :cry: :cry:
        ölüm de hayatın bir gerçeği. zaten biz gitmezsek o gelecek. eskiden ölümü düşününce titreme kesiliyordu. artık onu bile sallamıyor yahu.

Yorum

ekle msn den konuşalım..... int çok zayıf zor giriyorum siteye
          Last edited by esintili24; 07-10-2012, 02:19 PM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: depresifsancı
            ...ne tuhaf isim benzerliği sanırım, sen de denizliliyim demişsin ve denizlide devlet hastanesinde ahmet öz diye bir psikiyatr var. sen o musun, ya da oymuş gibimi ya da sadece bir tesadüfmü. merak ettim. sen de pdrcisin sanırım. ama yaşça ondan ufaksın sanırım. neyse.
            Last edited by esintili24; 07-10-2012, 02:18 PM.
            küçük dere, denize ulaşınca; şaşırır işte...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: odyssey
              Orjinal yazı sahibi: depresifsancı
              ...ne tuhaf isim benzerliği sanırım, sen de denizliliyim demişsin ve denizlide devlet hastanesinde ahmet öz diye bir psikiyatr var. sen o musun, ya da oymuş gibimi ya da sadece bir tesadüfmü. merak ettim. sen de pdrcisin sanırım. ama yaşça ondan ufaksın sanırım. neyse.
              bende ahmet özüm ama o ahmet öz değilim ... isim benzerliği var sadece.... yanına gittim bir kere onun.... sağlam bir doktordur ve yaşlıdır biraz..... ben gencim daha
              Last edited by esintili24; 07-10-2012, 02:18 PM.

Yorum

Sadece bir el titremesi sebebiyle intihar etmeyi düşünmek, olaylardan ve kişinin kendisinden kaçması anlamına gelir.

Güçlü bir kişiliği olanların yapacağı, problemlere yenilmek değil, onlara çözüm üretmek ve eğer çözümü yoksa kabullenip hayatı ona göre düzenlemektir.

Mustafa Toprak isimli arkadaşımızın güçlü bir kişiliği olduğuna inanıyorum. En azından problemlerini biliyor ve hakkında düşünüyor bu bile çok büyük bir şey. Birçok kişi bunları bile yapamıyor.

Mustafa Toprak isimli arkadaşımıza şu önerilerde bulunabilirim:

a) Hayatında örnek alacağın bir şahsiyet belirle. Zor durumlarda kaldığında, "Şimdi yerimde O olsaydı, ne yapardı?" sorusunu yönelt.

b) Alacağın cevabın kendi gerçeklerine ne kadar uygun olduğunu araştır. Sonucu uygula ve kararlılığını sürdür.

c) Yukarıdaki iki eylemi sık sık tekrarladığında rahatlayacağını ve büyük bir mutluluk kaynağına sahip olacağını göreceksin.

Eli olmadığı halde dünyaca ünlü ressamların olduğu dünyamızda, eli titrediği için intiharı düşünmek, bir delikanlıya asla yakışmaz...

Yorum

ben iki sefer boğulma tehlikesi geçirdim ve sudan çok korkuyorum. hele de denizi görünce boğulma hissinden asla kurtulamıyorum. biraz nefes alamazsam boğulacağım diye kalbim küt küt atıyor. suyu görünce ve bunun ile ilgili iş yapınca çok korkuyorum ve titriyorum. bu düşünceyi bir türlü atamıyorum.

benim ne yapmam gerekir, akıl verin yahu.

Yorum

biraz da bir iki kelime yazsanız, bir su korkusu nasıl yenilir diye. hani üstüne git diyecek arkadaşlar için de çok yüzmeye gittim; lakin beyinden atamadım bir türlü. her gördüğüm de ve yüzdüğümde daha çok depreşti. artık iyicene korkmaya başladım..

Yorum

İntihar Allah'ın yaratmış olduğu cana kıymaktır. Bu yüzden de büyük günahlardandır. İnsana canı veren Allah olduğu gibi, onu almaya yetkili olan da odur.
                      Kur'an-ı Kerîm'de şöyle buyurulur: "Ey iman edenler, mallarınızı aranızda karşılıklı rıza ile gerçekleştirdiğiniz ticaret yolu hariç, batıl yollarla yemeyin. Ve kendinizi öldürmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir" (en-Nisa', 4/29). Ayette, fiilen cana kıyma anlamı yanında, Allah'ın haram kıldığı şeyleri işlemek, masiyete dalmak ve başkalarının mallarını batıl yollarla yemek sûretiyle kendisine yazık etmek, ahiret hayatını mahvetmek anlamı da vardır
                      BİLİYORUM içinde bulunmuş olduğun durum hiç kolay değil hepimiz aynı sıkıntıyı yaşıyoruz zaman zaman kim ölmek istemediki burada hayır ben ölmek istemedim diyen yalan söylemiş olur SABIR,ZAMAN EN İYİ İLAÇ BAK Kalbinde îmanın zerresi olan bir kimse, böyle büyük bir günaha ve kötü âkıbete razı olmaz, kendini öldürmeye teşebbüs etmez.

Resûl-i Ekrem Efendimiz, intihar etmenin büyük günah olduğunu pek çok hadîs-i şerîflerinde haber vermiştir. Bir hadîs-i şerif'te şöyle buyurulur:

"Kendini boğarak öldüren kimse, Cehennem için boğmuş olur. Kendini vuran kimse, Cehennem için vurmuş olur."
                      DER BUGÜN dayanılmaz gelen acı ve hadiseler sıkıntılar aslında bir müddet sonra bukadar üzülmeye değmediği ortaya çıkar hepimiz bi imtihan içersindeyiz bunu unutmayalım

Yorum

Su korkusunu yenmek...

Yararlı olabilir düşüncesiyle ilginç bir haberi buraya aktarıyorum...

Su Korkusunu Yenmek İçin Başladı 14 Madalya Kazandı
                        Perşembe, 24 Temmuz 2008

Konya’da 4 yıl önce su korkusunu yenmek için ailesi tarafından yüzme kursuna gönderilen 10 yaşındaki Hande Horasanlı, katıldığı yarışmalarda 7’si Türkiye birinciliği olmak üzere toplam 14 madalya aldı.

Hande Horasanlı’nın annesi Songül Horasanlı (40), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 çocuğu olduğunu, bunlardan şimdi 10 yaşında olan kızı Hande’nin Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü’ne yazılmadan önce su korkusunun olduğunu söyledi. Tatile gittiklerinde kızı Hande’yi su korkusu olduğu için havuza sokamadıklarını belirten Horasanlı, ‘’Su korkusu yüzünden, kızım küçük çocukların girdiği havuzlara giriyordu. Bu da bizi utandırıyordu. Çünkü üzerinde can yeleği olduğu halde boyunu geçmeyen sudan korkuyordu. Kızımı 6 yaşında yüzme kursuna gönderdim. Su korkusunu yenmesi için çok çaba sarf ettik. En sonunda başardı ve bu sporu yapmaya karar verdi. Biz de onu Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nde yüzme branşına yazdırdık’’ dedi. Daha sonra kızının bu sporda başarılara imza attığını belirten Horasanlı, şunları kaydetti:

‘’Bağıra çağıra yüzmeyi öğrenen, suya girdiğinde boğulacağını düşünen kızım, şimdi başarılarıyla adından sıkça söz ettiriyor. En son Ankara’da 18-20 Temmuz tarihleri arasında Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen A-9 minikler yarışlarında, 100 metre kurbağalamada Türkiye birincisi oldu. 2 yıldır kulübün çatısı altında çalışıp müsabakalara giren kızımın 7 Türkiye birinciliği olmak üzere toplam 14 madalyası var. Onun başarılarıyla gurur duyuyorum. Biz her zaman yanında olduk. Derslerin de de çok başarılı.’’ Hande Horasanlı ise önceden içine girmeye korktuğu suda yakaladığı başarının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, ‘’Şimdi hedefim milli takım formasıyla başarılara imza atmak’’ dedi.

SU FOBİSİNİ YENMEK KOLAY OLMADI
                        Konya Büyükşehir Belediyesi Kulübü Yüzme Öğretmeni İsa Çağlar, Hande’nin kendilerine ilk geldiğinde su fobisi olduğunu, kendisine suyu sevdirebilmek için çok çaba sarf ettiklerini söyledi.

Önce oyunlarla Hande’ye suyu sevdirmeye çalıştıklarını ifade eden Çağlar, ‘’Suya ilk girdiğinde bağırmaya başladı. Hemen çıkmak istedi. Ne yapsak olmadı. Bize küstü. Hep tek kaldı. Suyun güvenli olduğuna inandırdıktan sonra bu sefer kendisi havuzdan çıkmak istemedi. Şimdi 14 madalya sahibi bir sporcu’’ dedi.

Kulüp Başkanı Cevdet İşbitirici ise 11 branşta faaliyet gösteren kulüplerinin en son Ankara’da düzenlenen ve 35 kulübün katıldığı müsabakalarda minikler dalında iki Türkiye birinciliği kazandıklarını söyledi.

Yorum

burda onun için mücadele eden bir aile var..suyun güvenli olduğuna inandıktan sonra demiş..işte en önemli adım bu..birileri ona bu güveni sağlaması için çaba sarfetmiş..fobilerimizin kronikleşmesi işte tam da bu yüzden..birileri bizim için mücadele etmiyor isteyerek ya da istemeyerek..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hale46
                            burda onun için mücadele eden bir aile var..suyun güvenli olduğuna inandıktan sonra demiş..işte en önemli adım bu..birileri ona bu güveni sağlaması için çaba sarfetmiş..fobilerimizin kronikleşmesi işte tam da bu yüzden..birileri bizim için mücadele etmiyor isteyerek ya da istemeyerek..
                            Hale Hanım,
                            Birisinin sizin için mücadele etmesini istemek veya beklemek yanlış olur. Mücadelemizi kendimiz için vermemiz gerekir.

Size çok basit bir örnek vereyim:
                            Başınızın ağrıdığını varsayalım.
                            Bir ağrı kesici alarak başınızın ağrısının geçeceğini biliyor veya hissediyorsunuz.
                            Ancak bu ağrı kesiciyi kendinizin değil en yakın bir dostunuzun, akrabanızın almasını istiyorsunuz.
                            Sizin başınızın ağrısı geçer mi?

Saygılarımla...

Yorum

depresyon ve fobiler baş ağrısı değildir..hiçbir kanserin ilerlemesini sevgiyle ya da ilgiyle ya da anlamaya çalışmakla durduramazsınız..ama psikolojik hastalıkları azaltabilirsiniz..neyse yha..benim birşey beklediğim yok artık.bekledim gelmedi bitti..ama burda herhangi bir yakını için siteye giren birileri varsa belki o depresif insanı daha fazla bekletmezler umuduyla yazdım...tabi umursanıyorsa

Yorum

ayrıca yukarda bahsi geçen çocuğun ailesi bu kadar bilinçli olmasaydı fobisini yener miydi sanıyorsunuz :roll:

Yorum

İşleniyor...
                                X