Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Obsesifler kendilerin saklamasın birbirimize yardımcı olalıM

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Orjinal yazı sahibi: baranhera
    bılıyorum gercek olmadıgını ama o an acaba gecıyo aklından snra onu unutuyorum baska bısey baslıyo ogluma takıyorum sacmalıyorumda sacmalıyorum
    İçinden acaba geçiyorsa sorun değil yani okb yaşadıkların.Birden içim rahatladı. Peki uzun süreli ilaç tedavisi gördün mü yani anafranil bu konudaki en iyi ilaç bildiğim kadarıyla.. :roll:

Yorum

• sut verdıgım ıcın vermemıs olabılırler prozac 60 rısperdal1,5 kullanıyorum hıc ıse yaramıyo napcam kafamda nasıl bıtırıcem ben bunu

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: baranhera
        sut verdıgım ıcın vermemıs olabılırler prozac 60 rısperdal1,5 kullanıyorum hıc ıse yaramıyo napcam kafamda nasıl bıtırıcem ben bunu
        Prozac anafranilin benzeri bir ilaç.Önecelikle fayda bulmak için uzun bir süre beklemelisin mesela en az altı ay ilaçlarını düzenli olarak kullanmalısın daha sonra sonuca göre doktor değerlendirmesini yapar ve gerek görürse ilacını değiştirir.Mesela ben üç yıldır anafranil kullanıyorum ve ilacımdan çok memnunum birçok takıntımı yenmemi sağladı.

Eğer uzun bir süre sonra prozactan fayda bulmazsan doktorunla anafranil konusunda konuşmalısın.Tabi süt vermeyi kestikten sonra.Acil şifalar diliyorum.Umutsuz olma lütfen bugünlerde geçicek,inan bana geçiyor.Sana iyi gelen ilacı bulduktan sonra,bir sene içinde iyileşeceğini eminim.Acil şifalar diliyorum canım...

Yorum

• İşin ilginç yanı her bir bünye farklı bir ilaca tepki verebiliyormuş. Bu nedenle biraz deneme yanılma yapmak gerekiyor.

Örneğin anafranil belki bu işi için en iyi ilaç olabilir fakat herkes için en iyi ilaçtır diyemiyoruz malesef. Yoksa zaten her doktor hastasına anafranil yazardı.

ayrıca anafranil genel bulgulara göre bu ilaçlar arasında yan etkisi en fazla olanı.

OKB için kullanılan 10 a yakın ilaç var.

doktorumuzla birlikte ilaçları yeterli süre denememiz gerekiyor bize en uygun olanı bulmak için. Ama bu gözünüzü korkutmasın denemek için kullandığınız her ilaç bence zaten ek fayda sağlıyor. Burada amaç size en az yan etkili ve en iyi tedavi edici ilacı bulmak.

Örneğin bir kişi bir ilacı içiyor tüm gün uyuyor, bir diğeri aynı ialcı içip gece bile uyuyamıyabiliyor.

Maalesef modern tıp bize bir ölçüm yapıp, al kardeşim senin için en uygun ilaç bu diyemiyor.

Ben kötü zmaanlarımı hatırlıyorıum da '4 farklı ilaç kullandımj hiçbiri işe yaramadı demekki ben iyileşemicem' diyordum. Şimdi ise oldukça iyiyim çok şükür. Yani son not : bu ilaçlar etkilerini aylar sonra ancak gösteriyor.

Bir ilacı değiştirmek için öyleyse (eğer bizi çok fazla sıkıntıya sokan günlük yaşantımızı çok fazla etkileyen yan etkileri yoksa) doktorumuzun uygun gördüğü kadar zaman sabretmeliyiz.

Yorum

• ben 1 senedır kullanıyorum ama hıc bı faydasını grmedım acaba ınsan kafasında bıtırebılırmı

Yorum

• Sevgili baranhera,

Sorduğunuz sorunun cevabı zaten yukarıda var.

1 yıldır aynı ilacı kullanıyorsanız ve faydasını görmediyseniz doktorunuza bunu söyleyin muhtemelen değiştirecektir.

İlaçsız yenmeniz bence çok zor. Hani geçen bir arkadaşın güzel bir benzetmesi vardı ilaçları koltuk değneğine benzetiyordu.

Bir sakat koltuk değnekleri olmadan yürümeye alışabilir mi? Çok zor.

Bir de bu sorulara zaten biz cevap veremeyiz. Lütfen doktorunuza danışın. Benimkiler sadece bilgi mahiyetinde. Hepimiz farklıyız unutmayın.

Yorum

• mrb bende bu hastalıga yakalanalı 2 ay oldu ilk baslarda kendimim cok yalnız hissediyordum tabi bu siteyi bulmadan önce benım gibi ne kadar cok kısı warmıs ama en önemlisi gerçekten paylasmak insan paylastıkca dertleri bi nevi azalıyo benımde bu obsesyonlar bırı hakkında istenmeyen dusunceler sacma saapan seylere takmalarla basladı sımdıde metafizik olayalarına taktım heralde de sureklı degisiyor bende anlamıyorum gerçekten 1 ay önce doktara gittim risperdalla prozac verdi umarım geçer hepmize allah acil şifalar versin

Yorum

• meraba gulen penguen bu konulara bakmamı söyledi ve gördümki bende okb olabilir doktora henüz gitmedim ama eğer bir email grubu yada iletişim ağınız varsa buraya yazarsanız yada iletişime geçersek daha iyi hissetmezmiyiz

Yorum

• ben de tedaviye 7 yıl önce filan başlamıştım ama psikiyatrım beni çok yoruyordu,devamlı soru soruyordu en sonun da bıraktım ki uyarmıştım onu yardımınızı göremiyorum diye.6ay kadar gittim. ama arttığını fark eeiyordum en sonun da birlikte olduğum kişi şidetlenmesine sebep oldu.şimdi doktora gitmeyi düşünüyorum ama aileme hep mutlu ve umursamaz göründüğüm için tepkilerinden çekiniyorum.

yanlış olduğunu biliyorum ne getireceğini,gelecek tepkiyi bile bile düşüncelerime hareketlerime mani olamıyorum.aslında yapmak istemiyorum o anda içimde bir şey ya da karşı taraf tetikliyor beni ve istemeyerek üzülerek yapıyorum.sinir hat safhada zaten anın da patlıyorum,karşımdakine zarar verene dek sürüyor sonra hiç bir şey olmamış gibi hissediyorum kendimi,kaldığım yerden devam ediyorum fakat karşı taraf\lar öyle olmuyor bu sefer içime atıyorum,gece uykusuzluk ve kilo kaybı meydana geliyor.

anlatamıyorum da kimseye,bende bittiğini sölüyolar bilyorum ama kendim bişey yapamıyorum ankarada önereceğiniz doktor ve tavsiyeleriniz varsa... lütfen
                    )

Yorum

• Okb de düşüncenin doğru olup olmaması yada önemli olup olmaması farketmez.(bana göre tabiki)Sonuçta kafan takılmıştır....Ben birkaç aydır aklıma her ne gelirse gelsin(takıntı şeklinde) kafamdan atıyorum direk geçiyorum ve her geçen gün iyiye gidiyorum...Geçti sayılabilir...(bu benim yöntemim kesin herkeste işe yarayacağı garanti değildir ben doktor değilim hastayım...ama denemenizi tavsiye ederim...)
                      Okb ile ilgili hiç birşeyi takıntı yapmayın(kısır döngü olur)
                      Bu yazımdaki hiç birşeyi de takıntı yapmayın...
                      Her zaman bu siteye giremem ama benim gibi insanlara yardım edebileceğimi düşünüyorum.(yanllamayın umut taciri değilim parayla işim olmaz sadece çok çektim ve benim gibileri anlıyorum..)
                      Msnimi vericem sadece msn üzerinden konuşmak dertleşmek yeterli bence..
                      stamina999@gmail.com
                      Bu mesajı bir kaç yere kopyalayacağım lütfen editörler yanlış anlayıp silmesinler ben sadece bir öğrenciyim..
                      takıntısız günler dileğiyle

Yorum

• Ben de bir okb hastasıyım ve yeni üyeyim anlattığınız sıkıntıları çok yakından biliyorum çok yorucu bir hastalık altı yıldır çekiyorum bu derdi
                        bir ara bu hastalığın kalıcı olduğunu düşünmeye başlamıştım ki yeni doktorum anafranili tavsiye etti dört aydır kullanıyorum artık kendimi daha iyi hissediyorum takıntılarım da azalma oldu bunun yanında yeni bir işe girdim çalışmaya başladım onunda çok etkisi oldu sanırım hepimizin yapması gereken daha fazla sosyalleşmek bu bizler için çok zor olsada başarabilmeliyiz ayrıca yanlız olmadığını bilmekte çok güzel

Yorum

• arkadaşlar bende bu hastalığı 7 senedir çekiyorum.İlk olarak öss ye br hafta kala ortaya çıktı. Dini obsesyonlar şeklinde baş gösterdi.Bunun bir hastalık olduğunu 2 sene önce öğrendim fakat tedavi ücretleri çok yüksek olduğu için tedavi görme fırsatı bulamadım. Bir süredir yoğun bir şekilde yaşamıyordum ama bir ay sonra kpss sınavına gireceğim için hastalığım çok arttı. Din ve Allah ile ilgili saçma düşünceler aklımdan çıkmıyor. ÇILDIRMA noktasına geldim ve sürekli ağlıyorum.Bana önerebileceğiniz bir psiyatrist var mı bildiğiniz? fiyatları uygun olmak kaydıyla.Bana yardımcı olmanızı diliyorum.

Yorum

• ya benim duyduğum genelde bu hastalık hep ileri yaşlarda başlamış.ama benim 5 yaşındayken başladı.acaba bu yüzdenmi kurtulamıyorum bu hastalıktan.benim gibi erken yaşta başlayan varmı acaba?yanlız hastalık olduğunu öğrendiğimde 25 yaşında falandım.şimdi 34 yaşındayım.10 yılı geçkin bir zamandır ilaç kullanıyorum ama kurtulamıyorum...

Yorum

• bende okb hastasiyim senelerdir cekiyorum ama rabbime hamdolsun ve kendimi suanda acaba ben kötü bir müslüman miyim die sucluyorum ,kendi kendime mi ettim ben bu hastaligi yada kaderimmi die bircok saplantinin arasinda birde bunu kaygi edince iyice cildiracak duruma geliyorum.bende dini okb ler var.aklima sürekli hasa allahin olmadigi geliyor ve bende bübük bir mücadele ile savasa basliyorum ve ne kadar kanit varsa allahin varligina dair ispat ediyorum ve o zaman rahatliyorum.ama tekrar tekrar gelior ve ben bu sefer aglamaya basliyorum acaba ben inancsiz miyim diye.günde allahin varligini ispat etmekten energie felan kalmiyor bende ve ev isleriyle bile zorlanmaa basladim.bana yardimci olun lütfen ben kendi kendime mi yapiyorum bunlari.acaba ben inancsizmiyim?COK KORKUYORUM IMANIMI KAYBETMEKTEN VE CILDIRMAKTAN:

Yorum

• arkadaşlar bu nasıl bir hastalık ben kendimde panik atak olduğunu düşünüuyorum ama yoksa böle miyim????yardımcı olur musunuz acaba bana???? :roll: :roll:

Yorum

İşleniyor...
                                X