Duyuru

Collapse
No announcement yet.

cinsel obsesyon

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

geçmiş olsun sparrow
    ben de eski bi okb hastasıyım
    hem de öyle böyle değil
    aklımı kaybetmek üzereydim...

iyileşeceksin
    bunu bil ve inan önce
    kendini suçlamaktan vazgeç

ha bi de ona buna ilaç sormaktan...)

Yorum

Yazdıkların ilgimi çekti Allah yardımcın olsun. Erkek arkadaşımdan bu yüzden ayrıldım ne zaman birarada olsak sokakta yolda kızlara bakıyordu bir kaç defa uyardım ama başaramadı ben de ayrıldım şu anda görüşmüyoruz açıkçası beni o zamanlar beğenmediği için gözünün başkalarına kaydığını düşünüyordum. Belki de onda da bu tarz bir hastalık olmuş olabilir kötü bir niyeti yoktu çapkın aldatan birisi de değildi ama kendine engel olamıyordu

Yorum

Sen yaptığından suçluluk duydukça, kafandan insanların özel bölgelerine baktığın düşüncesi gitmiyor. bu sefer daha çok bakıyorsun

Hayır, kesinlikle suçluluk duyma yaptığın şeyden. Bu senin beyninin bazı olaylara verdiği bir tepki, senle hiçbir ilgisi yok.

Çok saçma bir öneri olacak belki ama bakma isteği duyduğunda içinden tövbe et, tövbe etme takıntısını dönüşecektir bence varolan takıntın Çünkü takıntılar birbirine dönüşebiliyor benim anladıığım kadarıyla

Bende bir ara tövbe etme takıntısı vardı, en azından insanlara rezil olmuyordum. Sadece günde 200 kez içimden tövbe ediyordum ve bu da beni daraltıyordu Şimdiyse başka bir dini takıntım var
        forumdan bu sefer cidden ayrıldı special thanks to lacyromasa :P dreamer, sana yollayacağım şey de güme gitti kusura bakma. hade baybay

Yorum

Arkadasim bunlar seytanin oyunlari bak bi dusun senin ilk takintin neydi? Allah'a sirk kostugunu zannetmen nasil gecti 4-5 ay namaz kilarak isate sen boyle yapnca seni Allah'a sirk kosmaya seytan yonlendirirken sen daha cok Allah'a donerek namaz kildigin icin seytan seni boyle yonlendirmenin seni gunahtan cok sevaba soktugunu anladi ve seni baska seylere yonlendirdi senin o takintindan kurtulmanin tek yolu yine namazdir bosuna dememisler "namaz her derde devadir" diye sen namazina basla ve kilmaya devam et takintilarin yok olacaktir inan bana ayrica takintilarin yok olduktan sonra namazi yine birakma devam et kilmayi bide sana seytanin oyunlari kitabini onerecem onu oku cok ciddiyim hicbirseyn kalmaz bide hz.omerin bir hikayesini anlatayim:
          Hz. Ömer (Radiyallahu anhu)'e bir gün* şeytan gaflet uykusu verir, sabah namazına kaldırmaz, güneş doğduktan sonra namazı kılar. Hazreti Ömer (Radiyallahu anhu) o gün sabah namazını vaktinde kılamadığına müteessir olur ve akşama kadar tevbe istiğfar eder, ibadet, taat eder, yalvarır, niyazda bulunur. Yatsı namazını kıldıktan* sonra yatar, sabah namazına kendisini bir ses uyandırır. Bu sesin şeytandan olduğunu, Hz. Ömer (Radiyallahu anhu) Faruk (fark-eden) olduğu için derhal farkına varır. Uyanır namazı kılar ve Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem)'in yanına gelir, hâdiseyi olduğu gibi anlatır.
          - Ya Resûlullah! Şeytan insanı namaza kaldırır mı? Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem) buyurur:
          - Seni birinci gün sabah namazına uyandırmayan şeytan, ikinci gün sabah namazına erkenden uyandıran da şeytandır. Birinci gün, sen sabah namazına kalkamadım diye çok müteessir oldun. Akşama kadar ibadet, taat, dua, zikir ve tesbihe devam ettin. Bu Allah'u Teâlâ'nın hoşuna gitti. Sabah namazına kalkıp namazı kıldığının on misli sana sevap yazdı. İblîs bundan korktu. “Bu günde sabah namazına kalkamazsa, yine akşama kadar çalışır, on misli sevap alır” diye seni ikinci gün sabah namazına erkenden uyandırdı.
          Bunda bizim için alacaklar var. Hem Hz. Ömer (Radiyallahu anhu)'in girdiği sokağın başında şeytan duramayıp kaçıyor, onun olduğu cemaate yakın olamıyor, hem de ibadetini yapmasına, namazına engel olup karışıyor.
          * * *
          Ayrica bknz:
          Bismillahirrahmanirrahiym
          *
          *
          *“Ben Ömer'i öyle gördüm ki, girdiği sokağın başında şeytan duramaz. Şeytan O'ndan kaçar.” (Râmûz-ul Ehadîs, Hadîs No: 4670; Mir'at-ı Kainat, Cild 1, Sayfa: 671; Sahih-i Müslim, Cild 7, Hadîs No: 22 (2396); Sünen-i Tirmizi, Cild 6, Hadîs No: 3936)
          *

Yorum

Dini takıntılarına inat dine tutunmaya devam et. Burada herkes kafadan tırlat birazcık. Ve bir zaman sonra buna alışıp, ters yönde üzerine gitmeyi deneyenler vardır eminim. Sende öyle yap. Sanki tüm bu diğer şeyleri yapan bir başkasıymış gibi düşün ve o lanet kişi ile savaş. Kalbinin temizliği ve zekan bunu başarabilir.
            İlaçlara devam etmelisin. Doktorunun sözünü dinlemekte fayda var ve buraya rahatca yaz. Fakat az ya da çok birisine bir şeyler anlatmalısın. Yani bu annen ya da yakın bir arkadaşın olabilir. İnan bana bunun çok büyük bir katkısı olacaktır. Fakat cidden güvendiğin birisi olmalı. Seni anlayamaz, bunu deneyebilir ama.
            Umutsuzluğa da kapılma. İnsanların mahremlerine baktığını fark ettiğinde bir de kendi kalbine bak. Cidden bak. Çabala. İşte o zaman gözlerine bakabilirsin. Bakış açısı önemlidir, herkes için.
            Bakış açısı önemlidir.

Yorum

Bence takıntıların içinde en acı verenleri cinsel takıntılardır. Diğer takıntılar yanında hafif kalır. Doktora bile anlatırken zorlanır insan hatta anlatamaz. Gerçi mahrem yerlere bakmak cinsel takıntılar içinde hafif olanlardan biri bence.
              Dini tavsiyeler yapanlara şaşıyorum dini takıntılar diye bir şey duymadınız mı? Dinler takıntıları çözmez ancak insanı takıntıya düşürür kendileri bile bir çeşit takıntıdır neredeyse. Ama Peygamberler ve kıssalarının hiaye kısımları değil de özünden insanın yapısına uygun şeyler çıkarmak başka. Aslında namaz da sükünet içinde kılınırsa bazı durumlarda faydalı olabilir ama en iyisi meditasyon tarzı yaklaşmak.
              İnsan küçüklüğünden itibaren dış yönlendirmelerle yükleniyor. İnsana kendini tanımasını öğretmiyorlar ancak iki yüzlülüğü öğretiyor çevre ve en sonunda sen artık bölünüyorsun. Kendini var hissettiğin yerler koşuyorsun. Hatta okb ye bile çünkü okb sana bir amaç sağlıyor sen kendini kandırıyorsun . Senin var olduğunu hissettiriyor ve en sonunda onun kölesi oluyorsun.
              İnsan kendine baktığında görüyor ki artık nefes alışına kadar saplanmış. Bunun çözümü için spor yapmak , meditasyon , faydalı şeylerle uğraşmak gibi şeylerdir diye düşünüyorum. Böyle

Yorum

canım bak ben hastanedeyken böyle bir teyze tanıdım insanların yüzüne bakamıyordu bile hikayesi biraz uzun ama seninkine benziyor ama okb hastalarına ilaç dışında ödev verirler üzerine gideceksin derler o da erkeklerle konuşamıyor hatta daha ilerlemiş kadınlara bile yüzüne bakamıyordu vs. üzerine git baktığın için korkma sorun burda zaten seni en çok sıkıntıya sokan istemediğin yerlere bakmak ve bundan korkmak bu kısır döngü seni iyice çıkmaza sokuyor ve meşguliyet unutmak için bişiler bulacaksın bununda bilimsel açıklaması var aslında sen o yönde düşündükçe nöronlar arasındaki bağları kuvvetlendiriyorsun ve daha çok gidiyor beynin o taraflara muhtemelen aile içi yapılan yanlış şeyler duydun daha önce sana ters geldi ve beyninde hassas olunca takıldı kaldı genelde korkular ssebep olur okb ye bunu yenmen için ilaç meşguliyet ve üzerine gitmek bu üçünü yap canım bırak kim ne düşünürse düşünsün başkaldır ben hastayım de gerekirse bağır çağır annene bile beni yanlış anlıyorsan süt verdiğin evladını yanlış anlıyorsan sana diyecek bişi bulamıyorum de bağır gerekirse ben neler çekiyorum sen siz biliyormusunuz de şunu düşün bu sende takıntı bu yüzden suçlu değilsin bu suçluluk duygusu ve korkular hastalığını ilerletir senin içinde muhtemelen korkular var ailenden birine yanlış bişi yapıcak korkusu emin ol senin gibi hassas insanlar asıl yapmaz kendine güven siz okb ler daha hassastırlar her konuda kimseye zarar vermez emin ol bu yüzden hassas olduğunuz için bu hastalık size geliyor zaten

Yorum

ya herşey beyinde başlar kitabında siz beyninizi yönetmezseniz o sizi yönetir diyor ven ben bu OKB ler için söylenmiş bir söz olarak görüyorum arkadaşlar çok zordur eminim hastanede çok arkadaşım oldu böyle aşmaları çok zor ve herkesin hoş karşılamadığı anlayamadığı bi hastalık bu mesela el yıkama hastalığı olanları bazıları kınardı üstü başı pis bu nasıl titiz diyorlardı halbuki o neler düşünüyorda elini yıkıyor bi bilseler yani anlaşılmayacak zor bir durum ama onlara önerilen terapi üzerine gitmek yani mesela elini 4 saat yıkayana 60 a kadar saydırıp yıkatıyorlardı tabi bu ödevi yapıpta stres olanlar krize girenler oluyordu ama beyin nasıl 4 saat el yıkamasını öğrendiyse 60 saniyeyide öğrenecekti yani üzerine gitmek lazım uzaktan davulun sesi hoş geliyor arkadaşlar ama kendinzie bi takım ödevler verin sizi anlayan inanan güvenen birindende kontrol etmesini isteyin sizi ben arkadaşımın başında sayardım elini yıkardı banyo ederdi uzatırdı müsade etmezdim çıkartırdım bnanyodan bir iki derken alışıyor insan bunun gibi bişiler bi çare bulun hiç değilse

Yorum

bayagı yol kat etmişiniz iyileşme yolunda

durumunuz yavaş yavaş düzeliyor zamanla sosyal ilişkilerinizde yoluna girer. bende hala devam ediyor fakat ben belli etmiyorum insanların mahrem bölgelerine baktıgımı arada .bunun bir hastalık oldugunu biliyorum ama yinede kendimi suclamaktan vazgecemiyorum.eskiden daha çok tu şimdi azaldı abizol 5mg kullandım citol birde wellbutrin kullanıyorum üçü bir.

Yorum

öncelikle hoşgeldin, doktora gitmiş olman hastalıktan kurtulma yolunda önemli bir adım, fakat ilaçlarını ihmal etmemelisin, düzgün ve zamanında kullanmalısın, sorununun ilerleyen zamanlarda hafifleyerek düzeleceğine eminim allah şifa versin
                      "-Çıkmaz o yol"
                      diye uyaranlar...
                      ben yürümeyi seviyorum
                      anlamıyorlar.

alıntı

Yorum

yazanlara ve yazacaklara şimdiden çok teşekkürler hepsini okudum sağolun.

Yorum

Geçmiş olsun. Bunlar birer takıntı olduğu için normalde okb hastası insanların seni anlamaması imkansız. Çünkü hepimiz farkı şeylere takılıyoruz. Bu da senin takıntın. Umarım kısa zamanda kendi iyi hissetirebilecek bir meşgale bulursun. Ailenle iletişimi kesinlikle koparma. İçine kapanma ve çünkü bunlar durumu daha da ağırlaştırır. Üzerine git. Ailenden bunları paylaşabileceğin birisi yok mu ya da neden senin sapkınlık veya sapıklık içinde olduğunu düşünüyorlar? En azından bir tanesinin seni anlaması lazım. Lütfen onlara aç sorunlarını. OKB tedavisinde ailenin rolü çok büyük çünkü. Hayatı kendine zehir etme .

Kısa sürede iyileşmen dileğiyle.

Yorum

straterayı tavsıye ederım bu gıbı takıntılar ıcın nesrın dılbaz verdı bana bu ılacı dusuncelerı kontrol etme normal yasama donmemı sagladı cocukların kullandıgı hıperaktıvıteyı azaltan bı ılac asıl etkısı beynı kontrol altına alabılıyosun 2.ayımdayım ve hıc beklemedıgım sekılde sosyallesmeye dusuncelerımı davranıslarımı kontrol etmeye basladım arkadasım cok gecmıs olsun kendını suclama ama etrafındakıler durumunu bıldıklerı halde senı yargılıyorlarsa aılen dahı olsa hepsını arkana al sen ıyı bı ınsansın bunu bıl ve kendıne deger ver. gecmıs olsun.

♏ Bir insanı melek diye sevmek budalalıktır. insanları, bütün pislikleri, hırsları ve zayıflıkları ile sevebilmek kahramanlıktır.''

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Pigettt View Post
                              straterayı tavsıye ederım bu gıbı takıntılar ıcın nesrın dılbaz verdı bana bu ılacı dusuncelerı kontrol etme normal yasama donmemı sagladı cocukların kullandıgı hıperaktıvıteyı azaltan bı ılac asıl etkısı beynı kontrol altına alabılıyosun 2.ayımdayım ve hıc beklemedıgım sekılde sosyallesmeye dusuncelerımı davranıslarımı kontrol etmeye basladım arkadasım cok gecmıs olsun kendını suclama ama etrafındakıler durumunu bıldıklerı halde senı yargılıyorlarsa aılen dahı olsa hepsını arkana al sen ıyı bı ınsansın bunu bıl ve kendıne deger ver. gecmıs olsun.
                              strateranın faydası oldu mu gerçekten tavsiye eder misin?

Yorum

ilaç tedavisi ile temizlik takıntımı %80 oranında azalttım. cinsel takıntılarım benim de vardı. yoğun ilaç tedavisi ile bundan da kurtuluyorum. günde 300 mg anafranil ve 2 mg perilife alıyorum. bu beni aptallaştırıyor ama takıntılarım büyük oranda azaldı.

Yorum

İşleniyor...
                                X