Orjinal yazı sahibi: aslıengin
View Post
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
bipolar olduğumu saklamalımıydım?
Collapse
X
-
yok yanlış anlamam, benim sadece bipolarımdan kaynaklanmıyor ellerim titremesi esansiyel tremor denilen yani nedeni belli olmayan ailevi kaynaklı bir el titreme rahatsızlığımda var, bu klavye basarken engel olmuyor çünkü parmaklarım basarken tuşların geniş olması titremeden etkilenmeden yazmamı sağlıyor, ama elime makas gibi birşeyi alınca bunları kullanamıyorum iki yönden bir makası kullanamıyorum sağlam tutamıyorum iki keseceğim tırnağı denk getiremiyorum, kişisel bakımımın diğer konuları diş fırçalamamak veya saç tarıyamamak ellerimin titremesinden değil sadece yaşamla bağlantımın kesilmesinden bitki gibi yaşamaya başlamaktan ağır depresyonun getirdiği bir sorun buda elinde olmuyor insanın ama bu her zaman değil tabi ...
-
ne düşünüyorum biliyor musun, belki hakkım olmadan yorumluyacağım ama eşin asla böyle olmasını istemezdi bence, çünkü ben çok sevdiğim zaman bile bazen herşey çok yolundayken bile istemeden sorun çıkartıyorum, diyorum ki istemiyorum ben seni yeterince sevmiyorum galiba veya sevmedim gibi şeyler söylüye biliyorum kendi kendime sorunlar çıkartıyorum bunun nedeni yine hastalığımız kafamız çok karışıyor inan sende sonuna kadar mücadele ver vazgeçme herşeyin düzeleceğine inan...Orjinal yazı sahibi: safkan25 View Postdenek insanları kandırmak biyere kadar,ya gerisi ne olucak,bence hıckımseden saklama,allahın bildiğini kuldan saklamak yanlış alur zaten,seni anlıyorum ve yazdıklarını okurken aklıma eşim geliyor,kım bilir ne yapıyodur sımdı dıyorum
Yorum
-
anlayışınız ve açıklamalarınız için teşekkür ederim, Allah şifa versin , umarım sevgi ve mutluluk dolu bir hayatınız olur, sizi üzdüysemde gerçekten çok çok özür dilerim..Orjinal yazı sahibi: Denek View Postyok yanlış anlamam, benim sadece bipolarımdan kaynaklanmıyor ellerim titremesi esansiyel tremor denilen yani nedeni belli olmayan ailevi kaynaklı bir el titreme rahatsızlığımda var, bu klavye basarken engel olmuyor çünkü parmaklarım basarken tuşların geniş olması titremeden etkilenmeden yazmamı sağlıyor, ama elime makas gibi birşeyi alınca bunları kullanamıyorum iki yönden bir makası kullanamıyorum sağlam tutamıyorum iki keseceğim tırnağı denk getiremiyorum, kişisel bakımımın diğer konuları diş fırçalamamak veya saç tarıyamamak ellerimin titremesinden değil sadece yaşamla bağlantımın kesilmesinden bitki gibi yaşamaya başlamaktan ağır depresyonun getirdiği bir sorun buda elinde olmuyor insanın ama bu her zaman değil tabi ...
Yorum
-
Allah herkese şifa ve mutluluk versin ,merak etmeyin üzülmüyorum, üzülecek bir durum yok tabi ki soracaksınız, bu forum özgür bir forum rahat paylaşım forumu.Orjinal yazı sahibi: aslıengin View Postanlayışınız ve açıklamalarınız için teşekkür ederim, Allah şifa versin , umarım sevgi ve mutluluk dolu bir hayatınız olur, sizi üzdüysemde gerçekten çok çok özür dilerim..
ben sadece dışarıda yolda pazarda soruyorlar ve herkesin içinde o an çok artıyor sorunum ben kendimde acınacak bir durum görmüyorum,ama gözleriyle beni soyutlayıp acıdıklarında rahatsız oluyorum, sizede sevgi ve mutluluk dilerim .
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Denek View Postne düşünüyorum biliyor musun, belki hakkım olmadan yorumluyacağım ama eşin asla böyle olmasını istemezdi bence, çünkü ben çok sevdiğim zaman bile bazen herşey çok yolundayken bile istemeden sorun çıkartıyorum, diyorum ki istemiyorum ben seni yeterince sevmiyorum galiba veya sevmedim gibi şeyler söylüye biliyorum kendi kendime sorunlar çıkartıyorum bunun nedeni yine hastalığımız kafamız çok karışıyor inan sende sonuna kadar mücadele ver vazgeçme herşeyin düzeleceğine inan...
zaten ben hastalığından dolayı ayrılmadım,aksine kendine dıkkat etmemesi ve doktorun söylediklerıne uymamasından dolayı ayrılma kararı verdım,bide sevmediğini felan söylüyordu,suan 1 aylık ayrıyız ve mahkemeye 2 ay var,beklıyorum bakalım benı nekadar seviyor belli edecekmi yoksa halınden memnunmu,eğer arar ve konusursa ozaman anlarım,emin ol benım dediklerımın birazını yapmaya calışsaydı bu durumda olmazdık,tamam insan ıstemıyerek yapabilir ama çabalamadanda teslim olmak resmen umursamamaktır bence,eğer rabbim hayırlısını nasip eder,bekliyorum bakalımAKLIMIN ODALARINDA MUHEBBETE MAHKUM PRANGALI DÜŞÜNCELERİM VAR........
Yorum
-
BİPO Hastalığı tam olarak nedir arkadaşlar, bilmiyorum...
BİPOLAR BOZUKLUĞUN BELİRTİLERİ
Bipolar bozukluk mani ve depresyon nöbetleriyle seyreder,
Manik nöbetin belirtileri:
* Sinirlilik
* Aşırı öfke ya da neşe durumları
* Her zamankinden farklı davranışların bulunduğu dönemler
* Enerji ve aktivitenin artması, düşünce akışının ve konuşmanın hızlanması
* Uyku ihtiyacının azalması
* Hastanın kendi gücü ve yetenekleri hakkında gerçekci olmayan inanışlara kapılması
* Cinsel ilginin artması
* Madde kötü kullanımı, özellikle kokain, alkol, ve uyku ilaçları kullanımı
* Öfkelendiren ya da herşeye karışan baştan çıkarıcı davranış biçimleri
Depresyon nöbetinin belirtileri:
* Kendini devamlı üzgün, endişeli hissetme
* Kötümserlik ve ümitsizlik duygusu
* Suçluluk ve değersizlik hisleri
* Günlük aktivitelere ilgi ve isteğin azalması
* Konsantrasyon ve karar vermede güçlük, unutkanlık
* Yerinde duramama, sinirlilik
* Uyku bozukluğu
* İştah ve kilo kaybı ya da kilo alımı
* Bedensel bir hastalığa bağlı olmayan kronik ağrı ve geçmeyen bedensel şikayetler
* Ölüm ve intihar düşünceleri, intihar girişimi
Bu mudur ? Bunların çoğu bende de var. Ama tabii ki en doğru teşhisi psikoloji bölümü koyacaktır... Sadece soruyorum....
Yorum
-
insan sevdiği için herşeye katlanırda eğer ''seni sevmiyorum'' derse dünya yıkılır yahuu... tabiki hastalık ataklarında istemeden söylenen şeyler olabiliyordur ama sürekli olursada ne kadar sabredilebilinir ki... bir defa sevmek bin defa ölmekmişOrjinal yazı sahibi: safkan25 View Postbide ben rahatsızlığı tamamen gecsin demedim,azda olsa düzelse o bile bana yeterdi ama ne yaptıysam çabalamasını sağlayamadım
Yorum
-
[QUOTE=safkan25;245719]bide ben rahatsızlığı tamamen gecsin demedim,azda olsa düzelse o bile bana yeterdi ama ne yaptıysam çabalamasını sağlayamadım[/QUOTE
inanın ama gerçekten inanın çabalamak bile zor, çünkü insan kişiliği zannettiği tüm davranışların, aslında kişiliği olmadığını bu davranışlarının hepsinin sebebinin hastalıktan kaynaklandığını anlamıyor,düşünsenize şimdi birisi size dese ki bütün davranışlarınız yanlış ve bu sen değilsin, kendinizin ne olduğunu ve ne hissetmeniz gerektiğini bile bilemiyorsunuz. Herşey karışıyor kendinizden şüphe ediyorsunuz gerçekten ben çok neşeli miyim yoksa çok mutsuz umutsuz iri miyim bu bile karışıyor.Tabi bu bir örnek bunun gibi kafanızı karıştıran bir sürü şey var. Bakın olabildiğince örneklerle somutlaştırmaya çalışıyorum ki anlamak kolay olsun, düşünün - 35 derece bir dolaba girdiğinizi düşünün ve biri size diyor ki üşüme peki nasıl ve ne zamana kadar inanç ve sabır bir yere kadar sonuçta buna dayanamayan vücudunuz...
Yorum
-
depresyon belirtilerinin birçoğu bendede var ama doktor bana sıcak gelmiyor kendimde çözemiyorum gerçi ama çözüm bu değil benceOrjinal yazı sahibi: safkan25 View Postzaman geçirmeden en kısa zamanda ıyıbır doktora görünmelisin,cünkü erken tanı herzaman fayda sağlıyor
yani zaten doktora gitmelisin lafından sonra herşey daha çıkılmaz bir hal alıyor, ilaç kullanmak istemiyorum
Yorum
-
illa ilaç kullanacaksınız diye birşey yok, sonuçta bipolar hastalığının belirtileri zaman zaman normal insanlarda da görülebilir, ama sadece buradaki ayrım süresidir,sonuç olarak eğer gerçekten hasta iseniz bir atak geçirme durumunda iyileşmeniz daha zordur, ve daha ağır sonuçlarla karşılaşırsınız, şüpheniz varsa tabi ki hemen bir dr gidin ilaç istemiyorum diye hayatınızı riske atmayın, bu belirtilerin sizde olduğunu hissetmeniz belki sadece kuruntudur ki inşallah sadece öyledir...Orjinal yazı sahibi: aslıengin View Postdepresyon belirtilerinin birçoğu bendede var ama doktor bana sıcak gelmiyor kendimde çözemiyorum gerçi ama çözüm bu değil bence
yani zaten doktora gitmelisin lafından sonra herşey daha çıkılmaz bir hal alıyor, ilaç kullanmak istemiyorum
Yorum
-
bipolar değilim sadece depresyon belirtileri var, mesela çok sık olarak neden yaşıyorum ölsem keşke yaşamak istyen yaşasın ben gideyim şeklinde oldukça güçlü olarak ve çoğunlukla ağlayarak içimden söylememdir. yaşama isteğim yok bunun normal olduğunu sanmıyorumve kendimden nefret etme duygumu bastıramıyorum. sadece ailemi üzmemek için üstüne perde çekiyorum mantıkla yaklaşıyorum ama tahminimce ailem gidince farklı şeyler olabilirOrjinal yazı sahibi: Denek View Postilla ilaç kullanacaksınız diye birşey yok, sonuçta bipolar hastalığının belirtileri zaman zaman normal insanlarda da görülebilir, ama sadece buradaki ayrım süresidir,sonuç olarak eğer gerçekten hasta iseniz bir atak geçirme durumunda iyileşmeniz daha zordur, ve daha ağır sonuçlarla karşılaşırsınız, şüpheniz varsa tabi ki hemen bir dr gidin ilaç istemiyorum diye hayatınızı riske atmayın, bu belirtilerin sizde olduğunu hissetmeniz belki sadece kuruntudur ki inşallah sadece öyledir...
Yorum
-
Bendede var bu durum bir anda biriyle ilişkimi kesicem diyorum bir gün sonra daha sağlıklı karar veriyorum ama tam bir türlü rayına oturtamıyorum insanlara nasıl davranırımla ilgili buda hastalık halinde iken farklı şeyler kurabiliyorum kafamda.Orjinal yazı sahibi: Denek View Postne düşünüyorum biliyor musun, belki hakkım olmadan yorumluyacağım ama eşin asla böyle olmasını istemezdi bence, çünkü ben çok sevdiğim zaman bile bazen herşey çok yolundayken bile istemeden sorun çıkartıyorum, diyorum ki istemiyorum ben seni yeterince sevmiyorum galiba veya sevmedim gibi şeyler söylüye biliyorum kendi kendime sorunlar çıkartıyorum bunun nedeni yine hastalığımız kafamız çok karışıyor inan sende sonuna kadar mücadele ver vazgeçme herşeyin düzeleceğine inan...
Yorum
-
bence bir dr gitmekte emin olmakta yarar var ama unutmayın bu hissettiklerinizi ve düşündüklerinizi zaman zaman herkes hissedebilir,içiniz rahat olsun bence geçici birşey dir ama ben tabi ki uzman değilim dr a giderseniz içiniz rahatlar, eğer sadece depresyonsa benimde tavsiyem ilaçsız atlatmaya çalışın, sevdiğiniz şeyler yapın, gerekiyorsa sadece terapi bile yetebilir bazen yeter ki biraz mücadele edin geçmiş olsun şimdidenOrjinal yazı sahibi: aslıengin View Postbipolar değilim sadece depresyon belirtileri var, mesela çok sık olarak neden yaşıyorum ölsem keşke yaşamak istyen yaşasın ben gideyim şeklinde oldukça güçlü olarak ve çoğunlukla ağlayarak içimden söylememdir. yaşama isteğim yok bunun normal olduğunu sanmıyorumve kendimden nefret etme duygumu bastıramıyorum. sadece ailemi üzmemek için üstüne perde çekiyorum mantıkla yaklaşıyorum ama tahminimce ailem gidince farklı şeyler olabilir
Yorum

Yorum