Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bugün benim doğum günüm, ölüm günüm de olsun istiyorum...yardıma ihtiyacım var....

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

şu tms yi biraz açın isterseniz faydaalanmak isteyenler olabilir........birde ne yazık ki deneyimlerime göre bu depresyon diğer hastalıklara göre daha yıkıcı daha hayati oluyor......

Yorum

TMS (Transkiniyel Manyetik Stimulasyon) depresyona çok etkili bir tedavi şekli. Beynin belli bir bölgesine (galiba prefrontal bölgesine) manyetik alan veriliyor elektrik değil. Günde 10 dk. kadar ena az 10-15 seans. Çok etkili bir uygulama. Dr. Daniel Amen SPECT görüntüleriyle TMS'nin etkililiğini ispatladı. Ayrıca TIP dünyası da resmi olarak TMS'yi kabul etti. Ancak ülkemizde TMS uygulaması çok az ve pahalı.

Birçok doktor TMS'nin beyni reset'lediğini, tüm psikiyatrik bozukluklara(şizofren dahil) iyi geldiğini söylüyor ama benim tecrübelerim sadece depresyonda etkili. Bir de mani - psikoz hikayesi olanların durumlarını tetikleyebilir. Onun dışında yan etkisi yok.

TMS bana çok iyi gelmişti. Fakat devlet sektöründe yaygın değil. Özelde 3-5 doktorun elinde.

Tüm bilişsel yaklaşımları denediğim halde depresyondan kurtulamadım. Antidepresan Efsanesi'nin Sonu kitabında depresyona sporun iyi geldiğini söylüyor ama bu kadar ağır depresyonda spor yapmak çok zor.

Yorum

malesef bıyolojik kimyasal sebepler var onlar goz ardı edılemez bu halde olmamızın sebebı malesef temelde bunlar ama cevresel sartlarda etkılıyor tabı kı. uzun sure asosyal kalmak cok can sıkıcı cok buyuk bır acı malesef bu yuzden depresyon kacınılmaz ama en azından ınsanların arasına cıkmanız lazım tek basınıza arkadas degıl tek basınıza zor olsa da nereyı ıstersenız bır ıkı saat ınsan ıcıne cıkmanız lazım her gun tek basınıza kalmayın terapı alabılıyorsanız deneyın lutfen ama psıkaytrıst degıl ılac yazmayan bır PSIKOLOG sızı bıraaz rahatlatabılır arkadasa hepımızın ıhtıyacı var bızı dınleyen bu olmayınca da psıkolog en rahatlatıcı cozum oluyor henuz cok gencsınız ınanın denemenız gereken bır cok yol var bu kadar karamsarlık bıraz genetık bıraz fızoyolojık ama zekı bı ınsanın bu hayatta yapamayacagı ne vardır kı gerekırse sosyal gerekırse yalnız kalır bıraz pozıtıflık sadece cok fazla degıl eger okuyabılırsenız sıze bır makale atıcam yardımcı olabılecegını dusunuyorum. asıl makalenin olduğu siteyi bulamadım bu sitedeye kopyalamışlar islamiyet falan çıktı başlığa takılmadan okuyun bu makale yabancı bır sosyolog tarafından yazılmış http://m.sorularlaislamiyet.com/index.php?oku=183480

♏ Bir insanı melek diye sevmek budalalıktır. insanları, bütün pislikleri, hırsları ve zayıflıkları ile sevebilmek kahramanlıktır.''

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Phoenix.Su View Post
          Herkese Merhaba,
          Ben 38 yaşında hiç evlenmemiş bir bayanım. 1992 yılından beri psikiyatrik hastalıklarla mücadele ediyorum. 1998 yılından 2004 yılına dek şizofrendim. 2004 yılındaki ağır tedavimin sonunda, şizofreni yendim. 2004 yılından 2013 yılına dek de, psikozu(paranoyayı)-obsesyonları-panikatağı-borderline kişilik bozukluğunu yendim. Xanax bağımlılığını, alkol bağımlılığını, sigara bağımlılığını yendim. Geriye bir tek depresyonum kaldı. 1 yıldır ağır depresyondayım. Çok umutsuzum.

İntiharı düşünüyorum. Çok kötü bir hayat yaşadım. Hep ağır psikiyatrik hastalıklarla mücadele ettim. Birçok travmam oldu. Sevgilim yok, arkadaşım yok, sosyal ortamım yok, işsizim, ailemle yaşıyorum(bana çok destekler). Mühendisim(hastalıklardan hiç çalışamadım) ayrıca yaşam koçluğu eğitimleri aldım ICF(Uluslar arası Koçluk Federrasyonu)'dan uluslararası sertifikalı yaşam koçuyum. Bu depresyonu atlatırsam psikoloji yüksek lisansı yapmak isterdim ve benim durumuma düşmüş psikiyatrik rahatsızlığı olan kişilere psikologluk yapmak istiyorum ve ayrıca ömrüm boyunca psikiyatrik hastalığı olanlara hizmet etmek - onlar için çalışmak isityorum. Ancak depresyonum çok ağır ve yaşama tutunamıyorum.

Her türlü anti-depresanı denedim cevap vermiyor(antidepresanlara da inanmıyorum, hatta Harvard'lı bir profesörün antidepresanların işe yaramadığına dair kitabını okudum...) Maddi sıkıntı içindeyim. TMS(Transkiniyel Manyetik Stimulasyon) tedavisi daha önce işe yaramıştı ancak çok çok pahalı.

Çok fazla Bilişsel davranışçı kitap okudum.

Tüm bu bilgilerime rağmen hiç yaşama sevincim yok, depresyonum çok ağır, saçımı bile tarayamıyorum. İntihar etmek istiyorum(biraz daha dibe vurursam galiba yapacağım). Hayata bağlı değilim, piyasadaki tüm mutluluk kitaplarını okumama rağmen çok mutsuzum. Bugün ailemle zorla orman yürüyüşü yaptım, nerdeyse yere yığılacaktım. Sürekli yatıyorum. Ruhum adeta ölü... Bugün benim doğum günüm, ölüm günüm olsun istiyorum. Galiba yardıma ihtiyacım var. Evdeki psikiyatrik haplarımın hepsini mideme tıkmamak için kendimi zor tutuyorum....

çok büyük geçmiş olsun allah acil şifalar versin öncelikle.....
          bence çok güzel bir kariyerinizvar bu kadar sıkıntı badire yaşamanıza rağmen çok güzel yüksek tahsil yapmıssnız. bende ağır depresyon geçirdim bir süre ama şu son 1 aydır kullandıpım antidperesanları yavaş yavaş bırakıyorum sonuç olarak kendimi baya iyi hisstemeye başladım bende intihar etmeyi çok düşünürdüm ama ilaçlaerı azaltmaya başlaınca baya iyi oldum mesela dün anneme cep telefonumu hediye ettim . normalde ben kimseye kolay kolay bişey vermem ama verdim işte ... inşallah sizde en kısa zamanda sağlığınıza kavuşrsunuz...
          Tek rakibim AMD", "Rahmetli de X386'ydı", "Bir sana hasretim bir de 3Ghz CPU hızına", "Windows'un ustasıyım Linux un hastasıyım.

Yorum

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim ancak intihar düşüncesi depresyonun bir semptomu. El freni çekilmiş bir arabaya sürekli gaz vermeye çalışıyorum sanki...

Antidepresan Efsanesi'nin Sonu adli kitapta Harvard'lı profesör yazar, antidepresanların depresyonda ancak plasebo etkisi yaptığını söylüyor. Antidepresanların depresyona iyi geldiği ilaç şirketlerinin yalanı. FDA'nın finasörleri ilaç şirketleri. Ve antidepresanların depresyona fayda etmediğine dair deney sonuçlarının gizlendiğini söylüyor.

Dr. David Burns'un "İyi Hissetmek" kitabı çok etkili tüm diğer bilişsel terapi kitapları gibi. Ancak ya sorun biyokimyasalsa? Daha depresyonun sırrını çözemediler ki! Okuduğum bir kitapta depresyonun neurotransmitter'larla ilgili olmadığı söyleniyor. Limbik beynin tansiyonunun yükselmesi, fazla ateşlenmesiymiş.

Öyle veya böyle insanı yaşamdan bezdiriyor. Öleyim de bitsin diyorum artık.

Yorum

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim ancak intihar düşüncesi depresyonun bir semptomu. El freni çekilmiş bir arabaya sürekli gaz vermeye çalışıyorum sanki...

Antidepresan Efsanesi'nin Sonu adli kitapta Harvard'lı profesör yazar, antidepresanların depresyonda ancak plasebo etkisi yaptığını söylüyor. Antidepresanların depresyona iyi geldiği ilaç şirketlerinin yalanı. FDA'nın finasörleri ilaç şirketleri. Ve antidepresanların depresyona fayda etmediğine dair deney sonuçlarının gizlendiğini söylüyor.

Dr. David Burns'un "İyi Hissetmek" kitabı çok etkili tüm diğer bilişsel terapi kitapları gibi. Ancak ya sorun biyokimyasalsa? Daha depresyonun sırrını çözemediler ki! Okuduğum bir kitapta depresyonun neurotransmitter'larla ilgili olmadığı söyleniyor. Limbik beynin tansiyonunun yükselmesi, fazla ateşlenmesiymiş.

Öyle veya böyle insanı yaşamdan bezdiriyor. Öleyim de bitsin diyorum artık.

bence ölmeyin yani çünkü herşey sadece yaşadığın muddetce mumkun olabilir.......

Yorum

diğer arkadaşların söylediği gibi evlenmek yuva kurmak belki bir nebze olsa iyi gelebilir...
                pek düşünmüyormusunuz evlenmeyi ???
                evlenmekd eyince aklıma bişey geldi ünlü bilim adamı nikola tesla zamanında ölümcül bir hastalığa yakalanır ve babasına eğer mühendislik okursam iyi olurum der adam makine veya elektrik mhendisliği okumuştu bu tip şylerde her zaman aklıma gelir..
                Tek rakibim AMD", "Rahmetli de X386'ydı", "Bir sana hasretim bir de 3Ghz CPU hızına", "Windows'un ustasıyım Linux un hastasıyım.

Yorum

ustam ne evlenmesi allah aşkına 2 türdeki insan erkek-kadın 1 evin içinde ölene kadar yaşayabilir mi bu ne kadar sıkıcı birşey yani.......

Yorum

Orjinal yazı sahibi: longines View Post
                    ustam ne evlenmesi allah aşkına 2 türdeki insan erkek-kadın 1 evin içinde ölene kadar yaşayabilir mi bu ne kadar sıkıcı birşey yani.......
                    neden yaşamasın ??
                    okadar evli insan var ? şahsen şu an durumum olsa bende evlemek isterim nikahta kerametvardır derler...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dogruyol View Post
                      diğer arkadaşların söylediği gibi evlenmek yuva kurmak belki bir nebze olsa iyi gelebilir...
                      pek düşünmüyormusunuz evlenmeyi ???
                      evlenmekd eyince aklıma bişey geldi ünlü bilim adamı nikola tesla zamanında ölümcül bir hastalığa yakalanır ve babasına eğer mühendislik okursam iyi olurum der adam makine veya elektrik mhendisliği okumuştu bu tip şylerde her zaman aklıma gelir..
                      doğruyol ne demek istediğini biraz açarmısın ben anlamadım ne dediğini.

Yorum

Bu kadar hastalıkla baş edip gerinize itmişsiniz depresyondan dolayımı ölüp kurtulmayı düşünüyorsunuz. ama bu denizden geçip kıyıda boğulmak olmazmı? Çünkü sıraladığınız diğer hastalıklar çok daha ağır ve şiddetlidir bunlarla baş ettiyseniz eminim depresyonunda sırası gelecektir. biraz sabır size destek olan aileniz var. ilaçların yanı sıra biraz sosyal hayatında içine yavaş yavaş katılmaya çalışın her zaman daha kötüyü düşünerek yaşamalıyız şükretmeliyiz. Eminim düzelirsiniz, ilerde belki hayatınıza yeni birileri katılır bu günleri çok gerinizde bırakırsınız. Bu arada doğum gününüz kutlu olsun dilerim bu psikolojik sorun yaşadığınız son yaşınız olsun gelecekteki yaşlarınızda sağlık huzur diliyorum.
                        Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.

Yorum

Keşke forumda beğen butonu olsaydı

Yorum

Milaa, çok teşekkür ederim. Galiba artık tahammülüm azaldı. Yaşama sevinci duymayı çok özledim. Bu dünyada bu duyguyu yaşamak biz insanoğlunun en temel hakkı. Çok zorlanıyorum. Acımı dindirmek için hiç bir bağımlılığa gitmiyorum. Çok mücadele verdim. Artık normal bir hayat istiyorum. Hayatla savaşmak değil, flört etmek istiyorum. Benim bu hayattaki en büyük başarım diplomalarım değil, intihar etmemek! Yaşamayı çok özledim. Sabahları depresyondan uyanamıyorum. Uyanmayı başardığım zaman, saatlerce gezegene adapte olmaya hayatta kalmaya çalışıyorum, acıdan kıvranıyorum.

Yaşama motivasyonu bulamıyorum. Bir mucize başardım, yolun sonuna geldim, tünelde artık ışık görünüyor ama çok zorlanıyorum. Hergün ölmek istiyorum.

Yorum

Milaa, çok teşekkür ederim. Galiba artık tahammülüm azaldı. Yaşama sevinci duymayı çok özledim. Bu dünyada bu duyguyu yaşamak biz insanoğlunun en temel hakkı. Çok zorlanıyorum. Acımı dindirmek için hiç bir bağımlılığa gitmiyorum. Çok mücadele verdim. Artık normal bir hayat istiyorum. Hayatla savaşmak değil, flört etmek istiyorum. Benim bu hayattaki en büyük başarım diplomalarım değil, intihar etmemek! Yaşamayı çok özledim. Sabahları depresyondan uyanamıyorum. Uyanmayı başardığım zaman, saatlerce gezegene adapte olmaya hayatta kalmaya çalışıyorum, acıdan kıvranıyorum.

Yaşama motivasyonu bulamıyorum. Bir mucize başardım, yolun sonuna geldim, tünelde artık ışık görünüyor ama çok zorlanıyorum. Hergün ölmek istiyorum.

Emin olun bunları başaramayan bir sürü insan var. Siz tavuğu kesmişsiniz ama yemiyorsunuz. Ben sosyal fobiliyim 5 yıldır. Hala yenemedim ve benim de çok ağır depresyonum var..Ama intiharın çözüm olmadığını biliyorum ve asla aklıma bile getirmeyeceğim. Ölünce ne olacak ki? Yaşamak varken...Hala çok güzel şeyler yaşayabilirsiniz.
                              Beni bir gün unutacaksan, bir gün bırakıp gideceksen, boşuna yorma derdi; boş yere mağaramdan çıkarma beni. Alışkanlıklarımı özellikle yalnızlığa alışkanlığımı kaybettirme boşuna. Tedirgin etme beni. Bu sefer geride bir şey bırakmadım. Tasımı tarağımı topladım geldim. Neyim var neyim yoksa ortaya döktüm. Beni bırakırsan sudan çıkmış balığa dönerim.

Yorum

Eminim bu durumuda aşacaksın güzel kardeşim yeterki o ışığın var olduğunu bil. Bende bir günde nefesimin bittiğini, ölmenin dünyanın en güzel hediyesi olduğunu sanarak geçirdim. aklımda binlerce sorularla, imkansızlık, belirsizlikle caddede yürürken mahsene kapatılmış gibi kendimi hissediyordum. yanımda gözümün içine bakan onlarca aile bireyim varken benim için çabalarken yaptıklarının hiç bir işe yaramadığına şahit oluyordum. Psikiyatristin karşısında dahi zorla oturabilmiştim. dua etmekten başka çarem yoktu. bana ne iyi gelebilirki hiç kimse iyi edemez ben ömrümün sonuna kadar böyle kalcam asla iyileşemiycem hissi içimden bir sn. olsun gitmiyordu. ama o ilaç deyip geçtiğimiz küçücük haplar beni bir haftada toparladı. ben bile sabaha nasıl uyandığımı şaşkınlıkla karşıladım. ama işte bu kadar basitti, belki senin durumun daha ağırı ama ailemde o çok daha ağırınıda gördüm şuan onlarda çok sağlıklı ve o kadar hayata adapteki o nedenle olmuyorsa başka doktor oda olmuyorsa en iyisini bulana kadar deneyeceksin önce Allah sonra psikiyatristler eminim senide ayağa kaldırcak. sonrası zaten çorap söküğü gibi gelir. sen bu kadar donanımlı bir insanken diğer bireylerden çok daha kolay yolunu çizip ilerleyeceksin.
                                Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.

Yorum

İşleniyor...
                                X