Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bugün benim doğum günüm, ölüm günüm de olsun istiyorum...yardıma ihtiyacım var....

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Doğum gününüz kutlu olsuuunn.
    Biraz neşeli bir yorum yapmak istiyorum aslında. Başta herkesin ilacı kendisinde diye düşünüyorum bu tür durumlarda. Tabii doğru olmayabilir yaşayan sizsiniz ben değilim sadece hayat konusundaki genel düşüncem bu ve psikolojik sorunlar için de geçerli bence. Geçirdiğiniz rahatsızlıklar gerçekten zor. Ama bir şekilde atlatmış ve atlatmaya devam ediyorsunuz. Şimdi şöyle düşünün gelmişsiniz 38 yaşına, bunca şeyi yaşamışsınız, mühendis olmuşsunuz pes mi edeceksiniz gerçekten? Şimdi düşünüyorum da sadece mühendis olmak için her şeyini verecek insanlar var. Ki ben de onlardanım. Ne kadar gurur verici bir şey olurdu. Bunca şey yaşarken kendinizi geliştirmeyi de başarmış birisiniz. Pes etmek size yakışmaz. Kimseye yakışmaz.
    Ne yapmanız gerektiğine gelince... Bence ilk olarak işe başlamalısınız. Mutlaka yapmalısınız bunu. Daha sonrası yavaş yavaş olur zaten. İnsan sosyal bir varlıktır, siz bu şekilde eve kapanarak yalnızca kendinize işkence edersiniz. Mutlulukla ilgili ne okursanız okuyun bu en önemli madde. DIŞARI ÇIKIN.

Yaşam ard arda gelen mevsimlerden oluşur.
    Her insan mükemmel yazların ihtişamına ulaşmak için
    birkaç şiddetli kışa katlanmak zorundadır.
    Ve unutmamak gerekir ki, kışlar asla kalıcı değildir

Yorum

Şizofreniyi vs. ağır hastalıkları yenmişsin ağır depresyonu mu yenemeyeceksin. İlaç tedavisi en etkili yöntemdir ilaçlar olmasaydı sen şizofreniyi vs. gibi ağır hastalıkları yenemezdin, o abdli profesörü yerim ben inanma ona. Doktor kontrolünde düzenli ilaç kullanarak 1-2 yılda ağır depresyonu yenebilirsin, tabi iyileştikten sonra da bir kaç yıl ilaca devam etmek lazım.
      Her şey güzel olacak...

Yorum

Umarım yeni yaşın miladın olur , bazen biz hissedemesek farkedemesekte hayat yaşamaya değer iyi ki doğmuşsun gelecek hakkındaki düşüncelerin çok güzel inşAllah iyileşir ve faydalı şeyler yapabilirsin
        Last edited by basbasbağırmak; 13-02-2013, 09:58 PM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Phoenix.Su View Post
          Herkese Merhaba,
          Ben 38 yaşında hiç evlenmemiş bir bayanım. 1992 yılından beri psikiyatrik hastalıklarla mücadele ediyorum. 1998 yılından 2004 yılına dek şizofrendim. 2004 yılındaki ağır tedavimin sonunda, şizofreni yendim. 2004 yılından 2013 yılına dek de, psikozu(paranoyayı)-obsesyonları-panikatağı-borderline kişilik bozukluğunu yendim. Xanax bağımlılığını, alkol bağımlılığını, sigara bağımlılığını yendim. Geriye bir tek depresyonum kaldı. 1 yıldır ağır depresyondayım. Çok umutsuzum.

İntiharı düşünüyorum. Çok kötü bir hayat yaşadım. Hep ağır psikiyatrik hastalıklarla mücadele ettim. Birçok travmam oldu. Sevgilim yok, arkadaşım yok, sosyal ortamım yok, işsizim, ailemle yaşıyorum(bana çok destekler). Mühendisim(hastalıklardan hiç çalışamadım) ayrıca yaşam koçluğu eğitimleri aldım ICF(Uluslar arası Koçluk Federrasyonu)'dan uluslararası sertifikalı yaşam koçuyum. Bu depresyonu atlatırsam psikoloji yüksek lisansı yapmak isterdim ve benim durumuma düşmüş psikiyatrik rahatsızlığı olan kişilere psikologluk yapmak istiyorum ve ayrıca ömrüm boyunca psikiyatrik hastalığı olanlara hizmet etmek - onlar için çalışmak isityorum. Ancak depresyonum çok ağır ve yaşama tutunamıyorum.

Her türlü anti-depresanı denedim cevap vermiyor(antidepresanlara da inanmıyorum, hatta Harvard'lı bir profesörün antidepresanların işe yaramadığına dair kitabını okudum...) Maddi sıkıntı içindeyim. TMS(Transkiniyel Manyetik Stimulasyon) tedavisi daha önce işe yaramıştı ancak çok çok pahalı.

Çok fazla Bilişsel davranışçı kitap okudum.

Tüm bu bilgilerime rağmen hiç yaşama sevincim yok, depresyonum çok ağır, saçımı bile tarayamıyorum. İntihar etmek istiyorum(biraz daha dibe vurursam galiba yapacağım). Hayata bağlı değilim, piyasadaki tüm mutluluk kitaplarını okumama rağmen çok mutsuzum. Bugün ailemle zorla orman yürüyüşü yaptım, nerdeyse yere yığılacaktım. Sürekli yatıyorum. Ruhum adeta ölü... Bugün benim doğum günüm, ölüm günüm olsun istiyorum. Galiba yardıma ihtiyacım var. Evdeki psikiyatrik haplarımın hepsini mideme tıkmamak için kendimi zor tutuyorum....
          Sorununuzu o kadar iyi açıklamışsınız ki, psikolojik rahatsızlıklar, bu dünyada cehennemin ta kendisidir; beyin işlevinde genetik bozukluk olduğunu varsayarsak, bu sorunları engellemek ne kadar mümkün, imkansızı kovalamak oluyor, hastalıkları yenmek, ben de uzun süredir; depresyon, sosyal fobi ve bunlarla alakalı psikolojik rahatsızlıklara sahibim. Ve teorik olarak birçok şeyi denedim hastalığıklarımı yenmek için, ama bir türlü canlı yaşama karışamadm, bunca kısa bir ömrü böyle tüketmek yakışmıyor, insanlık onuruna; bunca korkuyla ve bu kadar ümitsizce yaşamak çok ağır, ama yine de yok olmak çare değil, bir kere varolduktan sonra; ölüm çözüm değil herşeye rağmen; yaşamak için bilmemek lazım ve görmemek, fazla bilgi bizi bu dünyadan koparır; ne mutlu cahile, gerçekten yaşamasını bilen o kişilere...

Tlstoy demiş ki '' Herşey boştur, ne mutlu doğmamış olana.''
          “Bir yüksekliğin, bir başıma olduğum bir yüksekliğin en ucundayım. İnemiyorum. Yaşayamıyorum. Ölemiyorum.”
          Tezer Özlü

"…kendini öldürme fikrini bu kadar çok seven biri kendini de çok seviyor demektir... kendini ve deliliğini"
          Mine Söğüt

''İnancın son noktası hiçbir şeye inanmamaya inanmaktır.''
          Anatole France

Yorum

hayattan ne beklediğinizi biliyormusunuz. temeldede şu inancınız var. hayattan iyi şeyler bekliyorum ama hayat bana vermiyor. hayat kimseye birşey vermez. siz kendiniz hayat kıyısından ne isterseniz onu alırsınız.

Yorum

burda herkes bu psikiyatrik hastalıklardan dert yanıyor,kimse istemezdi ama bu belkide bir sınavdır ben oyle dusunuyorum,ondan sizin yazdıklarınız okuyunca gercekten guclu bir ınsan olmasaydinız zaten bu hastalıkları yenemezdiniz ki ,yanı ben sizin yasadıklarınız binde birini yasamadık belki ama siz belkide aramızdaki en guclu insansiniz

Yorum

Doğum günün kutlu olsun. Ben kendim epey cahil biri olduğum için sana şöyle yap düzelirsin falan deme hakkına sahip olmadığımı biliyorum. Ama naçizane bir tavsiyem var belki düzeltmez seni ama sana yardım edebilir. . Eğer mümkünse kendin gibi insanları bul ve futbol oyna. Kendin gibi derken yani senin yaşında ve bayan falan. ( Diğer türlü dengeli olmayan oyun çekişmelide olmaz ve yeteri kadar eğlenemessin). Ve terden sırılsıklam olduğunda daha fazla koşamayacağına inandığında damarların laktik asitle yanmaya başladığında içindeki yaşama içgüdüsü uyanacaktır. Biliyorum sana saçma geldi bu önerim ama lütfen biraz düşün. Eğer zamanın varsa bu iletiyi okuduktan sonra shaolin futbol adlı bir film var onu izle. Futbol üzerine biraz absürd bir film. Hem seni gülümsetip seni karanlık düşüncelerinden biraz olsun uzaklaştıracaktır hemde sende farkındalık yaratacaktır . En azından benım inancım bu. Film komedi ağırlıklı olsada arkasında çok derin bir fikir yatıyor. Vücudlarımız bu dünyada sahip olduğumuz tek şey . Öldüğümüzde bizle beraber ölcek tek şey. Geri kalan hiç bir şey gerçekte bizim deil. Lütfen filmi izle ve tahminen facebookdan falan senin yaşıtlarda futbol oynayacak bayanların arasına katıl. Bu bir oyun sonuçda eğlenmene bak lütfen.Futbolun halkların afyonu olduğuna inanan biri olarak oyunların izlememiz için deilde oynamamız için olduğuna inanırım.. . Tavsiyem hoşuna gitmese bile lütfen yanlış yolu seçme. İnanıyorum her zaman başka bir seçenek hep olur.

Bu tavsiye benim sana doğum hediyem. Nice mutlu yıllara

Edit: Şimdi aklıma geldi bende hayatımın en zor dönemlerinin birinde japon çizgi film sanatı olarak bilinen anime mangaya kendimi vermiştim. Özellikle naruto diye bir anime var. Dünyanın şu anda e çok izlenen animesi . 10 yılı devireli bir kaç sene oldu hala devam ediyor. Şimdi diyebilirsinki çoluk çoçukmu doldu başlığa :RpS_rolleyes: Başta söylediğim gibi cahil bir insan olduğumdan bilmediğim konularda konuşamıyorum o yüzden sana yardım edeceğini bildiğim bir nebzede olsun yaşama sevinci veren şeyleri tavsiye ediyorum. Son olarakda narutodan bir söz paylaşmak istiyorum .
                Orochimaru-sama ; hayatın muhtemelen bir anlamı yok. ancak, yaşamaya devam edersen uğraşmak için ilginç şeyler bulabilirsin.
                Last edited by maturin; 27-02-2013, 01:55 PM.

Yorum

"Vücudlarımız bu dünyada sahip olduğumuz tek şey . Öldüğümüzde bizle beraber ölcek tek şey. Geri kalan hiç bir şey gerçekte bizim deil. "

çok doğru..hiç böyle düşünmemiştim..

"Ve terden sırılsıklam olduğunda daha fazla koşamayacağına inandığında damarların laktik asitle yanmaya başladığında içindeki yaşama içgüdüsü uyanacaktır. "

bence bu da doğru bir öneri .. yoğun spor yapmak bence de mutluluk verir.. hemde gece hiç kötü şeyler düşünmeden uyursun..

sadece şu fikrine katılmadım ;

"Ben kendim epey cahil biri olduğum için sana şöyle yap düzelirsin falan deme hakkına sahip olmadığımı biliyorum "

eğitim herzaman herşey değil..sen doğruları hayat tecrübelerinle bulmuşsun bile...
                  Sağol başka bir açıdan baktırttığın için..

Yorum

Bence maneviyata yönelmelisiniz aradığını ilaç kesinlikle orada...
                    BİR UMUTTUR YAŞAMAK...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dr.psychopath View Post
                      Bence evlen bi aile kurarsan çocukların olursa vs onlar iyi gelir bence
                      Bence evlenmemeli.Depresyonda biri olarak evlenirse hem kocasını kızdırır hem çocuklara kötü örnek olur.Depresyonu yen sonra evlen.
                      Kafandaki her şeyi yapabilirsin.

Yorum

Hiç hastaneye yattınız mı? Hastaneye yatın gibi bir şey demiyorum kesinlikle, yalnızca hastalıklarınızın ağırlığını anlamak istiyorum ve doğum gününüze gelecek yıl sevinirsiniz umarım.

Yorum

İşleniyor...
                        X