Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Borderline sevgili ...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: genious View Post
    Arkadaşlar en büyük hatalarımızdan biride bunlara sevgili dememiz bence.Bunların sevgilisi falan olmuyor.Etraflarını insanlarla özellikle de erkeklerle doldurup çok saçma çapraşık cinsel deneyimler yaşıyorlar.Bunları çözmeye çalışmakta ayrı bir hastalık.Bırakın hakettikleri gibi yaşasınlar.
    yuuuh harbiden ayarı kaçırmışsın arkadaşım...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: genious View Post
      Arkadaşlar en büyük hatalarımızdan biride bunlara sevgili dememiz bence.Bunların sevgilisi falan olmuyor.Etraflarını insanlarla özellikle de erkeklerle doldurup çok saçma çapraşık cinsel deneyimler yaşıyorlar.Bunları çözmeye çalışmakta ayrı bir hastalık.Bırakın hakettikleri gibi yaşasınlar.
      Manitadan boynuz yiyenin arbaesk rap yapıp rap kültürünü b.k etmesi gibisin.
      Canın yanmışsa git ona söv hakaret et genelleme yapıp gerçekten hasta olanlara karşı önyargı oluşturma.
      Senin bahsettiklerine kaşar diyoruz borderline değil.
      Çalışmadan,yorulmadan,öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler evvela haysiyetlerini,sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdur.
      Mustafa Kemal ATATÜRK
      Asperger bir kız arkadaşım olsun isterdim,
      kalk gidiyoruz dediğimde nereye diye sormayan,
      karavanımın hanımı olan

01101110011110100111010000100000011110010110100101 1100100110110101101001011000100110010101110011

Yorum

Ben de borderline'ım.Bizimle yaşamak cok zor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: queensyche
          o saf yönü gerçekten saf olduğunu gösterir...tek sorun ne biliyormusun güven! korku!
          güven ve korku ? derken...

Yorum

Söylediğin gibi çok derin bir konu. Zaten önceki sayfalarda mümkün olduğunca borderline ile ilgili bildiklerimi aktarmıştım. Yalnız tespit ettiğim önemli bir konu şu ki borderline kişilik bozukluğu öyle tek tip belirtileri olan bir şey değildir. Çok farklı insanlarda çok farklı semptomları görülebiliyor. Alanı çok geniş. Aynı anda başka psikolojik sıkıntılarda yaşanabiliyo. Yalan mevzusuna gelince bunuda söylemiştim söylediğinin hayal olduğunun farkında değil ona göre o tamamen gerçek. Sizin tahammül edemeyeceğiniz bir şey onun için çok normal. Ama bir kaç gün sonra birden onada tahammül edilemez gelebiliyormuş. Aslına bakarsan benim geldiğim son noktayı söylemem gerekirse. Borderline veya bir çok psikolojik rahatsızlıktan daha ziyade iyi insanlar ve kötü insanlar vardır. Eğer bir insan kötü kalpli ise zalimse en büyük kişilik bozukluğu budur. Onun haricinde hepsinin bir çaresi bir tahmmül edilebilrliği vardır. İlk taşı hiç günah işlememiş olanımız atsın

Yorum

Psikoloji ve psikanalizin düştüğü en önemli yanılgı bence şurda. Karşılığına baktığınız zaman ruhbilimi olarak adlandırılıyor ama alakası yok. Tamamen insanın nefsine odaklanmıştır. Halbuki insanın bir diğer önemli özelliği ise ruhtur. Psikoloji ruhu gözardı etmiştir. Tamamen nefsin kötülüğü emredici yönü üzerinde durmuştur. Halbuki ruhu gıdasız bırakıp nefsini canavarlaştıran bir insanın bünyesinin arıza vermesi gayet normaldir hatta vermemesi abestir. bu çok uzun bir konu...

Yorum

Sanırım haklısınız sadece ifade etmek istediğimi yanlış şekilde anlattım.Tekrar okuyunca bende hatamı anladım.Özür dilerim.

Yorum

Bordeline olduğunu düşündüğüm bir sevgilim vardı ve yaklaşık 8 ay önce ayrıldık, ne yaşadığımı anlamaya çalıştım ve terapide aldım. Hala benle ilgili bağını koparamadım, sizce bu nasıl yapabilirim ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: efeg27 View Post
                    Bordeline olduğunu düşündüğüm bir sevgilim vardı ve yaklaşık 8 ay önce ayrıldık, ne yaşadığımı anlamaya çalıştım ve terapide aldım. Hala benle ilgili bağını koparamadım, sizce bu nasıl yapabilirim ?
                    muhattap olma.
                    zamanla unutur

Yorum

olduğunu düşündüğün bir sevgilin mi vardı yoksa borderline li miydi? tam olarak nasıl bir ayrıma vardın ki? birde neden bağını koparıyorsun? sırf bu hastalığı var diye ondan uzaklaşmak sizce doğru mu? ya siz aynı hasta olsaydınız??
                      "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

Muhatap olmuyorum, hatta sms i yada diğer iletişim yollarını yasakladım lakin gecenin bir vakti kapıma dayanmasına engel olamıyorum. Sayısı azalmakla beraber halen devam ediyor... bir gün diye umut ediyorum. Elbette buradaki kişiler böyle bir yargıya neden vardığımı söyleyeceklerdir, ilişkinin ve hayatın cehennem ile cennet arasında gittiği kaç ilişki yaşarsınızki !

Yorum

Muhatap olmuyorum, hatta sms i yada diğer iletişim yollarını yasakladım lakin gecenin bir vakti kapıma dayanmasına engel olamıyorum. Sayısı azalmakla beraber halen devam ediyor... bir gün diye umut ediyorum. Elbette buradaki kişiler böyle bir yargıya neden vardığımı söyleyeceklerdir, ilişkinin ve hayatın cehennem ile cennet arasında gittiği kaç ilişki yaşarsınızki !
                          bence ilişkiyi sürdürme ama karşı tarafı da aşağılama.
                          ayrıca sağlıklı bir ilişki olmayacağının eminimki sizlerde farkındasınızdır.

Yorum

sen onunla olan bağını kopardıkça onu hayattan soğutursun. tamam zaten hasta insan onun tedavi görmesine yardm et. zaten tedaviden sonra otru konuşursun. ayrılırsınız ama sağlıksız iken bırakman hadii sana güle güle sen hastasın işim olmaz demektir...buda insanlığa benim ölçütümde sığmaz.
                            "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

hastalığı var diye bağımı koparmıyorum hatta böyle bir hastalığı varmı onu bile bilmiyorum ama ayrılıktan sonra çok uzun süre terapi aldım. Günlük tutma huyum vardır ve bunları psikatristimle beraber okuduk, yaşadıklarıma istinaden emin olmamakla beraber borderline oldugunu ancak ona getirebilmem halinde kesin teşhis koyabileceğini söyledi. Hemen hemen bir çok ortak noktası var; örneğin sürekli içinde bir boşluk vardı ve ben dolduramıyordum, eleştiri yapmak imkansız, empati yapamıyor, acayip cinsel talepleri vardı, sevişerek ayrılma gibi bir huyu vardı, mutlu olmaktan mutlu olmuyor ama mutsuz olduğunda çok mutlu oluyordu, ayrılıklarımızda en ufak bir üzüntüsü olduğunu hatırlamıyorum hatta buna çok şaşırıyordum, babası vefat ettiğinde bunu gayet sıradan bir şey gibi söylemişti, alkolik seviyesinde alkol alır uyardığımda öfkesi korkunç olurdu, şu anda benden ölesiye nefret ettiğini söylüyor... ayrılmamızın nedenini önce pek anlamamıştım şimdilerde ise anlıyorum zira küçük bir tartışmada bende güven sorunu yaratmaya başladın demiştim ve o günün gecesi ayrıdık. Melankolik ve sürekli depresyon haliyle uğraşmak çok yorucu, ayrıca iş yerinde hemen herkesle sorunlu olduğunu söylüyor lakin gidip konuştuğumda öyle bir şey olmadığını söylüyorlardı.

Elbette yardım etmek istedim özellikle bunun bir rahatsızlık olduğunu öğrendikten itibaren, annesi ve kankası ile bu konuyu konuştum, kendisi ile benim terapiste gidip belki sorunları çözeriz gibi bir yalanla terapiye götürmeyi denedim, kendini kaptmaması için çeşitli fikirler denedim lakin nafile ne terapiye razı edebildim ne bu konuyla alakalı bir kitap okumasını sağlayabildim. Hatta A.Altanın son kitabı borderline bir kadını anlatıyor hediye ettim ama bir yaklaşım göremedim.

Kendinde sorun olmayan birine nasıl yardımcı olabilirsinizki ?

Yorum

benden nefret ettiğini söyleyen birinin hala benle iletişim kurmaya çalışması bana garip geliyor, acaba büyük nefret büyük aşkla aynı şeymidir... bir şey ya var ya yoktur gibi algı olması garip değilmi ?

Yorum

İşleniyor...
                                X