Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Borderline sevgili ...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Borderline sevgili ...

Borderline sevgilisi yada eşi olanlar. Ben 6 yıllık bi ilişki yaşadım Öyle bişeydiki ömrümden ömür götürdü. Anlamlandıramadığım öyle mantıksızlıklarla karşılaştım ki. Sonunda bir nedenden dolayı bitti. Ancak karşımdaki insanın nasıl bişey olduğunu çözemiyordum. Kafayı yemek üzereydim. Ayrıldıktan sonra aylarca araştırma yaptım nasıl birisi bu diye. sonra borderline kişilik bozukluğu ile karşılaştım. İnanamadım okuduğum şeylere.% 100 tutan belitiler. Benim yıllardır cevabını bulamadığım soruların hepsiyle karşılaştım. O bunu bilmiyo.Tamam bu teşhisi bir uzman koymalı ama. 6 yıl boyunca bu belirtilerle yaşayan bi insan olarakta anlıyorsunuz. Tamamen dürtüleri ile hareket etme,sürekli yalan ve bu yalanlara kendisininde inanması, Sürekli ölümden intihardan bahsetmesi,Gözünde tanrılaştırılmışken yerin dibine gömülmek.Mesela en son ayrılma sebebi şu. Biz ayrılmıştık bu bana aylarca yalvardı,araya herkesi soktu,yaşadığım şehre geldi,sürekli yalvardı seviyorum seni v.s diye sonra bende nasıl olsa beni seviyo e bende boş değilim gel evlenelim dedim ve bunu der demez bana ihanet etti. Bunu yakaladım ilkin savunamadı. Sonra inkar etti, hem ne var bunda dedi. Yok sen benim için savaşmalıydın dedi. Sahip çıkacaktın bana dedi. Neyse artık geri dönüşü olmayan ayrı yollardayız. Benim merak ettiğim bu hastalığa sahip insanlar nasıl hisseder evlilikleri nasıldır. Ben belki onunla beraberken hastalığını bilseydim belki herşey daha kolay olabilirdi ama bilmediğim için kafayı sıyırmak üzereydim...

ve ne yazıkki insan bildiği andan itibaren karşısındakine olan gizemi kayboluyor...

ibretlik bir yazı yazmışssın gerçekten sıkı sıkıya yaşanmış bir deneyim...

sadece bununla kaldımı peki? umarım diğer hastalık yapılarınıda böyle inceliyorsundur..
    Sahte kalabalıkların olacağına, kaliteli bir yalnızlığın olsun..

Yorum

benim border mağduru sevgılım vardı . 7 ayda tam 36 defa ayrıldık barıştık . sabah ıyıyız öglen çiçek alıyorum sorun yok . akşam avm ye gıdıyoruz gezıyoruz yemek yıyoruz , çıkışta arabayla eve bırakıyorum gene sorun yok . eve bır gelıyorum arka arkaya smsler ayrılık için hakaretler falan . yani tam dayanılmaz hal alıyor . evlılığı düşündüm gercekten buyuk hata yapıyormuşumdu . az ilerde cay bahcesine gelmiyo börekçıye çay ıçmeye gırıyo . tam tutarsız oluyordu . insan kendi hastalığını unutuyor ona hakim olucam derken .

Yorum

Gerçekten yaşanılanların bir kısmını yazmaya kalksam sayfalar alır. Ben bu alanda daha yeniyim şimdilik kişilik bozukluklarıyla başladım. Ama merak uyandırdı bende. Ufkun genişlyo, çevrende karşılaştığın ve sana ters gelen insan davranışlarının nedenini daha rahat görebiliyosun.Yavaştan yavaşatan fikir sahibi olacam . Birde öyle kitaplardan daha etkin olan burda yaşanmışlıklarla takip etmek öğrenmek daha etkin oluyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ibrahim uyanık View Post
          benim border mağduru sevgılım vardı . 7 ayda tam 36 defa ayrıldık barıştık . sabah ıyıyız öglen çiçek alıyorum sorun yok . akşam avm ye gıdıyoruz gezıyoruz yemek yıyoruz , çıkışta arabayla eve bırakıyorum gene sorun yok . eve bır gelıyorum arka arkaya smsler ayrılık için hakaretler falan . yani tam dayanılmaz hal alıyor . evlılığı düşündüm gercekten buyuk hata yapıyormuşumdu . az ilerde cay bahcesine gelmiyo börekçıye çay ıçmeye gırıyo . tam tutarsız oluyordu . insan kendi hastalığını unutuyor ona hakim olucam derken .
          evet tutarsızlık dibine kadar yaşanıyo. Tamam her insan biraz tutarsızdır. Ama bu durmda olan kişi, ahlaki,insani duruşları karakteri bir anda değişiyor. her insanın bir duruşu vardır hayata karşı. ve sende o insanı o şekilde benimsersin ama burda karşındaki insanın inandığı doğrular bir anda değişiyor. peki sen biliyomuydun bu hastalıktan muzdarip olduğunu sevgilinin

Yorum

Orjinal yazı sahibi: idiopatik View Post
            Gerçekten yaşanılanların bir kısmını yazmaya kalksam sayfalar alır. Ben bu alanda daha yeniyim şimdilik kişilik bozukluklarıyla başladım. Ama merak uyandırdı bende. Ufkun genişlyo, çevrende karşılaştığın ve sana ters gelen insan davranışlarının nedenini daha rahat görebiliyosun.Yavaştan yavaşatan fikir sahibi olacam . Birde öyle kitaplardan daha etkin olan burda yaşanmışlıklarla takip etmek öğrenmek daha etkin oluyor.
            ne desem ki araştır desem ayrı bişey araştırma desem ayrı..

insanları bazenbu yüzüleri ile tanımak istemezdim diyorum ama tanıdıkça kendim oluyorum değer veriyorum değer görüyorum. en azından böyledüşünüyorum
            Sahte kalabalıkların olacağına, kaliteli bir yalnızlığın olsun..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: phatalogyst View Post
              ne desem ki araştır desem ayrı bişey araştırma desem ayrı..

insanları bazenbu yüzüleri ile tanımak istemezdim diyorum ama tanıdıkça kendim oluyorum değer veriyorum değer görüyorum. en azından böyledüşünüyorum
              Neyseki bende sadece bir sürelik ciddi bir öfkeye sebeb oldu bu olay. daha ciddi bi sorunum yok. Araştırmaya gelince fazla bilgi göz çıkarmaz, özellikle bir vakit ayırdığım yok. öyle boş zamanlarda takılıyorum.

Yorum

forumun 3'te biri borderline sevgiliden muzdarip
                sevgilin gerçekten borderline olabilir, uzman olmadan da kriterleri öğrenip hastalığı tahmin edebilirsin; ama bence buraya bu şikayetle gelenlerin büyük çoğunluğu yanılıyor. ilişkilerde tutarsız davranışlar sık bir şeydir. özellikle de biten bir ilişkide. yani bir ilişki biterken tak diye bitmez ki, bu bir süreçtir. ayrılma fikri filizlenir önce, küçük sorunlar bile büyük kavgalar yaratır, sonra gittikçe ayrılık fikri olgunlaşır, artık ne onunla ne onsuz aşamasına gelinir. devam etmek istenmez ama alışkanlık gibi bir şey, birden de bırakılamaz. son'a kadar böyle gider. bu süreçte bir iyi olunur bir kötü. buna göre de bir tanı konamaz.

Yorum

Şu an yazdıklarınızla ilk defa bu konu hakkında bilgilendim.İlk defa da duydum ama merakımı oldukça çekti acaba bu hastalık nedir, nasıl anlarız bu konu hakkında daha detaylı bilgi verebilir misiniz?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fincan View Post
                    forumun 3'te biri borderline sevgiliden muzdarip
                    sevgilin gerçekten borderline olabilir, uzman olmadan da kriterleri öğrenip hastalığı tahmin edebilirsin; ama bence buraya bu şikayetle gelenlerin büyük çoğunluğu yanılıyor. ilişkilerde tutarsız davranışlar sık bir şeydir. özellikle de biten bir ilişkide. yani bir ilişki biterken tak diye bitmez ki, bu bir süreçtir. ayrılma fikri filizlenir önce, küçük sorunlar bile büyük kavgalar yaratır, sonra gittikçe ayrılık fikri olgunlaşır, artık ne onunla ne onsuz aşamasına gelinir. devam etmek istenmez ama alışkanlık gibi bir şey, birden de bırakılamaz. son'a kadar böyle gider. bu süreçte bir iyi olunur bir kötü. buna göre de bir tanı konamaz.
                    Söylediklerinde haklısın. Ama benim başka ilişkilerim de oldu. Az çok bu sorunları yaşadım,kız tribinide iyi bilirim Ama borderlinede beliritiler çok keskindir.Bunun ayrımını çok daha net yapabilrisin..Sorunlu bi ilişkinin nasıl olduğunu bitme sürecinde neler yaşandığını iyi bilirim. Tutarsızlık derken bu tutarsızlıklar ilişki ile ilgil değil, inandığı doğrular,inançları,hayata bakışı yani işte bu insan böyle diyebileceğimiz özelliklerinde ki çatışma ve tutarsızlıktan bahsediyorum. Beş dakikada iki farklı kişiliğe bürünür ki bu iki kişiden biri tam bir melek diğeri ise tam bir şeytandır. ortası asla bulunmaz. İstemediği yönde gelişen bir durumda siz dünyanın en adi insanı olabilrisiniz. İşin kötüsü sahneye oynayan kişilik bozukluklarından olduğu için siz maruz kaldığınız durumları yakın çevrenize anlattığınızda kimse size inanmaz ve siz sürekli insanlara bişeyleri ispatlama çabası içinde olursunuz. Yalnız kalmamak uğruna çevrelerine daima uyumlu neşeli sevimli gözükürler. Ama en ağır bedeli çok yakınları özellikle onu seven öder. Bunun gibi daha bir çok örnek verilebilir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: beneklitavuk View Post
                      Şu an yazdıklarınızla ilk defa bu konu hakkında bilgilendim.İlk defa da duydum ama merakımı oldukça çekti acaba bu hastalık nedir, nasıl anlarız bu konu hakkında daha detaylı bilgi verebilir misiniz?
                      Hastalık detaylı bilgi vermeye kalkışırsam bu sayfalar yetmez. Ama bu kişilik bozukluğunun sabit profilleri yoktur. Çok farklı profilleri olan bi rahatsızlık. İki Aşamalıdır.1-düşük fonksiyonlu borderline 2- Yüksek fonksiyonlu borderline. Klinik vaka olan seviyesi Düşük fonksiyonlu olandır ki yaşam fonksiyonları tamamen düşmüştür ve kendine kıyım başlamıştır. Yüksek fonksiyonlu olanı normal yaşam faaliyetlerini devam ettirebilir neşeli,insan canlısı,başarılı dışa dönüktürler.Ama onları seven en yakınındakilere gerçek davranışlarının gösterirler. Ve siz maruz kaldığınız anlamsız hakaretleri ve davranışları kimseye anlatamazsınız, inandıramazsınız. hastalık hakkında bir çek kaynak mevcut.

Yorum

rahatsız olduğunu bılıyodum ama böyle durumla karsılasacağımı bilmiyordum . normal rahatsızlıktan muzdarip bayan sanıyordum . işin içine girince değişik bir dunyayı farkedıyorsun . kendıyle çelişkili toplumla çelişkili acaip bişi . kendi değişmeyen yargıları var ve uyarıyı,eleştırıyi kesinlikle kabul etmıyordu .

Yorum

Borderlineli bir sevgili ile evlenmeyiniz. çok yıpranırsınız. bir borderlineli olarak söyleyebilirim

KuzuZade
                          Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
                          BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
                          Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BeyZade View Post
                            Borderlineli bir sevgili ile evlenmeyiniz. çok yıpranırsınız. bir borderlineli olarak söyleyebilirim
                            evlenince bu belirtiler azalarakmı çoğlarakmı devam ediyo peki. Bu hastalıktan muzdarip biri olarak aydınlat bizi...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sosyalhobik24
                              sen benmisin acaba ))

yaşanmışlıklar aynı,, sadece ihanet harici (bildiğim kadarıyla)

sakın evlenme............ şuan kafayı sıyırmak üzereysen,, evlilik seni bitirir....
                              Anladığım kadarıyla yaşananlar genelde aynı oluyo.İhanet kaçınılmaz oluyo bu kişiliklerde , ne evlenmesi ben o seviyeleri çoktan geçtim. yollarımız ayrı şimdi inşallah birdaha da birleşmez. evleliliğin kapısından döndüm. yaklaşık 1 yıldır ayrıyız. yine bir çok kez psikolojik baskı kurdu üzerimde ama artık yemez bu bünye. Başka biriyle evlenme kararı aldıktan sonrada hala bana aşk sözcükleri duyuruyordu. Asla taviz vermedim. evet sıyırmak üzereydim çünkü karşındakini normal bi insan olarak görüyosun ve o şekilde davranmasını bekliyosun. Mesela sinirlendiğinde sizin en hassas noktalarınızdan vurulmak gibi, yada bir insanın bırakın sevdiğini düşmanına bile söylememesi gereken sözlerle karşılaşmak gibi. Kaç kez ayrıldım şehir değiştirdim kurtulamadım yıllarca.Aklı sıra hala beni yedekte tutmaya çalışıyo. Ha unuttum mu dersen asla. burda hala bu meselelerle ilgili konuşuyosam hele. Ama unutmam da asla tekrar aynı hataya düşmemek için. benim için iyi yönü şu oldu. bu sayede psikoloji ile ilgilenmye başladım. çünkü yaşadıklarıma anlam veremiyodum. Şimdi yavaş yavaş anlamlandırmaya başladım.

Yorum

İşleniyor...
                              X