Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Borderline sevgili ...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: Ben Böyle Değildim View Post
    Bende sanırım yüksek fonksiyonlu olanına denk geldim. Gerçekten konuyu okuyunca çok çok şaşırdım. Böyle bir hastalığın var olduğunu dahi bilmiyordum. Özellikler o kadar tutuyor ki. Dışarıdaki insanlara çok neşeli, espirili, başarılı, bana karşı bir o kadar acımasızdı. Hiç bir zaman anlayamamıştım tutarsızlıklarını. Görenler inanmıyordu benim yaşadıklarıma.Sürekli aşşağılama, hakaret vs. Bende çözemeden ayrıldım. İyi ki ayrılmışım, yoksa kafayı yerdim. Artık bu konu sayesinde oturdu taşlar yerine sanırım.. Teşekkürler..
    Muhtemelen öyledir. Dayanmak zor. Bilmediğimiz için çok yıprandık sanırım. <En azından blseydik anlam verebilirdik. Sürekli kafamızda soru işsretleriyle yaşamazdık. ama daha sonra taşlar yerine oturunca,sorular cevap bulunca rahatlıyosun. Bi faydamız olduysa ne mutlu...

Yorum

şimdi biraz sakinleşin, ve deriin bir nefes alın. sizin bu borderline diye saydığınız özellikleri sevgilisinden ayrılan erkeklerin %90'ı sayar zaten
      herhalde dışarıya size davrandığı gibi davranmayacak, insan sevgilisiyle mi kavga eder iş arkadaşıyla akrabasıyla mı? sevgililer kavga ederken bağırır çağırır vs., bir arkadaşınıza bağırdığınızı düşünebiliyor musunuz? ya da bu tarz kavgalardan sonra arkadaşlığınıza devam edebildiğinizi? herkes ailesine, sevgilisine karşı farklıdır, daha rahattır, daha çok kavga eder. başkalarına güleryüzlü olup size ters yüzünü de gösteriyor olması bir gösterge değil yani.
      bir zirvede bir aşağıda olmak, bir aşık gibi olması bir nefret etmesi vs. çoğu ilişkide böyledir zaten. sonuçta en yakın olduğunuz en çok zaman geçirdiğiniz kişi; sevdiğinizin yanında illa ki sevmediğiniz yönleri vardır, bunlara ilk seferlerde çok ağır tepki
      verilmese de zaman geçtikçe benzer şeyler tekrar tekrar yaşandığında tahammül edilmesi zor bir hal alabilir.
      idiopatik uzaktan birileri tanı koyamaz da tanı koyabilmek için yakın olmak lazım nedir ) tamam bir şeylerden şüphelenirsin filan da tanı'yı sevgililer mi koyabiliyormuş (: daha önce dediğim gibi bu tanıyı en son koyacak kişi ex sevgililerdir. (:

evvet ve şimdi bitirici vuruşa geçiyorum ) bütün kadınlar ilişkilerinde böyle midir, yani bu durum çok mu normaldir? hayır, bütün kadınları geçtim bu bahsettiğiniz kadınlar bile tüm ilişkilerinde böyle değillerdir. mesele şu ki, sevmiş, bağlanmış olabilirler fakat size deli divane aşık olmamışlar. bu ilişkilerinizde gözü kör aşık olan taraf sizmişsiniz, hepsi bu.
      (yine de asla borderline olamazlar demiyorum, buradan herhangi bir tanı konamayacağı gibi herhangi bir tanının dışlaması da yapılamaz. )

Orjinal yazı sahibi: tavşan View Post
      borderline larin bi özelliği daha var bence
      özellikle erkeklerinn

kadınları nasıl bağlıyorlar
      nasıl kör kütük aşık ediyorlar anlamıyorum
      bu kaçıncı bayan, bu şekilde yazmasıı

hiç kopamıyorlarr
      sanki erkek nesli tükenmiş gibi

bende hayretler içinde bakıyorumm

fobik sen iyi kopmuşsun genelde erkeklerr
      Orjinal yazı sahibi: tavşan View Post
      borderline değil bence eşinn
      2 yıl saklamaz kendiniii

mutlaka açık verir

yada sen kör kütütk aşıktın görmedinnn
      yada görmek istemedin
      bu kadar çok görüldüğünden değil de erkekler bütün kaprisli sevgililerini borderline zannediyor ) bence de fobik'inki de değildi (:

Yorum

Anlaşamayıp ayrılanlar tabi kötüler, kim yoğurdum ekşi derki? Ama birlikteyken dengesizlikler, bir türlü neden öyle davrandığını anlayamamak insanı oldukça yoruyor. Ve açık konuşayım, ayrıldığım için değil, gerçekten bu özellikleri taşıdığı için şaşırdım. Yani ayrıldığım için b.k atmıyorum

Yorum

ben kötülüyorsunuz anlamında demiyorum. önceki mesajımda da yazmıştım biten bir ilişki demek sorunlu bir sürecin yaşandığı bir ilişki demektir ve bu süreç aylarca hatta yıllarca sürebilir. erkekler düz mantık oldukları için o sürecin ayrılma süreci olduğunu anlamayabilirler. o süreçte yaşananları da "birlikteyken de böyleydi" diye yorumlarlar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fincan View Post
            ben kötülüyorsunuz anlamında demiyorum. önceki mesajımda da yazmıştım biten bir ilişki demek sorunlu bir sürecin yaşandığı bir ilişki demektir ve bu süreç aylarca hatta yıllarca sürebilir. erkekler düz mantık oldukları için o sürecin ayrılma süreci olduğunu anlamayabilirler. o süreçte yaşananları da "birlikteyken de böyleydi" diye yorumlarlar.
            Evet, o konuda katılıorum görüşlerine.. E ayrıldıktan sonra kılıf kolay biçiliyor. İnsan vicdanını rahatlatmak ister heralde bi yerde. Biz kendimize iyi diyoruz ama, bizede arkamızdan neler deniyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: İNSANİ
              Yanlış anlama sakın ama bir soru sormak istiyorum. Bu Borderline kişilik bozukluğu teşhisi koyduğun arkadaş çok yakışıklıydı di'mi ?
              Kime sordun ?

Yorum

ohoo neler neler

Yorum

Genelde son msj lara cevap yazılırken alıntı yapılmaz. Yada kime istinaden soruyorsan onun yazısından alıntı yaparsın, yanlış anlamışım haliyle ama tersleyerek cevap vermen anlamsız... Herneyse....
                  Last edited by Ben Böyle Değildim; 20-12-2012, 02:04 AM.

Yorum

Teşekkür ederim açıklama için idiopatik...Büyük ihtimalle bunun üzerine daha derin araştırma yaparım ben gerçekten farkında olmayıp farkında olduğum bir şeyi fark ettim bu konu üzerinde düşünürken...

Yorum

Sorulara cevap vereyim öncelikle karşımdaki bayan dı. Öyle güzel felan da değildi. daha önce tekrar yazdım bu benim ilişkim değildi ve ilişkiler konusunda acemi birde değilimdir. baya ilişkim olmuştur.Ayrılık sürecini,yaşananları,tribi ,kompleksi iyi bilirim. Bahsettiğimiz şeyleri her insan günlük hayatında yaşar.hepimizin dengesiz zamanları olur. Hepimizin içinde dürtüleri olur, normal insanlarda bu otokontrol altındadır. Borderline da otokontorol yoktur. Onunla yaşadığımız en büyük problemler beni en çok sevdiğini söylediği zamanlarda yaşandı. sevgiside nefreti tamamen kontrolsüzdür. Bi düşünün ondan ayrıldım,bütün çevresi bana yalvardı, kendisi yalvardı,hiç tanımadıkları arkadaşlarımı bulup aracı olmasını istedi onları ve beni tehdit etti canıma kıyacam diye. 20 saat yolculuk yapıp 2 günlüğüne yaşadığım şehre geldi yalvarmaya seni seviyorum sensiz yaşayamam diye.tamamdedim olsun deneyelim tekrar dediğimin akşamı bana "kaybol da gelene yol ver "diyebilecek kadar dengesiz bi insan. Örnek olarak şöyle bi tip.kapınızın dibinde yatar ne olur kapıyı aç diye sonra siz o kapıyı açtığınızda döner gider, siz tekrar kapıyı kapattığınızda tekrar yalvarmay başlar. Senden nefret ediyorum ne olur beni terketme modelidir.

Yorum

Ben bu başlığı acaba o borderline mı diye açmadım zaten. Burdan yazmaya kalkamam neler yaşandığını. kısa örnekler veriyorum sadece. bu saatten sonra o insanı her türlü yaftayı yapıştırmanın manası yok.Sadece bu konu üzerine fikir alışverişinde bulunmak maksadıyla yazılmıştır. Ben sadece burda bahsedilebilecek kadar küçük olaylardan bahsettim. En azından benim gibi yıllarca anlam veremediği sorularla karşılaşan birileri varsa onlarada bi faydam olsun istedim. çünkü cevapsız sorularla yaşamak çok berbat. Dışardan ahkam kesmek kolay bunun ne demek olduğunu ancak yaşayan bilir. Ben burdaki arkadaşların tespitlerine canı gönülden inanıyorum. Umarım kimsede yaşamaz bunları.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sosyalhobik24

tavşanı bıraktık bide sen çıktın cey cey,,,, sende bi yürü git

siz benim neler çektiğimi nereden bileceksiniz ................
                          onda ne var bilmiyoruz ama sende ters giden bir şeyler var kesinn, sen bir şey çekmedin demedik ki )
                          neyse tamam ex'leriniz borderline, hatta bütün kızlar borderline )

Yorum

ahah bir borderlineli nasıl olur bilmek istiyorsanız benimle sevgili olabilir ve staj yapabilirsiniz... M.E:B onaylı sertifika veriyoruz

KuzuZade
                            Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
                            BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
                            Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fincan View Post
                              onda ne var bilmiyoruz ama sende ters giden bir şeyler var kesinn, sen bir şey çekmedin demedik ki )
                              neyse tamam ex'leriniz borderline, hatta bütün kızlar borderline )
                              tamam senin dediğin olsun. Biz toptan kayışı koparttık burda ex lerimize kulp takmaca oynuyoz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BeyZade View Post
                                ahah bir borderlineli nasıl olur bilmek istiyorsanız benimle sevgili olabilir ve staj yapabilirsiniz... M.E:B onaylı sertifika veriyoruz
                                sana bu teşhisi kim koydu.

Yorum

İşleniyor...
                                X