Valla aslında o zaman, madem gözünü karartma aşamasında değilsin ve bir şans arıyorsun, aile terapisi düşündün mü hiç? Tabi ki kocan buna yanaşmayacaktır ve bir sorun varsa tabii ki de tartışmasız sende olduğunu söyleyecektir. En güzeli de bunu kullanmak olabilir zaten. Sen sanki münferit terapiye başlar gibi yaparsın, sonra onun da "yardım etmesi" gerekir sürece falan... Zaten böyle birşeyin muhtemelen de üzerine atlayacaktır, ne de olsa ona muhtaç ve ondan zayıf olduğunu "kanıtlamak" için bulunmaz bir fırsat yani bu. İşini bilen bir terapist sana çok daha başarılı bir şekilde yol gösterebilir. Ama bu işin bir maddi boyutu var tabi.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Eşime ;
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: alchemy View PostValla aslında o zaman, madem gözünü karartma aşamasında değilsin ve bir şans arıyorsun, aile terapisi düşündün mü hiç? Tabi ki kocan buna yanaşmayacaktır ve bir sorun varsa tabii ki de tartışmasız sende olduğunu söyleyecektir. En güzeli de bunu kullanmak olabilir zaten. Sen sanki münferit terapiye başlar gibi yaparsın, sonra onun da "yardım etmesi" gerekir sürece falan... Zaten böyle birşeyin muhtemelen de üzerine atlayacaktır, ne de olsa ona muhtaç ve ondan zayıf olduğunu "kanıtlamak" için bulunmaz bir fırsat yani bu. İşini bilen bir terapist sana çok daha başarılı bir şekilde yol gösterebilir. Ama bu işin bir maddi boyutu var tabi.dedim bak ben artık hasta olmaya başladım ben doktora gitmek istiyorum tamam dedi seni götüreyim ama kötü tarafı böyle insanların bilgili olması çok daha zor oluyor kendisinin de doktor önüne çıkacağını biliyor ve 6 aydır gideceğiz
hani öyle normal bir evlilikte devam etmiyor zaten neredeyse tamamen ilişki kopukluğu var sanki evde iki yabancı sadece o konuşmak istedi mi konuşulur
peki devletin zorla tedavi etme gibi yaptırım gücü var mı hani dava falan açsam
Yorum
-
Devletin böyle bir gücü var mı bilmiyorum ama hiç zannetmiyorum. devlet şizofrenlerin evlenmesine izin veriyor, umrunda olduğunu sanmam. Peki ama neden psikoloğa onun götürmesini bekliyorsun, kendin bunu başlatamaz mısın? Ondan sonra irtibatı psikolog da kurabilir.Hic bir yer ...<br />
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: alchemy View PostDevletin böyle bir gücü var mı bilmiyorum ama hiç zannetmiyorum. devlet şizofrenlerin evlenmesine izin veriyor, umrunda olduğunu sanmam. Peki ama neden psikoloğa onun götürmesini bekliyorsun, kendin bunu başlatamaz mısın? Ondan sonra irtibatı psikolog da kurabilir.hakim bile sağlık raporu ile ispatlanamdığı için arkasına düşmediyse doktoru da atlatmasını bilir
Yorum
-
O zaman bende söz bitti. Fiziksel şiddet de varsa, neden çaba gösterdiğini şu noktada anlayamaz oldum ben şahsen... Bugün sana vuran yarın çocuğuna da vurur ayrıca, çok yüksek bir risk. Ayrıca, fiziksel şiddetin bu ülkede bir cezai yaptırımı da yok. yani, varsa da yok. Tüm uygulayıcılar erkek çünkü. Hepsi sana "hak etmişsindir" gözüyle bakıyor. Ve ayrıca bu, vaka-i adiyeden onlar için.Hic bir yer ...<br />
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: alchemy View PostO zaman bende söz bitti. Fiziksel şiddet de varsa, neden çaba gösterdiğini şu noktada anlayamaz oldum ben şahsen... Bugün sana vuran yarın çocuğuna da vurur ayrıca, çok yüksek bir risk. Ayrıca, fiziksel şiddetin bu ülkede bir cezai yaptırımı da yok. yani, varsa da yok. Tüm uygulayıcılar erkek çünkü. Hepsi sana "hak etmişsindir" gözüyle bakıyor. Ve ayrıca bu, vaka-i adiyeden onlar için.
onda şiddet eğilimi yok eminim hani ona onu yaptıracak bende bir sorumsuzlukta yok bende. durup dururken kendi kendine sorun çıkartıp ben özellikle susup o bana şiddet uygulamıyor öyle olsa o kişi ile zaten yaşanmaz hoş buda psikolojik şiddet bu daha ağır aslında ama
derdim onun tedavi olması benim de gerekirse olmam eğer mahkeme bunu yapabiliyorsa işlemlere başlayacağım
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: umut_86 View Postteşekkür ederim yardımınz için fikirleriniz benim için çok önemli ben herkesten fikir alıp kendime göre yorup ders alabilen bir insanım lakin biraz anlatamamış olabilirim kendimi ben tam tersine hayatı cıvıl cıvıl yaşamayı seven bir insanım sadece eşimle hayatı paylaşmak istiyorum tek başına yükü çekeceksem neden evlendim
bir iki örnek versem daha açıklayıcı olur umarım eşimle şakalaşmak istediğimde eşim bana ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığı için tekme atmıştı hiç unutmam ne yapacağını bilemedi
yukarıda anlattığınız her şeyi yaptım hala da yaparım içimden gelir netten kafasını kaldırıpta acaba benle kaç kez bir çay keyfi yaptı HİÇ
dedikodu yapalım hani konuşacak bir şey olmadığı için sen çok konuşuyorsun der ertesi gün konuşmak istemediği için odama geçerim beni izler netten neler yaptığıma bakar sen neden benle ilgilenmiyorsun der her istediğini yaptım
kişiliğim bu hemen ayak uydururum ama ne yapsam eksiktir arkadaşım
eşine gelince; internette bir amca vardı mani söylüyordu böyle arka arkaya. çoktandır dinledim ama bir kısmı aklımda kaldı sürekli hiç de çıkmadı. karısına g.t dönüp yatan erkekten hayır gelmez diyordu. bu cümleyi sizin ve forumdakilerin affına sığınarak yazıyorum ama çok doğru bir söz. senin eşinin yaptığı aynen bu. böyle bir insan karısı tarafından nasıl kazanılır bilmiyorum ama insan birşeyden bir yerden nefret edince, 'hep aynı şeyler işte sıkıldım artık ' düşüncesi kafasına girince bunu değiştirmek baya zordur bence. tıpkı benim şu an evimden ailemden mahallemden nefret ettiğim gibi.
ama değişiklikte fayda var bence herşeyi değiştir evindeki en ufak şeyi bile değiştir bence. kahvaltıda reçel yoğurt koyduğun kabı, yatak nevresimlerini, salondaki halıyla misafir odasındaki halının yerini ne bileyim işte en ufak şeyi bile değiştir. daha renkli bir hale sokmaya çalış. tabi bu halı değiştirme işini eşin evde yokken yap erkekler sinirlenir genelde böyle şeylere ne gereği var şimdi kendi kendine iş çıkarıyorsun diyekocanı tabi ki benden iyi sen tanıyorsun benim verdiğim sadece fikir. kocanla aranın daha kötü olmasını asla istemem ona göre değişiklikler seç veya yap. yani eşinin sorunu eğer aynı hayattan sıkılmaksa böyle şeylerle çözülebilir belki. ama daha büyük sorunları varsa bilemem Allah kolaylık versin sana ve kızına diyebilirim ancak. huzursuz bir ev ortamının çocukları nasıl etkilediğini en iyi bilen insanlardan biriyimdir heralde ben.
Bir of çeksem derinden karşıki dağlar oynardı yerinden
Yorum
Yorum