mesala hollanda gonullu olarak psikiyatr kliniginde calisanlar cok var onlarin hastaliklari var diye uzak mi dursunlar yog durmuyolar ve bana amaclarima ulasim diye bir suru rehber tayin ediyolar ve kesinlikle olumsuz konusmuyolar...ben onceden herseyden etkilenirdim mesala suan etkilenmiyorum bile suan bu isleri daha kolay yaparim gibi geliyo ... benim bir arkadsim var psikolojide cok etkileniyo klinikten mesala hic bi hastaligi yokken ilkkreslede calismayi tercih etti... yani normal insan bile bazen kaldiramiyo ....
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
çok merak ediyorum?
Collapse
X
-
kafam o kadar cok karıştı ki..ama her şeye rağmen ,yinede psikoloji eğitimi almayı cok istiyorum..kazanmanın da çok zor olduğunu biliyorum..elimden geleni yapıcam..bu arada bir kitap okudum;durulmayan bir kafa..kitaptaki psikiyatr bipolar hastası olduğu halde ne kadar başarılı bir kadın...Orjinal yazı sahibi: kedigiller View Postmesala hollanda gonullu olarak psikiyatr kliniginde calisanlar cok var onlarin hastaliklari var diye uzak mi dursunlar yog durmuyolar ve bana amaclarima ulasim diye bir suru rehber tayin ediyolar ve kesinlikle olumsuz konusmuyolar...ben onceden herseyden etkilenirdim mesala suan etkilenmiyorum bile suan bu isleri daha kolay yaparim gibi geliyo ... benim bir arkadsim var psikolojide cok etkileniyo klinikten mesala hic bi hastaligi yokken ilkkreslede calismayi tercih etti... yani normal insan bile bazen kaldiramiyo ....
Yorum
-
yıldız burkovik war zamanında o da sosyal fobiyle boğuşmuş ama su anda çok ünlü bir psikolog... walla ben de sosyal fobiliyim we onu örnek alıorum burdaki yorumlarınz beni wazgeçiremez açıkçası... ben bu sene sırf psikoloji için tercihlerimi yüksek yazdım... 1 sebeyi daha göze aldım psikoloji için... olmaz diyi bişi yok yıldız hanım hastalığını da yenmiş tv lere falan da çıktı... hoş şu anda normal tıbbi bi hastalığı warmıs...Allah acil şifalar wersin....ceydacım sen istedikten sonra neden olmasın vazgeçme sen de sakın
Yorum
-
Olabilirler ama bu özel durumlarının deşifre edilmemesi şartıyla olur sanırım. Antidepresan veya farklı ilaçlar kullanan bir psikologa gitmezdim şahsen. Yalnız bazı örnekler var <mesela Yıldız Burkovik isminde bir psikolog var ve kendisi geçmişte sosyal fobi hastasıymış ve bunu zamanla yenmiş Hatta bu konuda kitap bile yazmış. İçgörü ve empati açısından avantaj sağlamış herhalde...Orjinal yazı sahibi: ceydaa View Postarkadaslar sizce psikiyatri hastaları,ilaç kullanmalarına,terapi almalarına rağmen eğitim alırlarsa başarılı bir psikolog olabilirler mi?
Yorum
-
teşekkür ederim dancerboyOrjinal yazı sahibi: dancerboy View Postyıldız burkovik war zamanında o da sosyal fobiyle boğuşmuş ama su anda çok ünlü bir psikolog... walla ben de sosyal fobiliyim we onu örnek alıorum burdaki yorumlarınz beni wazgeçiremez açıkçası... ben bu sene sırf psikoloji için tercihlerimi yüksek yazdım... 1 sebeyi daha göze aldım psikoloji için... olmaz diyi bişi yok yıldız hanım hastalığını da yenmiş tv lere falan da çıktı... hoş şu anda normal tıbbi bi hastalığı warmıs...Allah acil şifalar wersin....ceydacım sen istedikten sonra neden olmasın vazgeçme sen de sakın
yazdıkların bana cesaret verdi
hem bugün doktorum bikaç yıla kadar ilacı kesebileceğini söyledi...her şeye rağmen vazgeçmiycem..saol arkadasım
Yorum
-
teşekkür ederim lonely_hearth..Orjinal yazı sahibi: lonely_hearth View PostOlabilirler ama bu özel durumlarının deşifre edilmemesi şartıyla olur sanırım. Antidepresan veya farklı ilaçlar kullanan bir psikologa gitmezdim şahsen. Yalnız bazı örnekler var <mesela Yıldız Burkovik isminde bir psikolog var ve kendisi geçmişte sosyal fobi hastasıymış ve bunu zamanla yenmiş Hatta bu konuda kitap bile yazmış. İçgörü ve empati açısından avantaj sağlamış herhalde...
Yorum
-
Yorumları okuyorum kelin ilacı olsa başına sürer vs. gibi olumsuz yorumlar var fakat hastalığı deneyimlemen her zaman için avantajdır,ayrıca psikoterapinin ilaçlardan çok daha etkili olduğunu düşünüyorum -ki açtığım bi konuda newsweek makalesi koymuştum ilaçların yetersizliğiyle ilgili- bence burada asıl düşünmen gereken senin psikolojinin bir sene boyunca öss(ya da yeni adı her neyse)stresini kaldırıp kaldıramayacağıdır.
Mesela bende işletme okuyorum mezun olmam lazımdı şimdi fakat 1 sene uzattım okulu sebebide sanırım uzun süreli depresyon ya da anksiyetenin ciddi anlamda hafıza problemleri yaratması ve zaten sıkkın olan ruh halini ders çalışıp daha da fazla sıkmak istememem.
Ayrıca 2 sene önce bende okulu bırakıp öss ye tekrar girmek istedim fakat bizimkilerin ısrarıyla devam ettim,şimdi düşünüyorumda 2 sene önce hazırlansam bile iyi puan alamazdım.Tabii sen okulu bitirmişsin fakat bence iyi düşünmen lazım,sonuçta dış ticaret le psikolojinin ortak bir yanı yok,ama dış ticarete yakın bir başka bölüm bitirsen(işletme gibi) hatta çift anadal yapsan

3 diplomayla sana iş vermeyecek bir işletme olamaz sanırım,kaliteli bi iş için master yapma derdinden de kurtulursun.
Tabii daha ayrıntılı cevap verebilmemiz için seninde biraz kendi durumunu aktarman lazım,mesela maddiyat senin için bir problem olacaksa benim dediğim 2. seçenek daha mantıklı,çünkü işsiz birçok psikolog var bildiğim kadarıyla,ondan sonra ilaç kullanıyorum demişsin,ben 1-2 ay cipralex kullandım yan etkisi geçicek diye bekledim hafıza problemlerim daha da arttı kullandığım sürece,ilaçların beyininin işlevine etkisi varsa öss de ne derece başarılı olabilirsin,ne bileyim 4 sene okuduğun bölümün hiç bir anlamı kalmayacak psikoloji okuduğunda bunların hepsini düşünerek karar ver bence...
Başka bir ihtimalde bitirdiğin bölümün psikoloji ile benzer yanları olan bir alanında master yapabilirsin mesela insan kaynakları gibi,biraz destan yazdım ama kusura bakma.
Yorum
-
teşekkür ederim cevap yazdığın için..yazdıklarının birçoğunu düşündüm ve hala düşünüyorum..önce kafamda şunu netleştirdim;muhasebe,işletme,iktisat vs..gibi bölümler hiç ama hiç ilgimi çekmiyor..üniversitede azda olsa bu dersler hakkında bilgi sahibi oldum..benim istediğim yaşadığım olumlu,olumsuz her şeyi insanlarla paylaşabilmek..bu işin eğitimini alıp,belkide önce kendime yardım etmek istiyorumOrjinal yazı sahibi: rimax View PostYorumları okuyorum kelin ilacı olsa başına sürer vs. gibi olumsuz yorumlar var fakat hastalığı deneyimlemen her zaman için avantajdır,ayrıca psikoterapinin ilaçlardan çok daha etkili olduğunu düşünüyorum -ki açtığım bi konuda newsweek makalesi koymuştum ilaçların yetersizliğiyle ilgili- bence burada asıl düşünmen gereken senin psikolojinin bir sene boyunca öss(ya da yeni adı her neyse)stresini kaldırıp kaldıramayacağıdır.
Mesela bende işletme okuyorum mezun olmam lazımdı şimdi fakat 1 sene uzattım okulu sebebide sanırım uzun süreli depresyon ya da anksiyetenin ciddi anlamda hafıza problemleri yaratması ve zaten sıkkın olan ruh halini ders çalışıp daha da fazla sıkmak istememem.
Ayrıca 2 sene önce bende okulu bırakıp öss ye tekrar girmek istedim fakat bizimkilerin ısrarıyla devam ettim,şimdi düşünüyorumda 2 sene önce hazırlansam bile iyi puan alamazdım.Tabii sen okulu bitirmişsin fakat bence iyi düşünmen lazım,sonuçta dış ticaret le psikolojinin ortak bir yanı yok,ama dış ticarete yakın bir başka bölüm bitirsen(işletme gibi) hatta çift anadal yapsan

3 diplomayla sana iş vermeyecek bir işletme olamaz sanırım,kaliteli bi iş için master yapma derdinden de kurtulursun.
Tabii daha ayrıntılı cevap verebilmemiz için seninde biraz kendi durumunu aktarman lazım,mesela maddiyat senin için bir problem olacaksa benim dediğim 2. seçenek daha mantıklı,çünkü işsiz birçok psikolog var bildiğim kadarıyla,ondan sonra ilaç kullanıyorum demişsin,ben 1-2 ay cipralex kullandım yan etkisi geçicek diye bekledim hafıza problemlerim daha da arttı kullandığım sürece,ilaçların beyininin işlevine etkisi varsa öss de ne derece başarılı olabilirsin,ne bileyim 4 sene okuduğun bölümün hiç bir anlamı kalmayacak psikoloji okuduğunda bunların hepsini düşünerek karar ver bence...
Başka bir ihtimalde bitirdiğin bölümün psikoloji ile benzer yanları olan bir alanında master yapabilirsin mesela insan kaynakları gibi,biraz destan yazdım ama kusura bakma.
annemle yaşıyorum ben ve bu yıl dersaneye yazılabilmek için çok zor ikna ettim onu,şimdi onca yalvarışımdan sonra ve bu bölümde okumayı bu kadar cok isterken vazgeçmek istemiyorum..endişelerim vardı,hatta korkularım diyebilirim..1 yıl uzun bir süre..yarın ne olacağını bilemem sonucta..bide hastalığımda böyle bir zemine çok müsait..ama işin bu kısmını,yani korkularımı,acaba yine karamsarlığa kapılıp,umutsuzluğa sürüklenirmiyim gibi düşünceleri doktoruma devretmeye karar verdim..bunları düşünürsem kendi bölümümde bile bir işe başlayamam...ben sadece elimden geleni yapıcam ve galiba elimden gelen en önemli şey ilacımı aksatmamak..
Yorum
-
Tabii ki bölümü okuyacak olan sensin,biz senin adına karar veremeyiz,psikolojiyi bu kadar çok seviyorsan yaptığın başka bi iştende zevk alamazsın aklında hep "keşke" diye bi pişmanlık kalır hayatın boyunca o yüzden bence de gir öss ye.
Ben sadece anlık bi heves olmasından korktum boşuna zaman-emek-para üçlüsü gitmesin dedim kararlıysan sorun yok.
Yorum
-
teşekkür ederim rimax..Orjinal yazı sahibi: rimax View PostTabii ki bölümü okuyacak olan sensin,biz senin adına karar veremeyiz,psikolojiyi bu kadar çok seviyorsan yaptığın başka bi iştende zevk alamazsın aklında hep "keşke" diye bi pişmanlık kalır hayatın boyunca o yüzden bence de gir öss ye.
Ben sadece anlık bi heves olmasından korktum boşuna zaman-emek-para üçlüsü gitmesin dedim kararlıysan sorun yok.
Yorum
-
cnm o ara çıktım acil işim vardı.Ben zafere gidiyorum memnunum bu hafta başladım hocaları çok iyi yayınları çok ii değil ek kaynaklar almayı düşünüyrm sn dersaneye gidecekmisnOrjinal yazı sahibi: ceydaa View Postinşallahhhhhhhhhhhhhhhh......
hangi dersaneye gidiyorsun bu arada yaaa? ve memnun musun?
Yorum
-
bende yazılıcam bi dersaneye ..zaferi hiç düşünmemiştim..benim aklımda fen bilimleri var..ya da birey..karar veremiyorummm..kavramda olabilir..offOrjinal yazı sahibi: concealed View Postcnm o ara çıktım acil işim vardı.Ben zafere gidiyorum memnunum bu hafta başladım hocaları çok iyi yayınları çok ii değil ek kaynaklar almayı düşünüyrm sn dersaneye gidecekmisn
ama büyük ihtimal fen bilimleri olucak...
çalışma programı falan aldın mı rehberlikten?
Yorum

zaferi düşünebilirsn şimdilik memnunum
Yorum