Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ne yapayım?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• ne yapayım?

herkese merhaba;
    Şu anda evdeyim.Kardeşim saçlarına maşa yapacak bana yardım et dedi çağırdı ben de gittim.Saçlarına maşa yapmaya başladıben bakıyorum şu arkaları yapsana dedi.Söylenmeye başladı.İşte siz zaten hiçbir şey bilimosunuz ne annem ne sen.Böyle işleri hiç bilmezsiniz ki dedi.Çat çat vurmaya başladı bi sürü vurdu.Ben de 'kendin yap saçlarını' dedim çıktım odadan kapıyı kilitledi daha sonra vurduğu aklıma geldi ben de vurmak için kapısını tıkladım çünkü o kadar kötü vurdu ki sinirlendim.Daha öncelerden de böyle vuruyordu ama ben hiçbirisinide karşılık vermiyordum.Alıştı hanım buldu tabi vuracak birini vuruyor da vuruyor.Bu sefer altta kalmamak için ben de kapısını tıkladım vurmak bana açmaaz diye annemi konuşturacaktım açtı ben de vurmaya çalıştım ama vuramadım bağırdım bana bi daha vurma dedim artık sabretmeyeceğim ben de vuracağım.Sonra vuramadım tabi.Bu yine söyleniyo da söyleniyo odasından bağıra bağıra sanki haklıymış gibi.Yine ben suçlu oldum.Annem babam beni haksız gördü niye çatıyorsun dedi.Sorunlarını bizim duymayacağımız şekilde hallet dedi.O yapıyor,vuruyor,bağırıyor,çağırıyor üstüne üstlük söyleniyo da söyleniyo ben haksız duruma düşüyorum beni suçlu buluyorlar.Kendi sorununu kendin hallet bize yansıtma.Aynı evde yaşıyoruz ben ona bağırsam siz zaten mutfaktasınız duyacaksınız.O da biliyor benim bu işlere elimin yatkın olmadığını çağırmasın.Kardeşim hala söylenmeye devam ediyor sen bu gidişle anksiyeteden kurtulamazsın...En çok da buna pişmano ldum rahatsızlığımı söyediğime şimdi en küçük bişeyde yüzüme vuracak.Annem de kardeşim de.Eve geldiğimde iyi olurum,dinlenirim,az da olsa annem babam kardeşim var diyordum yanımda.Hepsi bana karşı.Annem,kardeşim en ufak bi yanlışımda en ufak bi laf söylesem onlara benim kişiliğime hakaret ederler işte sen şöylesin sen böylesin.Sen nahh arkadaş bulursun nah şunu yaprsın bunları annem diyor.Kardeim de ondan güç alıp bunları söylüyor.Bu yazdığım laflar sadece söylediklerinin %1 i önceden susuyordum çünkü söyledikleri laflara sinirlenmiyorum sadece üzülüyorum çünkü hiç düşünmediğim,yapmadığım şeyleri yapmışım düşünmüşüm gibi konuşuyolar,davranıyolar.Ben artık bana karşı bu önyargılarından bıktım.İşin kötüsü böyle düşünmek istemiyorum ama burada da yalnızmışım.Nereye gideceğimi bilmiyorum.Yurda gitsem orada da kafayı yiyorum buraya gelsem artık annemin kardeşimin bana söylediklerini yaptıklarını kaldıramıyorum ama insan insan istiyor.Sevmek,sevilmek istiyor ben onlara bişey yapmadım ama onların bana niye böyle davrandıklarını anlamıyorum.Bana karşı yaptıkları harektlere ses çıkarmamamı istiyolar bana karşı söyledikleri kötü sözlere.Sus,büyütme,konuşma.Büyütme.Niye bunu bu kadar büyütüyosun.O bana bağırmış bi sürü laf söylemiş ben karşılık verince -büyütme,niye bu kadar büyütüyosun?-ben ne yapacağımı şaşırdım.Allah'tan sabır diliyorum.Arkadaşlar bana dua edin.Bazıları dayanamıyorum.Odama çekilip ağlıyorum.Annem-sen kendine acımaya devam et.Sabahtan akşama kadar ağla böyle mıyır mıyır.Bi insanın ağzından evladı için şu yaşına kadar bi güzel kelime çıkmaz mı.Hep dışladı beni bu kadın.Hep yargıladı.Birgün bi güzel laf söylemedi.babamın yanında sesini çıkarmıyodu abana hiçbişey demiyordu babam yokken başlıyordu böyle laflara.Senelerce böyle davrandı hala da davranıyor.Ben iseviyor musun diye sorduğumda cevap vermiyor.Hiçbir zaman vermedi.Ben anksiyete nöbeti geçiriyomuşum bunu buradaki psikatra gidince öğrendim.Anksyiete nöbeti geçirirken artık o sıkıntı,panik anında dayanamayıp birisini arayayım dedim annemi aradım.Ağlıyordum.Umrumda bile dğeil ağlarsan ağla dedi.Diyeceğin bişey var mı dedi.Kapattı.Arkadaşlar ne yapacağımı bilmiyorum.Bana dua edin.Beni seven yok.Ailem bile beni sevmiyor.Benimle muhatap olmak istemiyolar.Bu davranışlarından bunu anladım.Yurda gidince yalnızımo rada daha kötü oluyorum.Ne yapayım?

Bak bugun cumartesi, disarisi da gezmeye cok musait, sinemaya falan gidebilirsin, kardes-anne-baba-yurt uclusunde takili kalma, disarida hayat var, hem bak tek basina film seyretmek te bazen cok keyifli olabilir.
    so you're saying there's a chance ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: defiance View Post
      Bak bugun cumartesi, disarisi da gezmeye cok musait, sinemaya falan gidebilirsin, kardes-anne-baba-yurt uclusunde takili kalma, disarida hayat var, hem bak tek basina film seyretmek te bazen cok keyifli olabilir.
      peki içimdeki yalnızlık duygusu onu nasıl yok edeceğim.Dışarıya çıkacaktım sağolsun bu ağız dalaşlarından sonra içimdeki çıkma isteği gitti.Öyle oturuyorum.Kardeşimle kahvaltıdan sonra çıkacaktık.Ben onu bakliyordum saçını yapmasını ama noldu o bana vurdu sonrasında kavga çıktı ve o dışarı çıktı o çıkarken bile içimde çıkma isteği vardı ama annemle babam şimdi onun arkasından çıkarsam senin canın kavga istiyor ne gididyosun onun peşinden demesinler diye çıkmadım sonra da canım istemedi zaten.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: happygirl View Post
        peki içimdeki yalnızlık duygusu onu nasıl yok edeceğim.Dışarıya çıkacaktım sağolsun bu ağız dalaşlarından sonra içimdeki çıkma isteği gitti.Öyle oturuyorum.Kardeşimle kahvaltıdan sonra çıkacaktık.Ben onu bakliyordum saçını yapmasını ama noldu o bana vurdu sonrasında kavga çıktı ve o dışarı çıktı o çıkarken bile içimde çıkma isteği vardı ama annemle babam şimdi onun arkasından çıkarsam senin canın kavga istiyor ne gididyosun onun peşinden demesinler diye çıkmadım sonra da canım istemedi zaten.
        Onun pesinden gitme, bulundugun yerde cafe, sinema vesaire yok mu ? Evdekileri bosver simdilik, cik disari biraz gez dolas, sonra donunce daha sakin kafayla konusursun kardesinle.

Yorum

Güzel kardeşim sen ne okuyorsun, ne zaman bitecek bu okul, bu kavgalar bitmez, kücük her zmn kücüktr bunu değiştiremezsin, onlar sana kızıyor sende kendini mi cezalandırıyorsun dışarı cıkmayarak , sen kendi kendine vurmayı bir bıraksan
          Sussak ölüm, konuşsak intihar...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yasi View Post
            Güzel kardeşim sen ne okuyorsun, ne zaman bitecek bu okul, bu kavgalar bitmez, kücük her zmn kücüktr bunu değiştiremezsin, onlar sana kızıyor sende kendini mi cezalandırıyorsun dışarı cıkmayarak , sen kendi kendine vurmayı bir bıraksan
            yasi dogru soyluyor. Ayrica bu anskiyete`ni minimuma indirmen icin, kaygi`nin nedenini bulmak gerekiyor, bu noktada doktor`una anlattiklarin onemli, eger dogal yollardan bu soruna cozum yolu aramak istersen (Doktorun soylediklerini yapmayi kesmeden), suraya goz gezdirmende fayda var.

http://www.johnshopkinshealthalerts....ty/1156-1.html

9 maddeli bir plan, uygularsan, faydasini gorursun buyuk ihtimalle.

Yorum

seneye bitiyor.Keşke okumaz olaydın senin okuduğun okuldan ne hayır gelir diye düşünüyor olabilirsin.Kendime kızmıyorum.Sadece dışarı çıkmaya kendimde güç bulamıyorum,canım istemiyor.İstiyordu o ağız dalaşından önce artık istemiyor.Uykulu hissediyorum kendimi.Aha geldi kardeşim yine söylenmeye başladı evin içinde.Kızmıyorum ama bir şeyden sonra insan sinirleniyor.' herşeyden nefret ediyorum,ablamdan herşeyden nefret ediyorum' diye şarkı söylüyor.

Yorum

seneye bitiyor.Keşke okumaz olaydın senin okuduğun okuldan ne hayır gelir diye düşünüyor olabilirsin.Kendime kızmıyorum.Sadece dışarı çıkmaya kendimde güç bulamıyorum,canım istemiyor.İstiyordu o ağız dalaşından önce artık istemiyor.Uykulu hissediyorum kendimi.Aha geldi kardeşim yine söylenmeye başladı evin içinde.Kızmıyorum ama bir şeyden sonra insan sinirleniyor.' herşeyden nefret ediyorum,ablamdan herşeyden nefret ediyorum' diye şarkı söylüyor.
                Ben olsam gulerim Oyle sarki mi olur Sende kardesimi seviyorum diye soyle.

Yorum

İyiki okuyorsun diyorum, bu coğumuzun başına geliyor dediklerimi yanlış anlamış olabilirmisin, dışarı cıkmak istememen içinde bulunduğun durumun göstergesi ztn, bir yere gitmene gerek yok ki yrüyüş yap dolaş, sırf ilaçlarla gececek bir durum değil . At ilacı uyu grip değil bu anlamalısın artık. Dünde söylemiştim telaşlısın, sakin ol. ailedeki durum için yapılacak birşey yok, meslek sahibi olduğunda değişecek tavırlar. Yani görüyorsun uzun vadede gercekleşecek.
                  Sussak ölüm, konuşsak intihar...

Yorum

Anxiety tip #9: Don’t worry alone. In the absence of realistic feedback, we often can spin some fairly creative doomsday scenarios. If something is troubling you, get the reassurance and reality checks you need. Consult someone you trust—a friend, family member, or a religious advisor, for instance. Anxiety often diminishes when we share our worries, and practical solutions to problems may emerge in the course of the conversation.-Bu tavsiyeyi uygulayamam.Anlatacak kimsem yok.Ailem beni dinlemek istemiyor.Öyle aile bağlarımız çok sıkı bi aile değiliz.Uzağa gittiğimizde biribirimizi özleyen merak eden.Annem babam beni aramazlar fazla.Geçen sene takardım bu durumu.Artık takmıyorum.Kardeşimi de aramıyolarmış.İnsanlar sürekli senin problemlerini mi dinleyecek,insanları problemlerimle rahatsız etmek istemiyorum.Gerçek hayatta anlatırsam kardeşime anneme anlatırım o da çok zorda kalırsam diğer insanlara dertlerimi anlatmak istemem.Artık kardeşime,anneme de anlatmıyorum.Kendini bırak ne yaşayacaksan yaşa çünkü korkunun ecele faydası yok.

Yorum

Anxiety tip #9: Don’t worry alone. In the absence of realistic feedback, we often can spin some fairly creative doomsday scenarios. If something is troubling you, get the reassurance and reality checks you need. Consult someone you trust—a friend, family member, or a religious advisor, for instance. Anxiety often diminishes when we share our worries, and practical solutions to problems may emerge in the course of the conversation.-Bu tavsiyeyi uygulayamam.Anlatacak kimsem yok.Ailem beni dinlemek istemiyor.Öyle aile bağlarımız çok sıkı bi aile değiliz.Uzağa gittiğimizde biribirimizi özleyen merak eden.Annem babam beni aramazlar fazla.Geçen sene takardım bu durumu.Artık takmıyorum.Kardeşimi de aramıyolarmış.İnsanlar sürekli senin problemlerini mi dinleyecek,insanları problemlerimle rahatsız etmek istemiyorum.Gerçek hayatta anlatırsam kardeşime anneme anlatırım o da çok zorda kalırsam diğer insanlara dertlerimi anlatmak istemem.Artık kardeşime,anneme de anlatmıyorum.Kendini bırak ne yaşayacaksan yaşa çünkü korkunun ecele faydası yok.
                      Iyi ama bak bu en onemli madde, orada sadece anne baba kardes demiyor, bir arkadas, hatta bir din gorevlisi bile olabilir diyor (Cami hocasina anlat demiyorum tabi ), arkadas bulmak icin disari cikman lazim, sinemaya git, kuslara yem ver, kopek al, kedi al, onlari dolastir, onlarla arkadas ol, bazen hayvanlar insanlardan daha iyi oluyor. Arkadasin yoksa, 1. sorun burada, simdi dusun bakalim, nasil bulabilirsin (Internet disinda, burasi saglikli degil arkadaslik icin, kimin ne oldugu belli degil cunku )

Yorum

İyiki okuyorsun diyorum, bu coğumuzun başına geliyor dediklerimi yanlış anlamış olabilirmisin, dışarı cıkmak istememen içinde bulunduğun durumun göstergesi ztn, bir yere gitmene gerek yok ki yrüyüş yap dolaş, sırf ilaçlarla gececek bir durum değil . At ilacı uyu grip değil bu anlamalısın artık. Dünde söylemiştim telaşlısın, sakin ol. ailedeki durum için yapılacak birşey yok, meslek sahibi olduğunda değişecek tavırlar. Yani görüyorsun uzun vadede gercekleşecek.
                        Dediklerimi yanlış anlamadım.Babam ona kırk yılda bi bişeyimi anlatacak olurum ya da telefonda annem bana bişey der tartışırız.Senin okuyacağın okulun ben... okuma çık gel.En ufak bir problemimi anlattığımda böyle söylüyor ben bu laflara artık sinirlenmiyorum kızıyorum ama bu laflar sürekli sürekli dendiğinde insan bi haddeden sonra üzülüyor.Çıkmak istemiyorum,aten çıksam yürüyüş yapacaktım öyle bi yere gitmeyecektim.Telaşlı değilim,gayet sakinim.Niye meslek sahibi olduğumda değişecek?ben onların şimdi de evladıyım.Ben onlardan ibşey beklemiyorum.bana evlatları gibi de davranmasınlar insan gibi davransınlar.Adam gibi konuşsunlar.Ağızlarından bir güzel laf bile dğeil normal laf çıkmıyor bana karşı hep böyle didiklemek için.Hiçbir şey demiyorum üzülmüyorum da.Yaptıklarımı eleştirsinler kötü laf söyleseinler ona da tamam ama sürekli nisanın kişiliğine laf söylüyorlar belli bişeyden sonra insan tahammül edemiyor sen de karşılık veriyosun.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: defiance View Post
                          Iyi ama bak bu en onemli madde, orada sadece anne baba kardes demiyor, bir arkadas, hatta bir din gorevlisi bile olabilir diyor (Cami hocasina anlat demiyorum tabi ), arkadas bulmak icin disari cikman lazim, sinemaya git, kuslara yem ver, kopek al, kedi al, onlari dolastir, onlarla arkadas ol, bazen hayvanlar insanlardan daha iyi oluyor. Arkadasin yoksa, 1. sorun burada, simdi dusun bakalim, nasil bulabilirsin (Internet disinda, burasi saglikli degil arkadaslik icin, kimin ne oldugu belli degil cunku )
                          defiance bu benim zaten en önemli sorunum ben de biiyorum önemli bir madde olduğunu.Çok uğraştım arkadaş bulmak için hala da uğraşıyorum ama artık yoruldum.Uğraşmak istemiyorum.İnsanlar kolayca buluyolar.Ben niye bişeyleri elde etmek için bu kadar uğraşmak zorundayım.insanlar 2 uğraşıyorlarsa ben 8 uğraşıyorum.Bunu böyle düşündüğüm için değil ama hep böyle oldu.Annem babam,kardeşim de öyle diyolar bişeyi elde etmek için çok uğraşıyosun diyolar.

Yorum

defiance bu benim zaten en önemli sorunum ben de biiyorum önemli bir madde olduğunu.Çok uğraştım arkadaş bulmak için hala da uğraşıyorum ama artık yoruldum.Uğraşmak istemiyorum.İnsanlar kolayca buluyolar.Ben niye bişeyleri elde etmek için bu kadar uğraşmak zorundayım.insanlar 2 uğraşıyorlarsa ben 8 uğraşıyorum.Bunu böyle düşündüğüm için değil ama hep böyle oldu.Annem babam,kardeşim de öyle diyolar bişeyi elde etmek için çok uğraşıyosun diyolar.
                            Ama bak zor elde ettigin sey kalici olur, boyle dusunsene. Vazgecmemen lazim, herkesin bir kafa dengi vardir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Adorabella
                              Sakın kendini suçlama sende bir sorun görmüyorum ben tam tersi ailende bi gariplik var.. malesef ki çoğu aile çocuk psikolojisinden anlamıyor buna benim ailemde dahil..sen yinede karşı gelme ortada önemli bişey yokken çok büyük bir sorun varmış gibi olmuş. kendine uğraş bul kafanı dağıt sakinleştikden sonrada al karşına kardeşini mantıklı ve sakin bi şekilde konuş..seni anlayacaktır
                              Ailesi veya kardesi suclu degil, ortada suclu aramanin anlami da oldugunu sanmiyorum dogrusu, burada arkadasimizin anksiyete sorunu var, olaylarin akisi da buna bagli olarak degisik sekillerde ilerliyor, yalniz kalmamasi, hayatinda cok seyi degistirecek ve kaygi, endise giderecek azalacaktir ancak kimse ona arkadas bulamaz, bunu yapmasi gereken o, insanlar nerelerde sosyallesiyorsa oralarda bulunmali yada bir evcil hayvan almali, onlar karsiliksiz severler Arkadasliklari da saglamdir.

Yorum

İşleniyor...
                              X