arkadaşlar merhaba.... ben önceden geçmişte yaptığım şeyler için çok pşmanlık duyuyorum acayip bi suçluluk duygusu oluşuyor ailemden habersiz nasıl yaptım ben bunları diyorum en basit şeyleri bile ama.bide sanki kendi başıma hiç bişi yapamıcak gibiyim herşeyde annem yanımda olsun istiyorum onsuz başaramıcak gibiyim başarsam da onun haberi olmucak yani olmaması gereken bişiyse bu ve ona söylememem gerekiyor buna nasıl katlanıcam nasıl başa çıkıcam herşeyi anlatmak zorundayım sanki böle hissediyormusunz sizde arkadaşlar yazarsanz sevinirim
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
ahhh bu suçluluk duygusu
Collapse
X
-
Bende bir dönem sen gibiydim.Halen ara sıra yaptığım yanlış olan şeyleri kafama takıyorum.Neden ve niçinler,keşkeler,pişmanlıklar.Bunlar hayatımızda olacak malesef...Özellikle duyarlı insanlarda...Eğer kendinle başedemiyorsan,uykuların kaçıyor ve sosyal hayatı etkliyorsa bir uzmana danış derim..Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic
-
Suçluluk duygusu o kadar da kötü birşey değil. Hem senin nasıl iyi biri olduğunu gösteriyor hem de aynı hataları yapmaktan seni alıkoyuyor.
Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)
Yorum
-
Bizler korkutularak yetişen bireyleriz. Güvenlik kaygısı aslında pek çok toplumda yaygın bir kaygı. Yaşınızı bilmiyorum. Belli yaşa kadar anneye bağlılık normaldir. Aslında bazı insanlar ömürleri boyunca annelerine, ailelerine bağımlı yaşayabilirler. Ama sağlıklı olan kendi ayakları üzerinde de durabilmektir. Bence illa anlatılacak şeylerin anneye anlatılması gerekmeyebilir. Tabi içeriğine göre değişir ama insan arkadaşlarına da anlatabilir bazı şeyleri. Birilerine anlatmak ihtiyacı doğal bir durum. Herkes duygu ve düşüncelerini paylaşmak ister. Yaptığın hiçbir şey için pişmanlık veya suçluluk duyma. O günün şartları,duyguları ve tecrübeleriyle yapmışsındır. Ben bu şekilde düşünüyorumÇözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: NAZLINAZ View Postarkadaşlar merhaba.... ben önceden geçmişte yaptığım şeyler için çok pşmanlık duyuyorum acayip bi suçluluk duygusu oluşuyor ailemden habersiz nasıl yaptım ben bunları diyorum en basit şeyleri bile ama.bide sanki kendi başıma hiç bişi yapamıcak gibiyim herşeyde annem yanımda olsun istiyorum onsuz başaramıcak gibiyim başarsam da onun haberi olmucak yani olmaması gereken bişiyse bu ve ona söylememem gerekiyor buna nasıl katlanıcam nasıl başa çıkıcam herşeyi anlatmak zorundayım sanki böle hissediyormusunz sizde arkadaşlar yazarsanz sevinirimBİN KERE MAZLUM OLSANDA BİR KERE ZALİM OLMA
Yorum
-
suçluluk duygusu insaNda tek bır nedene baglı olarak oluşmaz buna sebep kılan bır cok neden vardır.Örnegin bırine karşı kızgınlık duygusunu atmadağınızda güven eksıkliğinde, dört dörtlük bır hayat standardı istendiğinde, her zaman kontrollü olma ihtıyacı hıssedıldiğinde, birinin hayatınızda size yaptıgı sizin icin cok onemlı olan bırseyı unutamayıp o kişiyi affedemediğinizde meydana gelebılecek bır duygudur.Sizin yasadıgınız olgu eger bunlardan birisini iceriyosa kendınıze guven konusu edınme onu olusturma uzerınde harakete gecmelısinız. Sıkıntı streslı bır donemden gectıgınızı dusunuyorsanız bunu cozmeye calısmalısınız.Eger neden kendınızı suclu hıssetgınızı bılemıyor ve cozum getıremiyosanız ınandıgınız duygu ve düşüncelerıne cok deger verdıgnız bırısıyle bunu paylasabılırsnız.Kimseye guvenmiyorum dıyosanız bır kagıda bıle ıçinizi dokmenız kendınızı orada gorup tanımızı ve kesfetmenızı saglayacaktır.Neden sucluluk duygusu ıcındeyım nasıl bunu atarım bunun altında ne gıbı etkenler yatıor sorusuna yanıt aramalısınız bır anda bu olayın kesılmesı bıtmesı soz konus olamaz elbette.sucluluk duygunuzun sebebını buldugunuz an bence bu hatanın sıze ve hayatınıza neler kattıgına sızde ne gıbı degısıklıklere sebep olduguna bır bakın.Ve kendınıze cozum önerılerı getırmeye calısın mesela bu duygudan kurtuldugunuzda hayatınızın nasıl degısecegıne odaklanın.Gecmıs hataların geride kaldıgını gelecegin bu hatalar üzerine kurulamayıcagını kabullenmeye calışın.
Yorum
-
bende de suçluluk duygusu çok fazla.mesela o an içimden birşey geliyor söylüyorum yanımdakiler aa sen yaptın diyecekler hissine kapılıyorum.konuşma yapmadan önce savunma yapıyorum.sen ne yaptın derlerse içimden geldi söyledim diyecem ama o an yine kendimi suçlu hissediyorum sanki kasıtlı birilerini kırmak için uğraşıyorum hissine kapılıyorum.
Yorum
-
saol zetn bi psikiyatra gidiyorum 1 yıldır dönem dönem bu suçluluk duygusu çok artıo hemen kendi içime kapanıorum hayatta tek başıma kaldığımı düşünüyorum kötü düşünceler geri gelio hep ben biras bağımlı kişiliğim zaten bundan kaynaklanıo ve bu kafana takman nasıl geçti peki
Yorum
-
slmm yaşadığım travmadan sonra oluştu önceden hiç bişiyi düşünmezdim böle sorumsuzdum.üniden geldim 2 yıl oldu ve 2 yıl sonra birden kendimi kötü hissettim kendi başıma bişi yapamadığımı farkettim ailemle hep iç içe olmayı istedğimi farkettim kabuğumdan hiç çıkmıodum derken sürekli kötü şeyler düşünmeye başladım kötünün kötü hep kötü biş olcak hissi oluodu bide işte önceden tek başıma yaptığım şeylerin hepsini anlatma ihtiyacı duyuyorum arkadasıma anlatorum ama hep içimden bi sese anneninde bilmesi gerekio dio böyle seyler yaşadığım zaman da bu düşünceler geldiğindede yemek yiyemiyorum midem bulanıo sanki kaynar sular başımddan dökülüo gibi oluo bu arad 23 yaşındayım arkadaslar
Yorum
-
eğer bu iyilikse gerçekten iiş olmak istemiyorum tamam yaptım suçluyum diyip konuyu kapamıoyorum günlerce o olayın üstünde kalıorum kendikendimin beynini yiyip bitiriorum benim öfke problemim var birine kızdığım zamn onu söylemeiyorum onu tamamne kaybedicem gibi oluo öfkeyide göstermedğim için o hemen pişmanlık ve suçluluğa dönüşüo
Yorum
-
Eksik yanlarının farkındasın ayrıca tedavi de görüyorsun, yolun yarısını almışsın zaten.
Yalnız bir de Türkçeyi bozmadan yazsan, anlamak için 2-3 kere okumak zorunda kaldım.Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)
Yorum
-
suçluluk duymak insanın kendini kötü hissetmesine sebep olsa da aslında güzel bir duygudur. senin olaylar karşısında duyarlı olduğunu gösterir. Bir sürü insan biliyorum ailesinden habersiz neler yapan ve habersiz yaptığıyla övünüp en ufak bir rahatsızlık duymayan. peki sendeki bu suçluluk duygusu neden kaynaklanıyor? neyi habersiz yaptın? bende aileme çok düşkünümdür en ufak bir şeyi bile anlatırım ama malesef artık anlatamadığım şeyler de olmaya başladı. Örneğin erkek arkadaşım. Kısmen biliyorlar ama tam anlamıyla değil anlatmayı isterdim ama bazı şeyler anlatılmıyor bu benide çok rahatsız ediyor ama bunun tek çözümü erkek arkadaşımdan ayrılmak olurdu o yüzden demek istediğim bazen anlatamadığımız şeyler de yaşabiliriz rahat bırak biraz kendini.. kıskançlıkla ilgili bir başlık açmıştım bu benim içn büyük bir sorun psikoloğada gidiyorum dedim bunu bende çok isterdim ailemle paylaşayım desteğini alayım ama mümkün olmuyor işte.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: _Scylla_Ben şu an o duyguyu yaşıyorum ve tövbeler olsun yapmıycam. Hatanın farkına varmak kadar güzel bi davranış yok bence. İyimser'e katılıyorum bu senin duyarlı ve iyi bir insan olduğunu gösterir. Ben özür de dilerim eğer hatam varsa bu da erdemli bi davranıştır. Bunu anlayan vardır anlamayan ama olsun herkes bu kadar güçlü olamaz ve Allah katında da çok önemli bir şeydir. Hiç dert etme derim. İyi niyetli bir insansın.
Yorum
Yorum