ilgisizilik diyorsunuz ama su an sızın yazdıgınıza cevap yazabılecek hıc bır yorum yapamıyorum. diger arakdasalrın yazdıklarına da cevap yazamıyorum. bu konuyu önemsedigim halde...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Düşünce üretememek, cümle kuramamak....
Collapse
X
-
arkadaşım yazdıklarında kendimi buldum. bende düşünce üretmede, cümle üretmede sıkıntı çekiyorum. sanki zihnim bomboş gibi. yaşadığım bir olayı anlatmada, izlediğim bir filmi anlatmada, okuduğum bir kitabı anlatma da güçlük çekiyorum. doğru düzgün cümleler kuramıyorum. ben sosyal fobili biriyim ve bundan kaynaklandığını düşünmekteyim.
bununla ilgili daha doğrusu konsantrasyon bozukluğu nedeniyle bir nöroloji uzmanına gitmiştim. bir sürü test yapmıştı. emg, beyin mr ı felan ama hepsi temiz çıkmıştı bir problem bulamadı doktor.hayat, problemlerden ibaret değildir, bakabilene problem odaklı çözümlerden oluşan bir zihin haritasıdır aslında. (inevitable)
:RpS_cool:
Yorum
-
bende de oluyor aynısı bu aralar söyleyecek bir şey gelmiyor aklıma konuşmak istiyorum ama ne diyeceğimi bilmiyorum sorulan bir soruya saçma sapn alaksız cevaplr veriyorum ve konuşurken zorlanıyorum .gerksz düşüncelerle dolu beynim ufak şeyleri kafama takıyorum ve gün boyu beni rahat bırakmıyr.bnce bol bol kitap oku kendini daha raht ifade edebilirsin böylelikle .sürkli pcde durma bn geçen yazımı bütün gün pc başında otururark geçirmiştim hem de yararlı birşy de yapmıyordum forumlara fln giriyordum bi süre sonra kendimi özür diliyorum ama salak gbi hissetmeye başladım hç bir sosyalliğim yoktu bilgisyr görünce kusasım geliyordu.kendi kendine yüksek sesle konuş yüksek sesle kitap oku ve bnce en önemlisi yakın bir arkdşınla veya ailenle knuş kendini aşabilmen için çaba göstermn gerekecektirIşIk VER BANA !
Yorum
-
Ben senden daha kotuyum, bu yaz 34 yasima giriyorum hala bekarim, arkadaslarim da yok. Ustelik calisamiyorum, beni en cok uzen mesele bu. Evlilik dusuncesinden coktan vazgecmek zorunda kaldim zaten. Bundan daha kotu olamaz herhalde.Last edited by Argamemnon; 26-04-2010, 07:52 PM.
Yorum
-
bunun aynısı nı bana kurstaki arkadaşım sölemişti o zamanlar ciddiye almamıştım onuOrjinal yazı sahibi: masato View Postbende bazen cümle kuramıyorum insanların icinde o sanırım ortamdan kaynaklanıyor sanki ısındıkca ortama cümle dagarcıgı gelisiyor insanın diye düsünüyorum.
şimdi aynı şeyleir yaşıyorum ve onu daha iyi anlıyorum..
özellikle cümle kuramıyorum demişti bana o
Yorum
-
Burada kendini oldukça iyi ifade etmişsin ve uzun ,uzun cümleler kurabilmişsin.
Bu iyi bir şey çünkü demişsin ki düşünce kuramıyorum bu kadar şeyi yazdığına göre düşünce üretebiliyorsun. Sinirsel bir olay değil, konuşurken heyecanlanıyorum diyorsun bu panik atak olabileceğine dair bir işaret olabilir test yaptırsan iyi olur.
25 yaşındasın ve 25 yıldır böyle olduğunu idda ediyorsun, ailende sana benzer durumda olan var mı ? yoksa sadece bu durum sende mi var?Ölü yaşayanlar,yaşayan ölüleri çekemezler. Özdemir ASAF
Yorum
-
Merhabalar;
Aynı sorunu bende yaşadım. Bu durumu aşmak için yıllarca mücadele verdim. Kitap okumaktan tutunda kendi kendime konuşma egzersizleri yapıncaya kadar başvurmadığım çare kalmadı. En iyi bildiğim konularda bile kendimi ifade edememek burada soylenildigi sekilde cümle kuramama sorunu sürekli hayatımdaki en buyuk engellerden birisi oldu. Bütün çabalarım sonuç vermedi iki veya daha fazla kişinin olduğu yerde konuşma konusunda çok sıkıntılar çektim ama oturup yazma konusunda aynı sorunu yaşamadım. Bu sorunlar zamanla insanı akıl almaz durumların içine sokabiliyor. Sosyal hayattan kopukluk başta olmak üzere kişinin gündelik hayatının tamamını etkilemeye başlıyor. Sonucunda tam bir yıkım yaşayabilirsiniz. En sonunda gittigim psikiyatrist ve konulan teşhis sonrasında tedavi gordum. Sorunun psikolojik bir rahatsızlıktan dolayı meydana geldiğini, tedavi sonrasında bu sıkıntımın gittiğini rahatlıkla soyleyebilirim. İlaçların bu tür durumlar üzerindeki inanılmaz etkisini gordum. Eski günlerimi ve şu anki durumumu düşününce arada koskocaman bir uçurum olduğunu rahatlıkla soyleyebilirim. Onun için kendinizi zorlayın ve en azından bir psikiyatrist karşısında durumunuzu anlatacak cümleler kurun. Sonuca sizde şaşıracaksınız.
Yorum
-
kardeş anlattıkların bana çook tanıdık geliyor. ancak bir farkla daha kötü durumdayım senden. ben internette dolaşırken aleksitimi diye bir kavramla karşılaştım. bana çok uyuyor. istersen bi araştır. belkide sanada tanıdık gelebilir."KADERE İnanan KEDER'den Emin Olur" H.Ş.
YAVAŞLA!!!BU HAYATTAN BİR DEFA GEÇECEKSİN...
[/CENTER][/SIZE]
Yorum
-
konu sahibiyle aynı durumdayım. bu yazdıklarınıza katılıyorum. birçok konuda düşünce üretememem de dahil ek olarak alıntıdaki durumu farkettim kendimde. bildiğim konular olsa bile, emin olamadığımdan düşüncelerimi ifade edemiyorum. ya o konu hakkında etraflıca bir araştırma yapıyorum, bilgi tazeliyorum, böylelikle konuşabilecek birşeyler buluyorum yada bu sebepten dolayı neredeyse hiç konuşmuyorum, birşey paylaşmıyorum.Orjinal yazı sahibi: junkdarc View PostSenin durumun farklı olabilir ama ben kendimden örnek vererek yardımcı olmaya çalışayım. düşünce üretememek dediğin şey belki de şudur: düşüncelerini bir temele oturtamıyor olabilirsin yani hiçbir şeyden emin olamadığın için konuşmakta ve yorum yapmakta isteksiz oluyorsundur belki. Bence bunları bir düşün.
ben de birçok kişi gibi belli konularda fikir belirtmek istiyorum ama yapamıyorum. kendimi neredeyse her konuda yetersiz işe yaramaz görüyorum. bu durum bende hep vardı.
bu kadarcık yazıyı yazmak bile, kafayı toparlayamadığımdan bayağı zamanımı aldı.
konunun açılma tarihi eski ama yeni konu açmak yerine buraya yazmak istedim. faydalı, güzel yorumlar da yazılmış...
Yorum
-
bu konuda ne kadar da sıkıntı çeken var ben de yeni bir ortama girdiğimde sıkıntı yaşıyorum kendimi konuşmak için zorunlu hissediyorum. bu sıkıntılar pratik yaptıkça aşılabiliyor, kendini hayattan soyutladıkça daha da geriye sarıyorsun sosyal olamamanın doğal sonuçları bunlar ne kadar çok hayata katılırsan o kadar anlatacak, yapacak şeyin oluyor.önemli olan bunu başarabilmek, başardıkça kendine olan güvende artıyor haliyle.
Yorum
-
belli bir dünya görüşünü kabullenmiş olmak gerekiyor sanırım.Orjinal yazı sahibi: unuturumseni View Postkonu sahibiyle aynı durumdayım. bu yazdıklarınıza katılıyorum. birçok konuda düşünce üretememem de dahil ek olarak alıntıdaki durumu farkettim kendimde. bildiğim konular olsa bile, emin olamadığımdan düşüncelerimi ifade edemiyorum. ya o konu hakkında etraflıca bir araştırma yapıyorum, bilgi tazeliyorum, böylelikle konuşabilecek birşeyler buluyorum yada bu sebepten dolayı neredeyse hiç konuşmuyorum, birşey paylaşmıyorum.
ben de birçok kişi gibi belli konularda fikir belirtmek istiyorum ama yapamıyorum. kendimi neredeyse her konuda yetersiz işe yaramaz görüyorum. bu durum bende hep vardı.
bu kadarcık yazıyı yazmak bile, kafayı toparlayamadığımdan bayağı zamanımı aldı.
konunun açılma tarihi eski ama yeni konu açmak yerine buraya yazmak istedim. faydalı, güzel yorumlar da yazılmış...
bu şekilde daha rahat ve tereddütsüz düşünceler oluşturulabiliyor.
o alıntıyı da ben yazmıştım -isim deiştirdimde-
Yorum

Yorum