Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Eşim Borderline mı sizce?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Eşim Borderline mı sizce?

Arkadaşlar 2 aylık bir evliliğim var.Bir yıllık bir flört döneminden sonra nikahlandık.Düğün yapmadık(eş durumu tayini için nikah kıydık) ve henüz cinsel olarak karı koca olmadık.İkimiz de öğretmeniz,ben 27 yaşındayım,o ise 25 yaşında.
    Arkadaşlar bizim sorunumuz şu:Eşimle geçinmek çok zor.Çok sinirli ve kavgacı,her şeye sinirleniyor.Mesela bi defasında kendisine canım dedim,bana kızdı,canım diye herkese hitap edilebilir,ben herkes miyim,bana niye canım diyorsun dedi.Başka bir sefer ise ''kusura bakma'' dedim.Kusura bakma diye yabancıya denir dedi,buna da kızdı.Bir defasında lisede okuduğum bir kitabı tavsiye ettim,bu dediğin bana hiç samimi gelmedi,ben liseli miyim dedi,yine bana kızdı.Bunun gibi çok örnek söyleyebilirim...Aşırı bir ilgi bekliyor.Ne kadar ilgilenirsem ilgileneyim,tatmin olmuyor.Benimle ilgilenmiyorsun,beni sevmiyorsun diyor ve kavga çıkarıyor.Bir defasında bana şöyle bir şey söyledi:Senin hasta olmanı istemiyorum,hasta olunca benimle ilgilenmiyorsun.''dedi.Kendisine beklediği kadar ilgi gösteremezsem cinnet geçiriyor resmen,kavga çıkarıyor,hatta ortalığı kırıp döküyor.Ama ne kadar ilgilensem de tatmin olmuyor,hatta 24 saat kendisiyle ilgilenmemi istediğini söyledi,bir defasında...En küçük hatamda hır gür çıkarıyor.Mesela bir defasında çalıştığı şehire gidecektim.12.30'da yola çıkacağımı söyledim ama meğersem araç 13.30'da hareket ediyormuş.Bir saat geç kalacağımı öğrenince kıyameti kopardı.Bu gecikmeden dolayı küçük bir işimiz aksadı;ama kesinlikle kavga etmeye değecek bir mevzu değildi.Bu olaydan bir süre sonra ''Ben anlayışlı biri değilim.''dedi...Merhamet duygusu az.Kendisi de zaten ben de merhamet pek yok,diyor...Bazen de durup dururken de kötü laflar ediyor.Ben de ''Şefkat pek yok,kendi çocuğuma karşı olur mu bilmem,''dedi,ben niye dedim.''O senin çocuğun diye onu sevmem.''dedi.Bu lafı normal bir muhabbet esnasında söyledi.''Bir defasında benim emrime girmeni istiyorum.''dedi.Bu bir erkeğin kabul edebileceği bir şey mi?Bunu duyunca ben de cinnet geçirdim.Her şeyin altında kötülük arıyor.Mesela birkaç saat telden aramasam,kasıtlı olarak aramadığımı düşünüyor.Yani ben hasta mı oldum,başıma bir iş mi geldi,ya da o an çok önemli bir işim mi vardı,bunları hiç düşünmüyor,beni önemsemiyorsun,bana değer vermiyorsun diyor.Bunun gibi bir sürü saçmalığını sayabilirim.Özellilklerini şöyle sıralayabilirim:Kavgacılık,huysuzluk,pireyi deve yapma,söylenenleri yanlış anlama,anlayışsızlık,merhametsizlik,bencillik,kısk ançlık,sinirlilik.O kavgayı başlatıyor,beni kışkırtıyor,sonunda ben de patllıyorum,ve sürekli kavga ediyoruz,bıktım kavgalardan artık.Bugüne kadar 1000 defa kavga ettiysek 999'unu o çıkarmıştır ve bu kavgaların 990 tanesi yukarıda anlattığım gibi sudan sebeplerden çıkmıştır.Bunları zaten kendi de kabul ediyor.Ama olumlu özellikleri de var.Ahlaken çok düzgün bir kızdır,ev işlerinde beceriklidir,dış görünüş olarak manken gibi güzel kızdır, bu saçmalıkları yapmadığı zamanlarda iyi vakit geçiririz,iyi muhabbet ederiz,güleriz,eğleniriz,sonra bir bakmışsınızdır,bir şeye kızmıştır ve kavga başlamıştır,ikimizde bu kavga esnasında ve kavgadan bir süre sonra sinirden bunalmış,psikolojik olarak çökmüş halde oluruz.Bir iki güne barışırız,iyi oluruz ve sonra yine bir kavga...Hayatımız hep bu döngü içinde devam ediyor,kendisi de zaten şöyle diyor:Karşımdaki kişinin benimle geçinebilmesi için ben kavga çıkardığımda karşımdaki kişi bana karşılık vermemeli,ben ne yaparsam yapayım susmalı diyor.Tabi bu da mümkün değil,sabır taşı olsa çatlar.Ben artık bıktım,psikolojim bozuldu.Eskiden kavgalardan sonra iyi olurduk;ama ben artık cephe aldım,şu aralar küsüz ve ben boşamayı düşünüyorum.Bu arada bir defasında intihara teşebbüs etti.Pencereden tam atlayacakken ben son anda yakaladım.
    Bu arada değişmesi çok uğraştım,psikiyatriye gitti,kendisi de kötü özelliklerini biliyor ve değişmek istiyor ama elimde değil değişemiyorum diyor.Flört döneminde de bunları yapıyordu,ben birkaç defa terk ettim,her seferinde yalvardı,bir daha yapmayacağım diye yeminler etti.Ama barıştıktan bir sürü sonra aynı şeyleri yine yaptı.Huylu huyundan vazgeçmiyor anlayacağınız.
    Simdi size şunu sormak istiyorum.Eşim borderline olabilir mi, ya da başka bir şeyi?Psikiyatr anksiyete var demiş(annesi ve babası ile psikiyatra gitmişti.) güya.Ama sanki gizlediği bir şey var.Benimle beraber psikiyatra bir türlü gitmiyor.Sizce borderline olabilir mi?

bu yazıyı okumuştumm
    ayrıl demiştimm
    kendini hala üzüzyorsun

bıraksaydın, baya yol katetcektinnn

Yorum

Hocam ayrılacağım ama nikah var arada.Şimdi boşanmayacağım diyor.İşin açıkçası yeniden yazmaya üşendim.Daha başka yazılacak çok şey var aslında.

Yorum

Borderline ne oluyor?

Yorum

Itiraf etmeliyim ki ben bu yaziyi okuyunca sinir oldum cok özur dilerim. Siz ki bunlari yasiyorsunuz gercekten sabirliymissiniz. Ne diyecegimi bilemedim :/

Yorum

boşanmayacağım diye bişey olamz

evli çifteler bile evleri ayırıdktan sonra belli süresi var

hakim hemen boşuyorr
            arama sorma , sende kavga çıkar o seni bıraksın
            kavga çıkardımı günlerece arama

bak nasıl yalvarıyo:69:

Yorum

Bana bu yazıyı okuduğumda eşin Narsist , sen borderline sın gibi geldi. Ancak ne kadar oldgu ve dereceleri hk bir fikrim yok.
              Sahte kalabalıkların olacağına, kaliteli bir yalnızlığın olsun..

Yorum

Yapma hocam ben niye borderline'ım? Benim daha önce de sevgilim oldu,onlarla bu sorunlarım olmadı.

Yorum

eşinin tavırlarını karşılamada sıkıntılar görüyorum yazıda... sağlıklı insan duruşu değildir.

Yorum

Hocam bunlar son bir buçuk ayda yaptığı şeyler.Önceden bu kadar yapmıyordu.Yaptıkları karşısında ben de tepkisiz kalmadım kavga ettik zaten.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cngzmls View Post
                      Hocam bunlar son bir buçuk ayda yaptığı şeyler.Önceden bu kadar yapmıyordu.Yaptıkları karşısında ben de tepkisiz kalmadım kavga ettik zaten.
                      eşler arasındaki ilişkilerde özellikle eşlerden bir tanesi diğerine yönelik olumsuz davranışta bulunuyorsa bu o 1,5 ayda oluşan durumdan değil öncesindeki iletişiminizden kaynaklanır. Eşine karşı duruşun ve sınırlarını iyi çizebilmiş olsaydın bu kadar pişkin ve rahat davranabilirmiydi bilmiyorum. Genel yaşamındada seni üzen tarafların olduğu izlenimi yarattı bende. bunlar nşeli ve yapıcı kimliğinin önüne geçen duygusal davranışların sebebiyle karşı tarafı sınırlarına fazla almandan kaynaklanmaktadır. borderline nında tanımı böyle. sende olmadığın yönünde açıklamalar yaparsan belki bende hatalı yaptığım yorumu görme şansım olur.

Yorum

Hocam ben de borderline filan yok ya.Hemen teşhisi koydunuz.Ben de terk edilme korkusu,aşırı ilgi isteği,intihar teşebbüsü borderline de görülen öfke patlamaları yok.Aksine sakin biriyimdir. Tabi koyun değilim.İşin açıkçası ben eşimle çıkmaya başlamadan önce ona sırılsıklam aşıktım,peşinde çok koştum.Ama böyle biri olduğunu bilsem koşmazdım zaten.İlk başlarda çok iyiydik.Sonra kavga çıkarmaya başladı.Bir süre kavgalarda alttan aldım açıkçası ama baktım,olmuyor,ben de kavga etmeye başladım.Sonra bıraktım,yalvardı,affettim,yine terk ettim,yine yalvardı,yeminler etti,değiştim dedi.Sonra gerçekten çok iyi davranmaya başladı,ben de değişti sandım,bir ay boyunca çok iyiydi,beni el üstünde tuttu adeta.Ben de değişti sandım ve nikah yaptık,nikahtan bir süre sonra yine eski haline döndü.Tabi kavgaları o başlattı hep,ben de karşılık verdim,birbirimizi yedik adeta.Güzellikle de anlatmaya çalıştım.Psikiyatra gitmesini sağladım.Ama nafile,artık vazgeçtim.Boşanmak için uğraşıyorum şimdi.

Yorum

Bir şey daha ekleyeyim,ben neşeli,olumlu,iyimser,iyi niyetli biriyimdir.Çevremdeki herkes bana sen çok iyi birisin der hep.Acaba ilk başlarda çok mu iyi davrandım,çok mu şımarttım diye ben de kendime soruyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cngzmls View Post
                            Bir şey daha ekleyeyim,ben neşeli,olumlu,iyimser,iyi niyetli biriyimdir.Çevremdeki herkes bana sen çok iyi birisin der hep.Acaba ilk başlarda çok mu iyi davrandım,çok mu şımarttım diye ben de kendime soruyorum.
                            senden ricam borderline özelliklerini iyice okur musun? tamam iddia etmiyorum ama kendinden çok fazla ödün vermeler borderline kimselerin temel özellğidir. insanların hemen herbirinde bir özellik var ama %10 ama %90 inkar etmeye gerek yok

Ben de değişti sandım ve nikah yaptık,nikahtan bir süre sonra yine eski haline döndü.Tabi kavgaları o başlattı hep,ben de karşılık verdim,birbirimizi yedik adeta.Güzellikle de anlatmaya çalıştım.Psikiyatra gitmesini sağladım.Ama nafile,artık vazgeçtim.Boşanmak için uğraşıyorum şimdi.
                            eşin için yorum bile yapamıyorum çünkü durum çok ciddi. Ben genelde evliliklerin bitmesinden yana değilde çözümden yanayımdır. ama burada onunda yapabileceği birşey yok ailesinden kalan problemler. derin bir tedavi gerektirir...Ama narsistler için kabul etmesi tedaviden daha zordur.

Yorum

Hocam beni korkutuyorsun,ben borderline'm mıyım O kadar da ödün vermedim ya.Belki başlarda verdim ama sonra vermedim.

Yorum

İşleniyor...
                              X