Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Eşim Borderline mı sizce?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: cngzmls View Post
    Hocam beni korkutuyorsun,ben borderline'm mıyım O kadar da ödün vermedim ya.Belki başlarda verdim ama sonra vermedim.
    kocana karşı yapmadım ama ben bu yorumu, sadece oraya bakmasak bişey dicem ama panik yapma.. Bu korkman bile borderline uzantısı..

Ama neden korkuyorsun ki herkesde olağan durumlar, biz iyi yetiştirilmedik o veya bu nedenlerden dolayı. Bu sebeple herkesde farklı farklı rahatsızlıklar olabilir.
    Sahte kalabalıkların olacağına, kaliteli bir yalnızlığın olsun..

Yorum

çalısın calısın bakalım bır kaç sene sonra sevgı bıle kurtarabılecekmı bu evlılıgı daha öncede yazmıstık ama sız ınadla düzelmesı ıcın mucadele edıyorsunuz bu cok guzel bır davranıs fakat akıntıya kürek çekmek bırde cocuk gırınce işin ıcıne bakın nasıl sarpa sarıcak hersey ıstesenızde bır masuma sıcramaya baslıycak bırde boşanmıyorum dıye bırsey yok hak var hukuk var kımse kımseyı cekmek zorunda degıl ben boşanmıyorumla olmaz ya düzelecek boşanmıyorum dıyecek yada boşanacak siz gercekten ondan ayrılmayı düşünseydınız cok kolay oldugunu bılıyorsunuz netıcede sızın kısılıgınıze psıkolojık bır saldırı söz konusu hala bır umut düzelır dıye aslında boşanmak ıstemıyorsunuz belkıde bızler yanılırız ınsallah sız mutlu olunda bızler yanılalım ama onunda mucadele etmesı gerekıyor ne ona gelıyor ne buna

Yorum

eşinizin narsıst olma durumu olabılır ama sız borderlıne falan degılsınız gercı bız doktormuyuz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: semiyen View Post
          eşinizin narsıst olma durumu olabılır ama sız borderlıne falan degılsınız gercı bız doktormuyuz
          hepimiz ihtimaller üzerine konuşuyoruz ya tabiki dr değiliz. Arkadaşımız da ben öyle dedim diye problem edecek değil tabikide. Burnu akan , boğazı ağrıyan birine sen grip yada nezle oluyorsun olmuşsun deriz dr olmadan. Ama gider tahlil yaptırır başka şey çıkar bilemeyiz tabikide..

Yorum

bence arkadaş gayet te mantıklı, önceleri aşık olmuş

hatalarını görmemeiş, alttan almış
            karşı taraf ise bunu fırsat bilip , sorun çıkarmışş

arkadaşın , aşkı biraz sönünce gerçekleri görmüş

Yorum

Orjinal yazı sahibi: phatalogyst View Post
              hepimiz ihtimaller üzerine konuşuyoruz ya tabiki dr değiliz. Arkadaşımız da ben öyle dedim diye problem edecek değil tabikide. Burnu akan , boğazı ağrıyan birine sen grip yada nezle oluyorsun olmuşsun deriz dr olmadan. Ama gider tahlil yaptırır başka şey çıkar bilemeyiz tabikide..
              ben genel olarak yazdım ama bırı sıze sen su olabılırsın dedıgı zaman bıle takıntı halıne dönusturup cok fazla takan ınsanlar var artı sız dusuncenızı yazmıssınız olabılır dıye bende yazdım olamaz dıye ben dusuncemı yazıyorum ama tabıkı son karar doktorun dedım yanı bızım tahmınlerımız o kısıyı etkılemesın dıye

Yorum

Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler.Kurtulacağım bu beladan,başıma ne geldiyse ona olan aşkımdan geldi maalesef :-(

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cngzmls View Post
                  Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler.Kurtulacağım bu beladan,başıma ne geldiyse ona olan aşkımdan geldi maalesef :-(
                  ilaç kullanıyor mu eşiniz?

Yorum

Arkadaşlar bir yılı biraz aşkın bir süredir eşimle beraberim.İlaç kullandığını hiç görmedim.Aslında borderline şüphem şu şekilde oluştu.Bir defasında konuşurken''Borderline hastalığını biliyor musun?''dedim. Borderline kelimesini duyunca bozuldu ve konuşmak istemedi.Sanki böyle bir rahatsızlığı varmış da gizliyormuş gibi geldi.Arkadaşlar bu anlamsız davranışlarına anlam vermeye çalışıyorum,neyi var anlamaya çalışıyorum.Bana narsistik,borderline,paranoid kişililk bozuklukları hepsi var gibi gelmeye başladı.Neden derseniz.
                    Çok fazla ilgi ve sevgi istiyor.Bunu beklediği kadar fazla göremeyince dağıtıyor.Kavga çıkartıyor,öfke patlamaları yaşıyor.Bazen beni kaybetmekten korktuğunu söylüyordu.Bir defa benim intihara teşebbüs etti,ben kurtardım.Kendi ailesi ile beraberken de intihara teşebbüs etmiş.Ama ailesi tam olarak anlatmıyor.Bu belirtiler borderline olduğunu düşündürdü.
                    İnsanlara karşı mesafelidir genel olarak.Arkadaşları ile sorunu yoktur ama sırlarını,hatta hiçbir şeyini başkalarına anlatmaz.Çevresindekilere pek güvenmiyor,şüpheci.Her şeyin altında bir kötülük arıyor. Söylediğim sözleri yanlış anlıyor.Sanki ona göre herkes çıkar peşinde ve herkes birbirini kullanmaya çalışıyor.Bunlar bana paranoid olduğunu düşündürdü.
                    İlişkilerinde hep kendi istediği olsun,istiyor.Bir defasında bana şöyle bir şey dedi bana.''Çocukken oyun oynarken arkadaşlarımın benim istediklerimi yapmalarını isterdim,onlar da yapmazdı.Ben de onlarla oynamazdım''dedi.Aynı tutumu halen devam ediyor.Bu da bana narsist olduğunu düşündürtüyor.Siz de aynısını düşündünüz zaten.
                    Eşimi bu şekilde anlatıyorum ama dışardan bakıldığında çok normal,hatta çok iyi biridir.Hani kimseye zararı olmayan,kendi halinde yaşayan biridir.Yani çok hanım hanım görünür.Ama benim gibi tanıyınca ne kadar huysuz olduğunu anlıyorsunuz.
                    Geçen yılda böyle şeyler yapıyordu ama bazen de çok iyi biri oluyor.Mesela yazın bir ay boyunca çok iyiydi.O bir ay boyunca sürekli biraradaydık. O sıralar çok mutluydu,çok sakindi.Bana çok iyi davrandı,hiç kavga çıkarmadı.Sonra zamanla değişmeye başladı,huysuzlaştı ve o anlattığım ve daha anlatamadığım saçmalıkları yaptı.
                    Bu arada ailesi ile de kavga ediyor.Annesinin iki kez dövdüğüne şahit oldum.Annesi de bana yaptıkları yüzünden dövdü onu.
                    Sözün kısası bir sorunu var ama çözemedim.

Yorum

evet, Paranid - Narsist Çoğul kişilik bozukluğu gibi..

paranid k.b özellikleri:
                      Bu kişiler, genellikle şüpheci ve öfkeli yaklaşımlarından ötürü yakın ilişkiler kuramazlar. Kuşkucu, gergin, alıngan kişilerdir. Diğer kişilerin onlar hakkında kötü düşünceler beslediğini düşündükleri için yalnız kalmayı tercih ederler. Bu kişilerde başkalarına soğuk, mesafeli duran, çabuk eleştiren, eleştiri kaldıramayan özellikleri belirgindir. Eşleri ve sevgililerinin sadakatsizliği ile ilgili kuşkulara kapılırlar.
                      Bu rahatsızlığa sahip kişiler, çevresindeki insanlar üzerinde aşırı kontrol sağlama gereksinimi duyarlar; bunu yapamadıklarında şüphecilikleri artar ve öfkelenirler. İşbirlikçi bir yapıya sahip değildirler, katıdırlar, eleştireldirler fakat eleştirilmeyi kabullenmezler.

Yorum

Boşanacağım buna kesin kararlıyım.Buraya yazmamdaki amacım biraz da şu.Sanki içimi boşaltıyorum,derdimi sizinle paylaşıyorum.O yüzden anlatıyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: phatalogyst View Post
                          evet, Paranid - Narsist Çoğul kişilik bozukluğu gibi..

paranid k.b özellikleri:
                          Bu kişiler, genellikle şüpheci ve öfkeli yaklaşımlarından ötürü yakın ilişkiler kuramazlar. Kuşkucu, gergin, alıngan kişilerdir. Diğer kişilerin onlar hakkında kötü düşünceler beslediğini düşündükleri için yalnız kalmayı tercih ederler. Bu kişilerde başkalarına soğuk, mesafeli duran, çabuk eleştiren, eleştiri kaldıramayan özellikleri belirgindir. Eşleri ve sevgililerinin sadakatsizliği ile ilgili kuşkulara kapılırlar.
                          Bu rahatsızlığa sahip kişiler, çevresindeki insanlar üzerinde aşırı kontrol sağlama gereksinimi duyarlar; bunu yapamadıklarında şüphecilikleri artar ve öfkelenirler. İşbirlikçi bir yapıya sahip değildirler, katıdırlar, eleştireldirler fakat eleştirilmeyi kabullenmezler.

işte bu benim ama narsist değilim
                          konu sahibine de şunu söyleyebilirim eğer anlaşamıyorsanız boşa zamanınızı o kişiyle harcamayın sonra kaybolan yıllarınıza üzülürsünüz

Yorum

Bu arada ailesi ile de kavga ediyor.Annesinin iki kez dövdüğüne şahit oldum.Annesi de bana yaptıkları yüzünden dövdü onu.

bu ne yaaaaaaaaaaa

yok artık, ilerde bu çocuklarını mahveder
                            anneside normal değil

sendede çok suç varrr
                            yada aşk gözünü kör etmişşş
                            annesini döven biryle nasıl ilşkiyi devam ettiriyorusnn

çok sevmişisn çok

Yorum

Orjinal yazı sahibi: * Trip View Post
                              işte bu benim ama narsist değilim
                              konu sahibine de şunu söyleyebilirim eğer anlaşamıyorsanız boşa zamanınızı o kişiyle harcamayın sonra kaybolan yıllarınıza üzülürsünüz
                              canım paranoid özellikleri bu.. (o harfide yazmamış mesajımda)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tavşan View Post

bu ne yaaaaaaaaaaa

yok artık, ilerde bu çocuklarını mahveder
                                anneside normal değil

sendede çok suç varrr
                                yada aşk gözünü kör etmişşş
                                annesini döven biryle nasıl ilşkiyi devam ettiriyorusnn

çok sevmişisn çok
                                Hocam eşim annesini dövmedi,annesi eşimi dövdü,bana yaptığı şeyler yüzünden.

Yorum

İşleniyor...
                                X