Duyuru

Collapse
No announcement yet.

narsistik kişilik bozukluğu

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

ben bir rockstar olmak istiyorum, telefonum durmadan çalsın istiyorum. Kızlar bana tapsın istiyorum, odam sütyenden geçilmesin istiyorum. Kendi aralarında benden bir seks tanrısıymışımcasına bahsetsinler istiyorum. Erkekler bana saygı duysun istiyorum, hatta bu tam olarak ne istediğimi anlatmaya yetmiyor. Benden biraz da korksunlar istiyorum, beni eleştirmeye hadlerinin olmadığına inansınlar istiyorum. Bununla da bitmiyor isteklerim, insanlar planlarını yapmadan önce bana danışsınlar istiyorum, ben okay vermediğim müddetçe isteklerini ertelesinler istiyorum. Aynı zamanda bir seks tanrısı, komutan, yargıç, entellektüel otorite olmak istiyorum. Hepsi olsun, bir an önce olsun istiyorum. Sabretmeyi bilmiyorum, beklemeyi sevmiyorum. Ben tanrı olmak istiyorum. Bunu hakettiğime inanıyorum.

Gelelim gerçeklere, çünkü yaşadığım hayat hiç de böyle değil. Yapayalnızım, kimse dediklerime zerre itimat etmiyor. Kimse benimle görüşmek, birlikte olmak istemiyor. Hayatım başarısızlıklarla ve depresyonlarla dolu. Ama burda anlaşılması gereken nokta şu, ben hala kendimin mükemmel olduğuma inanıyorum, hayatım hala "ben" le dopdolu. Çünkü buna sebep olan mekanizma herneyse çok gerçek, çok içten bir şey bu. Bazen bu kadar gerçek olduğunu düşündüğüm şeyin bir yanılsama olduğunu, bütün çıplaklığıyla farkediyorum. Burda yol ikiye ayrılıyor: Ya bu hissettiğim duygunun anlık bir duygu olduğuna, başkalarının bende yol açtığı bir acizlik olduğuna inanarak depresyona girmeliyim ya da yaşadığım acizliği sahiplenip en baştan başlamalıyım. Bazen birini bazen diğerini seçiyorum.... Alın size bir adamın dramı ya da nasıl isterseniz öyle deyin: Akıntıya karşı kürek çeken adamın hikayesi deyin isterseniz savaş deyin ya da isterseniz acizlik deyin. yine de sizin ne dediğiniz çoğu zaman hiç farketmiyor...

Yorum

Her insanın içinde iyi ve kötü duygular mevcuttur. hangisini beslerseniz o olursunuz. Diğer duygular tohum olarak içinize kalır, isterseniz daha sonra onları büyütebilir, diğerlerine su vermezseniz kururlar.

narsistler her zaman yanlızdırlar. Bazıları yanlız değilmiş gibi görünür. Parası ve makamı olanlar ama onlar gerçekte de yalnızdırlar, diğerleri parasını ve makamının vs. imkanlarını paylaşma için onlara katlanırlar. Bu hayattan zevk almak mutlu olmak için dışarıdan durumumuzu net görebilmeli ve o şartları kabul etmeli, şükretmeli ve yaşamalıdır.

Yorum

Narsist Kişilik bozukluğu Belirtiler:

1.Kritize edilmeye karşı öfke, utanç ve aşağılanma hissi duyar
        2.Kendi çıkarları için başkalarını kullanır
        3.Sadece kendini düşünmek
        4.Yeteneklerini ve başarılarını abartır
        5.Başarı, güç, güzellik, zeka yada ideal aşk ile ilgili fantaziler kurar
        6.Başkalarının kendisine farklı davranması gerektiğine dair beklentiler
        7.Sürekli insanların dikkatinin ve beğenisinin üzerinde olmasını beklemek
        8.Başkalarını kıskanmak ve haset etmek
        9.Aşırı gurur ve mükemmel olduklarına dair inanç
        10.Suçunu kabul etmez yada eleştiriyi kaldıramaz
        11.Fedakarlık yada iyilik yapmaz ama gösteriş amacı ile küçük davranışlarda bulunabilir
        12.Empati yapamaz
        13.Herşeye hakkı olduğuna inanır
        14.Yüzeysellik
        15.Sürekli şöhret, zenginlik ve başarı hayalleri kurar
        16.Dikkat çekmek, ilgi odağı olmak ve övülmek arzusu

Narsist Kişilik bozukluğunda tedavi
        Narsistik kişiler genelde psikoloğa yada psikiyatriste kişilik problemleri dışında başka sorunlar için gelirler. Genelde başka insanlar ile yaşadıkları problemleri kendi davranışlarının bir sonucu olarak düşünmezler aksine dış etkenlerin yada o insanların hataları sonucu olduğuna inanırlar. Bu kişiler çoğunlukla duygusal problemlere tahammül edemezler ve depresyon yaşadıklarında terapiye gelirler. Çoğunlukla gerçekler ile hayalleri arasında fark olduğunu gördüklerinde yada mükemmel olduklarına dair inançlarını sarsacak bir kriz yaşadıklarında (eşlerinin terketmesi, iş kaybı gibi) depresyona girerler.

Terapiye girmek genelde bu kişiler için zor olabilir çünkü yardıma ihtiyaçları olduğu fikri onlar için aşağılayıcı bir olaydır. Fakat ciddi bir kriz yaşıyorlarsa, kendilerine olan güvenlerini kazanmak, mükemmel oldukları inancına ve fantazilerine yeniden kavuşmak için tedaviye gelebilirler. Kendileri hakkındaki düşünceleri, geçmişleri, şu anki durumları ve tedavinin ne için gerektiği konusunda ki fikirleri itibarlarını yükseltme arzusu ile çarpıtılmıştır. Dolayısıyla gerçeklere dayalı yorumları redderler ve yeterince egoları beslenmezse terapiyi bırakabilirler. Dolayısıyla belli bir ölçüye kadar kişinin gururunun okşanması tedavinin devamını sağlamak açısından önemli olabilir.

Psikoterapi başkaları ile ilişkilerinde daha pozitif ve faydalı şekillerde davranmayı öğrenmesi, kendisi ve başkaları hakkında daha gerçekçi düşünceler geliştirmesi açısından faydalı olabilir, fakat doktorun hasta ile oldukça dengeli bir iletişim geliştirmesi çok önemlidir.

alıntıdır.. Çiğdem Alper MA
        Sahte kalabalıkların olacağına, kaliteli bir yalnızlığın olsun..

Yorum

"Biz NArsist hastalarımızı dinlerken terapi sırasında -Bak Dr bey kuş uçtu diye -yağmur yağıyor bak şeklinde pencreyi gösterirler. içlerinde öylesine kendilerini tanrı ilan etme duygusu vardır ki ; bu kuşu ben uçuruyorum, yağmuru ben yağdırıyorum gibi düşünceleri terapinin içerisinde kendisini açığa vurur.." Ph MD Alıntı..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: phatalogyst View Post
            "Biz NArsist hastalarımızı dinlerken terapi sırasında -Bak Dr bey kuş uçtu diye -yağmur yağıyor bak şeklinde pencreyi gösterirler. içlerinde öylesine kendilerini tanrı ilan etme duygusu vardır ki ; bu kuşu ben uçuruyorum, yağmuru ben yağdırıyorum gibi düşünceleri terapinin içerisinde kendisini açığa vurur.." Ph MD Alıntı..
            bana kitap önerir misin?
            içimde kendi hayatımı yaşamadığım kanaati var.Daha samimi olayım ister misiniz?bu yaşadığım hayat o kadar benim değil ki herhangi bir saatimde biri gelip bana "haydi kalk , sıran geldi,kendin ol!"diye bağırsa sanki böyle bir şey mümkünmüş gibi inanıp koşacağım.bu his bende o kadar kuvvetli.herhangi bir kalabalıkta kendimden başka herkes olmaya razıyım..

Yorum

[IMG][/IMG]

Yorum

[IMG][/IMG]
                valla ben de tam bu kitabı alacaktım.kütüphaneden ama almışlar son anda.beklemem gerekcek.nasıl buldun kitabı?depresyon için ne öneriyor?
                içimde kendi hayatımı yaşamadığım kanaati var.Daha samimi olayım ister misiniz?bu yaşadığım hayat o kadar benim değil ki herhangi bir saatimde biri gelip bana "haydi kalk , sıran geldi,kendin ol!"diye bağırsa sanki böyle bir şey mümkünmüş gibi inanıp koşacağım.bu his bende o kadar kuvvetli.herhangi bir kalabalıkta kendimden başka herkes olmaya razıyım..

Yorum

kitaplar kişiye göre öneriler sunar ben bu kitabı en az 3 defa okudum abartmıyorum hepsinde o anki halime göre başka sonuçlar çıkardım. sen ne almak istersen nerelere taşırsa seni onu önerir ama çok deşifre edici bir kitap

Yorum

her zaman bakış açımız iki taraflı olması gerekli.kuşda yağmurda önemli değil.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: feeling View Post
                      her zaman bakış açımız iki taraflı olması gerekli.kuşda yağmurda önemli değil.
                      ben senin söylemek istediğini anlayamadım. bu kuş veya yağmura takılmayalım. onu hastanın nerede söylediği ve hangi düşünceden söylediği önemli. burada komple bi çalışma var.

sadece şunun için yaptım bu alıntıyı. narsistlerde kişilik örgütlenmesi olayları sahiplenme borderline da ise daha çok kaygı ve kaçış şeklinde olmakta.

Yorum

Sormayın bu türden insanlar çok var çevremde ben kurdukları ilk cümlede anlarım tavırlarını ve muhabete girmem. uzaklaşırım. yada sen haklısın derim.yada bilmiyorum. hayırlısı neyse o olsun derim...
                        İnsanların doğası,iyi şeyler yapmak,işbirliği yapmak ve başkalarından iyiliğini istemektir.EPİKTETOS

Yorum

İşleniyor...
                        X