Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Esim Borderline!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Orjinal yazı sahibi: queensyche
    O kadar ılac kullandım kı sonunda karacıgerım mahvoldu.. Bu hastalıgı yenıyorum.. Cok kolay olmadıgını sana soyleyebılırım... Ama ılac kesınlıkle tavsıye etmıyorum bende..yenılmeyecek bır rahatsızlık degıl.. Ozelden sana yazacagım sımdı hastanedeyım.. Eve bı saate kadar donerım..
    posta kutun yine dolmuş. cevap atamadım.

Yorum

• Ben 6 yıl Borderline sorunu yaşayan biriyle nişanlı kaldım . Öncelikle bu kişileri yönetebilmeniz için yüksek enerji , sabırlı ve inanılmaz derecede şevkatli ve yeri geldiğinde umursamaz olabilmeniz gerekmekte . Bu tür hastalığının farkındalığındaysa ve size gercekten güvenebiliyorsa o size yardımcı olacaktır ama bu zamana kadar sizin psikolojiniz bozulur panik ataklar sinir krizeri basayabilir . Ben 6 yıl boyunca onun istemedi birşey yapmamaya özen gösterdim . Bir gün gece 3 te yanıma alkollü bir şekilde geldiği gibi hiçbir neden yokken az once mutluyken aniden ben gidiyorum diye hakaretler küfürerle tekrar gitmeye kalktı bu sırada yanına gelmeden taksicinin ağzını burnunu kırdım , tinerciyi dövdüm gibi yalanlar söylüyordu bende korkudan ona bir sey olacak diye tutmaya kalkıyordum ama tepkisi bana vurmak oldu ve gitti .Yarım saat sonra tekrar geldi . kendisine geldi ve sarılarak ben gitmek istersem sakın beni tutma sana birsey olsun istemiyorum böyle tepki verdiğim zaman hiç birsey yapma bırak gideyim tekrar dönerim dedi . Onlara karşı herzaman şevkatli olun eğer vurmaya kalkarsa bir daha yanında olmayacağınızı hissetirin . Gitmek isterse tepki vermeyin ama kendine zarar vermeye gidiyorsa tamam şuanda yollar kapalı acılsın öyle git hatta şimdi uyu uyanınca yollar açılır kesin vb. yalanlar söyleyerek kalmaya ikna edin ilk ikna olmayacak sonra peki diyin ve susun o vazgeçer . Küfür ederse ağlamayın tepki vermeyin soguk kanlı durun bak kaybediyorsun beni hissi yaratın .Sakın mimik ifadelerinizi belli etmeyin kulaklarınızı kapayın acı cektiğinizi sakın belli etmeyin . Herdurumda Sizin sürekli yüzünüze bakarak mimiklerinizi inceleyerek sizin tepkinizi kesfetmeye calısacaktır ve sizi tekrar nasıl etkileyeceğinide kesfetmeye calısacaktır bu insanlar gerçekten çok zekidir . Vijdan azabı cektiği zaman sarılarak tamam geçti diyin . Hep onun insanlar için bir sey yaptığını , kimsenin onun için birsey yapmadığını söyleyecek onun için yapılan iyilikleri ben yüzüne söylemekten çekinmedim sakin sevkatli bir şekilde .Öfke nöbetleri geçtiğinde farkına varıyor. Üzgün olduğu zamanlar ailesinin ve kendinizin onu çok sevdiğini söyleyin değerli olduğunu hissetirin . Kesinlikle öfkeliyken dokunmayın kendi kendine bağırıp çağırsın . Asla ona kötü sözler , kırıcı sözler söylemeyin inanın iç dünyaları yıkılıyor sonra siz vijdan azabı çekersiniz . Bunlarla beraber tedaviye ikna edebilirseniz hasta tadından yenmez bir hale geleceğini düşünüyoruum .En önemli nokta Bağımli kişilik değiseniz ilişki zor sürer . Çünkü Borderlineler sizi bir birey olarak algılamazlar kendilerine ait bir uzantı olarak görürler . Sırf onlara aitsinizdir o ne derse o olur . Dayanabilecekseniz ve sabrınız varsa yok psikolojim bozulmaz diyorsanız elbet düzelir

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: adanur View Post
        Ben 6 yıl Borderline sorunu yaşayan biriyle nişanlı kaldım . Öncelikle bu kişileri yönetebilmeniz için yüksek enerji , sabırlı ve inanılmaz derecede şevkatli ve yeri geldiğinde umursamaz olabilmeniz gerekmekte . Bu tür hastalığının farkındalığındaysa ve size gercekten güvenebiliyorsa o size yardımcı olacaktır ama bu zamana kadar sizin psikolojiniz bozulur panik ataklar sinir krizeri basayabilir . Ben 6 yıl boyunca onun istemedi birşey yapmamaya özen gösterdim . Bir gün gece 3 te yanıma alkollü bir şekilde geldiği gibi hiçbir neden yokken az once mutluyken aniden ben gidiyorum diye hakaretler küfürerle tekrar gitmeye kalktı bu sırada yanına gelmeden taksicinin ağzını burnunu kırdım , tinerciyi dövdüm gibi yalanlar söylüyordu bende korkudan ona bir sey olacak diye tutmaya kalkıyordum ama tepkisi bana vurmak oldu ve gitti .Yarım saat sonra tekrar geldi . kendisine geldi ve sarılarak ben gitmek istersem sakın beni tutma sana birsey olsun istemiyorum böyle tepki verdiğim zaman hiç birsey yapma bırak gideyim tekrar dönerim dedi . Onlara karşı herzaman şevkatli olun eğer vurmaya kalkarsa bir daha yanında olmayacağınızı hissetirin . Gitmek isterse tepki vermeyin ama kendine zarar vermeye gidiyorsa tamam şuanda yollar kapalı acılsın öyle git hatta şimdi uyu uyanınca yollar açılır kesin vb. yalanlar söyleyerek kalmaya ikna edin ilk ikna olmayacak sonra peki diyin ve susun o vazgeçer . Küfür ederse ağlamayın tepki vermeyin soguk kanlı durun bak kaybediyorsun beni hissi yaratın .Sakın mimik ifadelerinizi belli etmeyin kulaklarınızı kapayın acı cektiğinizi sakın belli etmeyin . Herdurumda Sizin sürekli yüzünüze bakarak mimiklerinizi inceleyerek sizin tepkinizi kesfetmeye calısacaktır ve sizi tekrar nasıl etkileyeceğinide kesfetmeye calısacaktır bu insanlar gerçekten çok zekidir . Vijdan azabı cektiği zaman sarılarak tamam geçti diyin . Hep onun insanlar için bir sey yaptığını , kimsenin onun için birsey yapmadığını söyleyecek onun için yapılan iyilikleri ben yüzüne söylemekten çekinmedim sakin sevkatli bir şekilde .Öfke nöbetleri geçtiğinde farkına varıyor. Üzgün olduğu zamanlar ailesinin ve kendinizin onu çok sevdiğini söyleyin değerli olduğunu hissetirin . Kesinlikle öfkeliyken dokunmayın kendi kendine bağırıp çağırsın . Asla ona kötü sözler , kırıcı sözler söylemeyin inanın iç dünyaları yıkılıyor sonra siz vijdan azabı çekersiniz . Bunlarla beraber tedaviye ikna edebilirseniz hasta tadından yenmez bir hale geleceğini düşünüyoruum .En önemli nokta Bağımli kişilik değiseniz ilişki zor sürer . Çünkü Borderlineler sizi bir birey olarak algılamazlar kendilerine ait bir uzantı olarak görürler . Sırf onlara aitsinizdir o ne derse o olur . Dayanabilecekseniz ve sabrınız varsa yok psikolojim bozulmaz diyorsanız elbet düzelir
        çok güzel bi tahlil...
        Bir borderline olarak dinledim. Ama dikkat edilsinki borderlineler deli değil aklı yitik bireyler değil.
        Bu kişilikte olmalarının sebebi kötü geçen bir yetiskinlik çocukluk dönemi.anne babanın çocukluk döneminde onlara karşı tutumu... alt yapı çürükse sağlam bir temel beklenmesi mümkün değil. .

Borderlinelerden ya uzak durulsun yada sevilmesi halinde söylediklerim göz önünde bulundurulursa kişiye iki kat sabır bahşediliyor.
        Ben bir borderlineyim.borderline olan birileriyle yakınlaşmalarm da oldu. Zorlugunu kendim gördüm tattım.
        Hem hastalığımla mücadele hemde sağlıklı bir birey gbi hasta olan birilerine destek olma eğilimi gösteriyorm.
        Çok zor oluyor bir borderline ile ilişkiler. Git geller insanı yıpratıyor. Sırf bnden gidilmesin diye kendim çekip gittiğim insanlar oldu.

Sabrı da meşakkatli tedavisi de..

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: purpe35 View Post
          3 yildir evliyim.eşimle severek evlenmemize rağmen evliliğin başlangıcından itibaren hiç anlayamadığım sinir krizleri, haksiz yere saygisizca sozleri ve suclamaları olmakta..ayrica sinir krizine girerken mutlaka bardak tabak cam esya kiriyo herkes sesini duyuyo kafasini yerlere vuruyo ayrica en kotusu intihar girişimleri oluyo..ertesi gunde ben yanına gitmesem ozur felanda dilemiyo ben ilgi gostermiyomuşum hep bunu soyluyo..iyice sogudum evlilikten bişi olmamiş gibi davranıyo yaa..dargın olsam aşiri harcama yapiyo bana sormadan nedeni yine benmişim içindeki boşluğu doldurmak için yapiyomuş

kucukken babasini kaybetmiş bumu acaba nedeni??
          evlenmeden önce fakir fukara olsam bile benimle olacağini soyleyen birisi şimdi hiç bi saygi yok eleştiriye tamamen kapalı kendinden başkasini dusunmez kendi basarisizliklarini bana atar örneğin öss kazanamadi ben ilgilenmemişim işe giremiyo ben kucuk yerde calişiyormuşum sigara içer ben içtiğim için içiyo ona gore.. iletişim sıfır bişi paylaşamiyorum..vede gereksiz yere onu aldattiğimi dusunuyo bu iftirayı gectim uzerine kriz ve intihar girişimi bunu gectim bosanalim diyorum yine kriz baskasi var dimi diyo
          napicam ben yaa
          Cok zor bir durum...ancak bunu yasayanlar sizi iyi anlar...agzinizla kus tutsaniz dahi yaranamazsiniz...kendinizi surekli yorgun hissedersiniz...surekli tartisma, surekli iftiralar bikkinlik yaratir...saygisizlik diz boyu, hicbir yere gitmek istemezsiniz...herseyin kabahatlisi siz olursunuz...unutmayin onun hayatindaki sorunlardan sorumlu siz degilsiniz, yardimci olmak da bir yere kadar. Duygu somurusune cok dikkat edin...surekli duygu somurusu yapiyorsa ve hayatinda aksi giden seylerden herkesi kendisi disinda herkesi sucluyorsa orada bir sorun vardir o kiside ciddi bir sorun vardir...para harcama konusuna hic girmeyecegim, ne demek istediginizi gayet iyi anladim. Dikkatli olun.
          Saygisizlik, sevgisizlikten de gectim hani bazi insanlar der ya aliskanlik...muhabbet dahi edemedigin insanin nesine alisir insan? ben boyle sacma sapan bir evliligi bitireli bir yil oluyor, hayatimda aldigim en dogru ve isabetli kararlardan biridir, donup geriye bakmadim dahi. Simdi huzurum yerinde ve cok daha mutluyum.
          Intihar etme girisimleri sizi kontrol altinda tutmak ve birakmamaniz icin tehdit unsuru, intihar etmek isteyen size soylemeden sessiz sedasiz gider cok da ciddiye almayin.
          'Hayatinda biri mi' var ne cok duydum bunu...mantikli dusunmeden yoksun olduklari icin ikna dahi edemezsiniz...
          Iki seceneginiz var ya esinizi oldugu gibi kabul edeceksiniz yada cikis yoluna bakacaksiniz.
          Size simdiden cok sabirlar diliyorum biliyorum ki encok ihtiyaciniz olan sey SABIR

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: Menessa View Post
            çok güzel bi tahlil...
            Bir borderline olarak dinledim. Ama dikkat edilsinki borderlineler deli değil aklı yitik bireyler değil.
            Bu kişilikte olmalarının sebebi kötü geçen bir yetiskinlik çocukluk dönemi.anne babanın çocukluk döneminde onlara karşı tutumu... alt yapı çürükse sağlam bir temel beklenmesi mümkün değil. .

Borderlinelerden ya uzak durulsun yada sevilmesi halinde söylediklerim göz önünde bulundurulursa kişiye iki kat sabır bahşediliyor.
            Ben bir borderlineyim.borderline olan birileriyle yakınlaşmalarm da oldu. Zorlugunu kendim gördüm tattım.
            Hem hastalığımla mücadele hemde sağlıklı bir birey gbi hasta olan birilerine destek olma eğilimi gösteriyorm.
            Çok zor oluyor bir borderline ile ilişkiler. Git geller insanı yıpratıyor. Sırf bnden gidilmesin diye kendim çekip gittiğim insanlar oldu.

Sabrı da meşakkatli tedavisi de..
            Kesinlikle öyle . Toplumumuzda Borderline sorunu yaşayan bir çok insan var , borderline olmasa bile problemsiz dünya insanı olduğunu düşünmüyorum herkeste farklı problemler var eğer delilik olunduğunu düşündüğüm izlenimi verdiysem özür dilerim . Her ne yaşanıyorsa yaşansın hepsinin çözümü ilk önce sevgiyi gösterebilmektedir

Yorum

• Eşimin borderline oldugunu kendi çabalarımla ögrendim . Şuanda büyük bir korku sardı beni . Ne yapmam gerektiği hakkında bilgisi olan var mı ?

Yorum

İşleniyor...
              X