saNA BU İLACI verme nedenleri neydi?? saygılar
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
seroquel kullananlar
Collapse
X
-
yaklaşık 2 aydır kullanıyorum... uykularım daha düzenli hale girdi... ve ben yaklaşık 4 aydırda efoxor xr 150 mg kullanıyorum... muhtemelen buna bağlı olarak uykuya dalamıyordum ve devamlı uykularımda sıçramalar oluyordu... daha sonra doktorum seroquel 25mg ilacınıda ekleyince tedavime bir nebze rahata kavuştum... buna şükür diyorummm...
Yorum
-
merhablar. öncelikle hepimize allah sağlık versin.
seraquel i 8 aydır geceleri kullanıyorum. ayrıca gündüzleride cipram kullanıyorum. son bir aydır bırakmak için yoğun çaba sarf etmeme rağmen bedenim bırakmamak için direniyor. sonuçta ben kazanacağım ama biraz sancılı olacak. baş ağrısı mide bulantısı ve feci bir halsizlikle mücadele etmek durumundayım. doktorum yapmaması lazım desede bu iki ilaçtan başka bir sebebi olamaz. galiba beni biraz hassas bir bünyeye sahibim. ayrıca ilaçların kullandığım dönemlerde uyku hali ve algıda yavşalama sorunları yaşadım. ve tamammen ilgisiz oldum hayata dair. hiçbir istek yoktu içimde. ilaçları tamamen bıraktığımda umarım bu ruh ve beden halim düzelir. yoksa evliliğim kötü gitmeye devam bile edemeyecek...
Yorum
-
arkadaşlar bende kullanıyorum seroquel.300mg benimki.günde 3 tane alıyorum.ama hiç uyuyamıyorum arkadaşlar 25 mg la çokiyi uyuytabildiklerini söylüyorlar.
.tanı psikotik bozukluk
ben küçükken bazı olaylar yaşadım.13 yaşından itibaren içine kapanan hayattan zevk almayan kendini başka bi dünyada gibi hisseden biri oldum.
askeri lise kazandım orada herkes bana tehdit gibi düşman gibi geliyodu ve bunalıma giriyodum ve hemen kendimi öldürme planlarına başlıyorum.
2 kezde staj için evden ayrıldım ama sonuç aynı çok az gidip stajdan ayrıldım hemen.
ve sonuncusunda askere gittim ordada aynı düşünceler ve ağır bi bunalıma girdim gatada yattım 17 gün.3senedir rapor veriyolar.
ne yapacağımı bilmiyorum çok korkuyorum.
şuan hiç uyuyamıyorum dışarı çıkamıyorum izleniyorum gibi bir his var içimde,sürekli bi bunalım halindeyim size oluyormu bilmiyorum ama bi düşünmeye başlıyorum dalıyorum gidiyorum sanki başka bi dünyaya dalıyorum ve düşüncden önce ne yaptığımı hatırlıyamıyorum.
Yorum
-
bu ilacı okb tedavisinde destekleyici olarak kullandım25 mg.den 100 mg'a kadar çıkardık.
uyku verir.özellikle uyanma güçlüğü çekebilirsiniz.ancak affedersiniz ama bende kabızlığa neden olduğundan şu an 100'den 25 'e düştüm.tabi herkeste aynı etkiyi yapmaz.
Yorum
-
bende 3 yıldır 900 mg seroquel kullanıyorum yanında nörofren,depakin,risperdal,sormodren,rivotril falan kullandım aama seroquelin allah düşman başına vermesin böyle ağır bi ilaç olamaz işkenceden de öte bir şey seroquel kullananlara allah kolaylık versin çok zor ben ismini söylerken bile tüylerim havaya dikiliyo nefret ettim çok ağır bi ilaç ama bunun yanında faydasınıda gördüm şu an zyprexa ve largactil kullanıyroum seroquelden 22 kilo aldım ama seroquel antipsikotiklrer içinde en az kilo aldrıanı zyprexa çok daha fazla aldıryo seroquel azaptı ya azap ötesiydi
Yorum
-
3 yıldır Seroquel kullanıyorum şu an 300 mg bu tedavi sürecinin ne zaman biteceğini merak ediyorum ve umud etmek istiyorum. O kadar yoğun bir uyku veriyor ki içmemeye başlasam bir daha hiç uyuyamayacakmışım gibi geliyor. Hala dozajıda azalmadı. Bu hastalık virüs gibi bulaştı mı yakanı bırak mıyor 5.5 yılda bir arpa yol alamadım... :cry:
Yorum
-
seroquel/cedrinayı sevenler derneği
seroquel 3 yıl önce benim için yeni bir başlangıç oldu. hüznün ve sevincin birbiriye yarıştığı bir başlangıç. askerdeyken askeri hastanedeki doktor yazdı. 25mg ile başladım. ilk günlerinde tam bir şok yaşadım. hayatım boyunca böyle rahat bir uyku çekmemiştim. hep parça pörçük bir uyku. ve kaç saat uyursam uyuyayım dinlenmeden kalkmak. bu uyku düzensizliğinin bütün gün boyunca yarattığı stres. sürekli bir mide ağrısı ve ülser. öyleki mide kanamasından korkar oldum. ülser için ne kadar ilaç kullandıysam faydasını göremedim. ülser olanlar bilir, sürekli ve azar azar yemek gerekir. en ufak bir açlıkta dahi felaket sıkıntı veren bir ağrı çekersiniz. ilacı kullanmaya başlayınca bunların hepsinden kurtuldum. yaşadığım bu huzura oldukça şaşırmıştım. mutluydum çünkü tedavi yolunu bulmuştum. üzüntülüydüm çünkü insanların böyle huzurlu yaşadıklarını bilmiyordum ve hayatımın o anına kadar hep hastaydım. şimdi muadili olan cedrinayı sadece akşamları 200mg (çünkü çalışıyorum gündüz kullanamıyorum) kullanıyorum ve faydasını görüyorum. bir ilacı sevmek te bir takıntı olabilir ama ben bu ilacı seviyorum. hatta seroquel/cedrinayı sevenler derneği bile kurmayı düşünebilirim
Yorum
-
selam
merhaba
ben yaklaşık 2 yıl kadar seroquel kullandım.. öncesinde çok fazla ilaç kullanmıştım 8 yıl boyunca lustral, prozac, remeron, zanax vb... fakat sonraları problemlerim artmaya başladı bunun sebebi ise çogu defa tedaviyi yarım kesmem oldu.. ve tedaviyi yarım bırakınca her defasında öncekinden daha kötü duruma geldim.. bunun açıklamasını ise doktorum benim anlayabilecegim şu şekilde yapmıştı bana; kullandıgımız ilaçlar beyindeki kapıları kapatır ve yeni kapılar açar bu nedenle ilaçlar düşük dozda başlar ve gittikçe artar çünkü eski kapıların kapanması ve yenilerinin açılması yavaş yavaş yapılmalıdır. eger tedaviyi birdenbire bırakırsan bu kapılar açık kalır ve eski kapılarda açılmaya başlayınca bu bizim durumumuzu daha vahim hale getirir.. bu nedenlede ilaçların bırakılması da yavaş yavaş azaltılarak olmalıdır... şeklinde anlatmıştı..
gelelim seroquele başlamam.. durumum her defasında daha kötüye gitmeye başladı.. bana konulan teşhiş agorafobili anksiyete kişilik bozukluguyla birlikte majör depresyondu.. ama sonraları panik ataklar, paranoyalar ve beynimde duymaya başladıgım 2. ses çıktı ortaya.. bu şekilde seroquele başladım sabahlarıda cipralex kullanıyordum aynı zamanda.. 150mgla başladım 300e çıktı sonrada yavaş yavaş azaltarak bıraktım ve tedavim yaklaşık 7-8 ay önce bitmiş durumda.. hiçbir şikayetim kalmadı..
seroquel kullandıgım dönemlerde sürekli uyku halindeydim, uyandıgım zamanlarda bile sürekli başımı yaslayıp uyuyacak bir yerler arar durumdaydım ama bu herkeste böyle olmuyor sanırım... agzımda kuruluklar vardı.. ve en belirgin özelligi ise yaşadıgım hafıza kayıpları idi.. geçmişe yönelik bir çok şeyi şuanda bile hatırlayamıyorum ama bu korkulacak bir durum degil çünkü sadece kötü şeyleri anımsatan olaylarları yada zaman dilimlerini hatırlayamıyorum... sanırım bu seroquel tedavisinin amaçlanan durumu... ve gerçekten işe yaradı...
şuanda gerçekten çok iyiyim insanlarla yeniden diyaloga geçebiliyorum tabi birden bire olmuyor ama bunu başarabiliyorum... ayrıca eskiden karşılaştıgım ve kayıtsız kalıp içime hapsettigim sorunlarıma çözüm üretebiliyorum, üretemesem biie içime hapsetmektense bir şeyler yapmaya çalışabiliyorum...
ama tedavinin en önemli kısmı gerçekten iyileşmeyi istemenizdir. siz istemediginiz yardımcı olmadıgınız sürece ömür boyu böyle devam eder durum.. bu süreçte ben bir çok yöntem geliştirdim.. ve yaptıgım bir şey daha vardı psikiyatri sitelerine üye olmuştum ve yalnız olmadıgımı görüp benim gibi insanlarla durum tartışması fikir alışverişi yapıyor ve birbirimiz yardımcı olmaya çalışıyorduk.. sırf forumları degil makaleleri yazılarıda okuyup sürekli araştırdım... umarım bu durumdaki herkes bir an önce düzene kavuşur..
Yorum
-
arkadaşlar ben yeni üye oldum hepinize merhaba.böyle bir sitenin var olduğunu daha önce bilseydim keşke.ve galiba hepiniz seroquel kulanıyorsunuz.ve bende 14 aydır günlük 900 mg kullanıyorum.kısacası bitkisel hayat gibi birşey.ancak işte 3 günde bir falan uyanıyorum.ve acayip te kilo yapıyor.çünkü ben 10 kilo aldım.14 aydır kocaeli üniversitesi hastanesinde tedavi görüyorum.belki dışarıdan herkes için kolay gibi geliyor.ama onun acısını bir tek kullananlar bilir.yani 14 aydır kullanıyorum.ve ölümden beter.hangi insan aklını kaybedeceğini bile bile yaşaya bilir.bir gün dünyadan tamamen soyutlanacağını bile bile nasıl...
Yorum
-
seroquelin yanında akinetonda kullanıyorum.günde 900 mg kullandığım için düşünme sistemin çöküyor. ...ve artık vahşi bir hayvan gibi düşünmeye başladım.hareketlerim.sürekli evden kaçabildiğimce ormanlara ya da ıssız harabe yerlere kaçıyorum.ama ben oraları seviyorum.beni kimse anlamıyor.ben artık insan sıfatından çok hayvan sıfatına büründüm.insanlara zarar vermeyi ve kendime zarar vermeyi seviyorum.kendimi tutamıyorum.zannediyolarki kendi isteğimce harekert ediyorum.halbuki bilmiyorlar beynimi ben yönetmiyorum.ne kadar kötü düşünce, sapıkça düşünce, psikopatça şeyler,insan aklının ve vicdanının hazmedemeyeceği şeyler varsa hep aklımdalar.ve ben hariç kimsenin görmediği ruhlar mutantlar yaratıklar bana bunları söylüyorlar.artık benim beynimi bazen ben yönetemiyorum.uyanok olduğum sürece üstü kapalı onlarca depresyon geçiriyorum.bu deprestyonları atalatabiliyorum ama atlattığım halde hep bir yerlerde küçük küçük birikiyor bir şeyler.beni kimse anlamıyor.psikyatristime bile anlattığımda yüzlerindeki ifade beni bitiriyor.hatta beni başka bir ilaç için denek olarak kullanıyorlar.neden o kişi benim anlamıyorum..........
Yorum

Yorum