Duyuru

Collapse
No announcement yet.

cipralex hakkında...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Re: doz ayarlaması

Orjinal yazı sahibi: Rocka
    cipralex'i kullanmaya başlayalı 2,5 ay oldu ve dönem dönem kaygı artışı oluyor hem de şiddetli.
    günde 10 mg kullanıyorum.
    üçünü ayda da bu yan etkiyi yaşamam normal midir yoksa doz ayarlaması mı gerekir? bu konuyla ilgili tecrübesi olan var mı arkadaşlar?

Dozunu dr ayarlıycak....kafana göre alma....ben yarımla başladım..şimdi 1.5 alıyorum..geceleri hep uyanıyorum...tek şikayetim bu..ilaçtan memnun değilsen git dr la konuş bence...belki değişir....
    yarın çok geç olabilir...

Yorum

hayır tabii ki kafama göre doz ayarlamıyacağım ama 3 ay sonra bile böyle şiddetli yan etki olmasının sebebi dozun az - çok olması mı onu anlamaya çalışıyorum...

Yorum

slm arkadaşlar bende cipralex yeni kullanmaya başladım benim hikayem ilginç ama bana siz tecrübeliler olarak yardımcı olabilirsiniz benim şikayetim 3-4 sene öncesine dayalı benim sol göğsümün üstünde bir yoğunlaşma meydana geliyor ve direk beynime vurup nefesim kesiliyordu ama belirli zaman sonra bu rahatsızlık kesiliyordu umursamadım taki bu zamana denk gelene kadar şimdi yoğunlaştı ilk beyin cerraha gittim flim çektirdim bişey olmadığı söyledi acil dahiliyeye gittim ekg çektiler bişey yok dediler ama ben yine rahatsızlık içerisindeydim son olarak piskyatriye gitmeye karar verdim durumumu anlattım şikayetlerimi dile getirdim bendeki benim problemim ilk başta belirtmiştim bunun yanı sıra yatarken otururken hatta araçta bile giderken durduk yere göğsümde bir yoğunlaşma oluyor ve direk beynime vuruyor sonra nefesim kesiliyor elim avcum terliyor vs...doktorum bana adranelin ve panik atak gibi durumlardan bahsetti ve bana depakin ve cipralex verdi şimdi cipralex yarım olarak kullanıyorum ve 1 hafta sonra kontrole gidecem ve bişey daha belirtmek istiyorum zamanında uyuşturucu kullanıyordum ve pişmanlığımı bu acıları çekerekmi ödüyorum ve siz arkadaşların yazıları okuyorumda bazı belirtiler bendede var uykusuzluk titreme esneme kasılma ve açlık bu konuda tecrübeli olan arkadaşların yardımcı olmasını bekliyorum sizce ilerisi için durumum ne olur!!!

Yorum

cipralex

mrbalar arkadaşlar
          ben bugün başladım ciprayı kullanmaya ilk hapımı içtim geçtim pc başına nasıl bi etki yaratcak çok merak ediorum herkes çeşitli yorumlar yapmış,bakalım bende nasıl bi etki yaratcak ama pskolojik olarak burda yazılanlardan etkileneceğimden korkuyorum :cry:

Yorum

bende cipralex 20mg, paxil, dideral kullanıorm bunların yanında birde norodol kullanıordum o baya çarptı beni kasıldım resmen onu bıraktım şuan hala cipralexe paxile ve diderale devam hiçbir yan etkisini görmedim
            Durakta üç kişi
            Adam kadın ve çocuk
            Adamın elleri ceplerinde
            Kadın çocuğun elini tutmuş
            Adam hüzünlü
            Hüzünlü şarkılar gibi hüzünlü
            Kadın güzel
            Güzel anılar gibi güzel
            Çocuk
            Güzel anılar gibi hüzünlü
            Hüzünlü şarkılar gibi güzel

Yorum

selam herkese bende bugün üye oldum arkadaşlar ben iki sene evden dışarı bile çıkamıyodum çok kötüydüm daha sonra gitmediğim doktor kalmadı pisikolojik olduğunu sonradan öğrendim ve paksil diye bir ilaç verdi doktorum 2 ay içtim inanılmaz süper oldum kendimi iyi hissettim ve ilacı birden bıraktım hiçbi yan etkisi olmadı ama şu anda hastalık gene başladı eskisi kadar ciddi olmasada sıkıntılarım başladı ve doktor bana cipralex yazdı inşallah iyi gelir galiba bu hastalık bizimle yasayacak
              <u><em><br /></em></u>

Yorum

merhaba ben 8 aydır cipralex 10 mg kullanıyorum bırakmaya çalışıyorum ve her doz azalttığımda bütün dengem bozuluyo ve bugün burda cipraleksi kullanıp da bırakamayanları hep okudum merak ettiğim artık hep bu ilacı kullanacakmıyız bir de bu ilacı kullanıp da bırakabilen var mı lütfen yazarmısınız teşekkürler

Yorum

slm herkese. bende cipralex kullanıyorum 4 aydır. Ondan öncede paxera kullanıyordum. Değişen ne. koca bir HİÇ. Boşverin ilaç kullanmayı falan. Hepsi hikaye. Herşey kendimizde bitiyor. İlaç kullanacağınıza çeşitli hobilere girişin. El sanatları müzik kurs vs. İnanın ilaç kullanmaktan binkez milyon kez daha etkili.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aloneman86
                    bende cipralex 20mg, paxil, dideral kullanıorm bunların yanında birde norodol kullanıordum o baya çarptı beni kasıldım resmen onu bıraktım şuan hala cipralexe paxile ve diderale devam hiçbir yan etkisini görmedim
                    maşşallah 3ünü birdenmi kullaniyorsun kardes? panik ataksin sanirim ? bnde 1.5 aydir cektigimi dünya alem cekmemistir kanimca ama en son bugun bu hastaligim oldgnu kabullendm 100 tne doktr gezdkten sonra. kalp uzmani dahiliyte falan filan akliniza ne geliyosa. bi eeg fln hariç. simdi bufgunden itibaren cipralex e baslicam doktrum yazdi yaninda bide xanax yazdi ama cok zor durumda kalmadan kullanmam ilac fobim ve aliskanlik korkumdan dolayi. umarm hepimiz iyilesiriz arkslar. gelismeleri yazalim hepimiz.

Yorum

Arkadaşlar benim hergün tekrarlayan denebilecek panik atagim var ve sürekli carpintim var. dün cipralex i kullanmaya basladim sabah yarm aksamüstü yarm ictim ve beni manyak etti kafayi yemek üzereydim. bu arada antidepresana ilk defa basliyorm 1.5 aydan beri doktr doktr gezdkten sonra ikincisini attktan sonra hiç bu kadar agir panik gecirmemistim cok fazla oldu bunun etkisi gecermi acaba kullanmaya devam edersem ? kalp carpıntmı fazlalastirdi uyuyamadim gece yanında atarax içtim bitane ama nafile. suan uyudum uyandigim halde kalp carpntm var ve her an dün geceki gibi agir bi panik gelcek diye korkuyorm. uyuyunca unutuyorm ama kalktgm anda geri basliyor iyice soyutlandm artk hayattan. panik atak hastalari bu cipralex i nasil kullanmali bilgisi olan arkdslar varsa yazsin lütfen. ve bende yaptigi etki normalmi ? birde arkşlar panik atak halindeyken dünyadan soyutlaşiyorm depresyona girmiş gibi hiçbişeyden zevk almiyorm vs. insanların sesine dayanamiyorm hersey itici geliyor. bu depresyonmudur yoksa panik atagin belirtisimi sadece yoksa obsesif baska bozuklukmu vardır? panik gecince gayet normal insan gibi mutlu ve zevk alabiliyorm hayattan gülüyorm arkşlarla konsuyorm vs. cevap yazarsaniz sevinirim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: JayJay_TT
                        Arkadaşlar benim hergün tekrarlayan denebilecek panik atagim var ve sürekli carpintim var. dün cipralex i kullanmaya basladim sabah yarm aksamüstü yarm ictim ve beni manyak etti kafayi yemek üzereydim. bu arada antidepresana ilk defa basliyorm 1.5 aydan beri doktr doktr gezdkten sonra ikincisini attktan sonra hiç bu kadar agir panik gecirmemistim cok fazla oldu bunun etkisi gecermi acaba kullanmaya devam edersem ?

Geçer mi.. :roll: geçer tabiki merak etme.. Ben ne panik ataklar atlatım.İnan bana saatler sürenini bile yaşadım etkisinden günlerce kurtulamadığım ataklarım oldu.Cipralexi 10 aydır kullanıyorum, ilk başladığım günlerde evet hatırlıyorum sanki hafif hafif ataklar geçirmiştim.İlk 2 ay içinde olumlu belirtileri yaşamaya başladım ama çok azdı..azıcık.Fakat devam ettim ve 5 ay sonra çok büyük iyileşmeler yaşadım..hala kullanmaya devam ediyorum.Cipralexe mucize ilacım diyorum beni iyileştirdiği için..Tabii herkesde aynı belirtiyi gösterir mi.. :roll: bilemiyorum ama bence biraz daha sabret.

kalp carpıntmı fazlalastirdi uyuyamadim gece yanında atarax içtim bitane ama nafile. suan uyudum uyandigim halde kalp carpntm var ve her an dün geceki gibi agir bi panik gelcek diye korkuyorm.

iki hafta sabretmeni öneriyorum..İki hafta içinde yan etkilerin geçmesi lazım..yani şu anda yaşadıklerin bence ilacın yan etkisi.

uyuyunca unutuyorm ama kalktgm anda geri basliyor iyice soyutlandm artk hayattan. panik atak hastalari bu cipralex i nasil kullanmali bilgisi olan arkdslar varsa yazsin lütfen. ve bende yaptigi etki normalmi ?

Tolga diye bir arkadaşımız vardı..belki görür yazını ve sana yorum yapar.Cipralex O na iyi gelmemişti ve doktoru Onun ilacını değiştirdi.Kafanı karıştırmak istemiyorum tabi.Dediğim gibi iki haftacık bekle..çünkü ben ciplalexten çok memnunum.Asla iyileşeceğime inanmadığım halde bu ilaç bana iyi geldi..

birde arkşlar panik atak halindeyken dünyadan soyutlaşiyorm depresyona girmiş gibi hiçbişeyden zevk almiyorm vs. insanların sesine dayanamiyorm hersey itici geliyor. bu depresyonmudur yoksa panik atagin belirtisimi sadece yoksa obsesif baska bozuklukmu vardır?

Aynen senin gibiyim..için rahat olsun.. Hayır başka bir rahatsızlığın yok sadece koca bir atak yaşamış oluyorsun üzerinden silindir geçmiş gibi.. 8O ardından bir hafta kendimize gelemememiz çok normaldir.Yaşadığımız ataklardan dolayı geçici bir depresyona da girmemiz olası..Ama dediğim gibi tür depresif günler geçici oluyor..sonra yine gelsin normal, korkusuz ve paniksiz hayat..

panik gecince gayet normal insan gibi mutlu ve zevk alabiliyorm hayattan gülüyorm arkşlarla konsuyorm vs. cevap yazarsaniz sevinirim.
                        Evet..bende öyle oluyorum..SEVGİLER..

Yorum

maşşallah 3ünü birdenmi kullaniyorsun kardes? panik ataksin sanirim ? bnde 1.5 aydir cektigimi dünya alem cekmemistir kanimca ama en son bugun bu hastaligim oldgnu kabullendm 100 tne doktr gezdkten sonra. kalp uzmani dahiliyte falan filan akliniza ne geliyosa. bi eeg fln hariç. simdi bufgunden itibaren cipralex e baslicam doktrum yazdi yaninda bide xanax yazdi ama cok zor durumda kalmadan kullanmam ilac fobim ve aliskanlik korkumdan dolayi. umarm hepimiz iyilesiriz arkslar. gelismeleri yazalim hepimiz.
                          Doktorun vermiş fobiyi mobiyi kenara at..atak geçirdiğin anlarda bir tane xanax iç..O korkunç saatleri mi yaşamak istersin yoksa xanax ı içmeyi mi.. :roll:

Yorum

Xanaxı bana da verdi doktorum.ilacı içmek şöyle verılenın kı bana0.5 mg verdi.onun 10-15 katı ıcılınce yanı15 20 mg bu bagımlılık yapıormus.o yuzden bunu da rahatlıkla kullnacagım gıbı.korkuyordum ama
                            GELSİN HAYAT BİLDİĞİ GİBİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: gülben
                              Doktorun vermiş fobiyi mobiyi kenara at..atak geçirdiğin anlarda bir tane xanax iç..O korkunç saatleri mi yaşamak istersin yoksa xanax ı içmeyi mi.. :roll:
                              gülben ilgilendigin icin tskkür ederm ama bende bir madde cok cabuk bagimlilik yapar. msela sigaraya cok cabuk basladim ve birakmaya calissam bile birakamadim birakamiyorum. simdi sormak istedigim su, peki cipralex e basladim ki diyosnuz etkisi en az iki ay sonra basliyor, ben iki ay bu ataklarla xanax icerekmi bogusucam? cok siddetli gelmeye basladi ataklar cipralex e basladim basliyali.. 2 ay xanax kullanirsam ben kesin kesin bagimlisi olurum. iki hafta sonra baslar etkisi en az diye biliyor ve bekliyordm fakat bunlari okuyunca beklentim 0'a indi. üniversiteyi kazandm ama bu halde nasil gidicem bilmiyorm gitmicem galiba. hergün her an her dakika atak yasiyorm ben ya nasil ders dinlicem nasil derse calisicam nasil sinifta oturucam peki gülben bu ilac fayda edip etmedigi en az 1 2 ay, etmezse nolucak ben nereye kadar yasayabilcem bu korkunc dakikalar ile nereye kadar dayancak kalbim basim? o anda bi bas agrisi oluyor ki sanki birileri arkdan beynime halat baglamis arkya dogru cekiyor. hem sende bu kadar süre olms hala atak yasiyorsun oylemi atlatamadin yani buna vücutmu dayanir kafami beyinmi gülben yaa. offff of nerden dustuk bu hastaliga yaarabbim dayanamiyorm

Yorum

AHHH aklıma eski günler geldi.3 sene önce Evimden ayrı ,başka bır sehırde nasıl yaşayacağım dıyerek başladı kaygılarım....Kaygılar arttı arttı panik ataklarım tekrar edermi şüphesıııı derinleşti; evımden bıle dısarı cıkarken tıtreyerek korkarak cıkıyordum.Ne komık gelıyor sımdı Ama insan başına gelen herşeyi bişekılde atlatıyormus.En başta yapayanlızlık ,ardından tum hayatını kendın yonetmen,aile özlemin eklenıyor.Normal bı ınsan bıle depresyona gırıyor malesef ılk bı ay ıcın bıle olsa.Benım bu kaygımın baslaması gayet normaldı. Ben kör cahilin iki lafına kanıp kayıtın ardından koşa koşa gittiğim doktorumun verdiği ilacı 1 ay bile olmadan kestım.Nıye ılk defa kullanıyordum ve ılaca karsı onyargım vardı.Ardına ınsanların benı anlayamadan içme ilaçları onlar alışkanlık yapar demesı gö.zümü baya bı korkutttu.Ve ılk kullanırken insan bır anda duzelmek ıstıyor ama yan etkılerını gosterdıkce ılk gunlerde korkup kesiyorsun.Daha mı beter oldum ne ?dıyerek Şunu dıyım canım İlacının dozunu gıtmeden ayarlattır bı daha Doktorunla konuş Xanax yerıne gecen baska bı ılac verebılır Ama ondanda korkma.Bana doktorum günde 2 mg içme hakkın var dedi sen 10 mg 20 mg alırsan tabı bagımlılık yapar fakat tabıkı uyusturuc bagımlılkları bıle tedavı edılıyorsa bundan hıc korkma sana sundugu dozu kullan fazlasını degıl ve gıtmeden bı psıkologlada gorusmelısın senı rahatlatsın Ben doktoruma bu ılacın bagımlılık yaptıgını soyledım ama o zaten ben sana yeterlı dozu sundum dedi.Fazlasını kullanmayacaksın zaten dedı.Sende her sn ıcersen olmazgunde 2 mg al kendını ıyı hıssetmedıgın anlarında Özellıkle otobus yolculugun ve arkadaslarını tanıma suresınde.goruceksın o kadar sevecegın ınsanlar olucak kı orda onlara sarılıp adımını atacaksın.Unutma o ilacın etkılerını 2 haftada gostermesı gereklı . Belkı dayanamayacagım dedıgın o anlarda kullanacaksın.
                                GELSİN HAYAT BİLDİĞİ GİBİ

Yorum

İşleniyor...
                                X