Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Efexor Kullanıyorum Ama Hiç İyi Değilim. (Paxil'e geçtim)

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Efexor Kullanıyorum Ama Hiç İyi Değilim. (Paxil'e geçtim)

3 haftadır Efexor (günde 75 mg) kullanıyorum. Akşamları yatmadan evvel seroquel aldığım icin öğle vakti ancak uyanabiliyorum, ve kendimi çok kötü hissediyorum, Efexoru içtikten yaklaşık bir 5-6 saat sonra yani akşama doğru ancak biraz düzelir gibi oluyorum. Genel anlamda çok kötüyüm, korkularım azalmadı, herşeyden korkuyorum, ne yapacağımı şaşırdım. İlacımı araştırırken buraya kadar geldim, üye olayım dedim, Efexor hakkındada hiç iyi şeyler okumadım, ne olacak benim bu halim. :cry:
    Daha öncede 6 ay Paxil kullanmış, iyi olmuştum, ama onuda bırakana kadar ölmüştüm resmen. Buraya neden yazdığımıda bilmiyorum aslında :?
    İmzam buraya sığmayacak kadar uzun...

efexor'un etkisini göstermesi biraz zaman alabilir.
    sabırlı olmalısın.
    gereken sürede halen olumlu yanıt alamadıysan doktorunla konuşursun, ilacı değiştirir. geçmiş olsun.
    üretmek ya da üretememek... işte bütün mesele bu!

Yorum

Effexor'un tesirleri Hk.

Sevgili Noxco ,

Depresyon tedavisi için Effexor’u kullanan 676 kişinin bu ilacın depresyona tesiri için verdikleri puan ortalaması 10 üzerinden 6.2 olmaktadır. (Link1) Bu kişilerin çoğu Efexor’u uzun süre kullanmalarına rağmen kötü yan tesirlerinin devam etmesi yüzünden ilacı bırakmak mecburiyetinde kaldıklarını söylemektedirler. Ayrıca bu kişiler arasında yavaş yavaş dahi olsa ilacı bırakma esnasında çok kütü geri çekilim reaksiyonlarıyla karşılaşdıklarını söyleyenler mevcuttur.

Buna benzer yorumlarda sitemiz ilaç forumundaki ”EFEXOR XR DİKKATİNEEEE” başlığına gelen cevaplardada mevcuttur.

Effexor major depresyon yanı sıra anksiyete ve panik bozuklukların tedavisindede yardımcı olmaktadır.

Netice: Effexor hakkında burada yazdıklarım tamamen bu ilacı kullanmış olanların gerçek tecrübelerine dayanmaktadır.Ve pek okadarda iç açıcı değillerdir.Dolayısıyle kullanıp kullanmama hakkında tereddüte düşmeniz normalder. Bu tereddütünüz nedeniyle Effexor kullanmama dileğinizi (eğer varsa) vakit geçirmeden bunu yazan doktora bildirmekle işe başlayın. Baktınız israr ediyor, size tatmin edeci bir cevap vermiyor. Yeni bir doktora müracaat ediniz o sizi büyük ihtimalle Effexor’u kullanmaya zorlamıyacak, başka bir ilaç yazacaktır. Effexor’u doktorun vereceği bir programa göre yavaş yavaş bırakın.

Geçmiş olsun,

Umut34

Link1: http://www.revolutionhealth.com/drug...for-depression

Not: Burada yazdıklarım doktora danışmanın yerine geçemez
      Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

Cevaplar için çok teşekkür ediyorum. 3 haftadır kullanıyorum bu ilac. Şuan ellerim titreyerek yazıyorum, çok daha kötüyüm. Efexor hakkında yazılanların çoğunuda okudum, ve bende göstermiş olduğu etkiyide gördüm, yaşıyorum şuan. Nihayetinde doktorumla görüştüm. Eskiden görmüş olduğum ve başarılı sonuç vermiş tedaviye geri dönme kararı aldık.

Daha önce Paxil günde bir, sülpir günde iki adet ile tedavi olmuştum, şimdi ise;

Paxil günde 2 tane
        Sülpir günde 3 tane olarak başlıycaz, demekki şuan dahada kötüyüm.

Umarim düzelirim...

Yorum

paxil dozunun artmış olması durumnun daha kötü olduğu anlamına gelmek zorunda değil. efexor'un olumsuz etkilerini ve geri çekilme yakınmalarını telafi etmek amacıyla farklı bir doz uygulamasına da gidilmiş olabilir. rahat olun lütfen.

Yorum

Bu foruma Efexoru google dan araştırırken bulup girdim üye oldum. Bu kadar samimi, ilgili ve iyi insanlarla karşılaşacağımı ummuyordum açıkcası. Forumu az çok okudum, gördüğüm dayanışma beni hakikaten çok mutlu etti. Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar... İnşaallah 1 aya kalmaz normale döner, sakin ve dingin kafayla yazışır, daha yakından tanışırız. Allah razı olsun.

Yorum

senden de razı olsun, geçmiş olsun.

Yorum

Teşekkürler.

Yorum

bu ilaç hakkında bilgim yok ama gördüğüm kadarıyla psikiyatrik ilaçların çoğunda ilk zamanlar alışırken bayağı bi yan etkilerle ve zorluklarla karşılaşılıyor...belki de vücudun alışması gerekiyordur
                  mesela benim şu anda kullandığım ilacın alışma süresi 1-2 haftaydı ve yan etkileri vardı...git gide azaldı
                  bence prospektüsüne bak, eğer böyle bi zaman belirtilmişse dikkate al...ama uzun bi zaman geçtiği halde hala iyi gelmediğini görüyosan doktoruna danış bence...geçmiş olsun

Yorum

anemon
                    İlacı 3 hafta kullandım. İlaçla tanışmamda, kendi doktorumu bulamayınca başka bir doktora başvurmamla oldu. Daha sonra kendi doktoruma ulaştığımda, ilacı görünce hicde sevmedi doğrusu, ama madem başlamışsın bi devam et bakalım görelim dedi. Daha önce paxil ile tedavi olmuştum. Neyse ilk 2 hafta çok çok iyiydim. Ama son bir hafta resmen kafayı yemek üzereyim. Bir araştırayım dedim Efexoru, internet alemindeki 100 mesajın 99'u olumsuz! Nihayetinde bugun doktoruma başvurup bıraktım bakalım, paxile gectik ama ne olur bilmiyorum, bunu ilerleyen günlerde görecez.

Yorum

Re: Effexor'un tesirleri Hk.

Orjinal yazı sahibi: Umut34
                      Sevgili Noxco ,

Depresyon tedavisi için Effexor’u kullanan 676 kişinin bu ilacın depresyona tesiri için verdikleri puan ortalaması 10 üzerinden 6.2 olmaktadır. (Link1) Bu kişilerin çoğu Efexor’u uzun süre kullanmalarına rağmen kötü yan tesirlerinin devam etmesi yüzünden ilacı bırakmak mecburiyetinde kaldıklarını söylemektedirler. Ayrıca bu kişiler arasında yavaş yavaş dahi olsa ilacı bırakma esnasında çok kütü geri çekilim reaksiyonlarıyla karşılaşdıklarını söyleyenler mevcuttur.

Buna benzer yorumlarda sitemiz ilaç forumundaki ”EFEXOR XR DİKKATİNEEEE” başlığına gelen cevaplardada mevcuttur.

Effexor major depresyon yanı sıra anksiyete ve panik bozuklukların tedavisindede yardımcı olmaktadır.

Netice: Effexor hakkında burada yazdıklarım tamamen bu ilacı kullanmış olanların gerçek tecrübelerine dayanmaktadır.Ve pek okadarda iç açıcı değillerdir.Dolayısıyle kullanıp kullanmama hakkında tereddüte düşmeniz normalder. Bu tereddütünüz nedeniyle Effexor kullanmama dileğinizi (eğer varsa) vakit geçirmeden bunu yazan doktora bildirmekle işe başlayın. Baktınız israr ediyor, size tatmin edeci bir cevap vermiyor. Yeni bir doktora müracaat ediniz o sizi büyük ihtimalle Effexor’u kullanmaya zorlamıyacak, başka bir ilaç yazacaktır. Effexor’u doktorun vereceği bir programa göre yavaş yavaş bırakın.

Geçmiş olsun,

Umut34

Link1: http://www.revolutionhealth.com/drug...for-depression

Not: Burada yazdıklarım doktora danışmanın yerine geçemez
                      umut34 haklı noxco...doktorum banada daha önce efexor'u vermişti ve bu konulardan dolayı doktorumla görüştüm ve başka bir ilaç yazdı alternatif olarak efexor'a.ayrıca seroquel adlı ilaç gerçekten çok ağır doktor daha önce bu ilacıda verdi üstelik çok yüksek bir dozdu 300 ml gibi ve ben 2 gün sürekli uyudum ve uyandığımdada hala uykumu alamamıştım :roll: sonuç onuda değiştirmesini söyledim doktora.ağır geldiğini söyledim.Allah'dan doktorum çok anlayışlıydı içmiyeceğimide anlayınca mecburen değiştiriyordu ancak şimdi kendi doktorum vatani görevini yapmaya gittiği için başka bir doktor geldi onun yerine ve çok otorite içiceksin başka yolu yok diyor siz kaç ml kullanıyorsunuz?
                      Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...

Yorum

bende uzun zamandır efexor kullanıyorum ben çok memlunum bende anksieyete var bana iyi geldi paxilde kullanıyorum ondanda memlunum biraz zaman lazım düzeliceksin ben neler yaşadım ama zamanla düzeldim daha öncede yaşamışsın biraz zaman

Yorum

sevde_
                          Çok geçmiş olsun, valla doktor ne diyosa yapıcaz, yok başka yolu Ben efexoru 75 mg aliyordum, Seroquel in ne işe yaradığını bile bilmiyordum, doktor akşam tok karnına iç dedi bir tablet. Kaç mg bilmiyorum ama o bir tablet akşam altıda beni yatağa düşürüp, ertesi gün bazen öğlen ancak kaldırıyordu. Doktora bunu söylediğimde ikiye bölmemi söyledi ama yine ağır geldi, dörde böldüm yine, ve bugun artık her ikisinide çöpe attım, kullanmayacağım, Paxil ve Sülpire geçtik bakalım.

Ben 75mg Efexor, 25mg Seroquel kullaniyodum.
                          Fakat şimdi; Sabah/Akşam olmak üzere 2x20 mg Paksil yani günde 40 mg, Sabah/Akşam/Öğlen olmak üzerede 3x50 mg Sülpir yani günde 150 mg alıyorum.

ben_sen_o
                          Geçmiş olsun. Haklısın bu hastalık öyle baş ağrısı gibi ağrı kesici alınca gecen türden değil, bunu yıllar öncesinden biliyorum ama, işte insan bunalınca, ilacı icer icmez, sanki o kabustan uyanmak istiyor, benim icin daha 1 ay kadar zaman var, bununda bilincindeyim ama, Efexor beni duman etti, hele bu son 1 haftayı nasıl gecirdiğimi anlatamam, inşaallah yeni ilaclar işe yarıyacak ve 20 gün sonra eski sağlığıma kavuşacağım. Yanlız bunun kötü tarafı, ensemdeki sertleşme ve bunun takibinde gelen baş ağrısı, buda olmasa paksil ve sülpir benim icin çok iyi.

Edit: Efexora başladığımdan beri bende birde görme bozukluğu başladı, bunu telefondaki sms leri görememeye başlayınca anladım, burnumun dibine getirip anca okuyorum, birde bazen gözümün önünden renkli cisimcikler uçuşuyor :lol:

Yorum

pardon rahatsızlığınız neydi noxco?benim ilaç serimden gidiyorsunuzda
                            paksil hariç...o ilacı kullanmadım...geneldede iyi olduğu yazılıyor yorumlarda...inşallah bu ilaçlar fayda eder...
                            Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...

Yorum

sevde_ yukarıya bi kac ekleme daha yaptım, umarım sorularının cevabı olmuştur. Valla ben bi kac kez sordum ama yanıt alamadım, rahatsızlığımın adını inanki bilmiyorum :lol: Ama hafta ici tekrar gidecem doktora, bu kez öğrencem, işin doğrusu pekde merak edip sormadım, benim tek sorduğum şey "iyileşcekmiyim doktor hanım" oluyor genelde :lol:
                              İlaçlarımız madem aynı, eğer problemlerimizde aynı ise, benimkide senin hastalıktan.
                              Bende korku vardı, endişe, her an birşey olacakmış korkusu, ani seslerden korkma, gürültü yapan üst kattaki komşumu öldürme planları yaparken buluyodum bazen kendimi, sonra hiç alakasız şeyleri kafaya takıp, çok kötü senaryolar düşünürken buluyodum kendimi vs. vs. yani abuk bi durum, Allah yardım etsin.

Yorum

İşleniyor...
                              X