Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İntihar düşüncesi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• İntihar düşüncesi

Uzun zamandır sosyal-fobi ile mücadele etmekteyim. Artık yoruldum ve aklıma intihardan başka birşey gelmiyor...
    Biraz kendimi tanıtıyım. 20 yaşındayım türkiyenin sayılı yabancı dil veren üniversitelerinden birinde burslu olarak mühendislik okuyorum. Hayatım boyunca birçok kişinin imrendiği kadar başarılı biri oldum. Ama hiçbir zaman istediğim ben olamadım. Çirkin veya antipatik(herneyse) olduğumdan (kimseden böyle birşey duymadım ama böyle olduğunu biliyorum.) üniversitede hep dışlandım, doğru düzgün arkadaşlarım, dostlarım olmadı. Hep bir umut geleceğe bakmaya çalıştım. Belki bir mucize bekledim. Dışarı çıktığımda insanların bana garip garip bakması beni o kadar rahatsız ettiki anlatamam. Birgün birini gerçekten dövücek kadar nefret besledim içimde hep. Ne alkol, ne sigara, ne uyuşturucu hiçbirini kullanmadım. Hep tanrıya soruyorum benim suçum neydi bana bu şekli verdin diye. Ünversitede bir tne kız arkadaşım olmadı. Evt arkadaşlarım var ama istediklerimi hiçbir zaman yapamadım. O kadar hayat dolu biriyken öyle bir hale geldimki 1 sene önce evden çıkamaz hala geldim. Çünkü her çıktığımda insanların garip bakışları beni bitiriyordu. Sonunda intihara kadar verdim. 8 ay önce ilaç içtim. Hastanede 3 gün yattım. Midem yıkandı. İlaçda kullanıyorum ama hala istediklerimin hiçbirini yapamayan biriyim. Hayat o kadar adeletsizki , benim yaşamam yaşamamamdan herkes için daha iyi olucak. Hyatımda hep güzel bir iki dost, beni seven bir kız arkadaşı ve istediğim gibi bir hayat istedim . Şuan maddi durumumuz çok iyi ama bunların hiçbiri beni mutlu etmiyor. Özellikle dışlanmak beni öldürüyor. Kendime yediremiyorum. Misafirliğe gidiyoruz , adam benim verdiğim emeğin akıttığım terin 10da birini akıtmamış. Ben gece gündüz çalışırken, uraşırken, çabalarken, yan gelmiş yatmış. Yinede sülalede o seviliyor. Neden sempatik diye. Başka hiçbir nedeni yok. Bu mu tanrının koyduğu adalet? İnsanlar malesef güzelliğe, yakışıklılığa tapıyor şöyle bir etrafınıza bakın, hiç yakışıklı veya güzel sosyal-fobili gördünüz mü? Ben görmedim.
    3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

When you lose small mind, you free your life..

Hangi düşüncem yanlış?

Yorum

Merhaba shondes,daha önce intihar deneyimi yaşamış biri olarak sonuçlarının farkına varmadınız mı?Açıkladığınız düşünceler benim de yakamı bırakmadı uzun süre.Hala da devam edenler var.Ben de herkesin imrendiği biriydim başarı bakımından.Şimdiyse başarısızlığın dibine vurdum.Burslu olarak ingilizce tercümanlık okuyordum onu bıraktım ingilizce öğretmenliğine geçtim.Okul geleceğim çok karışık.Bence ilacınız zaman ve benim pek beceremediğim mücadele.Bunlara inanmaya çalışın derim ben.

Yorum

Neyin mücadelesini veriyimki? Geleceğimi göremiyorum kendimde. İstediğim hiçbir şeyi yapamamaktansa, yaşamamak daha mantıklı geliyor bana.

Yorum

shondes sana şimdiden diyeyimki gerçek dünya hayatına hoşgeldin ayrıca bu şekilde düşünmeye devam edersen bu yaşadıkların ne ilk nede son olur
          geleceğini değiştirki geçmişin de düzelsin çünkü korkunun kaynağı gelecektedir

Yorum

Hemen bakış açınızı değiştirmelisiniz. Pozitif yaklaşmalısınız. Hayatta birazcık da olsa polyannacılık oynamak gerek.

Özel bir üni. de burslu okumak insanların size bakış açısını önyargılı yapar. Size karşı tam dürüst olmazlar. Çünkü onlar parayla okurken, siz aklınızla hakkınızla okuyorsunuz.

Dış görünüşünüze fazla aldanmayın. Dış görünüşe bakan insanlar olabilir ama iç görünüşe bakan insanlarla karşılaştığınız zaman kuracağınız bağ size keyifli anlar, mükemmel hazlar yaşatacaktır.
            Bu sizin farklılığınız.
            Nasıl oluyor da, insanı mutlu eden bir şey, aynı zamanda onun felaketinin de kaynağı oluyor !?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Youbrokemyheart
              Kesinlikle dış görünüşün bi anlamı yok çoğu zaman güzel döşenmiş lüks bir bina gibi ama içindeki insanlar mutsuz kırgın umutsuz . Mesela bende güzel biriyim insanlar genelde hep beğenir ama benim için bu bişey ifade etmiyor ben sonuç olarak mutsuzum arkadaşım yok hastayım yani dış görünüş sadece bir süs perdesi aslında bi işe yaradığı yok göz doldurmaktan başka
              O zaman siz neyi kafaya takıyorsunuz ki? Benim arayıp soran doğru düzgün arkdaşım yok. Güzel veya yakışıklıysanız kesinlikle yanınızda birsürü insan oluyor. Bir aralar bende kendimi yakışıklı görüyordum. Acaba sizde ben yakışıklıyım , güzelim diye kendini kandıranlardan olabilir misiniz?

Yorum

Bu yüzden toplumda şöyle bi cümle vardır ya küçükken de teyzeler söyleyince hep ne demek lan bu derdim
                Allah çirkin bahtı versin...
                "Every man dies - Not every man really lives"

Yorum

Orjinal yazı sahibi: feel it
                  SF liler için bazen devazantajdır hatta "yakısıklı/güzel" olmak , Çünkü sen kaçmak istersin insanlardan , İnsanlar senin üstüne gelir sürekli
                  kafası çalışan adamsın sen hacı,güzel yorum güzel bakış açısı bravo (;
                  "Every man dies - Not every man really lives"

Yorum

Orjinal yazı sahibi: desperado54 View Post
                    kafası çalışan adamsın sen hacı,güzel yorum güzel bakış açısı bravo (;

aynen dede katılıyorum bu yoruma bende....çünkü birebir yaşadığım bir durum...eskiden takıldıgım arkadaşlarla takılmıyorum şimdi hala yakamı bırakmıyolarrr bıktım yawww kesin abi selamı sabahıııı .....muhattab olmuyorum artık tanımayın ulan beniiiii köpürüyorum resmen

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Youbrokemyheart
                      çirkin olsaydım çirkinim derdim kendimi eleştirmeyi iyi biliyorum çünkü .Etrafımda güzel olduğumu söyleyip ilgilenen insan çok ama hiçbiri dostluk peşinde değil hiçbiri benim penceremden bakmıyor hayata keşke çirkin olsaydımda mutlu olsaydım dostlarım olsaydı çok diyorum. Güzel / yakışıklı olup yalnız olan çok insan var mesela Marilyn Monroe hayatını ve biyografisini çok iyi araştırdım oda benim gibi dışardan bakılan bir süs perdesi sadece güzellikten ibaret insanların gözünde diğer yönünden görmüyor kimse onu .Kesinlikle kendimi övmek için konuşmuyorum ama farkındayım hoş biriyim ama yapayalnızım ben görüşünüşümle değerlendirilmek ilgi toplamak peşinde değilim.Güzel/yakışıklı olmak mutlu ve arkadaşlara sahip olan biri olmak değil ne yazıkki keşke öyle olabilseydi
                      Peki birşey sorucam, diğer başlıkta sınıfta gidip selam veriyorum, sohbet açıyorum, onlarda benim gitmem için kısa cevaplar veriyor, ilgilenmiyorlar fln demişssin. Nedeni nedir sence bunun? Albenisi olan bir insan azını açmasın , gelip biri naber diyor. Bunu çok gördüm. Sen açmayınca da antipatik oluyorsun.

Yorum

sevmediğim adamları görmemek için sokağa çıkamaz oldum resmen...

Yorum

[QUOTE=Youbrokemyheart;267227]
                          Orjinal yazı sahibi: shondes View Post
                          Peki birşey sorucam, diğer başlıkta sınıfta gidip selam veriyorum, sohbet açıyorum, onlarda benim gitmem için kısa cevaplar veriyor, ilgilenmiyorlar fln demişssin. Nedeni nedir sence bunun? Albenisi olan bir insan azını açmasın , gelip biri naber diyor. Bunu çok gördüm. Sen açmayınca da antipatik oluyorsun.[/QUOTE
                          Ya bilemiyorum belkide insanlar önceden kendilerine verdiğim korkak tepkileri gördüler ondan böyle yapıyorlar insanlarla iletişimde problemim var bende farkındayım zaten belkide benden kaynaklanıyor.herneyse zaten burada kim daha güzel yarışması yapmıyoruz güzel olduğumu insanların söylediğini söylemiştim ben sadece okadar ayrıca güzellik göreceli herkese güzel gelecek değilim/değiliz tabiki.Gelip konuşmak isteyende oluyor olmuyor değil aslında ama bakınca bakışlarından konuşma amacını anlıyorum ne yazıkki

keşke benle konusmasalar ya sessiz sakin yaşar giderdim...ama siz bayanlar ilgi alaka olucak illa dimi nasıl bir hayat görüşünüz varsa anlamıyorum...sizleriiiiii

Yorum

Ya bilemiyorum belkide insanlar önceden kendilerine verdiğim korkak tepkileri gördüler ondan böyle yapıyorlar insanlarla iletişimde problemim var bende farkındayım zaten belkide benden kaynaklanıyor.herneyse zaten burada kim daha güzel yarışması yapmıyoruz güzel olduğumu insanların söylediğini söylemiştim ben sadece okadar ayrıca güzellik göreceli herkese güzel gelecek değilim/değiliz tabiki.Gelip konuşmak isteyende oluyor olmuyor değil aslında ama bakınca bakışlarından konuşma amacını anlıyorum ne yazıkki[/QUOTE]

Bu durumda , kendini dışlanmış hissetmiyorsun? O zaman sebepi nedir insanlarla iletişim kuramamanın? Benimki çirkinlik diyelim, seninki ne?

Yorum

Tek bir neden bizleri bu durumlara götürmez diye düşünüyorum. Hayatta yaşadıklarımınız üst üste binmesinin sonucu olarak bu durumlardayız.
                              Örnek olarak, geçmişte yaşadığımız bir korku bizi kekeme yapabiliyor veya önceden bir dostan yediğimiz kazık bizi güvene karşı anti yapabiliyor.

Bizde iz bırakan herşey yaşantımızı etkiliyor.
                              Nasıl oluyor da, insanı mutlu eden bir şey, aynı zamanda onun felaketinin de kaynağı oluyor !?

Yorum

İşleniyor...
                              X