Orjinal yazı sahibi: shondes
View Post
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
İntihar düşüncesi
Collapse
X
-
İnsanda akıl ve zekânın aynı anda var olması lazım. Sende zekâ var ama akıl sıfır. Çok başarılı bir mühendis olabilecekken sırf arkadaşın yok diye ölmek istiyorsun öyle mi? Seni kurtarmaları zaman kaybı olmuş.
böyle şeyler yazınca kimseye bi yararınız olmuyor ya da kendinize. bence senin derdin güzellik çirkinlik değil haksızlık konusu. adalet. dünyada adalet olmadığını hepimiz biliyoruz. ideal şeyleri isteyip duruyoruz. sen bunu düşünebiliyorsan demek ki olabilir, bende yıllarca kendimi bi konuya adadım tezimi de öyle yapacaktım ama şimdi tepetaklak olmuş durumdayım. insanların içindeki şeyleri gördükçe hayatın farkına varıyorsun ve adaletsizliğin. sen adaleti savunan biriysen kendin gibileri arayp bulacaksın karşındakiler ailen olsun yakın çevren olsun umruna katma çocukluktan sonra kimsenin kolay kolay düşünceleri değişmez (depresyon geçirmediği sürece hem :P hem) bence iyi yoldasın intihar filan gibi şeyler düşünme, insanların göremediklerini görebiliyorsun yaşamı tanıyorsun ve maneviyata önem veren kişiler konuşsan belki yardımcı olabilir sana. ama aklın yok, salak mısın yüzünde tipinde bi bozukşluk yok, ya da aptal tavlama öğütleri veren insanları dinlersen o insanlar gibi olacağından pişman olursun gelecekte. kesin şeyler değil ama etrqafımda gördüğüm hep bunlar. ben kendime hep hakim oldum, hep kendimle mücadele içindeydim, kimsenin sözünden etkilenmemeye çalıştım ama artık ben de boğuldm kimsenin kararı etkilemesi umrumda değil yani ailenden daha gğüzel biri var diye seveceklerse ne kadarb şekilci olduklarını gösteriyor. sen çok yakışıklı veya güzel olsan ve onlar gibi düşünmezsen o zamanda yani öyle değilsen de ne kadar özel olduğunu. ki sanyorum ki öyle bir insansn. boşver salak salak düşünsünler aslında herkese iyi bi depresyon lazm aklı başına gelsin diye. benim tez konum barış olacaktı tek savunduğum savaş, şiddet oldu şimdi.
Yorum
-
öncelikle şunu söyliyim, "güzelim" yada "çirkinim" demek göreceli bir kavramdır..ve güzellik göreceli bir kavramsa, başkaları senin hakkında sen çirkinsin deme hakkını vermez..çünkü ona göre öylesindir..kaldı ki, her insanda güzelliklerin olduğuna inanırım..yeter ki "görmesini" bil!
ve intihar konusuna gelirsek..daha öncede demiştim, ruhsal sorunlar yaşayan herkes, nedense son çare olarak "ilk" düşüncesi bu olur..birşeylerden kaçmakla çözülecek birşey değil ki..
Ve ben şunu biliyorum, en iyi iyileşme yöntemi "inanma".. din derslerinde görürdük ya, "herşeyi gücü yeten ulu yaratıcaya inanma ihtiyacı" insanların bir gereksinimi..ve en güzeli de, seni arkandan vurmazAllah'a koşulsuz, şartsız güvenirsen, adaletine, suçluları cezasısz bırakmayacağına, cennet ve cehennemin boşuna yaratılmadığına, bu dünyada olmsa bile, ahirette cezalarını çekeceğine inanırsan, kendini çok daha iyi hissedersin.. Kendini yada başkasını öldürme isteğinle eline ne geçecek? bir film vardı, "mezarına tüküreceğim" diye..kız güzelce intikamını aldı, hepsini öldürdü..filmin sonunda adam dedi ki, "şimdi senin benden ne farkın kaldı.ikimizde cehenneme gideceğiz. ve ben seni orda bulacağım"..adam haklı! intihar,adam öldürme bunlar en büyük, affedilmez günahlardan.. neden bizi bu hale getirenlerle aynı yerde olalım! üstelik sonsuza kadar! ve neden onlar yüzünden günaha girip, sonsuz azap çekelim! Allah'a bırakalım, o versin cezasısını, o cehennemin ateşinde kavrulsun, yansın...biz değil! evet bu dünyada acı çekiyoruz, zorluklar yaşıyoruz..ama intihar gibi kötü şeyleri düşünmek, bize çözüm katmaz..bu dünyada ne kadar yaşayacağız? 80 yıl? 100 yıl? bu dünyada istersek 80 yıl boyunca acı çekelim, zorluklar yaşayalım..ama asla Allah'ın yolundan ayrılmayalım, kötü işler yapmayalım, günah işlemeyelim.. sonunda ahirette Allah bize bunun mükafatını verecek: sonsuza kadar mutlulukla, cennetle! sonsuz mutluluk için, 80 yıl acı çekmeye değmez mi??
ve şu da var, sana çirkin diyenler yüzünden intihar ettin diyelim, bundan onların haberi bile olmadıkları gibi, umrunda bile olmaycaksın onların! zaten kişilikli,insan gibi insan olsalar, bu tarz dış görünüşü vs ile insanlarla alay etmezler..bence alay eden o insanların sorunları var!I've been alone all along
Yorum
-
Sayın Arkadaşım,olağanüstü kafalar genelde yanlız kalmış,anlaşılamamış veya dışlanmıştır.Daha sonraları kalabalıklar olağanüstülüklerini kabul etmişler.İnsan o nun bunun hayatını değil,kendi hayatını yaşamalı .O bu ne derse desin?Çünkü seni sen yapan şeyler senin karekterin.Böylelikle kişi özgür bir ruh olur.Onun bunun kelepçesine girmek yerine insan kendi hayatının renklerinin tadını çıkarmalı.
Yorum
-
ve sen hala kendini küçük ve değrsiz görüyosun öylemi sorunu snde bende bilyoruz herkezin imrendiği bir nkta diorsun ve sosyal fobiye sahipsin aklım almyor. kendinizi zevk için dpresyona sokuyorsunuz....intiharmış peh git intihar et at kendini boğaz köprüsünden kimse umursamaz ama sn yinede edebilirsin......
Yorum
-
Bu konuyu ilk açtığımdan beri o kadar çok şey değiştiki hyatımda. Herkesin bana bakıyor hissi büyük oranda geçti. İnsanların arasına çok daha rahat karışabiliyorum. Tabiki bazen eski ben oluveriyorum, ozmn herşeyin düzeliceğine kendimi inandırmaya çalışıyorum ve çoğu zamanda inandırıyorum.3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.
When you lose small mind, you free your life..
Yorum
-
tabiki dostum değişmesi lazım zaten aradan 1.5- 2 yıllık bir müddet geçmiş bu müddet kişisel gücün dahada oturması demektir. herkzin imrendiği yerde bulunmak hemde intiharı düşünmek ahmaklıktır . burada kendini millete güldürme senin yaşadığın fobi herkezde var bendede var az veya çok herkez yaşar bunları....kız arkadaş felan yokmu ?
Yorum
-
shondes şimdi daha iyi olmana sevindim.
önceki mesajlarına istinaden cevap vermem gerekirse şunu söyliyecektim, ben çok çirkin erkek gördüm etrafı kızlarla dolu. onlar kendilerini yetenekleri doğrultusunda yetiştirip bir yerlere gelmişler. örneğin kimisinin hitabeti çok iyi, kimisi sporda başarılı kimisi sanatta veya mesleğinde çok iyi yere gelmişler.
bir de evli çiftler görürüm kadın çok güzel yanında çirkin erkek var, merak ederim neden diye, herhalde bir albenisi vardı ki bu kadın onunla evlenmiş derim.
senin sorunun dış görünüşünle değil beynindeki düşüncelerle diye düşünüyorum.
umarım iyi olmaya devam edersin ve okulun bitip de iyi yerlere güzel mevkilere gelince bizi de hatırlarsınLast edited by iyimser; 03-11-2011, 12:58 PM.Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)
Yorum
-
ilk yazına göre yapacağım yorumumu.. hayatta maddi ve somut anlamda istediğine ulaşmış olmak her şeye sahip olmak anlamına gelmiyor. manevi yönden eksik yaşarsan, şükretmeyi, teşekkür etmeyi, bereketi, sağlığı, mutluluğu, huzuru ve daha birçok şeyi unutursun. işin en kötü yanı bu seni isyana sürükler. tıpkı şu an olduğu gibi.. ruhun aç bence senin. onu doyur, maneviyatla..Bir şey yap, güzel olsun.. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle.. Dilin mi dönmüyor?
Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz.. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla..
Ama hep güzel şeyler olsun.. Çünkü; her insan ölecek yaşta…
<Şems-i Tebrizi>
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: iyimser View Postshondes şimdi daha iyi olmana sevindim.
önceki mesajlarına istinaden cevap vermem gerekirse şunu söyliyecektim, ben çok çirkin erkek gördüm etrafı kızlarla dolu. onlar kendilerini yetenekleri doğrultusunda yetiştirip bir yerlere gelmişler. örneğin kimisinin hitabeti çok iyi, kimisi sporda başarılı kimisi sanatta veya mesleğinde çok iyi yere gelmişler.
bir de evli çiftler görürüm kadın çok güzel yanında çirkin erkek var, merak ederim neden diye, herhalde bir albenisi vardı ki bu kadın onunla evlenmiş derim.
senin sorunun dış görünüşünle değil beynindeki düşüncelerle diye düşünüyorum.
umarım iyi olmaya devam edersin ve okulun bitip de iyi yerlere güzel mevkilere gelince bizi de hatırlarsın3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: platonik View Postilk yazına göre yapacağım yorumumu.. hayatta maddi ve somut anlamda istediğine ulaşmış olmak her şeye sahip olmak anlamına gelmiyor. manevi yönden eksik yaşarsan, şükretmeyi, teşekkür etmeyi, bereketi, sağlığı, mutluluğu, huzuru ve daha birçok şeyi unutursun. işin en kötü yanı bu seni isyana sürükler. tıpkı şu an olduğu gibi.. ruhun aç bence senin. onu doyur, maneviyatla..3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.
Yorum
-
la olum darılma ama sen ahmakmısın ? iyi bir noktaya gelmen senin ruhunu zenginleştirmesi lazım güzel bir gelecek kurar helede tutunursan hayata mühendislikte iyi para vardır.mükemmel bir hayata sahip olursun kendine uygun bir kişiyle tanışıp güzel bir aile kurdummu herşey yoluna girer .. eksik meksik değil ruhunda birşey sen öyle olduğunu düşünüyorsun. beynin seninle bir oyun oynuyor ondan böyle düşünüyorsun.. bu düşüncelerin zerresini beslememen lazım artık düzeldim diyebilmelisin.. millet kendini bunalıma girmek için şartlandırmış yaw sorun yaşamamışsın birşey yaşamamışsın süper bir okulun var
Yorum
Yorum