Duyuru
Collapse
No announcement yet.
intihar etmek neden günah oluyor ya, dayanamıyorum..
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
ve bu annenin evlat acısına dayanabileceği anlamına mı geliyor, lütfen düşün biraz
-
Orjinal yazı sahibi: crystalsunintihar konusunda hep aynı şeyi söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim. intihar kadar bencilce bişey yok, anladım kendini düşünmüyosn ama bi anneni, babanı düşün. sence onlar nasıl dayanabilirler böyle bi acıya. senin çocuğun aynı şeyi sana yaşatsaydı ya.
Leave a comment:
-
20 sn önce alınmışsın cidden üstüne
intihar etmeyi kurtuluş gibi düşünen herkese gelsin o zmn=)))
suçlama değil yanlış anlamayın
Leave a comment:
-
Guest repliedüstüme alındım şimdi kime dedin?
Leave a comment:
-
intihar konusunda hep aynı şeyi söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim. intihar kadar bencilce bişey yok, anladım kendini düşünmüyosn ama bi anneni, babanı düşün. sence onlar nasıl dayanabilirler böyle bi acıya. senin çocuğun aynı şeyi sana yaşatsaydı ya.
Leave a comment:
-
başka birini öldürmekmi,kendini öldürmekmi? hangisi daha günah peki? :roll: :roll: :cry:
Leave a comment:
-
Guest repliedayrıca yukarda bahsi geçen çocuğun ailesi bu kadar bilinçli olmasaydı fobisini yener miydi sanıyorsunuz :roll:
Leave a comment:
-
Guest replieddepresyon ve fobiler baş ağrısı değildir..hiçbir kanserin ilerlemesini sevgiyle ya da ilgiyle ya da anlamaya çalışmakla durduramazsınız..ama psikolojik hastalıkları azaltabilirsiniz..neyse yha..benim birşey beklediğim yok artık.bekledim gelmedi bitti..ama burda herhangi bir yakını için siteye giren birileri varsa belki o depresif insanı daha fazla bekletmezler umuduyla yazdım...tabi umursanıyorsa
Leave a comment:
-
Guest repliedOrjinal yazı sahibi: hale46burda onun için mücadele eden bir aile var..suyun güvenli olduğuna inandıktan sonra demiş..işte en önemli adım bu..birileri ona bu güveni sağlaması için çaba sarfetmiş..fobilerimizin kronikleşmesi işte tam da bu yüzden..birileri bizim için mücadele etmiyor isteyerek ya da istemeyerek..
Birisinin sizin için mücadele etmesini istemek veya beklemek yanlış olur. Mücadelemizi kendimiz için vermemiz gerekir.
Size çok basit bir örnek vereyim:
Başınızın ağrıdığını varsayalım.
Bir ağrı kesici alarak başınızın ağrısının geçeceğini biliyor veya hissediyorsunuz.
Ancak bu ağrı kesiciyi kendinizin değil en yakın bir dostunuzun, akrabanızın almasını istiyorsunuz.
Sizin başınızın ağrısı geçer mi?
Saygılarımla...
Leave a comment:
-
Guest repliedburda onun için mücadele eden bir aile var..suyun güvenli olduğuna inandıktan sonra demiş..işte en önemli adım bu..birileri ona bu güveni sağlaması için çaba sarfetmiş..fobilerimizin kronikleşmesi işte tam da bu yüzden..birileri bizim için mücadele etmiyor isteyerek ya da istemeyerek..
Leave a comment:
-
Guest repliedSu korkusunu yenmek...
Yararlı olabilir düşüncesiyle ilginç bir haberi buraya aktarıyorum...
Su Korkusunu Yenmek İçin Başladı 14 Madalya Kazandı
Perşembe, 24 Temmuz 2008
Konya’da 4 yıl önce su korkusunu yenmek için ailesi tarafından yüzme kursuna gönderilen 10 yaşındaki Hande Horasanlı, katıldığı yarışmalarda 7’si Türkiye birinciliği olmak üzere toplam 14 madalya aldı.
Hande Horasanlı’nın annesi Songül Horasanlı (40), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 çocuğu olduğunu, bunlardan şimdi 10 yaşında olan kızı Hande’nin Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü’ne yazılmadan önce su korkusunun olduğunu söyledi. Tatile gittiklerinde kızı Hande’yi su korkusu olduğu için havuza sokamadıklarını belirten Horasanlı, ‘’Su korkusu yüzünden, kızım küçük çocukların girdiği havuzlara giriyordu. Bu da bizi utandırıyordu. Çünkü üzerinde can yeleği olduğu halde boyunu geçmeyen sudan korkuyordu. Kızımı 6 yaşında yüzme kursuna gönderdim. Su korkusunu yenmesi için çok çaba sarf ettik. En sonunda başardı ve bu sporu yapmaya karar verdi. Biz de onu Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nde yüzme branşına yazdırdık’’ dedi. Daha sonra kızının bu sporda başarılara imza attığını belirten Horasanlı, şunları kaydetti:
‘’Bağıra çağıra yüzmeyi öğrenen, suya girdiğinde boğulacağını düşünen kızım, şimdi başarılarıyla adından sıkça söz ettiriyor. En son Ankara’da 18-20 Temmuz tarihleri arasında Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen A-9 minikler yarışlarında, 100 metre kurbağalamada Türkiye birincisi oldu. 2 yıldır kulübün çatısı altında çalışıp müsabakalara giren kızımın 7 Türkiye birinciliği olmak üzere toplam 14 madalyası var. Onun başarılarıyla gurur duyuyorum. Biz her zaman yanında olduk. Derslerin de de çok başarılı.’’ Hande Horasanlı ise önceden içine girmeye korktuğu suda yakaladığı başarının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, ‘’Şimdi hedefim milli takım formasıyla başarılara imza atmak’’ dedi.
SU FOBİSİNİ YENMEK KOLAY OLMADI
Konya Büyükşehir Belediyesi Kulübü Yüzme Öğretmeni İsa Çağlar, Hande’nin kendilerine ilk geldiğinde su fobisi olduğunu, kendisine suyu sevdirebilmek için çok çaba sarf ettiklerini söyledi.
Önce oyunlarla Hande’ye suyu sevdirmeye çalıştıklarını ifade eden Çağlar, ‘’Suya ilk girdiğinde bağırmaya başladı. Hemen çıkmak istedi. Ne yapsak olmadı. Bize küstü. Hep tek kaldı. Suyun güvenli olduğuna inandırdıktan sonra bu sefer kendisi havuzdan çıkmak istemedi. Şimdi 14 madalya sahibi bir sporcu’’ dedi.
Kulüp Başkanı Cevdet İşbitirici ise 11 branşta faaliyet gösteren kulüplerinin en son Ankara’da düzenlenen ve 35 kulübün katıldığı müsabakalarda minikler dalında iki Türkiye birinciliği kazandıklarını söyledi.
Leave a comment:
-
İntihar Allah'ın yaratmış olduğu cana kıymaktır. Bu yüzden de büyük günahlardandır. İnsana canı veren Allah olduğu gibi, onu almaya yetkili olan da odur.
Kur'an-ı Kerîm'de şöyle buyurulur: "Ey iman edenler, mallarınızı aranızda karşılıklı rıza ile gerçekleştirdiğiniz ticaret yolu hariç, batıl yollarla yemeyin. Ve kendinizi öldürmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir" (en-Nisa', 4/29). Ayette, fiilen cana kıyma anlamı yanında, Allah'ın haram kıldığı şeyleri işlemek, masiyete dalmak ve başkalarının mallarını batıl yollarla yemek sûretiyle kendisine yazık etmek, ahiret hayatını mahvetmek anlamı da vardır
BİLİYORUM içinde bulunmuş olduğun durum hiç kolay değil hepimiz aynı sıkıntıyı yaşıyoruz zaman zaman kim ölmek istemediki burada hayır ben ölmek istemedim diyen yalan söylemiş olur SABIR,ZAMAN EN İYİ İLAÇ BAK Kalbinde îmanın zerresi olan bir kimse, böyle büyük bir günaha ve kötü âkıbete razı olmaz, kendini öldürmeye teşebbüs etmez.
Resûl-i Ekrem Efendimiz, intihar etmenin büyük günah olduğunu pek çok hadîs-i şerîflerinde haber vermiştir. Bir hadîs-i şerif'te şöyle buyurulur:
"Kendini boğarak öldüren kimse, Cehennem için boğmuş olur. Kendini vuran kimse, Cehennem için vurmuş olur."
DER BUGÜN dayanılmaz gelen acı ve hadiseler sıkıntılar aslında bir müddet sonra bukadar üzülmeye değmediği ortaya çıkar hepimiz bi imtihan içersindeyiz bunu unutmayalım
Leave a comment:
-
biraz da bir iki kelime yazsanız, bir su korkusu nasıl yenilir diye. hani üstüne git diyecek arkadaşlar için de çok yüzmeye gittim; lakin beyinden atamadım bir türlü. her gördüğüm de ve yüzdüğümde daha çok depreşti. artık iyicene korkmaya başladım..
Leave a comment:
-
ben iki sefer boğulma tehlikesi geçirdim ve sudan çok korkuyorum. hele de denizi görünce boğulma hissinden asla kurtulamıyorum. biraz nefes alamazsam boğulacağım diye kalbim küt küt atıyor. suyu görünce ve bunun ile ilgili iş yapınca çok korkuyorum ve titriyorum. bu düşünceyi bir türlü atamıyorum.
benim ne yapmam gerekir, akıl verin yahu.
Leave a comment:
-
Guest repliedSadece bir el titremesi sebebiyle intihar etmeyi düşünmek, olaylardan ve kişinin kendisinden kaçması anlamına gelir.
Güçlü bir kişiliği olanların yapacağı, problemlere yenilmek değil, onlara çözüm üretmek ve eğer çözümü yoksa kabullenip hayatı ona göre düzenlemektir.
Mustafa Toprak isimli arkadaşımızın güçlü bir kişiliği olduğuna inanıyorum. En azından problemlerini biliyor ve hakkında düşünüyor bu bile çok büyük bir şey. Birçok kişi bunları bile yapamıyor.
Mustafa Toprak isimli arkadaşımıza şu önerilerde bulunabilirim:
a) Hayatında örnek alacağın bir şahsiyet belirle. Zor durumlarda kaldığında, "Şimdi yerimde O olsaydı, ne yapardı?" sorusunu yönelt.
b) Alacağın cevabın kendi gerçeklerine ne kadar uygun olduğunu araştır. Sonucu uygula ve kararlılığını sürdür.
c) Yukarıdaki iki eylemi sık sık tekrarladığında rahatlayacağını ve büyük bir mutluluk kaynağına sahip olacağını göreceksin.
Eli olmadığı halde dünyaca ünlü ressamların olduğu dünyamızda, eli titrediği için intiharı düşünmek, bir delikanlıya asla yakışmaz...
Leave a comment:
Leave a comment: