Orjinal yazı sahibi: bonnie
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
intihar etmek neden günah oluyor ya, dayanamıyorum..
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
ben seralin, lustral, norodol, vitamin, dideral kullandım. ama bir etkisi olmadı ki. doktor tavsiyesi ile kestim. yoksa kendim karar vermedim. başka ne verebilir ki.. bunları üniversite hastanesi ve askeri hastane psikiyatristleri verdi.
-
Guest repliedbarışmak onu kötü olarak görmemek demek. siz ellerinizin titremesini kötü olarak görüyor ve bunu kendinizde istemiyorsunuz, başkalarının da bunu kötü bulacağını düşünerek kimselerin farketmemesi telaşı içindesiniz. Öncelikle siz bunu kötü olarak görmekten vazgeçmelisiniz.Orjinal yazı sahibi: mustafatoprakbarışmak ne demek bilmiyorum. teslimiyet kavramı içinde değerlendirmek gerek herhalde. fakat aklımdan nasıl atılacağını bilmiyorum. 24 saat sadece titreme kavramını aklımda düşünüyorum ve bir türlü atamıyorum..Orjinal yazı sahibi: yuleliHipnoterapi işe yaramadı mı? birkaç seans denediniz mi? Hipnoza girebildin mi? Biraz paylaşırsan sevinirim.
Peki titremeyle barışmayı denedin mi hiç? Genç yaşta elleri titreyen biri oluver ne olacak ki? Çok sık rastlanmayan bir durum olduğu için insanların dikkatini çekecektir, kimisi bakmamaya çalışacak, kimisi kaçamak bakacak falan. Kimisi neden diye soracak kimisi sormadan kafasından bir yorum yapacak kendine falan. Bu insan tepkilerinin çeşitliliği birçok durum için böyle. Bununla barışmayı deneyebilir misin?
Ayrıca bu herkes için kötü değildir, baksanıza hale46 arkadaşımız ne güzel demiş, elleri titriyor diye ben iyi bir avukattan vazgeçmezdim demiş, bence de bu böyle. İyi savunma yapıldığında sözleriniz kayıtlara geçecek, bu savunma harika ama avukatın alleri titrediği için savunma zayıf mı diyecekler???
Leave a comment:
-
bende titriyorum...eskisi kadar değil...normal bir çay bardağını servis etmekte güclük çekerim hala...zangır zangır sallanır bardak...bir ara birde gözüme tik gelmişti...o gecti çok şükür ...benimkide pisikolojik...artık tamam deyip intihar ettim...şimdi geriye bakınca çok gereksizdi...Orjinal yazı sahibi: mustafatoprakhepinize çok teşekkür ederim. bu akşam gerçekten bu forma yazmadan direk intihar etmeye gidecektim. hani insanın boğazına kadar geldi dediğim noktadaydı. nasıl buraya girmeye kendimi ikna ettim bilmiyorum. biraz daha yaşayayım, bakalım ne olacak.
zaman zaman...dalgada geçiyorlar...ben yalan söylüyorum...ortakulağımda sorunlarım olduğunu anlatıyorum ...denge bozukluğu yaptığını ...titremeninde bundan kaynaklandığını...çoğu yuttuyor ...belki böyle bir yalanı bir kulak burun boğaz doktoruna anlatamam ...ama işe yarıyor...
iş yerimde kimse bilmiyor pisikolojik bir rahatsızlığımın olduğunu...dışarıya doğru çok normal bir hayat yaşıyorum...hatta iki sene bir pisikologla aynı işyerinde çalıştım...benim çok geniş çok rahat bir insan olduğumu bana söylüyordu... :lol: ...halbuki ben ilaçlarla yaşıyorum... :lol:
kimseye hesap vermek mecburiyetinde değilsin...benim pisikoloğum bana böyle anlatmıştı...burda senin geleceğin sözkonuşu...kendini korumak için bazı gerçekleri saklıyabilirsin veya bazı gerçekleri biraz süsliyebilirsin...bende işe yaradı...ış ve para konusunda, sağolsun pisikoloğum bana...hiç çekinme demişti...yararını gördüm ben...kendimi korumak için yaptım bunu
Leave a comment:
-
Guest repliedsize geçmiş olsun arkadaşım..ama ortada bir rahatsızlığı olan ve bu yüzden hayatı sıkışmış bir insan var..şimdi siz hangi akla hizmet böyle saçma bir yaklaşımda bulunuyorsunuz?burası psikoloji portalı..ve burda insanlar intihar etmeyi düşündüklerini söylediklerinde tam aksine dikkat çekmezler..çünkü burda ki bir çok üye bu durumda..ayrıcalıklı bir durum değil ki dikkat çeksin..ayrıca varsayalım ki dikkat çekmek istiyor(çekip ne yapacaksa biz burda cd falan çıkarmıyoruz kimseye ama)..öyle olsa bile demek ki yaşama tutunmak istiyor..demek ki çevresindekilerden duyamadığı cümleler var ve birilerinin bunu ona söylemesini istiyor..bize de bu cümleleri söylemek hiç zor gelmiyor..sana zor geliyorsa hiçbir şey yazmazsın olur biter..ayrıca intihar düşüncesi depresyonun yol açtığı bir düşünce bozukluğudur..arkadaşımız hassas bir durumda..olaya mümkünse biraz insani yaklaşalım..esprilerimizi de eğlence sitelerine ayıralım..rica edeceğim yanee :twisted:Orjinal yazı sahibi: odyssey...gerçekten intihar etmek isteyen birisi buraya başlık açamaz. striptiz yap daha çok dikkat çekersin. hem gerçek olur dikkatini çektiklerin. ben 4 kere intihar ettim. böyle değil.
Leave a comment:
-
konu bu değil ancak olmadı. detay istersen anlatırım.Orjinal yazı sahibi: viajanteGerçekten intihar etmek isteyen biride 4 denemeden birinde başarılı olurdu sanırım.Orjinal yazı sahibi: odyssey...gerçekten intihar etmek isteyen birisi buraya başlık açamaz. striptiz yap daha çok dikkat çekersin. hem gerçek olur dikkatini çektiklerin. ben 4 kere intihar ettim. böyle değil.
Leave a comment:
-
Guest repliedGerçekten intihar etmek isteyen biride 4 denemeden birinde başarılı olurdu sanırım.Orjinal yazı sahibi: odyssey...gerçekten intihar etmek isteyen birisi buraya başlık açamaz. striptiz yap daha çok dikkat çekersin. hem gerçek olur dikkatini çektiklerin. ben 4 kere intihar ettim. böyle değil.
Leave a comment:
-
...gerçekten intihar etmek isteyen birisi buraya başlık açamaz. striptiz yap daha çok dikkat çekersin. hem gerçek olur dikkatini çektiklerin. ben 4 kere intihar ettim. böyle değil.
Leave a comment:
-
Guest repliedHoşuma gitti ve saçma bulmadım.Orjinal yazı sahibi: mustafatoprakhoşunuza mı gitti? bazen böyle saçma sapan sözler aklıma geliyor. ne yapayım, istemeden aklıma geliyor..Orjinal yazı sahibi: viajanteOrjinal yazı sahibi: mustafatoprakAllah kızmaz inşallah ama, kaldırıyoruz diye de herşey yüklenmez ki...Orjinal yazı sahibi: islam_gunesiAllah hiç kimseyi verdiği imkândan fazlasıyla yükümlü kılmaz. Allah, bir güçlükten sonra bir kolaylık yaratacaktır. Talah Suresi, 7.ayet

Leave a comment:
-
intihar etmek dünyadaki acıyı ahirette ve kabirde çekeceğimiz acının üzerinde tutmak ve çevremizdekilerin verdikleri acıyıda Allah'ın kudretinden üstün tutmak anlamına geldiği için günahtır...şirk koşmak bi bakıma...
çünkü O'nun verdiği canı izinsiz alıyoruz...can bizim değilki öldürme hakkı bizim olsun...
negüzel hukuk fakültesi bitirmişsin...ben çok istedim ama kazanamadım...neolursa olsun 40 yaşımada gelsem bitiricem o hukuk fakültesini diyip duruyorum kendime...
Leave a comment:
-
ya ben de bir anımı anlatayım lisedeyken bi cocuga cok feci asık olmustum(cocuk bana acayip gıcık oluyordu bu arada) onu görünce bacaklarım öyle bir titriyordu ki hani çizgifilmlerde olurya sanki bacaklarım dalgalanıyormus gibi oluyordu neyse bir gün yine cok feci titriyorum arkadasım cocugum yanında demez mi ne kızım altına mı yapıcan noluya sana diye acayip kötü olmustumm o günden sonra kendime söz verdim nolursa olsun bu seyden kurtulcam dedim ve cok şükür 1 yıl sonra tamamen gectii
bu tabiki senin sorununla kıyasalanamaz ama,sen zoru basarmalısın bundan daha kutsal ne varki!!intihar etmek gibi çirkin bi düsünceyi beyninden sil ve sonsuza kadar da bir daha aklına bile getirme
HERSEYE RAĞMEN YAŞAMAK ÇOK GÜZELLLL
Leave a comment:
-
hepinize çok teşekkür ederim. bu akşam gerçekten bu forma yazmadan direk intihar etmeye gidecektim. hani insanın boğazına kadar geldi dediğim noktadaydı. nasıl buraya girmeye kendimi ikna ettim bilmiyorum. biraz daha yaşayayım, bakalım ne olacak.
Leave a comment:
-
hoşunuza mı gitti? bazen böyle saçma sapan sözler aklıma geliyor. ne yapayım, istemeden aklıma geliyor..Orjinal yazı sahibi: viajanteOrjinal yazı sahibi: mustafatoprakAllah kızmaz inşallah ama, kaldırıyoruz diye de herşey yüklenmez ki...Orjinal yazı sahibi: islam_gunesiAllah hiç kimseyi verdiği imkândan fazlasıyla yükümlü kılmaz. Allah, bir güçlükten sonra bir kolaylık yaratacaktır. Talah Suresi, 7.ayet

Leave a comment:
-
titreme kelimesini sözlüklerde yasaklasalar ne güzel olurdu. nerden ezberledim bu kelimeyi ben? hayatımı alt üst etti. işte kaygı da burda başlıyor... "yine titreyeceğim, olmuyor" diye 24 saat düşünüyorum..Orjinal yazı sahibi: panikkesinlikle katılıyorum ,hukuğu kazanmak ve bitirmek kolay değildir.bence herşeyin üstesinden gelebilecek bir yapıya sahipsin.kaygıların buna neden oluyor olabilir.Orjinal yazı sahibi: hale46ya gerekirse gider sekreterlik yaparsın ne bileyim bir doktorun yanında falan ki bu en kötü ihtimal..yani çaren var demek istiyorum..şu an göremiyorsun elinde olmadan..bence evde denemeler yap..mesela davayı aldın..konuş kendi kendine..işe başla önce.önyargılı olma..sonuçta kaç dk konuşacaksın ki en fazla..bak ne güzel avukat olmuşsun..helal olsun sana..sen o kalabalıkta üni bitirdiysen ne bileyim 10 15 kişinin olacağı bir mahkeme salonunda harikalar yaratırsın..
Leave a comment:
-
Guest repliedOrjinal yazı sahibi: mustafatoprakAllah kızmaz inşallah ama, kaldırıyoruz diye de herşey yüklenmez ki...Orjinal yazı sahibi: islam_gunesiAllah hiç kimseyi verdiği imkândan fazlasıyla yükümlü kılmaz. Allah, bir güçlükten sonra bir kolaylık yaratacaktır. Talah Suresi, 7.ayet
Leave a comment:
-
titreme, geçmiş olaylarla bağlantılı olarak vücut bulur. ilk defa bir sefer insanlar içinde küçükken titrediğinizde, bu sanki devamlı teşekkül edecek şekilde diğer olaylarda da aklınıza geliyor. sınavların verdiği kaygı ayrı bir dert zaten. aile yapısı ve okul hayatındaki baskı, susturulma sonucunda içinizde biriktirdiğiniz bir sürü olumsuz duygunun yansımasıdır.Orjinal yazı sahibi: masum528Size komik bir anımı anlatıyım ;
Bir gün tranvayla kampüse gidiyorum önümde ellerinde kitaplarla iki bayan oturuyor. Biri sınavardan kaygılı ben geçemem kesin birkaç ders bırakırım gibi sözler konuşuyor. Diğeri kendine güvenmelisin sen sıradan bir işletme bölümü okumuyorsunki hukuk fakültesini okuyorsun tabi ona göre çalışmalısın diye teselli ediyor. Ben işletme bölümü okuyorum kafama balyoz gibi indi mors oldum
Demek istediğim sen sıradan bir bölüm bitirmedin titreme neden kaynaklanıyor bilmiyorum ama bence yenebilirsin
artık insanlardan koparak sadece kendi içinizde yaşamaya başlıyorsunuz ve sadece düşüncelerinize odaklanıyorsunuz. 24 saat diyelim ki artık titremeyi düşünüyorsunuzdur artık.
ne zaman ki kendi içinize ve ellerinize odaklanmadığınızda geçiyor. artık kendinizi hayallere kaptırmamak ve sadece dışarıdaki hayata odaklanmak gerekir. böylece geçiyor. bir de duygusal olarak geçmiş birikmiş duygularınızı boşaltmanız gerekir.
üstüne de gelecek ile ilgili hayaller kurmadığınızda rahatlıkla geçiyor. velev ki bildiğimi kendime uygulayamıyorum....
Leave a comment:

Leave a comment: