Duyuru

Collapse
No announcement yet.

intihar etmek istiyorum ama cesaret edemiyorum..benim gibi düşünen var mı?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• intihar etmek istiyorum ama cesaret edemiyorum..benim gibi düşünen var mı?

hayatım rezalet ağır anksiyete hastasıyım...hicbir işim düzgün gitmez..çok uğraştım mücadele ettim hayatla ama vücudum sıkıntıları kaldırmıyor artık...
    intihara da cesaret edemiyorum günah olduğundan değil korkuyorum..
    iyi bir insanım inanclıyım..rezil oluyorum millete ailem bile inanmıyor bana işimi yapamıyorum işsizim, evlenemiyorum, bir düzen kuramıyorum, birsürü doktor, birsürü ilac kullandım nafile, paramı almaktan beni eleştirmekten başka birşey yapmadılar...

aşırı sıkıntı, carpıntı, gerilim tipi baş ağrısı, kızarma, cabuk yorulma ne ararsan var bende..aşırı sinirlilik..

gecen intihar edecektim nasıl edeyim diye düşündüm cesaret edemedim...

bazen düşünüyorum bunlar dünya imtihanı diye ama Allah'ım neden bu kadar uzun sürdü hayatıma dönüp bakıyorum hep sıkıntı olaylar zaten bu kadar dayanmam mucize sanki özenle seçilmiş gibi hissediyorum kendimi...

abi ağır depresyon ve ağır psikotik olabilir. Acilen doktorlarla ayrıntılı şekilde konuşup hastaneye yatmanı öneririm. Gerekenleri yaparlar. Bende çok kötü durumdayım ama dayanmaya çalışıyorum. Geçmiş olsun
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100002010729542

mertt@london.com

Bir Çaresi Bulunur Elbet Çıkmazların yeniden yaşamalı

İyileştim İyiyim

Yorum

terapiye ihtiyacın var. sonuna kadar doktor kontrolü altında olmanı öneririm. Yoksa kendini sakat bırakabilirsin intihar ediyim derken. Daha çok acı çekersin. Önce ayrıntılı bi şekilde düşünmeni tavsiye ediyorum

mertt@london.com

İyileştim İyiyim

Yorum

ailem inanmıyor diyorsun ya. Aslında inanıyolar ama kabullenmek istemiolar. Durumunun farkında değiller. Anlatsanda anlamıcaklar bu yüzden sen çok kötü bi durumdasın.

Buraya yazdıklarını bi kağıda yaz tamam mı.

Bunuda olduğu gibi doktora götür.

mertt@london.com

İyileştim İyiyim

Yorum

asıl sorun ailem zaten hayatımı mahvettiler sürekli baskı... ne zaman bi sıkıntım olsa numara yapıyorsun dediler..sonunda kronik hasta oldum.. aslında onlara verilebilecek en büyük ceza benim intiharımdır o zaman rezil olacaklar mahvolacaklar...

Yorum

acilen psikiyatri kliniğine yatman gerekir. EKT gerekebilir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hunter
              Böyle düşünme. Sakin ol. Senin için ne söylemem gerekiyor hiç bilmiyorum ama şunu çok iyi biliyorum... İntihar etmek hiçbir sorunu çözmez.
              bu söz yalandır ya intihar etmek sorunları çözer iyi ve inanclı biriysen..belki direkt cennete giriceksin nerden biliyorsun belki cehennemde cok az duracaksın. Allah belki de intihar etmemi istiyor.Bu konularda kesin bir hüküm yok Kur'an da da yok..Ben dersem ki Allah'ım ben bu dünyaya uygun değilim sana kavuşmaya geldim ne olacak ki benim suçum ne ki!

Yorum

o cesareti bulsam edicem zaten o cesareti bulanları da takdir ediyorum herkes yapamaz Allah yolunda kendi bedenine kıyamaz..

Yorum

Asla Allah'a isyan etmiyorum tek suçlu insanlar biziz bu dünyayı yaşanmaz yapan bizleriz...kötü insanlar..

Yorum

Taberî’deki (Müddessir Suresi; 1-5. ayetlerin tefsiri) bilgiler şöyledir:

(Hadis alimlerinden) Zührî anlatıyor: Bir ara Resulullah (a.s.m)’a gelen vahiy kesintiye uğradı. Hz. Peygamber (a.s.m) bundan ötürü oldukça üzüldü. Öyle ki, dağların yüksek tepelerine çıkıp oradan atlamayı (ve intihar etmeyi bile) düşünüyordu. Atlamak üzere dağın zirvesine çıktığı her defasında Hz. Cebrail karşında peyda oluyor ve ona “Şüphesiz sen Allah’ın nebisisin” diyordu. Böylece gönlü sıkıntıdan kurtulup, huzura kavuşurdu. Peygamberimiz (a.s.m) de bu olaya değinir ve şöyle derdi:

‘Bir gün yürümekte iken, Hira (Nur) dağında bana gelen meleği gördüm, gök ile yer arasında kurulmuş bir kürsünün üzerindeydi. Kendisinden ürkmeye başladım ve Hatice’nin yanına (eve) döndüm, ‘örtün beni’ dedim. Bunun üzerine “Ey bürünüp sarınan (Resûlüm)! Kalk, ve (insanları) uyar. Sadece Rabbini büyük tanı. Elbiseni tertemiz tut. Kötü şeyleri terk et.”(Müddessir, 74/1-5) âyetlerini indirdi.

Yorum

şunu söyleyeyim arkamda bıraktığım kimse icin üzülmem...

Yorum

@anathema13

sen birşey bilmiyorsun ben bu konuları çok araştırdım..
                        intihar etmek Allah'a şirk koşmak değildir. Şirk koşmak ne demek sen onu öğren de gel önce.Ayrıca intihar eden kişinin ne durumda olduğunu bilemezsin onu sadece Allah bilir.
                        İyi ve inanclı bir insan intihar etti diye cehennemlik mi olacak intihar seviyesine gelen insan zaten cok kötü durumdadır belki de delirmiştir...

Yorum

bir ayet var bununla ilgili kuranda "ticarette haksız yolla birbirnizin mallarını yemeyin kendi rızanınız ile olan ticaret başka,canlarınızıda öldürmeyin dogrusu allah size karşı çok merhametlidir.kim bunu düşmanlıkla ve zulümle yaparsa onu cehenneme atarız dogrusu bu bize kolaydır"

bende o kadar yaklaştım ki bu intihara,bir gün doldurup tüm ilaçları bardaga allaha dönüp dedim bu ölüm bana bal şu an ama seni sevdigim ve istemedigin bir şey oldugu için yapmadım.o kadar zorduki hayat bana yerde herkesin igrendigi bir hamamböcegi olupta o acıdan kurtulmak isterdim o an,o kadar zorki yaşamayan bilemez.ne cehennem yıllardı,hep bir çözüm aradım hep bir tedavi ve çaresizlik sarıyordu heryanımı
                          bilmiyorum allah ne ölçer ne biçer kimse bunu tam olarak bilemez buda kesinki allah elbetteki istemez verdigi canı insanın yoketmesini lakin öyle yaşamlar gördümkü ve öyle çaresizlikler ama insan sonuna kadar gidebilmeli çözüm için tüm kapılar belki allahın göstermek istedigi bir şey vardır bilmiyorum bilemiyorum,allah yardımcın olsun kardeşim,umarım bir tedavi şekli bulabilirsin bir ışık görünür bu karanlık tünelden...allah yar ve yardımcın olsun..........

Yorum

Orjinal yazı sahibi: alemozgur View Post
                            bir ayet var bununla ilgili kuranda "ticarette haksız yolla birbirnizin mallarını yemeyin kendi rızanınız ile olan ticaret başka,canlarınızıda öldürmeyin dogrusu allah size karşı çok merhametlidir.kim bunu düşmanlıkla ve zulümle yaparsa onu cehenneme atarız dogrusu bu bize kolaydır"

bende o kadar yaklaştım ki bu intihara,bir gün doldurup tüm ilaçları bardaga allaha dönüp dedim bu ölüm bana bal şu an ama seni sevdigim ve istemedigin bir şey oldugu için yapmadım.o kadar zorduki hayat bana yerde herkesin igrendigi bir hamamböcegi olupta o acıdan kurtulmak isterdim o an,o kadar zorki yaşamayan bilemez.ne cehennem yıllardı,hep bir çözüm aradım hep bir tedavi ve çaresizlik sarıyordu heryanımı
                            bilmiyorum allah ne ölçer ne biçer kimse bunu tam olarak bilemez buda kesinki allah elbetteki istemez verdigi canı insanın yoketmesini lakin öyle yaşamlar gördümkü ve öyle çaresizlikler ama insan sonuna kadar gidebilmeli çözüm için tüm kapılar belki allahın göstermek istedigi bir şey vardır bilmiyorum bilemiyorum,allah yardımcın olsun kardeşim,umarım bir tedavi şekli bulabilirsin bir ışık görünür bu karanlık tünelden...allah yar ve yardımcın olsun..........
                            sağol ama o ayette tartışmalı:

Nisa 29
                            Ey iman edenler! Mallarınızı aranızda batıl yollarla yemeyin. Ancak karşılıklı rıza ile yapılan ticaretle olursa başka. Kendinizi helak etmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir.

burada kimisi de birbirinize yazık etmeyin nefsinize hakim olun diyor..Ben intiharı savunmuyorum zaten..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: anathema13
                              sen kendine iyi ve inançlı mı diyorsun ? diğer konulara yazdığın mesajları okumasam yerim belki. daha da birşey yazmam bu konuya. hayırlı ölüşler size. ha bu arada yayımlanmış herhangi bir fıkıh ya da itikad kitabınız varsa şayet okumak isterim. lütfen bizi derin bilgilerinizden mahrum etmeyiniz.
                              Şirk koşmak ne demek? Sen hiç Kuran'ı alıp okudun mu tamamını türkcesini.Araştırmalar yaptın mı.Ben 30 defa okumuşumdur.10000 defa araştırmışımdır..
                              Bana Allah'a şirk koşuyor diyerek asıl sen büyük günah işliyorsun.Allah'a şirk koşmak ben Allah'ım demektir.Ben Allah mıyım zavallı aciz bir kulum ben...

Yorum

İşleniyor...
                              X