Resmin bütününe bakın bence arkadaşlar, ailelerinizi o şekilde yetiştiren ve tüm o beceriksizlikleri yapmalarına neden olan da aileleriydi. Onların ailelerini yetiştiren de onların aileleri ve bu zincir böyle sürer gider. Herkes ailesine kızar, ve daha iyisini yapmaya çalışır, toplumlar da bu şekilde gelişiyor. Nesillerdir ve asırlardır, insanlık bu şekilde çağdan çağa atlıyor. O halde suçlu kim? Hiç görmediğimiz, neye benzediklerini bile bilmediğimiz ecdadımızın gelip günahlarını affettirmelerini beklemektense yapılabilecek çok daha iyi şeyler var. Yaşamaya devam edip bir sonraki nesilin daha gelişmiş olması için, bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamalarını engellemek için, çabalamak gibi... tıpkı ecdadımızın bizim onlardan daha iyi bir nesil olmamız için çabaladıkları gibi, bu boynumuzun borcu.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
intihar etmek istiyorum ama cesaret edemiyorum..benim gibi düşünen var mı?
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: kronik View Posthayatım rezalet ağır anksiyete hastasıyım...hicbir işim düzgün gitmez..çok uğraştım mücadele ettim hayatla ama vücudum sıkıntıları kaldırmıyor artık...
intihara da cesaret edemiyorum günah olduğundan değil korkuyorum..
iyi bir insanım inanclıyım..rezil oluyorum millete ailem bile inanmıyor bana işimi yapamıyorum işsizim, evlenemiyorum, bir düzen kuramıyorum, birsürü doktor, birsürü ilac kullandım nafile, paramı almaktan beni eleştirmekten başka birşey yapmadılar...
aşırı sıkıntı, carpıntı, gerilim tipi baş ağrısı, kızarma, cabuk yorulma ne ararsan var bende..aşırı sinirlilik..
gecen intihar edecektim nasıl edeyim diye düşündüm cesaret edemedim...
bazen düşünüyorum bunlar dünya imtihanı diye ama Allah'ım neden bu kadar uzun sürdü hayatıma dönüp bakıyorum hep sıkıntı olaylar zaten bu kadar dayanmam mucize sanki özenle seçilmiş gibi hissediyorum kendimi...
Bence intihar etmeyi düşünme. Günah olduğu için değil beceremeyeceğin için bunu söylüyorum. Senin gibiler kendi hayatına son verme işini bile beceremezler. İntiharı denersen başladığın şeyi sonlandıracak cesaretin olmadığı için sadece çevrendeki insanları kendinle hastane hastane dolaştırırsın.
Yorum
-
hadi ya nerden biliyon beceremeyeceğimi sanki daha önce denedim..Orjinal yazı sahibi: hartemes View PostBence intihar etmeyi düşünme. Günah olduğu için değil beceremeyeceğin için bunu söylüyorum. Senin gibiler kendi hayatına son verme işini bile beceremezler. İntiharı denersen başladığın şeyi sonlandıracak cesaretin olmadığı için sadece çevrendeki insanları kendinle hastane hastane dolaştırırsın.
Yorum
-
Benim yaşadığım şeylerin benzerlerini bile yaşamamış ne çektiğimizi bilmeyen insanların hicbirşey olmamış gibi salak salak yorumlar yazmasına da uyuz oluyorum..
Adamların yorumlar ölceksen öl sen intiharı bile beceremezsin bunu diyenlerin yarın başına ne geleceği belli mi? Hem böyle insanlar bu forumda ne arıyor anlamıyorum..
Zaten umrumda değil dedikleriniz size hesap verecek değilim...
Yorum
-
HAKLISIN...!!! onlar anlamazlarOrjinal yazı sahibi: kronik View PostBenim yaşadığım şeylerin benzerlerini bile yaşamamış ne çektiğimizi bilmeyen insanların hicbirşey olmamış gibi salak salak yorumlar yazmasına da uyuz oluyorum..
Adamların yorumlar ölceksen öl sen intiharı bile beceremezsin bunu diyenlerin yarın başına ne geleceği belli mi? Hem böyle insanlar bu forumda ne arıyor anlamıyorum..
Zaten umrumda değil dedikleriniz size hesap verecek değilim...http://www.facebook.com/profile.php?id=100002010729542
mertt@london.com
Bir Çaresi Bulunur Elbet Çıkmazların yeniden yaşamalı
İyileştim İyiyim

Yorum
-
güzel yorumlar yazan da var az olsa da ama sacmalayan da cok... etrafında bunu cekmemiş insanlar bilmedikleri icin seni anlayamıyorlar her gün cehennem azabı cekiyorsun..hicbirşey yapamıyorsun.. gezerken bile rahatsız oluyorsun arkadaşın sana iyi gözükmediğini söylüyor ama sen ona nedenini söyleyemiyorsun cevren de etkileniyor bundan...
Yorum
-
Senin yaşadığın şeyleri birçok insan yaşıyor ama sen zayıf olduğun için bu durumdasın. Söyler misin duygusal acıya bile dayanamazken nasıl fiziksel acıya dayanıp yaşamına son vermeyi düşünüyorsun? Sen intihar etmeyeceksin buradaki herkes ölmeni istese bile buna cesaret yetmediğinden yaşamak için bir neden arayacaksın. İnsanlar sinirini mi bozuyor? Hayır sen hastalıklı kişiliğin ve çaresizliğinle etrafındakilerin sinirini bozuyorsun.Orjinal yazı sahibi: kronik View Posthadi ya nerden biliyon beceremeyeceğimi sanki daha önce denedim..
Yorum
-
sen manyaksın herhalde yorumlarından psikopat olduğun anlaşılıyor..beni tanımadan salak salak yorumlar yapıp durma..Orjinal yazı sahibi: hartemes View PostSenin yaşadığın şeyleri birçok insan yaşıyor ama sen zayıf olduğun için bu durumdasın. Söyler misin duygusal acıya bile dayanamazken nasıl fiziksel acıya dayanıp yaşamına son vermeyi düşünüyorsun? Sen intihar etmeyeceksin buradaki herkes ölmeni istese bile buna cesaret yetmediğinden yaşamak için bir neden arayacaksın. İnsanlar sinirini mi bozuyor? Hayır sen hastalıklı kişiliğin ve çaresizliğinle etrafındakilerin sinirini bozuyorsun.
Yorum
-
Katı bir gerçekçilik taşıyan, farklı bir bakış açısı =) Mantıklı...Orjinal yazı sahibi: hartemes View PostSenin yaşadığın şeyleri birçok insan yaşıyor ama sen zayıf olduğun için bu durumdasın. Söyler misin duygusal acıya bile dayanamazken nasıl fiziksel acıya dayanıp yaşamına son vermeyi düşünüyorsun? Sen intihar etmeyeceksin buradaki herkes ölmeni istese bile buna cesaret yetmediğinden yaşamak için bir neden arayacaksın. İnsanlar sinirini mi bozuyor? Hayır sen hastalıklı kişiliğin ve çaresizliğinle etrafındakilerin sinirini bozuyorsun.
Yorum
-
Etkileyici, tek solukta okudum =)Orjinal yazı sahibi: anathema13kardeşim yorum yazmayacaktım ama burnuma geldi artık. umarım içinde işinize yarar birkaç cümle bulursunuz.
birincisi konuda; baktım dinde böyle birşey yok. Allah beni yanına çağırıyo belki diyen arkadaş artık anlamıştır ki düşündüğü sadece saçmalık. intihar kime ne kazandırmış.
ikincisi; kimin ne yaşadığını nereden bileceksiniz ? ben de girip konu açsaydım amenna ama belki ben sizden daha ağır şeyler yaşadım. belki en yakın arkadaşım intihar etti. nereden bileceksiniz ? anlamaz, dinlemez demeyin.
üçüncüsü; ortaokullu musunuz yoksa liseli misiniz bilmiyorum ama gerçekten çocukça tavırlar sergiliyorsunuz.
intihar etmek günahtır falan demeyeceğim. diyeceğim tek şey şu; bir kağıt alın elinize. hayattayken yapabileceğiniz iyi şeyleri ve öldükten sonra elinizden gitmesine üzüleceğiniz şeyleri bir tarafa, şu anda yaşadığınız ve öldükten sonra yaşamanız muhtemel olan kötü şeyleri de bir tarafa yazın. fayda-zarar çetelesi tutun yani. sorun kendinize; hayatta kalsam neler yapabilirim ? öldükten sonra ne yapacağım ? diye. sonrasını kendiniz değerlendirin. ya da getirin buradaki arkadaşlarla tartışın.
size verebileceğim tek tavsiye şudur; burada kimsenin kimseye uzun vadede bir faydası olamaz. sadece kısa bir süreliğine dertlerinizden uzaklaşabileceğiniz, kendinizi rahat hissedebileceğiniz bir ortam oluşturabilirsiniz. eğer böyle bir ortam oluşursa da kendinizi rahat hissettiğinizden dolayı nette daha fazla vakit geçirir ve zamanla internet bağımlısı olursunuz. anlayana bu bir uyarıdır. tüm cevap aslında sizde. içinizde, kalbinizde yaşama sevincini taşıyorsunuz aslında. aklınızda da yaşama bilincini. tek yapmanız gereken bunu bulup çıkarmak. buna gücünüz yoksa hastanede hasta yatağında yatan, ölmeyi bekleyen insanlara bakın. ya da hapishanelerde, özgürlüğün ne demek olduğunu unutmuş insanlara bakın. bu hayat aslında size bir ödül. lütfen bencillik etmeyin. sizin gibi sağlıklı olmak için servet harcayan insanlar var. daha en güzel yaşlarınızdasınız. sadece biraz kafanız karışık. bu hemen her ergenlik çağında meydana gelir. bazıları bu durumu sıkıntılar ile atlatır ama neticede çoğu insan düşünmüştür ölmeyi. hatta çoğu günah olduğunu bilmese şu an terkeder dünyayı. ancak bu kime, neye çözüm olmuş ki size olsun. kazanan, daima kalıp mücadele edendir. oyundan çıktığınız vakit tüm hakkınızı teslim etmiş olursunuz.
Yorum
-
Ben doğduğum günden beri sıkıntı cekiyorum ve 30 yıl oldu zayıf biri olsam şimdiye kadar ölmüştüm hep hayata tutundum hep daha iyi olacak umuduyla sonunda vücudum dayanmadı patladı. Bu hastalığın en zor kısmı işte insanlara bunu anlatamamak artık vücudum yeter diyor bas bas bağırıyor işte fiziksel acılar cekiyorum..Orjinal yazı sahibi: hartemes View PostSenin yaşadığın şeyleri birçok insan yaşıyor ama sen zayıf olduğun için bu durumdasın. Söyler misin duygusal acıya bile dayanamazken nasıl fiziksel acıya dayanıp yaşamına son vermeyi düşünüyorsun? Sen intihar etmeyeceksin buradaki herkes ölmeni istese bile buna cesaret yetmediğinden yaşamak için bir neden arayacaksın. İnsanlar sinirini mi bozuyor? Hayır sen hastalıklı kişiliğin ve çaresizliğinle etrafındakilerin sinirini bozuyorsun.
Cevremdeki bazı insanlar iyi gözükmüorsun diyorlar doğru iyi değilim rol yapıyorum sadece iyiymiş gibi...
Yorum
-
Olay şöyle gelişiyor insanlar tabiki sınavda..Herkes belli acılar yaşıyorlar..Kimi tecavüze uğruyor, kimi malını mülkünü kaybediyor, kimi ailesini kaybediyor..Bunlar olağan şeyler sorun bunlar değil bunları yaşarsın üzülürsün zamanla unutursun..
Sorun şurada bunlar uzun süre ardarda geldi mi işte sıkıntı orada ailen sorunluysa sıkıntı orada.. mesela ben annem babam öldü diye asla intihar etmem biliyorum cünkü herkes ölecek birgün,
Uzun süredir yüzün gülmezse hasta olursun artık ailen sana yıllar boyu baskı yaptıysa işkenceler uyguladıysa hasta olursun..anlık olaylardan birşey olmaz..sağlığını koruduğun müddetce olaylar sana koymaz ama sağlığın bozulursa artık karşılayamazsın bunları...
Yorum

Yorum