.......................
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
intihar etmek istiyorum ama cesaret edemiyorum..benim gibi düşünen var mı?
Collapse
X
-
kendi kendime tepiniyorum işte bu devirde kim yardımcı olacak bana herkes kötülüğümü istiyor..Orjinal yazı sahibi: hale46 View PostŞöyle düşünmeye çalış. Bu insanlar bu konuda cahil. Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar . Sen ne yazarsan yaz anlamayacklar bitti . Aslında insan anlamalarını istiyor destek olmalarını istiyor kendini uzaylı gibi hissetmemek istiyor ama senin de söylediğin gibi insanlar KÖTÜÜÜ !! Yapacak birşey yok. Kimsenin kalbine merhamet enjekte edemiyoruz ne yazık ki . Boşver bunları . Sen nasılsın ? Sana bir çıkış bulmak lazım . Biraz bahsetsene hayatından . Tedavi oluyor musun ? Çalışmıyorsun sanırım . Seni üzmeyecek hastalığını tetiklemeyecek rahat bir iş falan ayarlamaya baksan . Çevrende sana yardımcı olabilecek birileri var mı ?
Yorum
-
beni kimse dinlemiyo bu forumdada...beni anlayacak birini bulurum dedim ama...kronik kardeşim benim anskyite iyiden boka sarmıştı..sigara içmeyen biriydim..uyuşturucu kullandım vs..alkol aldım ..iyiden dağıttım..sonra toparladım..ben napeem yaww..yaşayan bilir işte
Yorum
-
gökyüzü hic de güzel değil kapalı hava da soğuk, gözlerim de kuru ağlayamıyorum..iyi olmak icin de istediğim şeylerin olması gerekiyor belki o zaman...Orjinal yazı sahibi: Antoniokronik bence sen iyi olmaya karar vermelisin.hey insanlar neler yaşıyor.boşver dostum.eğlencene bak.gökyüzü ne kadar güzel görebiliyor musun? yağmur gözlerin kadar ıslak..ahh ahh..ben kurtarıcınız he-man.
Yorum
-
Kronik, intihar etme! Bu düşünce (intihar düşüncesi) ne kadar rahatsız edici olsa da dayanmaya çalış. İntihar edersen gerçekten de her şeyi bitirmiş olursun. Çektiğin elem biter. Bu yüzden çok caziptir intihar düşüncesi. Her şeyin sonu demektir çünkü. Ama öte yandan intihar etmekle yaşayabileceğin hayatı da yok etmiş olursun. Kendini iyi hissetme, güzel günler görebilme 'olasılığını' yok etmiş olacaksın. Bu bir kayıptır. O yüzden, intihar etme. Ne kadar acı verse de, buna dayanmaya çalış.
Ayrıca özellikle bu sitede çeşitli konulara hep dini içerikli yorumlar ekleniyor. Bunun hoş bir şey olduğunu düşünmüyorum; çünkü dikkat ediyorum sorun çözüleceğine daha da karmaşıklaşıyor ve ayrı bir problem yaratılmış olunuyor. O yüzden yok şu ayetti bu ayetti demeden problemi psikoloji, psikiyatri penceresinden ve sosyal boyutundan ele almak gerekir.
Bu arada intihar düşüncesi kesinlikle zayıflık belirtisi değildir ve onca sıkıntıya rağmen intiharı düşünmeyen insanların olması onların güçlü karakterte sahip olmasından kaynaklanmaz. Şöyle ki, intiharın kendisi zaten başlı başına bir problemdir. Sorunun kendisidir. Başka sorunların tetiklemiş olduğu bir şey olabilir; ama sonrasında esas sorun haline gelmeye başlamıştır. Mesele budur. Çok daha ağır sıkıntılar yaşayan insanların 'intihar' gibi bir problemi olmayabilir. Esasında intihar çoğunlukla kişinin problemlerinden kaçışını temsil eder. Sorunları bu düşünceyle maskeleyerek askıya alır. Artık kişinin problemi halihazırdaki sorunlarından çok intihar olmuştur. Mesele budur.
Bu arada kronik, eğer gerçekten çok kötü hissediyorsan kendini intihar düşüncesini baskılamada en etkili tedavi yolu olan EKT'yi deneyebilirsin. Korkma, o kadar korkulacak bir şey değil bu. Bir de bu arada, ilaç kulanıyor musun bilmiyorum, ama sakın kendi başına bir anti-depresan almaya kalkma. Alacaksan kesinlikle bir psikiyatriste git ve ona intihar düşüncelerinin de olduğunu söyle.
Geçmiş olsun, inanıyorum ki kısa sürede atlatacaksın...
Yorum
-
saol arkadaş ekt kronik anksiyete icin kesin cozum mu?Orjinal yazı sahibi: unver View PostKronik, intihar etme! Bu düşünce (intihar düşüncesi) ne kadar rahatsız edici olsa da dayanmaya çalış. İntihar edersen gerçekten de her şeyi bitirmiş olursun. Çektiğin elem biter. Bu yüzden çok caziptir intihar düşüncesi. Her şeyin sonu demektir çünkü. Ama öte yandan intihar etmekle yaşayabileceğin hayatı da yok etmiş olursun. Kendini iyi hissetme, güzel günler görebilme 'olasılığını' yok etmiş olacaksın. Bu bir kayıptır. O yüzden, intihar etme. Ne kadar acı verse de, buna dayanmaya çalış.
Ayrıca özellikle bu sitede çeşitli konulara hep dini içerikli yorumlar ekleniyor. Bunun hoş bir şey olduğunu düşünmüyorum; çünkü dikkat ediyorum sorun çözüleceğine daha da karmaşıklaşıyor ve ayrı bir problem yaratılmış olunuyor. O yüzden yok şu ayetti bu ayetti demeden problemi psikoloji, psikiyatri penceresinden ve sosyal boyutundan ele almak gerekir.
Bu arada intihar düşüncesi kesinlikle zayıflık belirtisi değildir ve onca sıkıntıya rağmen intiharı düşünmeyen insanların olması onların güçlü karakterte sahip olmasından kaynaklanmaz. Şöyle ki, intiharın kendisi zaten başlı başına bir problemdir. Sorunun kendisidir. Başka sorunların tetiklemiş olduğu bir şey olabilir; ama sonrasında esas sorun haline gelmeye başlamıştır. Mesele budur. Çok daha ağır sıkıntılar yaşayan insanların 'intihar' gibi bir problemi olmayabilir. Esasında intihar çoğunlukla kişinin problemlerinden kaçışını temsil eder. Sorunları bu düşünceyle maskeleyerek askıya alır. Artık kişinin problemi halihazırdaki sorunlarından çok intihar olmuştur. Mesele budur.
Bu arada kronik, eğer gerçekten çok kötü hissediyorsan kendini intihar düşüncesini baskılamada en etkili tedavi yolu olan EKT'yi deneyebilirsin. Korkma, o kadar korkulacak bir şey değil bu. Bir de bu arada, ilaç kulanıyor musun bilmiyorum, ama sakın kendi başına bir anti-depresan almaya kalkma. Alacaksan kesinlikle bir psikiyatriste git ve ona intihar düşüncelerinin de olduğunu söyle.
Geçmiş olsun, inanıyorum ki kısa sürede atlatacaksın...
Yorum
-
Anksiyete için değil ama ağır deprseyonda etkili. Sende de depresif haller var. Zaten kronik anksiyeten varsa depresif duygular da eşlik ediyordur ve zaten intihardan söz ediyorsun. Ama başka hiçbir tedaviye cevap vermediysen, yemen içmen azaldıysa, uyuyamıyorsan ve en önemlisi kendini ciddi ciddi öldürmeyi planlıyorsan EKT etkili bir tedavi. Neredeyse garanti diyebilirim (hiçbir tedavi % 100 başarı sağlayamaz ama EKT en azından diğer tedavilerden bu konuda daha üstün). Anestezili ve kas gevşeticili uygulama yapıyorlar ve acı duymuyorsun.
Yorum
-
tam bana uygun peki ektden sonra ne oluyor? cunku ben hicbir ilactan cevap alamadım ekt konusunda bilgim yok...Orjinal yazı sahibi: unver View PostAnksiyete için değil ama ağır deprseyonda etkili. Sende de depresif haller var. Zaten kronik anksiyeten varsa depresif duygular da eşlik ediyordur ve zaten intihardan söz ediyorsun. Ama başka hiçbir tedaviye cevap vermediysen, yemen içmen azaldıysa, uyuyamıyorsan ve en önemlisi kendini ciddi ciddi öldürmeyi planlıyorsan EKT etkili bir tedavi. Neredeyse garanti diyebilirim (hiçbir tedavi % 100 başarı sağlayamaz ama EKT en azından diğer tedavilerden bu konuda daha üstün). Anestezili ve kas gevşeticili uygulama yapıyorlar ve acı duymuyorsun.
Yorum
-
EKT, elektrokonvulsif terapidir. İnsanı biraz korkutur çünkü elektrik veriliyor. Şakaklarına iki elektrot yerleştirilir ve voltaj ayarlanır. Belirli bir akım uygulanır. Bir seferde ne kadar veriliyor bilmiyorum ama belirli gün aralıklarıyla 4-5 seans yapılıyor. Seanstan hemen sonra çıkabiliyordun ya da zaten hastanede yatıyorsan hastanede kalırsın. Ama hastaneye yatmana bile gerek yok.
Bu arada verilen elektrik acı vermez. Anestezili kas gevşeticili uygulama yapılıyor ve uygulama öncesi stresin an aza iniyor. Malum elektrik verilecek, insan kaygı duyabilir bundan. İdam mahkumlarına yapılana benzer bir uyguama olduğu için insanlar EKT hakkında hep kötü düşünmüştür. Ama dediğim gibi güvenli ve etkili bir tedavi yöntemidir. Bu arada epilepsi gibi rahatsızlıklarının olmaması lazım. Çünkü zaten amaç nöbet geçirtmek. Yani bir kasılma nöbeti geçireceksin ama dediğim gibi anestezi ve kas gevşetici aldığın için acı duymayacaksın. Beyninden elektrik boşalacak bir bakıma. Etki mekanizması tam bilinmese de etkili olduğu neredeyse kesin olarak gösterilmiş bir şey bu. Daha ilk seanstan sonra kendini iyi hissedeceksin. Sonrasında belki düşük dozda anti-depresan verebilirler.
Yazdıklarım seni korkutmasın, bilglen diye söylüyorum. İnternetten de tarama yapabilirsin. Neredeyse her psikiyatri kliniğinde vardır bu aletten.
Geçmiş olsun.
Yorum

Yorum