Duyuru

Collapse
No announcement yet.

intihar etmek istiyorum ama cesaret edemiyorum..benim gibi düşünen var mı?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• merhaba arkadaslar öncelikle böyle bir problemi olan herkesin mutlaka ama mutlaka bunu okumasini istiyorum. az da olsa bbu gibi konular hakkinda okul okudugum icin sanirim sizlere yardimci olabilirim.

simdi soruyorum sana ; Kimi cezalandırdığını zannediyorsun?Bir kaç günlük bir yas tutulacak ardından o kadar...sense aslında bir lütüf olan hayatından olacaksın..Peki ne için?? birde sonrasi var inancliysan zaten sonrasini bilirsin allahin sana verdigi emaneti nasil geri vereceksin öldürerek mi ? dunyada yasayacagin zaman ortalama 60- 70 sene ! sence cokmu ?insan umutlu olmali umutsuzlugunda bile cünkü umut; kaybederken bile kazanmayi düslemektir... şöle bi bak dünyaya....güneşe,yum gözlerini dünyanın sesini hisset,deriiiiiinn bi soluk al..bak bu söylediklerimi yapabiliyorsun değil mi? ve bu yazıyı okuyabildiğine göre şuan sağlıklısın(yani durumunu bilemiyorum ama en azından pc başında oturabiliyorsun)bir arkadaşımı düşündüm kanser hastasıydı...o kadar mücadele ettiki yaşamak için ! kemoterapi aldığı zaman kendini çok kötü hissediyordu...ve onun için hiçbirşey yapamıyordum ben sadece yanında destek olmaktan başka...ama sonunda başardı yendi hastalığı...doktorlar bile şaşırdııı....ama o yaşamak istiyordu....bi sürü sorumluluğu vardı çünküü....onunla gurur duyuyorum ve seviyorum..böle güçlü bir arkadaşım olduğu için ölüme meydan okuduğu için...dünyada onun gibi mücadele eden o kadar insan var ki. ac olan kimsesi olmayan...senin şimdi kalkıpta ölümden intihardan bahsetmen bunu düşünmen biraz lükse kaçmıyor mu?geride kalanların omuzlarına hayatlarının sonlarına kadar taşımaları gereken bir yük kalıyor,akılları sürekli karıştıran sorular,keşkeler..o yüzden insan arkada bırakacaklarını düşünmeli,belki kendinden çok onları.yavuz erkanin akil hastanesine gidip delileri gördükten sonra neden vazgectigini. ömer colak in devlet hastanesinde onca sorunlu olan insanlarin sakat kalanlarin ölümü yenmek isteyen insanlari ne kadar guclu oldugunu gordukten sonra hayata yeniden imza atip yasamaktan zevk aldigini düsün...

senin ölmen sana kazandiracagi tek sey var desem oda yok.kim bilir neler yaşadın da bu noktaya kadar gelip intihar etmeye karar verdin; ancak unuttuğun birşey var, en umutsuz zamanlarda bile hayatın güzelliklerini keşftemen gerekir.keşfedemediğin zaman yaşama inancını yitirirsin işte.

seni duyabiliyorum:
    'kaybedecek neyim var ki?'
    'çok yalnızım, kimsem yok.'
    'boş yere gelmişim dünyaya.'

bırak bu tripleriii; kaybedecek neyin var söyleyeyim, koskoca bir hayat, nice çok şey değiştirebileceğin bir ömür..
    kimsen yok mu?git insanlarla tanış o zaman, onları sev, tanımaya ve anlamaya çalış.yeni bir dünya kur kendine.
    boş yere mi geldin dünyaya?bunu demek için sence de çok erken değil mi, bu kadar sağlıklı ve üretken bir haldeyken?ideallerin olsun, hayaller kur, amaç belirle, gör bak anlayacaksın neden dünyaya geldiğini; çünkü henüz tanışmamış olduğun biriyse bile en azından bir kişinin sana illa ki ihtiyacı var.
    geçmişini kurcalama; 'geçmişi bir kenara at' demeyeceğim, geçmiş senin kılavuzundur, zaman zaman geriye dönüp hatalarından ders çıkaracaksın, o dursun bir kenarda.

sana en önemli tavsiyem, herşeyden ve herkesten önce kendini sev, sen bu dünyada çok şey değiştirebilecek bir bireysin, bunu unutma. unutma dunyanin bile dengesini degistiren adam hitler bir dilenciydi ?en iyi muzigi yapanlardan biri olan sagir adam beethoven? deli olan einstein i dusun umutsuzluga kapildigin her an an yeni bir umut ac kendine.sana aktaracagim su sözüm e iyi kulak var arkadasim ....,; yasamak icin sebebin yoksa yasama sebebi olanlarla ol. yasama sebebin varsa bu dünyada ol.simdiden yarinlar seninle olsun.... The Romantik_Savasci
    Last edited by hkewenn; 25-12-2011, 09:17 AM.

Yorum

• İnsanlara intihar etme demek ne kolay geliyor. İnsan katilde olmak istemiyor ama onu o duruma getiren bir etken var degil mi bir an cinnet geciriyor ve katil oluyor. İntiharda boyle bir sey isde herkezin kaldirabilecigi bir dayanma noktasi vardir dusunup bir an olsun soyleyin bu sitedeki arkadaslar siz hic dusunmediniz mi kendinizi oldurmeyi allahin verdigi cani almayi dusundunuz mutlak bir gun ama yapmadiniz belkide bazilariniz yapti insan oyle bir ani oluyor ki inanin baska bir kurtulusu olmuyor isde bende o anlardan birini yasiyorum dayanma kapasitemi cokdan asdim gelecegim hakkinda en ufak bir umut gorsem dayanacagim ama dun gece yasadiklarimdan sonra artik o umudumda kalmadi yani dostlar tukendim bittim artik elimden hic birsey gelmiyor dayanamiyorum arkamda kalip uzulecek gercekden kimse yok arkadasimizin dedigi gibi uc gun uzulen olun sonra herkez hayatini yasar ama ben en azindan kurtulmus olurum bundan yirmi gun onceye kadar hayata dair o kadar guzel hayellerim vardi ki hepsi bir anda yikildi gitti hepside benim hatam bunuda biliyorum ama bu hatami kendim bile kaldiramiyorum artik bunlari neden sizle paylasiyorum biliyormusunuz paylasacak kimsem olmadigi icin beni anlarsa en iyi siz anlarsiniz diyerkden yazdim bunlari bu ilk ve son mesajim olur her halde hoscakalin...
      Last edited by azizcan; 02-02-2012, 12:52 PM.

Yorum

• Arkadaşım söylenen, verilen tavsiyeler, hayatın icinden örnekler klasikte gelse, basitte gelse bu hayat böyle.. Tarlalarda birer başağız, sofralara pasta olup konmakta sana bağlı, tarlada helak olmakta.. düşün biraz ölümü değil ama yaşamı düşünn.. İnsan neye bakarsa bir zaman sonra onu görmeye başlıyor.
        Sussak ölüm, konuşsak intihar...

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: turgay_1990 View Post
          Arkadaşlar bende intihar etmeyi çok düşündüm. Bu dünyada yaşamaya değer bir şey yok 3-5 dostum annem babam ve kardeşim olmasa belkide çoktan intihar edecektim. Aslında onlarıda pek düşündüğüm söylenemez. Sonuçta onlar 3-5 ay üzülecekler sonra hayatlarına devam edecekler. Benim düşündüğüm öbür taraf. Ya cehennem yada boşluk. Aynı uykudaki gibi. Uyurken bir şey düşünemezsin. (Rüyalar hariç) Sonsuza kadar uyuduğunuzu bir düşünsenize belkide ölüm öylebirşey. Cehennemden iyidir ama demi. Cenneti neden düşünmediğimi soracaksınız...
          İntihar eden birinin cennete gireceğini düşünmüyorumda ondan...
          Cehennemden korkmama rağmen bu dünyadan sıkıldım.Bu hayatta ne bir sevgilim var nede cevrem de kızlar.(Halbuki yakışıklı sayılırım. Uzun boyluyumda neden kız bulamıyorum anlamadım gitti) Tek sorun oda değil hayat artık anlamsız geliyor. Şöyle bir düşünürsek. Bir insan ortalama 80 sene yaşasa. 1 Yıl 365 gün eder. 80 yık 29200 gün eder. Yani insan ömrü çok kısa. Yaşım 22 Bir şeyler başarmaya çalışıyorsun önüne engeller çıkıyor. Hem başarsan ne olacak bir gün unutulup gideceksin. Örnek= Atatürk-Fatih Sultan Mehmet- Kanuni- Kemal Sunal-Mimar Sinan-Edison vs vs...Yani hayat anlamsız. Ölüm ürkütüçü. Bilinmezlik korkunç. Hayat ile ölüm arasında Şıkışıp kalmışız...
          Neyse çok felsefe yaptım. Bu konuyu açan arkadaşa bir tavsiyem var....İntiharı evdeki tüple 1 kaça sefer denemeye kalktım. Ama 15-20 sn sonra cesaret edemeyip tüpü kapattım. Bunun sonucunda hayat ne kadar kötü olursa olsun can tatlı geldiğini fark ettim. Ve yeni bir yöntem buldum. Cesaret edebilirsem rus rureti ile ölüm oyunu oynayacağım.İntihar edeceğime rus ruleti ile ölüm oyunu oynarım. Hayatta kalırsam yaşamaya devam ederim. Öürsemde zaten intiharı düşünüyordum. Yani sorun yok. Konuyu açan arkadaş. Sanada tavsiyem intihar edeceğe. Kafana bir altı patlar koy. Toppu çevir (yani kendi başında rus ruleti oyna) 1 kere sık. Eğer hayatta kalırsan. İntiğarı unut. Daha yaşayacak günlerin vardır. Eğer ölürsen zaten intiharı düşünüyoırdun. Kaybedecek birşeyin yok. Ben cesaret edebilirsem intihar edeceğime bu yöntemi uygulayacağım. Kal sağlıcakla. BU ARADA SEN NE İNTİHAR ET NEDE BENİM TAVSİYEME UY. VEBALİNİ ALMAK İSTEMEM KARAR SENİN...

Bipolar bozukluk , Manik depresyon kıskacındasın sen paşam derdini iyice anlat psikiyatristine hayat siyah beyaz film değil hayatı 3D ve HD kalitesinde yaşayacaksın buna eminim düşüncelerin 360 derece dönecek hayatı farklı yorumlayacaksın ama muhakkak çık doktora...

tegretol, depakin, lamicral, dilantin vs. ilaçlara bakar berrak bir yaşamın buna değecek inan
          Last edited by BeyZade; 02-02-2012, 01:31 PM.

KuzuZade
          Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
          BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
          Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

• inşallah intihar etmemişsindir.

[QUOTE=kronik;171012]hayatım rezalet ağır anksiyete hastasıyım...hicbir işim düzgün gitmez..çok uğraştım mücadele ettim hayatla ama vücudum sıkıntıları kaldırmıyor artık...
            intihara da cesaret edemiyorum günah olduğundan değil korkuyorum..
            iyi bir insanım inanclıyım..rezil oluyorum millete ailem bile inanmıyor bana işimi yapamıyorum işsizim, evlenemiyorum, bir düzen kuramıyorum, birsürü doktor, birsürü ilac kullandım nafile, paramı almaktan beni eleştirmekten başka birşey yapmadılar...

aşırı sıkıntı, carpıntı, gerilim tipi baş ağrısı, kızarma, cabuk yorulma ne ararsan var bende..aşırı sinirlilik..

gecen intihar edecektim nasıl edeyim diye düşündüm cesaret edemedim...

bazen düşünüyorum bunlar dünya imtihanı diye ama Allah'ım neden bu kadar uzun sürdü hayatıma dönüp bakıyorum hep sıkıntı olaylar zaten bu kadar dayanmam mucize sanki özenle seçilmiş gibi hissediyorum k

1 yılı geçmiş.dediğim gibi inşallah intihar etmemişsindir.ben de senin yaşadıklarının aynılarını yaşıyorum şu an. beni mutsuz eden babamı hayatımdan çıkardım.bayağı bi rahatladım...

Yorum

• Kaderin Senin Ellerinde!

Bu ülkenin liderlere ihtiyacı var diyorlar. Sağına soluna bakma, lider sensin. Nereye gittiğini bilirsen, insanlar seni takip eder, etmeyecekler de yoluna çıkmaz. Yanlış bir şey yaptığında, ne aptalım dersen, aptallaşırsın. Kendin hakkındaki her olumsuz düşüncen, güvenine indirilen bir balyozdur. Senin başarın iki kulağının arasında. Başkaların senin hakkında ne düşündüğünde, öğretmenlerin ya da işyerindeki insanların senin hakkında neler söylediğinde değil, geçmişte neler yaptığında, bugün nerede olduğunda ya da ekonominin içinde bulunduğu durumda da değil. Başarı senin kalbinde. Onu dışarıda arama. Sen kendini adam yerine koymazsan, başkasının gelip de bunu senin yerine yapmasını bekleme. Yapmayacaklar. Sen kalkıp kaderini eline alacaksın. Bunun başka bir yolu yok.

Yorum

• Burda benim gibi bir sürü insan var . . . ben aslında böyle biri degildim kimsenin ne dedigine öenm vermeyen hayatı takmayan ama beni güçsüzleştiren bişey var ailem. onları o kadar çok seviyorum ki . ben sadece onlar için üzülürüm neden bilmem ama ben ölmek istiyorum aslında çok mutluyum ama ölmek istiyorum biri beni öldürsün lütfen !yoruldum uyumak istiyorum bi daha uyanmamak üzere ! kendimi öldürmekten korkuyorum sadece ölürsem ailem üzülcek , ailem kendini kötü hissedicek . . onları üzmek istemiyorum ama yaşamakta istemiyorum . benm tek bir hayalim var ve uçurumdan denize dogru atlamak o zmn dünyanın en mutlu insanı olcam ! ölümden korkmuyorum ! sadece ailem onlar için yaşıyorum sadeece onlar ama ben ölmek istiyorum belki böle düşünmem bile onları üzücek onları çok seviyorum . onlardn başka kimsyi sevemem !ama yaşamak istemioyorum nedeni yok ! belkide yalnız oldgum içindir . . . ben onları ne kadar sevsemde evde ne zaman bişi olsa hep yalnızım asla ailemin karşısında aglamam 2 saat lavaboda aglarım .. . bellki üzülürler ! herşey onlar için ben kendim için hiç birşey yapmadım ama tek bi istegim var ölmek tek hayalim tek umudum ölmek ' Nolur öldürün beni . . .

Yorum

• KİMSE BENİ ANLAMIYOR .! İNSANLAR ARKASINDAN ÜZÜLSÜN DİYE ÖLMEK İSTİYOR BENSE TAM TERSİ ARKAMDAN AGLAYAN OLSAM . . . ölmek istiyorum . ölmek istiyorm yoruldum artık . ben pes etmeyen hiç bişeyden vazgeçmeyn her zmn güçlü olan kişi . şimdi ölmek istiyorum inanamıyorum . benim tek zayıf noktam ailem en ufak bişi bile beni üzüyor çünkü onları öle çok seviyorum ki . öl deseler ölürüm . öldür deseler öldürürüm .! ailem sizi çok seviyorum .! onların üzülmesinden korkuyorum hemde çok ! ölümden korkmuyorum ama ben dayanamıyorum . peki bana neden güvenmiyorlar inanmıyorlar azcık güven için neler vermezdim ölmek istiyorum .nefes almak istemiyorum boguluyorum ! ben kimsenin karşısında bu qüne kadar aglamadım aglamamda ama çok yalnızım . . .

Yorum

• bu kadar mutlu olmayı hak etmiyorum boşa nefes alıyorum. . . ölmek istiyorum intihar etmek deqil ölmke istiyorum .! biri bana güvensin nolur
                    yine aynı şeyler olcak yine . . .
                    ablam yine sınavı kazanamicak .
                    o kazanamadıysa bu hiç kazanamaz dicekler . . yine
                    ve ben ne yaparsam yapayım onlar böle yaptıgı süre kazanaacm öncedn oldugu gibi .
                    peki aynı şeylerin tekrar etmenin anlamı yok !
                    ölmek istiyorum

ölmek
                    ölmek

Yorum

• ne sınavı ? yaşınız nedir hem sınav nedirki yaa ölüm düşündürcek kadar size bu kadar etkili olmuş ?
                      Yoruldum, patron.
                      Yollarda yağmurdaki bir serçe kadar yalnız olmaktan yoruldum.
                      Yanımda hiç arkadaş olmamasından bıktım. Nereye gideceğimizi, nereden geldiğimizi söyleyecek biri..
                      İnsanların birbirine kötü davranmasından bıktım.
                      Her gün dünyada hissettiğim ve duyduğum acılardan bıktım.
                      Çok fazla var, sanki her an için kafama cam parçaları batıyor.
                      Anlıyor musun?
                      Yeşil Yol

Psikoloji

Yorum

• çok şansızım . . . hiç hastalanmam en son hastaneye gittigimde oda 4.sınıftaydı doktor psikolojikmen demişti .! neden hiç hasta olmam ki . hasta olsam belki ilgi görürler o zmn öyle olmuştu .
                        çok şansızım 5 hap attıgım halde ölmedim hiç bişi olmadı bünyem çok saglıklı nefret ediyorum böle olmasından .!
                        hastalanmak istiyorum.
                        neden hiç hasta olmam ki .
                        birAZ ilgi azcık ilgi bende burdayım .
                        nolur benide sevin,
                        nolur banda güvenin
                        nolur benlede ciddi bişi konuşun
                        nolur
                        nolur beni öldürün
                        nolur
                        yaşamak istemiyorum
                        ne yaptım hayat sana
                        benm suçum neydi peki
                        her zmn iyi biri oldum.
                        peki neden ben
                        ölmek istiyorumm
                        öldürün beni

yaşayan bi ölüden farkım yok
                        bi amacım yok gelecegimde tek ölüm var
                        ben hiç hayal kurmadım
                        tek hayal ölümümdü
                        öldürün beni
                        biri beni öldürsün
                        öldürün
                        . . .

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: elfenlied View Post
                          KİMSE BENİ ANLAMIYOR .! İNSANLAR ARKASINDAN ÜZÜLSÜN DİYE ÖLMEK İSTİYOR BENSE TAM TERSİ ARKAMDAN AGLAYAN OLSAM . . . ölmek istiyorum . ölmek istiyorm yoruldum artık . ben pes etmeyen hiç bişeyden vazgeçmeyn her zmn güçlü olan kişi . şimdi ölmek istiyorum inanamıyorum . benim tek zayıf noktam ailem en ufak bişi bile beni üzüyor çünkü onları öle çok seviyorum ki . öl deseler ölürüm . öldür deseler öldürürüm .! ailem sizi çok seviyorum .! onların üzülmesinden korkuyorum hemde çok ! ölümden korkmuyorum ama ben dayanamıyorum . peki bana neden güvenmiyorlar inanmıyorlar azcık güven için neler vermezdim ölmek istiyorum .nefes almak istemiyorum boguluyorum ! ben kimsenin karşısında bu qüne kadar aglamadım aglamamda ama çok yalnızım . . .
                          dostum bi psikoloğa görünsen iyi olucak sanırsam.sonrasında baya bi rahatlarsın. senin ölümün kimseye bişe kazandırmaz.aileni arkanda bırakmış olursun.aileni düşünüyorsan ölmek yerine onlara her zaman destek olman gerekmez mi

Yorum

• aslında şimdi bile rahatladım
                            ilk defa içimi döküyorum iyi geldi

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: elfenlied View Post
                              aslında şimdi bile rahatladım
                              ilk defa içimi döküyorum iyi geldi
                              iyi
                              istediğin kadar yazabilirsin

Yorum

• soruma cevap alamadım sanki
                                Yoruldum, patron.
                                Yollarda yağmurdaki bir serçe kadar yalnız olmaktan yoruldum.
                                Yanımda hiç arkadaş olmamasından bıktım. Nereye gideceğimizi, nereden geldiğimizi söyleyecek biri..
                                İnsanların birbirine kötü davranmasından bıktım.
                                Her gün dünyada hissettiğim ve duyduğum acılardan bıktım.
                                Çok fazla var, sanki her an için kafama cam parçaları batıyor.
                                Anlıyor musun?
                                Yeşil Yol

Psikoloji

Yorum

İşleniyor...
                                X