Duyuru

Collapse
No announcement yet.

intihar etmek istiyorum ama cesaret edemiyorum..benim gibi düşünen var mı?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Orjinal yazı sahibi: EHN1905 View Post
    canım kardeşim Din eğitimin nasıl yeterince aldınmı veya hiç almayı düşündünmü ? Ölüm bu kadar basit değil 32 hap fln bonibonmu sandın yaş kaçtı Allah aşkına
    ama o zaman oyun oynuyoduk
    kim dah çok hap yutacak diye
    ben kazandım

Yorum

• Albert Camus'ye göre bu dünyayı anlayamadığın ama anlamak istediğin zaman yapabileceğin 2 şey vardır biri intihar diğeri ise evreni çözmeye çalışmak.
      Anlamadığım şey insanlar bu hayatın nedenini ararken unutuyorlar aradıkları şeyi hayatına giren güzel şeylerin varlığıyla .Peki neden yaşıyoruz?Hayat bir sınav ve bu sınavda yapmamız gerek çok şey var sorgulamamak.Ama sorgulayınca anlıyorsun dinin insanlar elinde şekillendiğini.

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: kronik View Post
        hayatım rezalet ağır anksiyete hastasıyım...hicbir işim düzgün gitmez..çok uğraştım mücadele ettim hayatla ama vücudum sıkıntıları kaldırmıyor artık...
        intihara da cesaret edemiyorum günah olduğundan değil korkuyorum..
        iyi bir insanım inanclıyım..rezil oluyorum millete ailem bile inanmıyor bana işimi yapamıyorum işsizim, evlenemiyorum, bir düzen kuramıyorum, birsürü doktor, birsürü ilac kullandım nafile, paramı almaktan beni eleştirmekten başka birşey yapmadılar...

aşırı sıkıntı, carpıntı, gerilim tipi baş ağrısı, kızarma, cabuk yorulma ne ararsan var bende..aşırı sinirlilik..

gecen intihar edecektim nasıl edeyim diye düşündüm cesaret edemedim...

bazen düşünüyorum bunlar dünya imtihanı diye ama Allah'ım neden bu kadar uzun sürdü hayatıma dönüp bakıyorum hep sıkıntı olaylar zaten bu kadar dayanmam mucize sanki özenle seçilmiş gibi hissediyorum kendimi...
        Kronik ve diğer intihar eğilimli arkadaşlar;

Bu sözlerim inananlaradır. Öncelikle nasıl bir ilah'a inandığınızı sorgulayın. Sizi yalnız mı bırakmış? Sizi terk mi etmiş?

Buradaki ana sorun yanlış inançtan kaynaklanan teslimiyet ekslikliğidir.

Yanlış inanç da şudur; Allah subhanehu ve teala Kur'an'da kendi haklarını bildirmiştir(rızık verme, hüküm koyma, yardım etme). Bu haklara müdahale de şirktir. Şirk konusu tartışma içinde geçmiş lakin yanlış anlatılmış. Şirk en büyük günahtır ve cezası da ebedi cehennemdir: (Nisa 48 ve Nisa 116. ayetler). Kur'an şirkten uzak durmanın yegane yolunun tağutu inkar etmek olduğunu bildirirBakara 256. ayet). Bunu gerçekleştirmiş ve bu hal üzere ölmüş kişi müslümandır. TAĞUT ise yukarıda bahsettiğimiz Allah'ın haklarına müdahele eden kişidir. Örneğin kendi bildirdiği alanlarda/konularda kanun/yasa koyma hakkı sadece Allah'a aittir(keh 26, yusuf 40. ayetler). Eğer biri ya da bir kurum bunu iyi niyetle yapsa dahi kafir olur/tağut olur(Maide 44. ayet) ve bu tağuta onay(oy) veren onu reddetmeyen de müşrik olur.

Kanun koymada olduğu gibi; kayıtsız şartsız itaat edilmesi, fayda ve zararın Allah'tan geldiğine inanılması, sadece Allah'a yalvarılması da Allah'ın haklarındandır. İşte bu hakları parti lideri, tarikat lideri, şeyh, mürşid, ulu önder adı takılmış kişilere verenler Allah'a ait olanı bir başkasına verdikleri için hubel gibi, lat, menat, uzza gibi putlara ibadet edenlerle aynı işin modern versiyonunu yapmış olmaları nedeniyle çağın müşrikleri olurlar.

Buraya kadar bahsi geçen şu özet yazı TEVHİD'dir. Dinin aslı tevhiddir. İSLAM TEVHİD'dir. Size yedirilenler İslam'ın tevhidin geneli değil sadece küçük parçaları amelleridir(namaz vd.).

İŞTE BÖYLE BİR TEVHİD İNANCINA SAHİP KİŞİ; ALLAH'INI İYİCE TANIDIĞINDAN VE O'NA ŞİRKSİZ İMAN ETTİĞİNDEN DOLAYI ASLA PSİKOLOJİK SORUNLAR YAŞAMAZ. BU İNANCI ÖĞRENEN TAŞIYAN BİRİSİ DE O `KARANLIK`TAN KURTULUR.

Bu konuda ayet de vardır:

"Allah, inananların dostudur. Onları karanlıktan aydınlığa çıkarır. Küfredenlerin dostları ise Tağut'tur. Onları aydınlıktan karanlıklara çıkarırlar. İşte onlar ateş yaranıdır. Onlar orada temelli kalacaklardır." (Bakara 257. ayet)

Majör depresyon, panik atak, manik depresif, bipolar bozukluk, anksiyete vb vd karanlıktır ve ALLAH'a şirksiz iman etmiş birisi karanlıkta kalmaz. Onun velisi Allah'tır. Velisi Allah olanın da psikolojisi de genel hayatı da düzene girer, aydınlığa kavuşur, huzur bulur.

Acizane şahsi reçetem:
        TAĞUTU(yani tüm yeryüzü ilahlarını, kanun koyucuları/ medet dilenenleri reddedip de Allah'a şirksiz iman ettikten sonra ve elbette temel ibadetlerinizi de (namaz,oruç vd.) yaptıktan sonra hergün fırsat buldukça defalarca inşirah suresini okuyunuz. Eğer inşirah suresi ile ve Kur'an'la kalbiniz ferahlamaz, eğer kıldığınız namazlar ve Kur'an okumalar sonrası huzura ermezseniz şu yazıyı yazdığım elllerimi kesin! Yalnız unutmayın; tağutu tam manasıyla reddettikten sonra inşaAllah.
        (Edit: imla)
        Last edited by Abdullah Birisi; 29-05-2012, 02:43 PM.

Yorum

• benim derdim cok hele birde küçük kızım var sırf onun için yapamadım ama bu gece son

Orjinal yazı sahibi: Mert7 View Post
          terapiye ihtiyacın var. sonuna kadar doktor kontrolü altında olmanı öneririm. Yoksa kendini sakat bırakabilirsin intihar ediyim derken. Daha çok acı çekersin. Önce ayrıntılı bi şekilde düşünmeni tavsiye ediyorum
          ama olmuyor düşünmek faydasız

Yorum

• owww bazen o kadar bunalıyorum ki o kadar gucsuz hissediyorum ki wowww intihara hiç de uzak değilim wowwww ama ama asla asla asla intihar etmicemmmm oww wowww

Yorum

• aynen öyle ama en acısız yolu bulmaya çalışıyorum.. bulursan banada söyle kansız- acısız- çabucak ölmeliyim

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: hale46
                Namaz kıldım ona dua ettim de ne oldu ? Hala hastayım hala hastayım . Ellerini keseyim mi ?

Tağutu bilip reddetmeden düzelmek mümkün olmaz. İçinde şirk olan ibadetten de hayır gelmez. 2-3 ilaha ibadet edip şifayı da içlerinden birinden istersen olmaz. Sadece Allah kalacak, sadece O'na ibadet edeceksin. Kanun koyucun erdoğan, kılıçdaroğlu, erbakan olup da şifa istediğin Allah oılunca olmuyor işte. Ayrıca bu mesele sadece dünyadaki bir sıkıntıdan kurtulma meselesi değildir, tağutu inkar ahiret hayatının da kurtulmasının garantisidir. İçinde bulunduğunuz şu anki sıkıntının 10 katı ebediyyen cehennemde ceza olarak verilebilir size. Sanki ateşte yanmak bundan iyi gibi geliyor değil mi? İşte bu yüzden ana amaç şirksiz inanıp öyle ölmek olmalı.

Google'dan `tevhid dersleri` diye aratıp; la ilahe illallah`ın şartları, tağutu inkar derslerini dinleyiniz TEVHİD nedir iyice öğreniniz. Bir muvahhid/muvahhide olduğunuzda her şey değişecektir.

Yorum

• Ben anlamıyorum hayat bu kdr ucuzmu,basitmi.
                  mutluluk çağımızda belirli şeylerle sınırlandı oysa acısız nefes alabilmek,ağrısız göz kırpabilmek bile Allahın bir lütfu.
                  Bu cağın kurbanı olmayın 80 kuşağı
                  Sussak ölüm, konuşsak intihar...

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: yasi View Post
                    Ben anlamıyorum hayat bu kdr ucuzmu,basitmi.
                    mutluluk çağımızda belirli şeylerle sınırlandı oysa acısız nefes alabilmek,ağrısız göz kırpabilmek bile Allahın bir lütfu.
                    Bu cağın kurbanı olmayın 80 kuşağı
                    hayatı böyle ucuz yada pahalı yapan insandır
                    Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
                    sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

• İntihar edeceğine hayatında keşke yapabilseydim dediğin şeyleri yapsana.Çok büyük bir güç var elinde.Anladığı kadarıyla senin kaybedecek hiçbirşeyin yok.Kaybedecek hiçbirşeyi olmayan insanlaın, yeni hamleler için önünde engeller de yoktur.Savaş.İntihar kaçıştır.Kaçmak yakışmaz.

Yorum

• İntihar bir kurtulus yolu degildir bunu unutma, maneviatını yücelt biraz olurmu bende böyle düşündüm bu hastalıga yakalandıgımda ama pes etmedim 3 ay ilac kullandım bıraktım yendim 3 sene olacak nerdeyse zıpkın gibiyim gerek hayatımda gerek sosyal cevremde. Pes etmek korkaklara göre bir şeydir pes etme savaş!

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: Abdullah Birisi View Post
                          Tağutu bilip reddetmeden düzelmek mümkün olmaz. İçinde şirk olan ibadetten de hayır gelmez. 2-3 ilaha ibadet edip şifayı da içlerinden birinden istersen olmaz. Sadece Allah kalacak, sadece O'na ibadet edeceksin. Kanun koyucun erdoğan, kılıçdaroğlu, erbakan olup da şifa istediğin Allah oılunca olmuyor işte. Ayrıca bu mesele sadece dünyadaki bir sıkıntıdan kurtulma meselesi değildir, tağutu inkar ahiret hayatının da kurtulmasının garantisidir. İçinde bulunduğunuz şu anki sıkıntının 10 katı ebediyyen cehennemde ceza olarak verilebilir size. Sanki ateşte yanmak bundan iyi gibi geliyor değil mi? İşte bu yüzden ana amaç şirksiz inanıp öyle ölmek olmalı.

Google'dan `tevhid dersleri` diye aratıp; la ilahe illallah`ın şartları, tağutu inkar derslerini dinleyiniz TEVHİD nedir iyice öğreniniz. Bir muvahhid/muvahhide olduğunuzda her şey değişecektir.
                          Yahu nerede bunun kanıtı niye bu kadar eminsiniz cehennem olduğundan. Sizin cehennem dediğiniz yer israil tarflarında Gehennom veya Gihinnom denilen eski hikayelere mitlere girmiş şuçluların cezalandırıldığı yakıldığı da iddaa edilen bir yer bir vadi. Venüsün bir süre önce sıcak yanan halde bulunması hatta yörüngesinde ters dönmesi vs ile insanların onu gözlemesi bu hikayelerin peş peşe eklenmesi ile oluşmuş mitler.

Yani diyeceğim burada bir sürü sorunlu naif insan var dinin insansıl yönlerini ortaya çıkarın insanları bu kadar korkutmayın lütfen.
                          I'm fine. I'm just not happy.
                          G.House

Yorum

• Asla vazgeçme ne olursa olsun sana tavsiyem huzur evlerini yetimhaneleri ziyaret et ordaki insanlarla çocuklarla ilgilen onlar için bir şyler yap ben de seninle aynı durumdaydım ama şimdi o çocuklar beni hayata bağladı bulunduğum ildeki yetimhaneye düzenli ziyaretler yapıyorum o çocuklarla oynuyorum ben ilk defa o çocukların gözlerinde geçek sevgiyi gördüm onlar beni hayata bağladı inan allah bir kapı açar mtlaka sen yeter ki sabret intahar bir çözüm değil asla...

Yorum

• konu çok uzun,okuyamadım hepsini ama intihar asla çözüm olmaz yaşamın pozitif yanlarını keşfetmeyi deneyin.negatiflere takılsak hepimiz intihar etmeliyiz değil mi?

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: joseraul View Post
                                Yahu nerede bunun kanıtı niye bu kadar eminsiniz cehennem olduğundan. Sizin cehennem dediğiniz yer israil tarflarında Gehennom veya Gihinnom denilen eski hikayelere mitlere girmiş şuçluların cezalandırıldığı yakıldığı da iddaa edilen bir yer bir vadi. Venüsün bir süre önce sıcak yanan halde bulunması hatta yörüngesinde ters dönmesi vs ile insanların onu gözlemesi bu hikayelerin peş peşe eklenmesi ile oluşmuş mitler.

Yani diyeceğim burada bir sürü sorunlu naif insan var dinin insansıl yönlerini ortaya çıkarın insanları bu kadar korkutmayın lütfen.
                                cehennem korkusu da kimi insanların intihar etmesine engel bir durumdur. bu yüzden varlığını yokluğunu tartışmak yerine bu korkunun işe yararlılığını görmek gerekir. her korku insana zarar vermediği gibi insana faydalı da olablir. lütfen cehennem vardır veya yoktur tartışmalarını burada yapmayınız. bunun için açılmış forumlar mevcuttur.
                                ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

İşleniyor...
                                X