Duyuru

Collapse
No announcement yet.

intihar etmek istiyorum ama cesaret edemiyorum..benim gibi düşünen var mı?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Ya yalnız olsaydın.Yalnız mısın sanıyorsun.Milyonlarca insan var senin kadar sıkıntı çeken.Allah seni özel seçmedi.Bakıyor kim imtihanı kazanacak, kim kaybedcek diye.İntihar ettiğin an sen de kaybedenlerden olacaksın.

Yorum

• Kıyamam sana yazdığını görünce gerçekten ağladım...Her ailede doğal olarak baskı vardır seni o kadar kırmış ve üzmüşler ki ''onlara en büyük ceza benim intiharımdır'' ifadesini kullanabiliyosun...Sakın intiharı aklının ucundan bile geçirme sadece ve sadece Allah'a güven çünkü Allah hiçbir kuluna taşıyamayacağı yük vermez bende senin gibi stresler yaşıyorum ancak benim yaşadığım stereslerin nedeni ailemden çok gelecek endişesidir..Okulum bitince ne olucağım, ne yapacağım üniversiteyi kazandığım halde yaa ailem yollamazsa filan bunalımdayım senin gibi ancak bunun geçici oldugunu Allah'ın (c.c) herkese muhakkak yardım edeceğini düşündüğüm için çok fazla kafama takmıyorum rica ederim sende öyle yap gelecek için ümitsiz olma benim gibi ufakta olsa bi ümidin olsun !!! Hayatta mutluluklar hepinize :1:

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: kronik View Post
        bu söz yalandır ya intihar etmek sorunları çözer iyi ve inanclı biriysen..belki direkt cennete giriceksin nerden biliyorsun belki cehennemde cok az duracaksın. Allah belki de intihar etmemi istiyor.Bu konularda kesin bir hüküm yok Kur'an da da yok..Ben dersem ki Allah'ım ben bu dünyaya uygun değilim sana kavuşmaya geldim ne olacak ki benim suçum ne ki!
        Allah sana ''peki kulum dünyayı değilde beni istedin buyur cennetemi? !! diyecek o zman nerde kaldı Allahın seni imtihanı ? Sabretmesen Allaha sıgınmazsan Allah sana neden merhamet edip cennetine alsın...Sabır sabır sabır...
        Last edited by esintili24; 07-06-2012, 10:03 PM.

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: Sevinc View Post
          Allah sana ''peki kulum dünyayı değilde beni istedin buyur cennetemi? !! diyecek o zman nerde kaldı Allahın seni imtihanı ? Sabretmesen Allaha sıgınmazsan Allah sana neden merhamet edip cennetine alsın...Sabır sabır sabır...
          Helal Olsun.İşte Bu Kardeşim.

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: hale46
            Intihar bir seçim değil tedavi edilememiş majör depresyonun sonucuduuuuuuuuurrrrrrrr !!!!!!!!!!! Bu cümleyi anlamak için bir iki tane beyin kıvrımınız olsa yeter aslında . Ve bunun allahla dinle falan ilgisi yoktur . Bu hastalık ve onun sonucudurrrrrrrrrrrrrr !!!!!! Uğraşmayın artık intihara eğilimli hastalarla . Anlamadığınız konularla ilgili saçmayorumlar yapıp iyice hasta etmeyin biz hastaları . Açın bir okuyun majör depresyonun ne olduğunu . Madem inanıyorsunuz cenneti cehennemi de bir zahmet allah a bırakın . Küçük tanrıcılık oynamayın . Inanca göre şirk intihardan daha büyük bir günahtır . Allah ın yerine geçip o cennete bu cehenneme gidecek deyip durmayın . Her intihar eden majör depresif değildir zaten . Ikisini bir ayırt edin artık . Kimilerinin başına birşey gelir anında sıkar kafasına . Kimileri 2 hafta ya da daha fazla majör depresyon belirtileri gösterir tedaviye cevap vermez intihar etmeyi düşünür ya da eyleme geçer . Biri anlık bir karardır diğeri bir hastalığın sonucudur . Her olay her kişi birbirinden farklıdır . Bende bundan 11 sene önce siz ahkam kesenler gibi intihar korkaklıktır kaçmaktır saçmalıktır diye düşünüyordum . Yarın ne olacağınızı bilmiyorsunuz . Atıp tutmayın ve biz hastaları da rahat bırakın artık . Eşekten düşmemişsiniz habire çene yapıyorsunuz . Empati yapamıyorsanız yorum da yapmayın . Hastayız biz o yüzden bu haldeyiz siz sağlıklı insanlar bile bunu algılayamıyorsanız pes diyorum artık . Yıllardır size laf anlatamadığımız bir türlü anlamak istemediğiniz için giderek yalnızlaşıp iyice kafayı yedik . Uzak durun artık yeter .
            seni katılıyorum hale bende depresyon geçirmiş ve hala okb tedavisi gören biri olarak bşliyorum iki çeşit intihar vardır.biri ani kararla verilen karar diğeri ise çaresizlikten bütün cabalara rağmen iyileşemeyn hastalrın acısına son vermk için intihara kalkışma.birisi bir ayıp örtmek için yapılıyo diğeri acıya son vermek için .bunları ayırt etmek lazım.elbetteki intihar çözüm değildir ama bazı hastalar acısına son vermek için bu yolu seçiyo.keşke herkes hiç bu acı sonla karşılaşmasa fakat bazen kaçınılmaz son bu oluyor.burdan herkese acil şifalar diliyorum ve birde ciddi ciddi intihar düşüncelerini aklından geçirenler hemen doktoru aramalı yardım istemeli vede hastahanede kontrol altında tutulmalı.çünkü kendinize yazık etmiş olursunnuz...
            Aşk başlamadan güzel,
            Kalplerde heyecan
            Bakışlarda korku olduğu zaman güzel...
            Birbirimize sezdirmemek için çırpınış,
            Başkaları görmesin diye çabalayış,
            Gözlerim gözlerinin mavisine değdiği zaman...
            Aşk başlamadan güzel....

Yorum

• bende zamanında niye varım diye sitem ediyordum. sıkıntılar yakamı bırakmayacak gibiydi. ortamı değiştirdim. konuştuğum kişileri değiştirdim. bana huzur veren insanları seçtim. onlarla bir arada bulunmaya özen gösterdim. rahatsız edenlerden uzak durdum. şimdi çoğu şeyin düzeldiğini görüyorum. kafamda karamsarlık pek kalmadı, ara sıra anksiyete yaşıyorum. pek dert yaptığım söylenemez.

kendinize zaman verin. tabi bir bekleme anlamında zamandan bahsetmiyorum. bu süre içinde bu illetten kurtulmanıza yardımcı olacak etkinlikler yapın. inanın kurtulunmuyor değil.
              ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

• ruhun emilmiş gibi hissettiğin anlarda ölmekten başka seçenek kalmamış gibi görünür...

Yorum

• Kaç yaşındasın?
                  Bakış açısı önemlidir.

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: Birazdahakoyusiyah View Post
                    Kaç yaşındasın?
                    yaş 35...

Yorum

• İntihar, kişinin kendini öldürmesidir Allah Teâlâ bunu kesin olarak yasaklamış, “kendi kendinizi öldürmeyiniz” (Nisa 4/29) buyurmuştur
                      Problemler karşısında bunalan, ümidini kaybeden ve bir çıkış yolu göremeyen insanlar intihara yönelebilirler Bir müslümanın bu duruma düşmesi mümkün değildir Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:

“Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin Çünkü Allah’ın rahmetinden ümit kesenler yalnız onu tanımayanlar takımıdır” (Yusuf 12/87)

Hicr Suresinde Hz İbrahim’in ağzından şu ifadeler dökülmektedir:
                      “Rabbimin rahmetinden ümidini sapıklardan başka kim keser?” (Hicr 15/56)
                      Bir ayette de şöyle buyuruluyor:

“İnsan iyilik istemekten hiç usanmaz Ama başına bir sıkıntı geldi mi bezginleşir, umutsuzlaşır” (Fussilet 41/49)

Ebu Hureyre (ra) Resulullah sallallahü aleyhi ve sellemin şöyle dediğini rivayet etmiştir:
                      “Kim kendini bir dağdan atar da intihar ederse o Cehennem ateşinde kendini hep ateşe atıp durur Sonsuza dek böyle devam eder Kim zehir içerek intihar ederse Cehennem ateşi içinde zehiri elinde onu içer durur Sonsuza dek böyle devam eder Kim bir demir parçasıyla intihar ederse demir parçası elinde Cehennem ateşi içinde onu ha bire kendine vurup durur Sonsuza dek böyle devam eder” (Buharî, Edeb 44, 73, Tıp 56; Müslim, İman 175, 177; Tirmizi, İman 16, Tıp 7)
                      Ebu Hureyre (ra) Resulullah sallallahü aleyhi ve sellemden şunu rivayet etmiştir:
                      “Kendini boğarak intihar eden Cehennemde de boğar Kendine bir şey batırarak intihar eden Cehennem ateşi içinde de onu batırır Kendini yüksekten atan Cehennemde de yüksekten atar” (Buharî)
                      Sehl b Saad (r a) şunu rivayet ediyor:
                      “Resulullah sallallahü aleyhi ve sellem müşriklerle karşılaştı ve savaştı Resulullah sallallahü aleyhi ve sellem geri çekildi, diğer taraf ta geri çekildi Resulullah sallallahü aleyhi ve sellemin ashabı içerisinde bir kişi vardı ki, tek başına düşmanın peşine düşmüş kılıcıyla vuruyordu Denildi ki bugün bizden hiç kimse onun yaptığını yapamadı
                      Resulullah sallallahü aleyhi ve sellem buyurdu ki, «Ama o Cehennemliktir» Birisi dedi ki, «Ben hep onu takip edeceğim» Sonra onunla çıktı O nerede durduysa o da orada durdu Hızlanınca da onunla birlikte hızlandı Adam ağır bir yara aldı Bir an önce ölmek isteyerek kılıcını yere koydu, ucunu da iki memesinin arasına getirdi Sonra bütün gücüyle kılıç üzerine yüklendi ve intihar etti Adam çıkıp Resulullah sallallahü aleyhi ve selleme geldi
                      Dedi ki, «Senin gerçekten Allah’ın elçisi olduğuna şahitlik ederim»
                      «Neyin var?» dedi
                      Sözüne şöyle devam etti: «Bir müddet önce Cehennemlik olduğunu söylediğin bir adam vardı Herkes bunu şaşkınlıkla karşılamıştı Demiştim ki ben bu işi çözerim Adamın peşine düştüm Ağır bir yara aldı Bir an önce ölmek istedi Kılıcının kabzasını yere, ucunu da memelerinin arasına koydu Sonra kılıcının üzerine bütün gücüyle yüklendi ve intihar etti»
                      Bunun üzerine Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
                      «Bir kişi insanlar nazarında Cennetlik kimse gibi davranış gösterebilir Ama o aslında cehennemliktir Bir başkası da insanlar nazarında Cehennemlik kimse gibi davranış gösterebilir Ama aslında o cennetliktir» (Buharî, Meğâzî 38)
                      -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                      1- ÖLÜM, TEMENNİ EDİLİR Mİ?

1795- Ebu Hüreyre (ra)’den rivâyete göre, Rasûlullah (sav) şöyle buyurdu: “Hiç biriniz ölümü temenni etmesin Eğer o iyi bir kimse ise iyilik ve sevaplarını artırması ümit edilir eğer kötü bir kimse ise, tevbe edip dönmesi umulur” (Buhârî, Merda ve Tıb 19; Dârimi, Rikak: 45)
                      1796- Ebu Hüreyre (ra)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (sav) şöyle buyurdu: “Hiçbiriniz ölümü temenni etmeyiniz O kimse iyilerden ise yaşadığı sürece hayrını ve sevabını artırır da bu onun için daha hayırlıdır Eğer kötü bir kimse ise umulur ki tevbe eder ve iyi kullardan olabilir” (Buhârî, Merda ve Tıb 19; Dârimi, Rikak: 45)

1797- Enes (ra)’den rivâyete göre, Rasûlullah (sav) şöyle buyurmuştur: “Sizden biriniz dünyevi sıkıntılar altında kalıp ta ölümü temenni etmesin Fakat şöyle desin: Allah’ım! Yaşamak benim için hayırlı ise beni yaşat, ölmek benim için hayırlı olacaksa benim ruhumu al” (Buhârî, Merda ve Tıb 19; Dârimi, Rikak: 45)
                      1798- Enes (ra)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (sav) şöyle buyurdu: “Dünyada başınıza gelen sıkıntılardan dolayı dikkat edin ve ölümü istemeyin Çaresiz kalırsanız şöyle deyin: Allah’ım! Yaşamak hakkımda hayırlı ise beni yaşat ölmek benim için hayırlı ise beni öldür” (Buhârî, Merda ve Tıb: 19; Ebû Davud, Cenaiz: 13)
                      2- ÖLÜM, İÇİN DUA ETMEMEK
                      1799- Enes (ra)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (sav) şöyle buyurmuştur: “Ölmek için dua etmeyiniz ve ölümü de temenni etmeyiniz Ölümü istemek zorunda kalan ise şöyle desin: “Allah’ım yaşamak hakkımda hayırlı ise beni yaşat Ölmem hayırlı ise benim ruhumu al” (Buhârî, Merda ve Tıb: 19; Ebû Davud, Cenaiz: 13)

1800- Kays (ra)’dan haber verildiğine göre, şöyle demiştir: Hastalığıda ziyaret için Habbab’ın yanına girmiştim Karın bölgesi tedavi için yedi sefer dağlanmıştı Şöyle dedi: “Eğer, Rasûlullah (sav); bizi ölüm için dua etmekten yasaklamamış olsaydı ölmek için dua etmek isterdim” (Buhârî, Merda ve Tıb: 19; Tirmizî, Cenaiz: 3)
                      3- ÖLÜMÜ ÇOK HATIRLAMAK
                      1801- Ebu Hüreyre (ra)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (sav) şöyle buyurdu: “Lezzetleri yok edip bitiren ölümü çok hatırlayın” (İbn Mâce, Zühd: 31)
                      1802- Ümmü Seleme (ranha)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (sav)’den işittim, şöyle diyordu: “Hastanın yanında bulunduğunuzda, hayır dua edin Çünkü; melekler sizin söylediklerinize âmin derler” Ebu Seleme vefat ettiğinde; “Ey Allah’ın Rasûlü! nasıl dua edeyim?” dedim O da şöyle buyurdu: “Allah’ım! Bize ve ona mağfiret eyle, ona karşılık, bana daha hayırlısını ver” Allah, bana daha sonra, Ebu Seleme’den daha hayırlı olan; Muhammed (sav)’i verdi” (Ebû Davud, Cenaiz: 18)

4- MÜ’MİN KİMSENİN ÖLÜM ALAMETİ NASILDIR?
                      1805- Büreyde (ra)’nin babasından naklettiğine göre, Rasûlullah (sav) şöyle buyurdu: “Mü’minin ölümü alnı terleyerek olur” (Tirmizî, Cenaiz: 10; İbn Mâce, Cenaiz: 3)
                      1806- Büreyde (ra)’nin babasından rivâyet ederek şöyle diyor: Rasûlullah (sav)’den işittim şöyle diyordu: “Mü’minin ölümü alnı terleyerek olur” (Tirmizî, Cenaiz: 10; İbn Mâce, Cenaiz: 3)
                      Last edited by batuhan644; 08-06-2012, 03:42 PM.

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: hkayac View Post
                        yaş 35...

Yolun yarısı eder,dante gibi ortasındasın ömrün =)
                        Beni bir gün unutacaksan, bir gün bırakıp gideceksen, boşuna yorma derdi; boş yere mağaramdan çıkarma beni. Alışkanlıklarımı özellikle yalnızlığa alışkanlığımı kaybettirme boşuna. Tedirgin etme beni. Bu sefer geride bir şey bırakmadım. Tasımı tarağımı topladım geldim. Neyim var neyim yoksa ortaya döktüm. Beni bırakırsan sudan çıkmış balığa dönerim.

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: tutunamayan_90 View Post
                          Yolun yarısı eder,dante gibi ortasındasın ömrün =)
                          süpersiniz valla
                          artık kendinizi de aştıysanız ve intiharı yeğliyorsanız başkalarının mutluluğu için çaba sarf etmeyi deneyin bir...
                          başlık güzel intihar etmek için cesaretmi istiyorsunuz diye düşünmeye başladım bi an ama vazgeçin bu duşunceden lütfen.

güzel bakan güzel görür.güzel gören güzel düşünür.güzel düşünen hayatından zevk alır...
                          Last edited by Pinchback; 08-06-2012, 04:58 PM.
                          İnsanların doğası,iyi şeyler yapmak,işbirliği yapmak ve başkalarından iyiliğini istemektir.EPİKTETOS

Yorum

• insanca yaşamak herkesin hakkıdır. kendi haklarını korumada konusunda kişi kendisi sorumludur. insanca yaşama hakkınızı isteyin hayattan arkadaşlar. bunu engellemek isteyenlere taviz vermeyin
                            ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

• kafa rahatsızlıklarında asıl sorun nedir derseniz; öncelikle hastanın bu rahatsızlığı kabullenmemesi ... nasıl ki kanserli bir hasta yada böbrek taşı olan bir hasta , veya tekerlekli sandalyeye mahkum engelli birisine uzman kişinin senin bu rahatsızlıkların var şu şu ilacı , şu tedaviyi uygulayacağız demesi üzere , hastanın: eyvallah kullanalım- uygulayalım deyipte kendini nasıl hayata bağlıyorsa, en az onlar kadar biz kafa rahatsızlıklarına muzdarip olanlarda kendimizi hayata bağlamalıyız.... herkesin rahatsızlığının adı var onu somutlaştırıp kabullenmeliyiz... kabullenmek onunla yaşamayı gerektirir ve şunu unutmamak gerekir kafa rahatsızlıkları bulutlu ve puslu havayı sever kabullenmek her zaman iyidir . neyle başettiğinizi bilirsiniz hayat sizi ona göre hazırlar davranışlarınız ona göre gelişir kafanızda ki karamsarlık halkasını kaldırır ...
                              ben manik depresyon, okb, deb, depresyon, Sf li bir kafa sorunluyum bunlar benim yaşamama engel mi ? - değil sadece beni hayatta kısıtladığı alanlar var o kadar... durumunuza böyle bakın nasıl ki bedensel engelli bir vatandaş engelli olmasına rağmen hayata bağlanıyorsa -somut bir örnek olduğu için bunu veriyorum - biz engelsiziz sadece kafa sorunluyuz, düşüncelerimizle rahatsızlığımızı birleştirmeyelim yeter çünkü ikisi ayrı olgular bunu unutmamak lazım....
                              düşünce yapmak ister rahatsızlıklar fiziksel kısıtlar ... sen kısıtlandığın kadar uygula düşünceni başlangıç için yeterli daha sonra bu halka genişler emin olun

KuzuZade
                              Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
                              BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
                              Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: BeyZade View Post
                                kafa rahatsızlıklarında asıl sorun nedir derseniz; öncelikle hastanın bu rahatsızlığı kabullenmemesi ... nasıl ki kanserli bir hasta yada böbrek taşı olan bir hasta , veya tekerlekli sandalyeye mahkum engelli birisine uzman kişinin senin bu rahatsızlıkların var şu şu ilacı , şu tedaviyi uygulayacağız demesi üzere , hastanın: eyvallah kullanalım- uygulayalım deyipte kendini nasıl hayata bağlıyorsa, en az onlar kadar biz kafa rahatsızlıklarına muzdarip olanlarda kendimizi hayata bağlamalıyız.... herkesin rahatsızlığının adı var onu somutlaştırıp kabullenmeliyiz... kabullenmek onunla yaşamayı gerektirir ve şunu unutmamak gerekir kafa rahatsızlıkları bulutlu ve puslu havayı sever kabullenmek her zaman iyidir . neyle başettiğinizi bilirsiniz hayat sizi ona göre hazırlar davranışlarınız ona göre gelişir kafanızda ki karamsarlık halkasını kaldırır ...
                                ben manik depresyon, okb, deb, depresyon, Sf li bir kafa sorunluyum bunlar benim yaşamama engel mi ? - değil sadece beni hayatta kısıtladığı alanlar var o kadar... durumunuza böyle bakın nasıl ki bedensel engelli bir vatandaş engelli olmasına rağmen hayata bağlanıyorsa -somut bir örnek olduğu için bunu veriyorum - biz engelsiziz sadece kafa sorunluyuz, düşüncelerimizle rahatsızlığımızı birleştirmeyelim yeter çünkü ikisi ayrı olgular bunu unutmamak lazım....
                                düşünce yapmak ister rahatsızlıklar fiziksel kısıtlar ... sen kısıtlandığın kadar uygula düşünceni başlangıç için yeterli daha sonra bu halka genişler emin olun
                                Bu kafayı kesip atasım var beyzade...

Yorum

İşleniyor...
                                X