Duyuru

Collapse
No announcement yet.

cinsel obsesyon

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: sparrow View Post
    Merhaba arkadaşlar, 21 yaşındayım inşaat mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim. Buraya bana yardımcı olabileceğinizi düşündüğüm için girdim ve o yüzden yazıyorum. Yaklaşık 3 yıldır okb hastasıyım. üniversite sınavına hazırlanırken yaşadığım aşırı stresle başladığını düşünüyorum. İlk dini takıntı olarak başlamıştı, aklıma olmadık küfürler olmadık düşünceler geliyordu. Allah'a şirk koştuğumu affedilmeyeceğimi düşünüyor vicdan azabı çekiyordum. Namaza başladım. Aynı pis düşünceler namazda da devam etmesine rağmen yaklaşık 6-7 ay beş vakit namazımı kıldım. Belli bi süre geçti ve dini takıntı yerini cinsel takıntıya bıraktı. Annem, akrabalarım sevdiğim tüm insanlara karşı olmadık görüntüler olmadık düşünceler gelmeye istemeden onların mahrem bölgelerine gözüm kaymaya başlamıştı. onlarla konuşamıyor göz göze dahi gelemiyordum. Ailemden uzaklaşmaya önce onlarla konuşmamaya sonrasında ise onlarla yemek dahi yememeye başladım. Yaklaşık 5 ay ailemle hiç yemek yemedim. Eve geliyor marketten aldığım bisküvilerle karnımı doyuruyor odamdan çıkmıyordum. Sabah ise kalkıp okula gidiyordum. Yemin ediyorum hemen hemen her gün ağlıyordum. Düşünebiliyor musunuz anneniz ya da ablanız odanıza geliyor size birşeyler söylüyor ve siz kafanızı kaldırıp cevap vereceğinizde dünyada en çok değer verdiğiniz insanların mahrem yerlerine bakıyorsunuz hem de hiç bir kötü niyet beslememenize rağmen... 3.sayfa haberlerinde adı geçen o aşağılık insanlardan biri olarak düşünüyordum kendimi. Aradan belli bi süre geçtikten sonra kompulsiyonlar da artmaya önceden sadece bayanların mahrem bölgelerine istemsizce bakarken artık erkeklerin mahrem bölgelerine de gözüm kaymaya başladı. En yakın arkadaşlarımla olan bağlarım zayıfladı onlarla görüşmek istemiyor yolda görsem yönümü değiştirir hale gelmiştim. Yaşamayan bilemez. Annenizin ablanızın sizin bu istemsiz bakışlarınızı yanlış anlaması yetmiyormuş gibi artık arkadaşlarınız da sizi yanlış anlıyordu. Onlara ne diyebilirdiniz ki "ben istemeden bakıyorum yemin ediyorum hiç bir kötü niyetim yok mu" mu? bunu nasıl söyleyebilirdiniz?. Kaybettiğiniz güveni nasıl kazanabilirdiniz?, onların kafasındaki belliydi zaten gözler kalbin aynasıydı, ve benim gözlerim de kalbimdekileri yansıtıyordu. Muhtemelen öyle düşünüyorlardı.
    Hiç durmadan ilmihallerden internetten araştırma yapıyordum. Yine böyle araştırma yaparken bunun adınının da obsesif kompulsif bozukluk olduğunu okudum bi yerden. Nedir ne değildir bu hastalık diye araştırma yaparken, forum sayfalarında aynı dertten muzdarip insanların yazdıklarını okuyunca bunun bir hastalık olduğunu ve bir sapkınlık olmadığını öğrendiğimde uzun zamandan sonra en çok sevindiğim gündü o gün. Yaklaşık bir ay sonra psikiyatra gittim ve doktor da bunun okb olduğunu söyledi ve anafranil nörodol ve serdep vermişti, sonra ilaçlar selectra solian diye devam etti, dozajı da arttı.
    İlaçlardan sonra istemsiz düşünceler görüntüler büyük çoğunlukla kayboldu, dini takıntılar azaldı, mahrem bölgelere bakma takıntılarım ise halen devam ediyor. Halen yanlış anlaşılıyorum. Artık yoruldum hayatta en sevdiğim insanları annemi babamı akrabalarımı arkadaşlarımı artık istesem de sevemiyorum artık, nasıl olur da beni sapkın biri olarak düşünürler diye onlara öfkeliyim. Yakın zamanda abim evleniyor şimdi ise en büyük korkum yengemin beni yanlış anlayacağını düşünmem.
    Bu hastalık benden tüm sevdiklerimi aldı, insanlarla iyi anlaşan biriyken içime kapandırdı. İşitme kaybımla uğraşırken bir de bununla uğraşır oldum, ders çalışamayıp okulumu 1 sene uzattım, hayallerle girdiğim üniversiteden hiç bir beklentim kalmadı.
    Sizlere sorum bu yanlış anlaşılmalar nasıl kaybolur, Kaybettiğim güveni nasıl tekrar kazanırım? Ayrıca sizlere faydası olan bi ilaç tavsiye ederseniz teşekkür ederim. İlaç kullanmayı bıraktım tekrar tedaviye başlamaı düşünüyorum. Bu kadar açık ilk defa burada sizlerle paylaşıyorum, okuduğunuz için teşekkürler, Allah hepimizin yardımcısı olsun.
    ara ara bende de oluyordu o durum ama cok nadir ben kendimi kontrol edebiliyordum cinsel istekler kabarmıs sende bi sevgili felan yapsaydın hallederdin. Geçmiş olsun.
    Hayatta tek pişmanlığım , pişman olurum diye yapmadıklarımdır.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HayataTutkun View Post
      ara ara bende de oluyordu o durum ama cok nadir ben kendimi kontrol edebiliyordum cinsel istekler kabarmıs sende bi sevgili felan yapsaydın hallederdin. Geçmiş olsun.
      işin en kolayı yaftalamak değil mi? kardeşim bi hastalık hakkında bilgin yoksa yorum yapma. sevgili yapınca geçecek birşey değil bu. biyolojik bi hastalık. boşuna mı kullanıyoruz seratonin çekiçi inhibitörleri olan ilaçları.

Yorum

Öncelikle bu lanet ve bir o kadarda entresan hastalığı söyliyebileceğime bile inanmıyordum ben ağır bi şekilde obsesyon hastalığını yaşadım gerçekten öle acılı ve işkenceli bi süreç geçirdimki 1.5 senemi aldı bu durum şimdi kurtuldum ve sizlere yardımcı olmak istiyorum aslında daha yardım alma sürecem var fakat öncelikle telefon numaralarımı yazarak konuşup bi şekilde bu olayları tartışmak istiyorum bana telefon numaralarınızı yazarsanız eğer sizi arayıp gerekli bilgilendirmeleri yapacağım

Yorum

Sevgili Arkadasim,
          Oncelikle gecmis olsun. Senin bu rahatsizliginin 100% aynini yasadim hemde yillarca. Bu yuzden bir cok isimden oldum. Insanlarin icine cikamaz oldum. Bunun ne kadar zor bir sey oldugunu cok cok iyi biliyorum. Ama sana guzel bir haberim var oda bunun cozumu var. Bunun icin sunlari takip et ve biraz sabirli ol;

1- Ilac tedavisi : Ben bir cok doktora gittim o zamanlar sadece bir tanesi sadece bir kac hastasinin benzer sikayetleri oldugunu soylemisti. Ben yillar icinde aklina gelebilecek SSRI ilaclarini hemde doktorun onerdigi dozajlarin cok uzerinde kullandim ( keza kafayi yeme durumuna gelmistimki ya ilesecektim yada olecektim). Neyse bu anti depresanlar bu spesifik durum icin ancak 1.5 yilda guzel tepki veriyorlar. Yani 1.5 yil araliksiz kullaninca birden bu meretten kurtuldugumu farkettim bir gun.
          (Sonra yaptigim en buyuk hata ilaci birakmak oldu ve meret hemen geri geldi bir kac ay icinde.)

Tavsiye : Kesinlikle doktor kontrolunde ilac kullanmaya devam et.Ilacin adnin cok cok onemi yok. Keza bu SSRI lerin etkileri uc asagi bes yukari ayni..Diger bir konuda dozaj bunada cok takilma ve doktorun ne diyorsa birebir takip et. Yani benim yaptigim delilikleri yapmana gerek yok ben yaptim hic bir sonuc almadim hatta yan etkilerden sagligimi yitiriyordum tamamiyla. Neyse tavsiyem doktor kontrolunde ilaca basla ve hayatinin kalaninda bunu alacakmis gibi kullan...Unutma bu bir iki gunde 100% sonuc vermeyecek. Dedigim gibi sen bu ise 1.5 yil koy. Arada kendini iyi hissedecegin donemler olacaktir ama benim dedigim kalici bir iyilesme icin biraz sabir...

2- Bu hastaligi kalici olarak yok etmek ve ilacin etkisini katlamak istiyorsanda buna dikkat etmen lazim.Bu hastaligin temeli kaygi bozuklugu ve cinsellikle ne kadar ilgisi var onu bilmiyorum. Benim karsimdaki kim olursa olsun ( esim haric ) gozum heme onun cinsel organlarina kayiyordu. Keza en korktugum sey o yani konusurken insanlarin cinsel organlarina bakmak oldugu icin sanirim. Yoksa insanlarin organlari ile alip veremedigim bir sey olmadi kesinlikle. Cinsel olarak diger insanlardan hic bir farkli durtulerim hic bir zaman olmadi.
          Neyse kaygi bozuklugunun temeli ise kesinlikle ve kesinlikle OZ GUVEN eksikligi kardesim. Yani cozum oz guvenini yukseltmek. Bunu yaparsan ilacin etkisini 5 e katlarsin ve 1.5 sene beklemenede gerek kalmaz benim gibi. Ben ilac tedavim doneminde pek bir sey yapmadim bu konuda cunku isin bu tarafina hic bakmamistim ama benim tavsiyem OZ GUVEN ini yukseltmen dogrultusunda calisman....

Tavsiye : Pozitif dusunce telkinleri edin ve bunlari tekrar tetrar inanarak kullan. Dalga gecmiyorum...Kendini ne kadar sevdigini ve onem verdigini herkes ten once kendi benligine inandirman gerekiyor.
          Inanki kardesim bir ay icersinde hayata bakis acin ve duygularinda inanilmaz degisikiler olacaktir. Ben kendimi ve hatta bu takintimi ne kadar sevdigimi gunlerce/haftalarca kendime inanarak telkinlerde bulundum.
          Diger onemli bir konuda ani yasamak. Amerikada bunun bilimi var artik ve adina Mindfullness diyorlar. Buda su; insanlari kaygiya surukleyen en onemli unsurlardan birisinin insanlarin kafalarinda gezinen gecmise veya gelecege dair dusunculer. Insanlarin gunde yaklasik 60,000 dusunce ile bogustuklari soyleniyor ve bunlari hemen tamami ya gecmisteki bir olaya veya gelecekteki bir duruma atfen seyler. Bir dusunurun soyledigi bunu cok iyi izah ediyor; "Hayatimda cok korkunc hedeflerim vardi ama maalesef hemen hemen hici biri gerceklesmedi"
          Oysaki insan icin onemli olan su an yani an be an ne yaptigi. Yani soyleyecegim kafani kurcalayan gecmis olaylari (ozellikle bu hastalik suresince yasadigin kotu anilari) ve gelecek kaygilarini tamamen kafandan atma yetenegi gelistirmen gerekiyor. Suan inanki sen iyilestiginde oncelikle ailen senin bu durumun hatirlamayacak bile...Hep su ani yasa ve su anda ol. Bu bizler gibi duygusal insanlar icin cok zor bir sey ama iyilesmen icin cok cok onemli. Hayal dunyasini tamamen terk etmen gerekiyor.
          Hep ani yasaman ve hayatin icinde kalman gerekiyor. Her ana odaklanmak gerekiyor. Boyle olunca gecmisi veya gelecegi dusunecek vaktinde olmuyor.
          Diger bir cok cok onemli konu ise benim tecrubem gore bu hastalik uykumu almadigim zamanlarda cok cok daha agir seyretmesiydi. Yani uyku cok cok onemli kardesim. Uykunu normal alman gerekiyor. Bunu ihmal etme lutfen.

Sevgili kardesim ben bu hastaliga 2000 yilinda yakalandim ve bir on yil sonra kendi kendime yendim..Bunu yaparken bazi duygusal ve dusunsel aliskanliklarimi dramatik olarak degistirdim. Keza dedigim gibi artik hayatin sonuna geldigimi hissettim keza bu yuzden bir kac kez isimden ayrilmak zorunda kalmistim...Neyse diyecegim odurki bunun caresinin oldugunun yasayan kanitiyim. Yanliz guclu ve sabirli ol kesinlikle yeneceksin. Birde hatirlamisken duygu ve dusunce yapimi degistirmem gerektigine ilk inandigimda ise meditasyon ile baslamistim. Bu cok onemli kardesim. Bunun cok cok yararini goreceksin inan bana....

Kisaca ozetlersek ;
          1- Ilac tedavine duzenli devam et. Sana cocuklarimin uzerine yemin ederim sadece ilac tedavisi ile bu illettin tum semptomlarindan kurtulabilirsin. Dedigim gibi bende 100% e yakin etki tam 18 ay sonra geceklesmisdi. Ama sunu unutma iyilestikten sonrada doktor kontrolune devam et ve doktor onerse dahi kesinlikle ilaci birakma.
          2- Ingilizce biiyorsan youtube dan nasil meditasyon yapilir onu ogren mutlaka. Turkceleri biraz yavan ama sonucta karanlik bir yerde sadece sesizce hic bir sey dusunmeden sabirla nefesini izle bir sure sonra bende hemen hemen 15 dakika da gerceklesiyor farkli bir moda geciyorsun. Surekli dusuncelerinin nefensinden kayip gittigini farkedeceksin ama hemen nefesine geri don ve odaklan. Inatla devam edersen bir sure sonra acaip bir aleme giriyorsun. Bu bilinc altina taze enerji gondermene yardimci oluyor derler...Ben cok cok yararini gordum.
          3- Yine Youtube dan positif dusunce, self-esteem gelistirici videolari takip et Louise Hay, Abrahan Hicks gibi insanlarin videolarini acik yureklilikle dinle.
          Insanlarin kendilerini sevmelerinin ve kendilerine oncelik vermelerinin onemini ogrenmek acisinda ve dusuncelerimizin yonunu degistirmek acisinda hayati onemi var bunun.
          4- Pozititif telkinler edin ve bunlarin gunde yaklasik bin kere en az bir ay tekrar et inanarak. Abraham (Esther diyede geciyor kadinin ismi) a gore positif telkinlerde genel kavramlar kullan. Yani Kendimi seviyorum ve daha iyi oluyorum demek gerekiyor der mesela benim OKB hastaligim iyilesiyor demektense. Keza derki spesifik telkinler ters tepip strese sokuyor.
          Yani arkadasim ruhi modunu negatif ten pozitife gecirmen gerekiyor. Bu cok cok cok cok onemli oz guvenini gelistirmen icin!!!!!!!!
          Benim kullandigim telkinmlerim;
          Sik sik aynanin karsina gecip tebessumle Kendimi seviyorum ve onayliyorum. Kendimi cok seviyorum.
          Ben cok mutlu bir insanim.
          Ben cok mutluyum
          Hayati cok seviyorum
          Insanlari cok seviyorum
          Insanlar beni cok seviyor
          Allahim seni cok seviyorum
          Allahim beni korudugun icin cok tesekkur ederim
          Allahim ben cok mutluyum
          Allhahim sana sukrediyorum
          Kardesim sen kendine uyani kullan ama bunun onemini asla ama asla azmisama keza bu kilit...Bilinc altina gerekli telkinleri gece gunduz gondermen gerekiyor. Bilinc altinin bir algiyi degistirmesi icin bir kac bin kez bir telkinin inanilarak ona gonderilmesi gerekiyor. Yani senin bilinc altini mutlu ve oz guveni yuksek biri olduguna inandirman icin bu gerekli. Bu yaklasik 1-2 ay aliyor arkadasim. Ilk etkilerini bir iki hafta icinde goreceksin. Ama bunu yaparken dedigim gibi positif olman ve kalman gerekiyor. Bu arada hayatinda bir suru negatif olay durum gelissede bunlarin etkisinden hemen kendini soyutlayip pozitif moda gecmen gerekiyor.
          5-Mindfullnes : Ani yasamak bir degisle aklinin basinda olmasi. Bu da su kardesim kafanda gecenleri bir takip et kafanda nekadar cok dusuncenin gelip gectigini goreceksin ve bu dusuncelerin sorunlu insanlarda cogunluklu gecmis le ilgili olumsuz tecrubeler veya gelecek ile ilgili kaygilar oldugu izlenmis. Sorunsuz insanlarin ise daha cok ani yasadiklari ve yasanilan anda olup bitenlere odaklandiklari gorulmus. Genelde bizlerde sanki iki beyin varmis gibi biri ani sanki yasiyormus gibi yapan digeride bu hastalikla mucadele eden beyin. Bu kompolsif durtu durumu gerceklestigi anlari hatirlasana sanki bir tarafimiz karsidaki insanla konusurken diger tarafimiz gozumuzu kontrol etmeye odakli kalmiyormu. Aslinda bu bir tarafiyla bizim yillardir ana odakli bir yasantimiz olmadiginda gelistirdigimiz ikincil bir dusunce yapisi sanirim.
          Yani yillarca yasadigimiz kotu tecrubeler bizi ne yazikki yasadigimiz andan hep uzaklastirdi ve kendi icimizde bir dunya yarattik. Bu ikincil dunyada OKB ye donustu zamanla maalesef. Neyse ana donmemiz gerekiyor kisaca. Yasadigin nefes aldigin an senin icin onemli olan. Lutfen elimizden geldigi kadar onumuzde olup biten olaylara odaklanalim ve kendimizi gecmisi veya gelecegi dusunurken yakalayip yasadigimiz ana dondurelim...
          Arkadasim benim sana agabey tavsiyesi bunlari kucumseme ve onemle uygula, ilacini doktor kontrolunde al ve gerisini Allah a birak o sesini duyacaktir buna inan. Benimkini duydu. Yukarda soylediklerimi yapmak benim icin ikinci bir universite okumak gibiydi. Yani mesakketli bir is ama goreceksin ustesinden geleceksin.

Bu arada tesaduf ki bende Insaat Muhendisi yim ama hic yapmadim. Su an baska bir sektorde calisiyorum.

Gecmis olsun simdiden...

Yorum

Ben de bir okbli olarak bu cinsel takıntıları yaşadım, özellikle stresli zamanlarda çıkıyor bu şeyler, stres sona erince kayboluyorlar...

Yorum

ben 35 yasinda yurtdisinda bir cerrahim,23 yasinda tip fak. 4. sinifta(98 yilinda) bu hastaliga yakalandim OKB ve depression beraber aniden hortladi,ne oldugunu anlamaya firsat bile olmadan yogun ic sIKINTI (AXIYETE) ve önce cinsel sonra dini sonrada her ikisi birden beni sardi,yaklasik 6-7 hastanede yattim araliklarla ;okb mi geciriyorlar depresionnumu azaltiyorlar ama axiyetemi istenilen düzeye indiremiyorlardi,hastaligimla ilgili binlerce tez makale vs okumadigim tibbi dokuman kalmadi sonunda kendi tedavimi kendim buldum yani ilac tedavisini 2007 den beri 100% iyilik halindeyim ama zekam istedigim düzeyde degil hasta olmadan 150 ye yakin IQum vardi simdi 110 civarinda meslegim geregi bu zeka bana yetmiyor.simdi zekami nasil eski hale getiririm onun arastirmasi icindeyim..psikiatrik hastaliklarda tedavi süreci uzun zahmetli ve mesekkatli insanin elindeki tek güc sabir,hic isyan etmedim hep sabrettim 30 yasimda tüm sacim agardi ve agzimda disim kalmadi,hic ama hic yilmadim meslegimi en iyisekilde icra etmeye calisirken,hastaligimi %100 NASIL YENERIMIN HESABINI YAPTIM cok ama cok aci ve izdirap cektim bu hastaliga yakalananlar bilir,Allaha sükürler olsun...yine bildiklerimi paylasirim.herkese saglik ve sihatli günler dilerim.
              Last edited by sir_7; 21-12-2012, 12:24 AM.
              Wenn der Gedanke arm ist,ist Intellekt Klugscheißer
              Klugscheißer Menschen glauben,Ich weiß alles;Wenn man die Wahrheit sagen sollte, wiest du gar nichts.:32:
              *Fjodor Michailowitsch Dostojewsky*-1845

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sir_7 View Post
                ben 35 yasinda yurtdisinda bir cerrahim,23 yasinda tip fak. 4. sinifta(98 yilinda) bu hastaliga yakalandim OKB ve depression beraber aniden hortladi,ne oldugunu anlamaya firsat bile olmadan yogun ic sIKINTI (AXIYETE) ve önce cinsel sonra dini sonrada her ikisi birden beni sardi,yaklasik 6-7 hastanede yattim araliklarla ;okb mi geciriyorlar depresionnumu azaltiyorlar ama axiyetemi istenilen düzeye indiremiyorlardi,hastaligimla ilgili binlerce tez makale vs okumadigim tibbi dokuman kalmadi sonunda kendi tedavimi kendim buldum yani ilac tedavisini 2007 den beri 100% iyilik halindeyim ama zekam istedigim düzeyde degil hasta olmadan 150 ye yakin IQum vardi simdi 110 civarinda meslegim geregi bu zeka bana yetmiyor.simdi zekami nasil eski hale getiririm onun arastirmasi icindeyim..psikiatrik hastaliklarda tedavi süreci uzun zahmetli ve mesekkatli insanin elindeki tek güc sabir,hic isyan etmedim hep sabrettim 30 yasimda tüm sacim agardi ve agzimda disim kalmadi,hic ama hic yilmadim meslegimi en iyisekilde icra etmeye calisirken,hastaligimi %100 NASIL YENERIMIN HESABINI YAPTIM cok ama cok aci ve izdirap cektim bu hastaliga yakalananlar bilir,Allaha sükürler olsun...yine bildiklerimi paylasirim.herkese saglik ve sihatli günler dilerim.

can çıkar huy çıkmaz sir-7 bu mesleğin en iyileri olmak zorunda hisediyorsan ve bu potansiyeli barındırıyorsan zaten olursun....
                Last edited by longines; 18-12-2012, 01:34 AM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sparrow View Post
                  Merhaba arkadaşlar, 21 yaşındayım inşaat mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim. Buraya bana yardımcı olabileceğinizi düşündüğüm için girdim ve o yüzden yazıyorum. Yaklaşık 3 yıldır okb hastasıyım. üniversite sınavına hazırlanırken yaşadığım aşırı stresle başladığını düşünüyorum. İlk dini takıntı olarak başlamıştı, aklıma olmadık küfürler olmadık düşünceler geliyordu. Allah'a şirk koştuğumu affedilmeyeceğimi düşünüyor vicdan azabı çekiyordum. Namaza başladım. Aynı pis düşünceler namazda da devam etmesine rağmen yaklaşık 6-7 ay beş vakit namazımı kıldım. Belli bi süre geçti ve dini takıntı yerini cinsel takıntıya bıraktı. Annem, akrabalarım sevdiğim tüm insanlara karşı olmadık görüntüler olmadık düşünceler gelmeye istemeden onların mahrem bölgelerine gözüm kaymaya başlamıştı. onlarla konuşamıyor göz göze dahi gelemiyordum. Ailemden uzaklaşmaya önce onlarla konuşmamaya sonrasında ise onlarla yemek dahi yememeye başladım. Yaklaşık 5 ay ailemle hiç yemek yemedim. Eve geliyor marketten aldığım bisküvilerle karnımı doyuruyor odamdan çıkmıyordum. Sabah ise kalkıp okula gidiyordum. Yemin ediyorum hemen hemen her gün ağlıyordum. Düşünebiliyor musunuz anneniz ya da ablanız odanıza geliyor size birşeyler söylüyor ve siz kafanızı kaldırıp cevap vereceğinizde dünyada en çok değer verdiğiniz insanların mahrem yerlerine bakıyorsunuz hem de hiç bir kötü niyet beslememenize rağmen... 3.sayfa haberlerinde adı geçen o aşağılık insanlardan biri olarak düşünüyordum kendimi. Aradan belli bi süre geçtikten sonra kompulsiyonlar da artmaya önceden sadece bayanların mahrem bölgelerine istemsizce bakarken artık erkeklerin mahrem bölgelerine de gözüm kaymaya başladı. En yakın arkadaşlarımla olan bağlarım zayıfladı onlarla görüşmek istemiyor yolda görsem yönümü değiştirir hale gelmiştim. Yaşamayan bilemez. Annenizin ablanızın sizin bu istemsiz bakışlarınızı yanlış anlaması yetmiyormuş gibi artık arkadaşlarınız da sizi yanlış anlıyordu. Onlara ne diyebilirdiniz ki "ben istemeden bakıyorum yemin ediyorum hiç bir kötü niyetim yok mu" mu? bunu nasıl söyleyebilirdiniz?. Kaybettiğiniz güveni nasıl kazanabilirdiniz?, onların kafasındaki belliydi zaten gözler kalbin aynasıydı, ve benim gözlerim de kalbimdekileri yansıtıyordu. Muhtemelen öyle düşünüyorlardı.
                  Hiç durmadan ilmihallerden internetten araştırma yapıyordum. Yine böyle araştırma yaparken bunun adınının da obsesif kompulsif bozukluk olduğunu okudum bi yerden. Nedir ne değildir bu hastalık diye araştırma yaparken, forum sayfalarında aynı dertten muzdarip insanların yazdıklarını okuyunca bunun bir hastalık olduğunu ve bir sapkınlık olmadığını öğrendiğimde uzun zamandan sonra en çok sevindiğim gündü o gün. Yaklaşık bir ay sonra psikiyatra gittim ve doktor da bunun okb olduğunu söyledi ve anafranil nörodol ve serdep vermişti, sonra ilaçlar selectra solian diye devam etti, dozajı da arttı.
                  İlaçlardan sonra istemsiz düşünceler görüntüler büyük çoğunlukla kayboldu, dini takıntılar azaldı, mahrem bölgelere bakma takıntılarım ise halen devam ediyor. Halen yanlış anlaşılıyorum. Artık yoruldum hayatta en sevdiğim insanları annemi babamı akrabalarımı arkadaşlarımı artık istesem de sevemiyorum artık, nasıl olur da beni sapkın biri olarak düşünürler diye onlara öfkeliyim. Yakın zamanda abim evleniyor şimdi ise en büyük korkum yengemin beni yanlış anlayacağını düşünmem.
                  Bu hastalık benden tüm sevdiklerimi aldı, insanlarla iyi anlaşan biriyken içime kapandırdı. İşitme kaybımla uğraşırken bir de bununla uğraşır oldum, ders çalışamayıp okulumu 1 sene uzattım, hayallerle girdiğim üniversiteden hiç bir beklentim kalmadı.
                  Sizlere sorum bu yanlış anlaşılmalar nasıl kaybolur, Kaybettiğim güveni nasıl tekrar kazanırım? Ayrıca sizlere faydası olan bi ilaç tavsiye ederseniz teşekkür ederim. İlaç kullanmayı bıraktım tekrar tedaviye başlamaı düşünüyorum. Bu kadar açık ilk defa burada sizlerle paylaşıyorum, okuduğunuz için teşekkürler, Allah hepimizin yardımcısı olsun.
                  sparrow yasadiklarin aynisini yasadim uzun yillar fakat karakterlerimiz haliyle farkli ben kimseyle konusmayan icine kapanik bir cocuktum sadece soru sorulunca konusur o konuda bilgi sahibi isem anlatimda bulunurdum insan icinde görünmeyi sevmem halade öyle o üzden güven diye bir kaygim olmadi insanlarin beni sevmesi yada sevmemesi hic umrumda olmadi cünki sevdigim insan sayisi flirt ettigim kiz arkadaslarim haric tüm üniversite 6 yil ve 6 yilda asistanlik tek bir erkek arkadasim oldu.halada telefonlasiriz malesef 7-8 yildir görmüyorum burda yurt disinda hic erkek ve kiz arkadasim yok sadece esim var.cocuk kesinlikle düsünmüyorum esimde psikolog. kisaca hikayem su

Last edited by sir_7; 21-12-2012, 12:30 AM.
                  Klugscheißer Menschen glauben,Ich weiß alles;Wenn man die Wahrheit sagen sollte, wiest du gar nichts.:32:

Yorum

y1akbas ve sir_7 yazdıklarınızı dikkatle okudum. Değer verip yazdığınız için çok teşekkür ederim. Her derdin bir de dermanı vardır elbet, umarım bizler de birgün eski halimize döneriz. Öyle umut ediyorum. Sevgiler...

Yorum

sparrow gerek burdan gerekse özelden SIKINtinla ilgili sorularin olursa cekin meden yazabilirsin elimden geldigince yardimci olmak isterim gerek bir hekim olarak(bir psikiatrist olmasamda-pskiater) gerekse bu hastaligi sen gibi bire bir yasamis bir abin olarak.ha birde bilip bilmeden insanlari yöndermek ki bu insan bir hasta özellikle psikiater lik bir hasta ise yönlendrilmeye müsaat olur,sen sunu yap yok olay sende ve kafanda bitiyor gibi sigara veya alkol biraktirma tavsiyelerine benzer seyleri hic dikkate alma bu bir hatalik bunun bir ilac tedavisi var gerekirse ki bence sart uzman bir psilogla ilac tedavisinin yaninda yar dim al derim peki soruyorum kalpteki bir atardamar ki en sIK tikanan left anterior decending-sol ön inen dal(hastaya invasiv bir yöntem olan tani ve tedavide kullanilan angiografi veya hastaligi agirsa acik By-pass bile yapilabir-hadi yiyorsa bunu kafanda bitirebilirsin,sen istersen bunu tek basina yenebilir-halledebilirsin de) is senin kafanda bitiyor bu hastaligi istersen yenebilirsin demek ne kadar sacma sapansa, pskiatrik hastaliklarda bir hastalikdir bunu ilgili doktorlar ilacla ve psikolog danismanlarla asilir.bunun disinda sacma sapan yorum yapmayin biliyorsan konus bilmiyorsan sus hipokratin dedigi gibi öncelikle zarar verme biliyorsan yardim et.
                      Last edited by sir_7; 21-12-2012, 12:56 AM.

Yorum

Dostum geçmiş olsun.İlacı doktor tavsiye edecek.Buradakiler doktor değil.bunu aklından çıkarma.Ayrıca kişinin elinde olan kısım var, elinde olmayan kısım var.Bunu net biçimde açıklamalısın.Yani ablanla konuşurken neden yere bakıyorsun.Yüzüne bak.Göğüslerine mi bakarken yakalıyorsun kendini, yani bunu engelleyemiyor musun?Yoksa sırf bakmayım diye şartlandığın için mi gözün kayıyor.İnsanda böyle bir durum var.sırf birşeyi istemediği için zihninin sürekli savaşması ve yeter deyip, kontrolü bırakması.Yani yere neden baktığını, insanların yüzlerine neden bakamadığını anlatırsan belki daha iyi anlaşılırsın.

Yorum

arkadaşlar ben bir şey sormak istiyorum; tanımadığı insanların özellikle güzel bulduğu insanların vücutlarına dikkatle bakmak, bir daha bakmıcam deyip tekrar tekrar bakmak bu dürtüye engel olamamak ve arzulamak hatta daha sonra hayal etmesi cinsel obsesyon mudur değilse bunun tanısı tam olarak nedir bilen var mı?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sfreud View Post
                            arkadaşlar ben bir şey sormak istiyorum; tanımadığı insanların özellikle güzel bulduğu insanların vücutlarına dikkatle bakmak, bir daha bakmıcam deyip tekrar tekrar bakmak bu dürtüye engel olamamak ve arzulamak hatta daha sonra hayal etmesi cinsel obsesyon mudur değilse bunun tanısı tam olarak nedir bilen var mı?

güzele bakmak sevaptır derler ya.....güzele bakılır fantazide yapılır sıkıntı yok .........

Yorum

hayatında biri varken ve onu seviyorken yapmak, yaptıktan sonra pişmanlık hissetmek vicdanının rahat etmemesi, suçluluk hissi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sfreud View Post
                                hayatında biri varken ve onu seviyorken yapmak, yaptıktan sonra pişmanlık hissetmek vicdanının rahat etmemesi, suçluluk hissi?

ilaçlarla kendini yatıştırabilirsin umarım ilaç kullanıyomusun şuan ?

Yorum

İşleniyor...
                                X