Evet en belirgin özelliklerinden birisi de her durumda karşısındakini suçlamaktır. Normal insanlarda bu üste çıkmak için laf cambazlığı yapmak içindir. ama borderline buna tüm benlğiyle inanır. Mesela senin hiç bilmediğin, farkında olmadığın ,yapmadığın söylemediğin şeylerden dolayı suçlanırsın vede bunun karşılığında daha beteriyle karşılık olarak cezalandırılırsın. buna o kadar inanırki bir süre sonra sende normaliteden kopmaya başlar ulan Alah belamı versin ne hayırsız bi adammışım ben ya demeye başlarsın. Halbuki olayla alakan yoktur. Akıl oyuncusudurlar biraz. Ve kafaları acayyip çalışıyo. İnsan çözmekte mükemmeller. Karşısındakini sürekli manipule ederek yönlendiriyorlar.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Borderline sevgili ...
Collapse
X
-
Ohoo hocam siz bizden daha deneyimlisiniz o zaman ben sadece sevgiliydim. Aynı evde yaşamak,aynı hayatı yaşamak nasıl olur onu bilemem. Sen ne kadar evli kaldın. Evlenmeden önce biliyomuydun peki.Orjinal yazı sahibi: sosyalhobik24ihanet konusunda söylediklerin harici diğerlerine katılıyorum... ben boşandım 1 yıl oldu neredeyse,, hala demagoji,, hala sitem,, hala % 100 benim suçlanmam, ble ble ble..............
Yorum
-
Bu hastalığın aşamalarımı varmı, yani derecesi... Benimde böyle bir sevgilim oldu.. Ama böyle bir hastalık olduğunu dahi bilmiyordum..Orjinal yazı sahibi: idiopatik View PostSöylediklerinde haklısın. Ama benim başka ilişkilerim de oldu. Az çok bu sorunları yaşadım,kız tribinide iyi bilirim
Ama borderlinede beliritiler çok keskindir.Bunun ayrımını çok daha net yapabilrisin..Sorunlu bi ilişkinin nasıl olduğunu bitme sürecinde neler yaşandığını iyi bilirim. Tutarsızlık derken bu tutarsızlıklar ilişki ile ilgil değil, inandığı doğrular,inançları,hayata bakışı yani işte bu insan böyle diyebileceğimiz özelliklerinde ki çatışma ve tutarsızlıktan bahsediyorum. Beş dakikada iki farklı kişiliğe bürünür ki bu iki kişiden biri tam bir melek diğeri ise tam bir şeytandır. ortası asla bulunmaz. İstemediği yönde gelişen bir durumda siz dünyanın en adi insanı olabilrisiniz. İşin kötüsü sahneye oynayan kişilik bozukluklarından olduğu için siz maruz kaldığınız durumları yakın çevrenize anlattığınızda kimse size inanmaz ve siz sürekli insanlara bişeyleri ispatlama çabası içinde olursunuz. Yalnız kalmamak uğruna çevrelerine daima uyumlu neşeli sevimli gözükürler. Ama en ağır bedeli çok yakınları özellikle onu seven öder. Bunun gibi daha bir çok örnek verilebilir.
Yorum
-
borderline larin bi özelliği daha var bence
özellikle erkeklerinn
kadınları nasıl bağlıyorlar
nasıl kör kütük aşık ediyorlar anlamıyorum
bu kaçıncı bayan, bu şekilde yazmasıı
hiç kopamıyorlarr
sanki erkek nesli tükenmiş gibi
bende hayretler içinde bakıyorumm
fobik sen iyi kopmuşsun genelde erkeklerr
Yorum
-
bu hastalık maalesef bayanlarda daha çok görülüyo. Acayyip bi auraları oluyo kapılıp gidiyosunuz. Sevgisi en özel insanlardır okadar ki birkez onu tattınızmı zirvedesinizdir.Bir daha zor vazgeçersin. Arıza hallerine bile katlanırsın sırf o yüzden.Ama aslında bu da normal değil adı üstünde sınırda kişilik bozukluğu. Aynı kişi tarafından dünyanın en adi insanı yerine konmakta kaçınılmazdır. Sorsanız en nefret ettiğiinsan modeli sizsinizdir.
Yorum
-
tam olarak derece demeyelimde daha önce bahsetmiştim hastaneye yatıralacak sviyeye gelenleride var düşük fonskiyonlu borderline.Artıkyaşam faaliyetleri baya düşmüş oluyo. Ama genelde yüksek fonksiyonlu borderline vardır. Cıvıl cıvıl insanlardır. dışa dönük sevecen başarılı, ama kriz anında ona en yakın olan kişiye gösterirler sadece bu yönlerini.dışardan bakan bi insan asla inanmaz bu yaptıklarına. Onun için saldırıları hakaretleri,haklı olduğunuzu anlatmaya çalışmakla geçer hayatınız çevrenizdekilere. Ayrıca bu hastalık herkesde farklı şekillerde belirtiler gösterebilir.Herkeste farklı yönleri ağır basabilirOrjinal yazı sahibi: Ben Böyle Değildim View PostBu hastalığın aşamalarımı varmı, yani derecesi... Benimde böyle bir sevgilim oldu.. Ama böyle bir hastalık olduğunu dahi bilmiyordum..
Yorum
-
toplumda %2-3 oranında görülüyomuş. Ortalıkta ben borderlineyım diye dolaşanlar çok ama o öyle olmuyo. Belirtiler çok keskindir.Karşısındakine bu kadar sıkıntı verebilen bi insan iç dünyasında ne durumdadır allah bilir. ayrıca öyle çevrenizde olmalarıyla anlamanız nerdeyse imkansızdır.Sadece çok yakın olmalısınız sevili eş gibi yani.Onun haricinde anlamanız çok zor.Orjinal yazı sahibi: tavşan View Postbende merak etemye başladım hiç çevremde yokkk
nasıl anlayabilirm
veya toplumda görülme olasığı nedir
Yorum
-
borderline kişilik bozukluğu ona bir hastalık gözüyle bakmamak lazım . getirdikleriyle götürdükleriyle can sıkıcı durumlarda yaratır yoğun bir mutlu zaman dilimide yaratır ama her halukarda borderline olan kişiyide muhatap olan kişiyide zorlayıcı bir karakter parçası.Orjinal yazı sahibi: idiopatik View Postevlenince bu belirtiler azalarakmı çoğlarakmı devam ediyo peki. Bu hastalıktan muzdarip biri olarak aydınlat bizi...
KuzuZadeDerdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZadeBEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !
Yorum
-
Gerçek hayat öyle olmuyo ama. size en ağır hakaretleri ve her türlü aşağılayıcılığı yapan birinin sevgi sözcükleri çok ta inandırıcı gelmiyo bu ilişkiyi yaşarken. Zaten insanı yoran en önemli etkenlerden biriside buı dengesizlik ya çok mutlusunuz yada berbat bi durumdasınız. Ya siyah ya beyaz hiç gri yok.Orjinal yazı sahibi: BeyZade View Postborderline kişilik bozukluğu ona bir hastalık gözüyle bakmamak lazım . getirdikleriyle götürdükleriyle can sıkıcı durumlarda yaratır yoğun bir mutlu zaman dilimide yaratır ama her halukarda borderline olan kişiyide muhatap olan kişiyide zorlayıcı bir karakter parçası.
Yorum
-
Bende sanırım yüksek fonksiyonlu olanına denk geldim. Gerçekten konuyu okuyunca çok çok şaşırdım. Böyle bir hastalığın var olduğunu dahi bilmiyordum. Özellikler o kadar tutuyor ki. Dışarıdaki insanlara çok neşeli, espirili, başarılı, bana karşı bir o kadar acımasızdı. Hiç bir zaman anlayamamıştım tutarsızlıklarını. Görenler inanmıyordu benim yaşadıklarıma.Sürekli aşşağılama, hakaret vs. Bende çözemeden ayrıldım. İyi ki ayrılmışım, yoksa kafayı yerdim. Artık bu konu sayesinde oturdu taşlar yerine sanırım.. Teşekkürler..Orjinal yazı sahibi: idiopatik View Posttam olarak derece demeyelimde daha önce bahsetmiştim hastaneye yatıralacak sviyeye gelenleride var düşük fonskiyonlu borderline.Artıkyaşam faaliyetleri baya düşmüş oluyo. Ama genelde yüksek fonksiyonlu borderline vardır. Cıvıl cıvıl insanlardır. dışa dönük sevecen başarılı, ama kriz anında ona en yakın olan kişiye gösterirler sadece bu yönlerini.dışardan bakan bi insan asla inanmaz bu yaptıklarına. Onun için saldırıları hakaretleri,haklı olduğunuzu anlatmaya çalışmakla geçer hayatınız çevrenizdekilere. Ayrıca bu hastalık herkesde farklı şekillerde belirtiler gösterebilir.Herkeste farklı yönleri ağır basabilir
Yorum

Yorum