Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Eşim Borderline mı sizce?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: cngzmls View Post
    Hocam eşim annesini dövmedi,annesi eşimi dövdü,bana yaptığı şeyler yüzünden.
    olsun oda normal değil
    nasıl bi ilişkidirki bu

öğretmen değilmiydiii

annesi kızına saygı duymalı
    hatta fikir alışverişinde bulunulmalı
    belki annesi hep dövüyorduuu

yine normal değil

ben hiç duymadım, evlenecek yaşa gelmiş kızını dövennn

Yorum

Nasıl anlatsam bilmiyorum.Küçükken annem beni dövüyordu dedi bana.Ama annesinin şimdi dövmesinin sebebi şu;kızının yaptıkları yüzünden boşanma aşamasına gelmiş olmamız.Annesi utanç içinde.Memlekete nasıl giderim ben,akrabaların yüzüne nasıl bakarım diyor.Kız anası sonuçta.Dövmek doğru değil ama kızı kendini utandırdığı için kızına çok kızgın.

Yorum

allah sabır versin sana
        gerçi çok sabırlısın, ama boşansan daha hayırlı gelişmelerden haberdar et biziz

Yorum

Allah razı olsun arkadaşlar,yorumlarınız yardımcı oluyor gerçekten.Aslında sabırlı ve dayanıklı biriyimdir.Bağırsaklarımdan ağır bir rahatsızlık geçirdim 18 yaşındayken, iki kez ameliyat oldum,ölümden döndüm ve iki ay yattıktan sonra yavaş yavaş düzelmeye başladım.Ailem o zaman dershaneyi bırak bu yıl ÖSS'ye hazırlanma,keyfine bak dediler.Ama yok ben çalışacağım dedim.Çalıştım ve yıl sınavı kazandım.Ama itiraf etmeliyim ki o zaman bile bu kadar bunalmadım.

Yorum

kesinlikle uzum uzume baka baka kararıyor.benim 4 senem mahvoldu mahvoldugu yetmedi saglıgıma hayatıma sadece zarar oldu.hayatımda guvensizlik adına bisi yasamamısken boyle bir insan sayesinde yasamısta oldum !!! ne yazık ki hep gecmisi ve can acısı uzerinde durdugu icin guvensiz ve dengesizliklerini buna yorumladım.mucadele ettim.sıfıra sıfır ! en son sayesinde yasadıgımlada bir doktora danıstım.ki oncesinde 4.senenin sonunda bi yanıyla cezai ehliyetinin olmadıgını soyluyordu bi yanıylada benden intikam almıs..intikam ??? artık sinirden bile guler hale geldim.benim yasadıklarımı duysanız ... intikamın kim alması gerektigine dair.
            hala daha bilmiyorum borderline olanın cezai ehliyeti olur mu olmaz mı bunu niye dedi ama.doktor bi patalojisinin oldugunu buna ekte borderline ve paranoid kisilik bozukluklarının oldugunu anlattıklarımla,mutlak uzak durmam gerektigini soyledi...yani bir borderline paranoid ozellikleri de icinde bulundururmus arkadaslar !!!

Yorum

Borderline aynı zamanda değişik psikoljik rahatsızlıklarıda bünyesinde barındırabilirki bu da tehlikeyi daha da arttırır. eyvah eyvah. Evet intikam sık başvurdukları bir yöntem. Ama işlmediğiniz, yapmadığınız,farkında bile olmadığınız suçlarınızdan dolayı sizden daima intikam alınır. Ama bunun açıklaması şu,intikam onların kendi vicdanlarını rahatlatma yöntemi. Yani o kişi o hatayı yapmayı kafasına koyunca bunu bir sebebe dayandırmak istiyor. BUna da en güzel kılıf sizden intikam almak için bunu yaptığını söylemesi ki bu tamamen iiçindeki yaşayacağı vicdan azabını dindirmektir.

Yorum

borderlineli de duyguya yer yoktur, duygu yoktur desek daha yerinde olur... borderlineli sadece ister, istediğini elde etmek ister, hırs yapar eğer aklında kileri çözemezse kafa karmaşasından ne yapacağını bilemez o hallerine denk gelmeniz çokta olumlu sonuç doğurmaz... o iyi bir oyuncudur hayatta her şeyi rol olarak yapar çünkü gerçekten duygu yönetimi yoktur istesede yoktur... iyiliğide kötülüğüde rol yaparak gösterir o çok iyi düşünür duygu olmadığı için ilişkilerinde hep fevri davranmaktadır... borderlineli her daim sevgi ve ilgi görmeli yoksa aklı sizi silerse dönüşü olmaz ... sizden soğuması ilişkiyi bitirir geri dönüşüde olmaz çünkü duygu yoktur. ama duygunun olmaması onun suçu değişdir en nihayetinde bu bir kişilik bozukluğudur... onu böyle kabul edip davranış geliştirilmeli.. çünkü çoğu zaman iyi olmak ister aklı nettir iyiyi kötüyü bilir ve iyi olmamak için kendie sebepler yaratmaz..bazen çok neşeli , bazen üzgün, bazen sinirli, bazen hiperaktif vs. hallere bürünebilir, çoğu zaman aklı oyun oynar ona beyin çok karmaşık ve hassas bir yapı duruma göre değişen karakterlere dönüşebilir o yaptığını doğru sanar ama doğru değildir.... velhasılı borderlineli bir birey iki ucu b.klu değnek gibidir

KuzuZade
                Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
                BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
                Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

bolderlinenin intihar eyilimi çok fazladır. bana kalırsa boşanmasınlar boşanmak kolay tabi seviyorsan düzeltmeye bak düzelmeyecek diye asla bir şey yokrur. ama boşanmak istiyorsan kesinlikle karşındaki insanın vaz geçmesini beklemelisin. çünkü bolderlineli insanlar örnek vermek gerekirse vitrinde gördüğü bir cam vazo ulaşamıyor ulaşmak için çok çaba sarfediyor vazoyu eline alıyor ve bi leke görüyor. hiç kırılacak duygusu yoktur elinden aniden bırakabilir. birazcıkta sende var arkadaşım sende yolunda gitmeyen birşey olduğu hissine kapılmıştır. bence sorunun ne olduğunu anlamak için onunla konuşmalısın bilinirki bolderline hastaları için en iyi tedavi yöntemi toplu seanslar v.s
                  annesi sürekli dövmüş bu kızı, gerçi bolderline hastaları için küçükken çok sevdiğini birini kaybetmeleri en büyük tranvaları yönünde araştırmalar yapılmış. bir çocuk sürekli dövülüyor ve suçlu suçlu suçlusun dendiğinde büyük bir tranva ile karşı karşıya gelmesi muhtemel. kendini savunamıyor ne istediğini bilmiyor. bir ilişkide dışardan gözlendiği kadar suçluluk hissi yaratman onu intahara zaten sürükleyecektir. benim tavsiyem herşeyi bir kenara itip kendini suçlu konuma koyup ona yaklaşman konuşman ve bir yol izlemem. eğer ayrılmak istersende kendini soğutmandır. yoksa ayrılık onu ölüme itebilir. geçmiş olsun bunlar tamamamen benim fikrim doktor değilim.

Yorum

benim borderline hastası bir kız arkadaşım oldu. Bir gün ihtiraslı bir aşık diğer gün yabancı gibi davranan tutarsız , agresif değişik bişeydi. Böyle bir hastalığın varlığını onunla birlikteliğimde öğrendim.Ondan uzaklaşmaya çalıştıkça kendine zarar vermeye başladı ne biliim gece içip içip ya eve geliyordu ya da durmadan beni arayıp duruyordu yani yapmadığı rezillik kalmadı. Dikkatimi mi çekmeye çalışıyordu yoksa öyle mi mutlu oluyordu bunu hiç anlamadım ama kendimden zor uzaklaştırdım. Dışardan bakılınca basit bir kişilik bozukluğu gibi algılansa da ikili ilişkilerde böyle biriyle hayatı paylaşmak zor benim için çok fazla fedakarlık yaptı , değişmeye çalıştı normal olmaya çalıştı ama olmayınca olmuyor. Neyse diyeceğim şu başta arıza veren durumlar onarılmıyorsa çocuğa karışmadan sonlandırılmalı sonra telafisi çok zor oluyor.
                    ........

Yorum

Orjinal yazı sahibi: starbury
                      seks yapmayan kari koca mi olur abi. bu nasi ilişki. senin eşinin bence sekse ihtiyaci var düzenli seks hayati düzeltir bence agresifligi bencilligi. türk insani bunu bi türlü anlayamiyor. seks hayati güzel bir ilişkinin temelidir.türk toplumunda hem kadın hem erkek olarak seks hayati cok fazla ertelendigi için cogu insan 23 27 yas araligina kadar düzenli seks hayatina sahip olmuyor. bilimsel alrak fiziksel olarak 17 18 yaşindan itibaren yaşanmasi gereken şeyler bu akdar eretlenince ilişkiler cok problemli oluyor kişilerin psikolojisini de bozuyor fiziksel rahatsizliklara da yol aciyor.
                      ortada bir kişilik bozuklugundan bahsediliyor.suphe edliyor diyeyim ya da .sonucta doktora danısmamıs yasadıklarını..ilişki bazında olmayan yasanmayan seylerin bununla herhangi bir baglantısı olmadıgını dusunuyorum.ki zaten bu problemlerden dolayı normal bir hayat yasamıyorlar kanımca.seksle ne alakası var ben algılayamadım.bu etken olabilir sadece.en basit bir etken !!! kişilik bozukları ya da diger rahatsızlıklar seks yapılmıyor diye cıkmıyor ortaya genlerden ya da her turlu travmalardan vs lerden kucuklukte yasanmıs sıradan diyecegimiz seylerden bile.neden olan konu baska.baslıkta oldugu gibi...bahsini ettigin diger toplumlarında baska sorunları oluyor yalnız,o erken yasta yasadıkları her turlu seyden itibaren. kişi kendini bildigi surece ve dogru tartıda yasadıgı surece her duygusunu ,normal dedigimiz insan ortaya cıkıyor zaten.baskı kimilerinde baska sorunlara ozgurluk kimilerinde baska sorunlara gebe olabiliyor.buda zaten kişinin ailesinden genlerine icinde bulundugu yasadıklarıyla baglantılı olarak hastalık ya da kişilik bozuklugu adını alıyor.
                      Last edited by aimless03; 26-12-2012, 08:04 AM.

Yorum

bence yasadıklarını doktora danısıp yol almanda fayda var ayrıca.en azından kendinle ilgili hatalrıda gorme sansın olur.hic birimiz mukemmel degiliz elbette ama durum karsındakinin bir rahatsızlıgı ise seninde saglıgının zayıflaması cokkk normal.mucadele etmek sevmekle alakalı.ama boyle kişiler ne yazık ki insanı sevdigine de pişman ediyor.ki doktor yardımı istemiyorsa..sevsen mucadele etsende bisi degismiyor !yasamayan kesinlikle anlayamaz.oyle sıradan bencillik degil sıradan agresiflik degil cunku.normal sartlarda bizimde bir gunumuz anımız birbirini tutmuyor nihayetinde insanız yasıyoruz etkileniyoruz.karakteristik ozelliklerimiz var !!! ama kişilik bozuklugu ya da ruhsal bir pataloji soz konusuysa hic boyle bir sey degil sıradan gunluk normal bizim yasadıgımız seylerden cokkk uzakta !
                        Last edited by aimless03; 26-12-2012, 08:11 AM.

Yorum

Arkadaşım eşin borderline, annesi de narsisistik olabilir bence.

Yorum

Allah yardımcınız olsun. başlığı okumamıştım konuyu okurken eski bir arkadaşım geldi gözümün önüne ve daha içimden borderline olabilirmi kişi diye geçirirken sizinde aynı düşüncede olduğunuzu gördüm. Borderline bir insanla yaşamak eminim deveye hendek atlatmaktan daha zordur. günümüzde herşeyin daha kolay yolu var ama genelde borderline insanlar tedaviyi reddeder yada benim birşeyim yok diye umursamazlar. Ona yakın ne kadar insan varsada o kişide bir anormallik olduğunu sezer ama tabiki tam teşhisi hiç birimiz koyamayız sadece fikir yürütebiliriz. Bu yüzden onu güzellikle ikna edin ailesiylede açıkca konuşun ve hep birlikte bir uzmana görüşmeye gidin çünkü teşhisi koymak için psikiyatristlerde aileden ve sizden ayrıca dinlemek isteyebilir. başka bir durumsada en azından ilaç tedavisiyle daha hafifletilebilir. eğer hiç birşey tesir etmiyorsa kendinizi yormayın inanın zamanla kendi piskolojiniz elden gider.
                            Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.

Yorum

eşinin yaptıkları ve annesine bu kadar kafayı takıp teşhis arıyacağına önce kendinle alakalı sıkıntıları bul derim ve onları çözmeye çalış.normal olduğunu düşünmüyorum .eşinin sölediklerinde okb derecesinde bişeyler takılman ve anlatımında hep karşıyı sucluyor olman dikkat çekici,eğer eşini kazanmak ve onunla ilişki yaşayabilmek istiyorsan önce onu anlamaya çalış dinle her düşüncesinin ona mantıklı gelen tarafı vardır ve dinlersen anlatıcaktır zaman ayır ona o senin samimiyetini sınamak adına inciltici şeyler söylesede atlayıp savunmaya geçip onu suçlama saygı göster sadece 1 ay bunu dene ..fedakar oanlayışlı olmayı dene,suç bastırır gibi içini dökeceğine aklını kullan,esnek ol.açık ve net sana güvenmiyor bunun sebebide yaptıkların ve tavırların olabilir.cinsel hayat olmadan olmaz.kadın ruhunun en kesin tatmin yeridir yatak.eşini seviyorsan sevgini ilgini göster ve hissettir ona.bak bakalım sonra o kadın ne hale gelir.ona hastasın diyen ve suçlayan y bi eşin samimiyetine kim inanır.ona guven verici telkin edici destek olucu şeyler sun,kendince haklılaştırıp yaşadığın ve yaptıklarının suçlusu eşin değil.ve herkes kendi yaptıklarının sorumlusudur.bi suçlu aramaktan vazgeç ve içgörünü geliştir,özgüvenin eşini kazandığıkça artsın.bu kadar kaybetmek kolaydır kazanmak mücadelede yanlış yöndesin eşinin karşısında değil yanında olmayı dene..[/QUOTE]

Yorum

Bence borderline kadar hafif bir şey değil.Hakikaten eyüp sabrı varmış.

Yorum

İşleniyor...
                                X