Duyuru

Collapse
No announcement yet.

cipralex hakkında...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: depresyonzede
    AHHH aklıma eski günler geldi.3 sene önce Evimden ayrı ,başka bır sehırde nasıl yaşayacağım dıyerek başladı kaygılarım....Kaygılar arttı arttı panik ataklarım tekrar edermi şüphesıııı derinleşti; evımden bıle dısarı cıkarken tıtreyerek korkarak cıkıyordum.Ne komık gelıyor sımdı Ama insan başına gelen herşeyi bişekılde atlatıyormus.En başta yapayanlızlık ,ardından tum hayatını kendın yonetmen,aile özlemin eklenıyor.Normal bı ınsan bıle depresyona gırıyor malesef ılk bı ay ıcın bıle olsa.Benım bu kaygımın baslaması gayet normaldı. Ben kör cahilin iki lafına kanıp kayıtın ardından koşa koşa gittiğim doktorumun verdiği ilacı 1 ay bile olmadan kestım.Nıye ılk defa kullanıyordum ve ılaca karsı onyargım vardı.Ardına ınsanların benı anlayamadan içme ilaçları onlar alışkanlık yapar demesı gö.zümü baya bı korkutttu.Ve ılk kullanırken insan bır anda duzelmek ıstıyor ama yan etkılerını gosterdıkce ılk gunlerde korkup kesiyorsun.Daha mı beter oldum ne ?dıyerek Şunu dıyım canım İlacının dozunu gıtmeden ayarlattır bı daha Doktorunla konuş Xanax yerıne gecen baska bı ılac verebılır Ama ondanda korkma.Bana doktorum günde 2 mg içme hakkın var dedi sen 10 mg 20 mg alırsan tabı bagımlılık yapar fakat tabıkı uyusturuc bagımlılkları bıle tedavı edılıyorsa bundan hıc korkma sana sundugu dozu kullan fazlasını degıl ve gıtmeden bı psıkologlada gorusmelısın senı rahatlatsın Ben doktoruma bu ılacın bagımlılık yaptıgını soyledım ama o zaten ben sana yeterlı dozu sundum dedi.Fazlasını kullanmayacaksın zaten dedı.Sende her sn ıcersen olmazgunde 2 mg al kendını ıyı hıssetmedıgın anlarında Özellıkle otobus yolculugun ve arkadaslarını tanıma suresınde.goruceksın o kadar sevecegın ınsanlar olucak kı orda onlara sarılıp adımını atacaksın.Unutma o ilacın etkılerını 2 haftada gostermesı gereklı . Belkı dayanamayacagım dedıgın o anlarda kullanacaksın.
    uyarilarini dikkate almya calisacagim cok tesekkür ederim.suan yine acilden geliyorum serum vs. bademcigim sismis sanirim sıkıntıdan oldu. cok kötüydm uyumaya calisiyorm uyuyamiyorm ve kndimi acile zor attim. xanax konusuna gelince, ben simdi bu xanax i cok kötü oldgm zamanlarda yarm fln icsem ve 1 hafta 10 kullansam, iyi hissedersem aninda kesebilirmiyim? birde aklimda su var, ben bnu kullancam cok rahatlicam eminim ve bi süre sonra vücut almadan rahat edemicek bagimlilik bu noktadan basliyor. panik atagin bu kadar kötü birsey oldgnu bilmiyordm cekince gördüm herseyi allah kimseyi bununla terbiye etmesin. artk tek carem kaldi, xanax icmek.. ama iste bu konuda yukarda yazdigim beynimi kemiriyor bitiriyor. dep, sen 3 sene once basladi demek, yeni yendin galiba, suan senin yerinde olmayı o kadar isterdmki.. soyle rahatca çarpıntısız ataksz agrisiz bi uyku uyumayi o kadar özledim ki 1.5 aydir Allah m o günleride gösterir insallah kalbim dayanirsa buna vede beynim. birde atak yasarken ikinci bi hastalik off cok kötü. ateslendm az once krize girmistim ya ellerim ayaklarim tutmuyordu. oysaki psikiyatristler sitelerde nede kolay rahat ve güzel anlatmislar. hiçbirşey yok gibi.. içimizde ne firtinalar kopuyor bir bilse. cipralex ile 3üncü ügnümü geride biraktm ve hala cok zor günler bekliyor ekim 6 okul basliyor zamanlamaya bakarmisiniz arkdslar bu cipralex ile ataklarim en az kac gün sonra hafifler bir yazarsaniz, ve kimi diyorki ben 5 yil oldu hala gecmedi, cipralex fln hikaye vb. dha cok bozuluyor insan. nyse asiri uyusuk kafam suanda cok yazmis olabilirm okuyan ve cvplayan tüm arkdslarima tesekkür ederim.

Yorum

Paxilll çok güzeldi ama 10 kılo aldrdı ya cıpralexse cıpralexi 3 ay kullanıp hemde anıden kesen bırını tanıyorum Adamda tık yok)Bide doktorum hastalıgın kronık dedı 8O :cry: derken ben o anda o şoku yaşadım.Derken bu ilacı hep içecekmıyım dedım?O da gereklıyse evet dedı 8O Ya evlenıp coluk cocuga karısmak ıstersem Gebelıkte nasıl kullanıcam çocuk doguramıycakmıyım ben dedım.O da oooo hele o gunler bı gelsın herseyı zamanında dusunuruz dedı.Yanı sızede sunu dıyım ılacı azaltacaklar bıraktıracaklar mı bellı bıle degıl bız bu ılaclarla seker hastası oldugumuzu var sayıp devamlı(ya da bellı donemler halınde) ıcıcegız belkıde Hep gülen bi surat ortalarda yaşacagımız omru kalıtelı yasayacagız.Ne kaygı olucak o kadar ne atak daha fazla.Bu arada ben atakları bişeyımın olmadıgına 35 doktora gıttıkten sonra karar verdıkten sonra atlattım..Her atakta rahat ol sımdı gecer en fazla 2 dk surecek dıyerek atlattım.O gunden berı sukur atagım yok ARTI bıde atak olsaydı bılemıyorum.
      GELSİN HAYAT BİLDİĞİ GİBİ

Yorum

Öncelikle xanax kullanan birisi olarak pek fazla etkisini göremedim. Bende aşırı halsizlik, kabus görme, kötü düşünceler gibi oldukça fazla yan etkisi oldu.. Doktorumun da onayıyla bıraktım..

Cipralex konusuna gelince, onu da kullanıyorum. Hatta yaklaşık 3 ay oluyor yanılmıyorsam.. Ama benim rahatsızlığım panik atak ya da kaygı değil, major depresyon. Eski kız arkadaşım ile yaşadığımız sorunlar ve benim aşırı tutkum yüzünden oldu bu rahatsızlığım.. Onunla ayrıldıktan kısa bir süre sonra cipralex'e başladım.. İlişkimiz esnasında, onsuz nefes bile alamayacağımı düşünen ben, artık hayatın onsuz daha güzel olduğunu rahatlıkla söyleyebiliyorum.. Cipralexten oldukça memnunum, hiçbir yan etkisini dahi görmedim..
        This world eating me inside..

Yorum

Hatta buraya ekşi sözlükten buraya cipralex hakkında yazılmış bir yazıyı alıntı yapayım. Cipralex'e ilk başladığımda bu yazıyı okumuştum, plasebo etkisi yapmışta olabilir bende (:

prozac kadar ses getirmemiş bir ilaç ama sanırım yan etkileri daha az ve daha etkili. e kimya bilimi de ilerliyor öyle değil mi?
          1,3 yıldır kullanıyorum.

1,3 yıl önce kullanmaya başlamadan önce "lan sözlükte ne yazmışlar acep" diye gelmiştim işte bu sayfaya.

insanların duygularını törpülediğinden felan bahsediyordu burada ve kimi başka yerlerde, zaten önyargılı bir gerizekalı olduğum için de bütün antidepresanların uyuşturucu olduğunu kendime inandırmakta da fazla zorlanmamıştım.

o küçük sevimli beyaz şeyi her öğle yemeğinden önce almadan önce bu şerefsiz sevimli parçacığın hayatımı düzene sokacağını iddia eden psikiyatristime ve bana "ben sana şu halinle yardım edemem senin bir psikiyatristle de görüşmen lazım" diyen psikoloğuma hiç de iç açıcı olmayan düşünceler geçirirdim gereksiz kafamdan.

annem de ısrarla beni düzenli olarak psikiyatriste götürüyor, ilaçcığımı düzenli kullanmam konusunda ısrar ediyor ve bu ısrarını kafamda dikilerek ve ilacı zorla yutturmak gibi eylemlerle destekliyordu.

ilk aldığım gün kendimi iyi hissettim, bu iyi hissetmenin çok da normal ve iyi birşey olmadığını düşündüğümden olsa gerek prospektüsünü yırtarcasına okumaya başladım, diyordu ki, ilk kullanma anlarında intihar eylemleri belirebilirmiş.

kendimi tarttım ve intihar etmeyi uzunca bir süreyi düşündüm. (boktan bir cümle ve iğrenç bir parantez olacak lakin intihar etmeyi planlamaktan bahsetmiyorum, intihar olgusu üzerine düşünmekten bahsediyorum)

ikinci ay da daha cesaretliydim ve patronumla kavga ettim.
          üçüncü ayda daha iyi bir iş buldum.
          dördüncü ayda tekrar össye girmeye karar verdim.
          13. ayda össden hayvan gibi puan çıkardım ilerlemiş yaşıma rağmen. (çok da değil lan, 26 olduk)
          15. aydayım, çalıştığım en yeni şirketimde altın çocuk oldum. dozu yarıya indirdim. patronuma tekrar üniversiteye gideceğimi söylediğimde gitmemem için yalvarıyor, herhalde bu 1 sene içinde gururumu en çok okşayan şey bu oldu. para kazanmaya başladık be! (yeni üniversiteye girecek çıtırlara sözlükçülere buradan selam ederim, tecrübeli abinizin çok parası var, bmw alcam yakında)

demem o ki, bu ilaç benim bünyede işe yaradı be güzeller. hani diyorum iyi bir doktorunuz varsa ve kullan diyorsa kullanın gitsin. uyuşturucu felan değil, tedavi edici, kimyayı toprlıyor, kendinize geliyorsunuz, diyorsunuz ki kendi kendi kendinize, "ben bu ilacı kullanmadan önce kötüydfüm, pısırıktım, ve salaktım. şimdi daha kararlıyım, özgüvenim var, bir karar alıyorsam uygulayabiliyorum. aslan gibiyim ulan! heeeyyyythhh! " diye haykırabiliyorsunuz lan daha ne istiyorsunuz? anlıyorsunuz ki aslında bu ilaç sizi olmanız gerekene, normale döndürüyormuş. ilaç almadan önce anormalmişsiniz aslında. yani anormal bir mutluluk veyahut da gereksiz gülümsemeler katmıyor ki bünyenize. hadi bakalım canlar, yine de en iyisini toktor bey bilir diyorum. felan fişman.
          This world eating me inside..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: depresyonzede
            Paxilll çok güzeldi ama 10 kılo aldrdı ya cıpralexse cıpralexi 3 ay kullanıp hemde anıden kesen bırını tanıyorum Adamda tık yok)Bide doktorum hastalıgın kronık dedı 8O :cry: derken ben o anda o şoku yaşadım.Derken bu ilacı hep içecekmıyım dedım?O da gereklıyse evet dedı 8O Ya evlenıp coluk cocuga karısmak ıstersem Gebelıkte nasıl kullanıcam çocuk doguramıycakmıyım ben dedım.O da oooo hele o gunler bı gelsın herseyı zamanında dusunuruz dedı.Yanı sızede sunu dıyım ılacı azaltacaklar bıraktıracaklar mı bellı bıle degıl bız bu ılaclarla seker hastası oldugumuzu var sayıp devamlı(ya da bellı donemler halınde) ıcıcegız belkıde Hep gülen bi surat ortalarda yaşacagımız omru kalıtelı yasayacagız.Ne kaygı olucak o kadar ne atak daha fazla.Bu arada ben atakları bişeyımın olmadıgına 35 doktora gıttıkten sonra karar verdıkten sonra atlattım..Her atakta rahat ol sımdı gecer en fazla 2 dk surecek dıyerek atlattım.O gunden berı sukur atagım yok ARTI bıde atak olsaydı bılemıyorum.
            arkslar bende ağır kaygı bozuklugu var ve bu tüm gün devam diyor 2 aydir yaklasik. ve artik etkisini göstermesi lazm yksa kafayi yemek üzereyim sürekli huzursuzluk sürekli kaygı sürekli carpıntı ve eslik ettigi ard arda gelen ataklar. bünyem o kadar zayıf düştü ki bazen caresizlikten Allah a yalvariyorm neden dustum buna kurtar diye. simdi birde bademcik cikti antibiyotik kullanmam gerek ve xanax kullancaktm ara ara cok kötü olnca, antibiyotik var dye onuda kullanamiyorm simdi. ne yapicam bilmiyorm gercekten cok caresiz ve yalniz hissediyorum. ve bu hastaliktan hic kurtulamicagimi Regret sende de panik şikayeti yokms ve aman ha aman dert edip panige düşmeyesin sakın cok zor cok.. eksi sözlükten alinti da baya rahatlatici ve güzel ama o adaminda büyük ihtimal panik bozulugu yok, sdece ufak bi depresyon ve hayatını düzene koymak icin kullanms, basarili olms, banada fayda eder insallah. hepimize Allah tan acil sifalar saglicakla..

Yorum

slm bende yaklaşık 5 yıldan beri denge sorunu yaşıyorum. hep nöröloji ve kbb uzmanlarına gittim.en son gittiğim hacettepe doktorları bu hastalığın daha çok psikolojik nedenlere bağladılar. psikiyatri doktoruna gittim cipralex i verdi. ilk 1 ay 10 mg aldım. dengede herhangi bir değişiklik olmadı. daha sonra doktor 20 mg a yükseltti. denge problemi biraz azaldı. ancak ilacı kullandığımdan beri bazı cinsel yan etkilerini gördüm. neler yapabiliriz. ve denge sistemi psikolojik olabilirmi. şimdiden teşekkürler.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mdemir1926
                slm bende yaklaşık 5 yıldan beri denge sorunu yaşıyorum. hep nöröloji ve kbb uzmanlarına gittim.en son gittiğim hacettepe doktorları bu hastalığın daha çok psikolojik nedenlere bağladılar. psikiyatri doktoruna gittim cipralex i verdi. ilk 1 ay 10 mg aldım. dengede herhangi bir değişiklik olmadı. daha sonra doktor 20 mg a yükseltti. denge problemi biraz azaldı. ancak ilacı kullandığımdan beri bazı cinsel yan etkilerini gördüm. neler yapabiliriz. ve denge sistemi psikolojik olabilirmi. şimdiden teşekkürler.
                Denge sorunu psikiolojik midir bunu biz bilemeyiz..Bunu ancak gittiğiniz psikiyatr size söyleyebilir.Ancak 20 mg cipralexi kullanmaya başladığınızda denge sorununuzun azaldığından bahsetmişsiniz..bu önemli bir sonuç.

Bu arada ilacı kullanmaya başladığınızdan beri cinsel yan etki gördüğünüzü yazmışsınız.Sanırım demek istediğiniz cinsel isteksizlik.. :roll: evet antidepresanların bu tür yan etkileri olabiliyor.

Yorum

acaba benim gibi başdönme sorunu olup doktorlar tarafından bu psikolojiktir diyen herhangi bir hasta olmuştur çok merak ediyorum bu baş dönme yani dengesizlik beni baya etkiliyor.öğretmen olduğum için ayakta bile fazla ders anlatamiyorum.en sonunda cipraleksi 20mg kullandım faydasını bir nevi gördüm ancak cinsel isteksizlik vs gibi yan etkiler ortaya çıkt ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız çok memnun olurum.teşekkürler. :

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mdemir1926
                    acaba benim gibi başdönme sorunu olup doktorlar tarafından bu psikolojiktir diyen herhangi bir hasta olmuştur çok merak ediyorum bu baş dönme yani dengesizlik beni baya etkiliyor.öğretmen olduğum için ayakta bile fazla ders anlatamiyorum.en sonunda cipraleksi 20mg kullandım faydasını bir nevi gördüm ancak cinsel isteksizlik vs gibi yan etkiler ortaya çıkt ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız çok memnun olurum.teşekkürler. :
                    Dediğim gibi bu konuyu doktorunuzla konuşmalısınız..

Belkide yan etkisi daha hafif olan bir ilaç verir size.

Ayrıca ben bu sitede psikolojik olarak baş dönmesi şikayeti olan hastalara rastladım.Yani hiç duymadığım bir şey değil.

Yorum

çok teşekür ederim böyle duyarlı olduğunuz için.işe böyle güzel baktığınız için.

Yorum

4 ay kullandım doktor tavsiyesi ile değişen birşey yoktu.sinirlendim bıraktım.bırakınca da yine hiçbir şey olmadı.böylece bende işe yaramadığını pekiştirdim.

Yorum

ben sınıf öğretmeniyim. bende sinirlilik ve sabırsızlık hali var. en ufak olaylara tep ki veriyorum. bezen öfkemi kontrol edemiyorum. acaba bnun için doktora gitmeli miyim? neler önerirsiniz...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: m_gun38
                            ben sınıf öğretmeniyim. bende sinirlilik ve sabırsızlık hali var. en ufak olaylara tep ki veriyorum. bezen öfkemi kontrol edemiyorum. acaba bnun için doktora gitmeli miyim? neler önerirsiniz...
                            Tabiki gitmelisiniz..İstemesenizde bu sinirlilik haliniz öğrencilere çeşitli çekillerde yansıyabilir.

Ve bir çocuğun okul yıllarında en çok etkileneceği öğretmeni sınıf öğretmenidir.

Benim ilkokul yıllarımın kişiliğim oluşumunda çok büyük olumsuz etkileri oldu.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: labrador
                              4 ay kullandım doktor tavsiyesi ile değişen birşey yoktu.sinirlendim bıraktım.bırakınca da yine hiçbir şey olmadı.böylece bende işe yaramadığını pekiştirdim.
                              Çok doğru bir karar..sizi tebrik ediyorum.. :evil:

Yorum

baş dönme

slm arkadaşlar daha önca belirtmiştim bende 4 yıldan beri bir dengesizlik var.doktor daha çok pisikolojik dedi.3 aydır cipralex kullanıyorum faydasını gördüm ama yüzde yüz olmadı,lütfen benim gibi olan varsa benim msn e cevap versin. [ mdemir1926@hotmail.com]

Yorum

İşleniyor...
                                X