verilmiş sadakanız vardı denir sanırım. benimde bir arkadaşımda aynı durum vardı. arkadaşlıklar konusunda çok deneyimli ve iyi birisi olmama rağmen ne yapsam yaranamadım en sonunda kendi sağlığımdan olma noktasına geldiğim anda tüm bağımı koparıp karşı tarafında bana ulaşma yollarını tıkadım. ilk zamanlar bu insanları diğer insanlardan farklı görüp sizi ilahlaştırdığı için sevip hayatınızda yer veriyorsunuz zamanla anlıyorsunuzki cidden bu insanlar normal insanlar gibi durup olayları çözümlemiyor. sürekli inişli çıkışlı halleriyle sizide boğmaya başladığı anda geri dönüşüm kurtulma çabalarınız başlıyor. ben şimdiye kadar o insana verdiğim değeri çabayı diğer arkadaşlarıma vermiş olsaydım onların hayatında baş köşede en iyi dostlarıydım. bazende dostlarımızı aşklarımızı doğru seçmek bizlere düşüyor farklılık her zaman iyi olmayabiliyor. bende arkadaşlığım süresince hep o kişinin normal olmadığını düşünür ama adını koyamazdım bir makale okuduğum anda tüm sorularıma cevap bulmuştum sonradan anladımki bu kişi borderline ama ona sorsanız hiç birşeyi yok dünyanın en mantıklı insanı. mantıkları batsın böylelerinden uzak durmak gerek çünkü yardım iyi insan olmak onlara yetmez sizin bünyenizden beslenirler.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Borderline sevgili ...
Collapse
X
-
-
Bir film vardı sanırım zaman makinesi.Tam hatırlayamıyorum ismini.Filmde adam sevgilisini kaybediyor ve bunun üzerine zaman makinesini yapıyor.Zamanı geriye döndürüyor ve kızı kurtarmak istiyor.Ama kız her defasında farklı şekilde ölüyor.Orjinal yazı sahibi: idiopatik View PostBen belki onunla beraberken hastalığını bilseydim belki herşey daha kolay olabilirdi ama bilmediğim için kafayı sıyırmak üzereydim...
Emin ol geçmişte bilseydin bile olay bir yerden çatlak verecekti ve ayrılacaktın.Bunun için asla kendini suçlamamalısın.Şimdi yoksun sonra yoksun
Orda yoksun zaten yoksun
Yorum
-
Yoo kendimi suçlamıyorum.Zaten hastalıklı bir ilişki haline dönüştü. Benim anlatmak istediğim şu, krşınızdakinin sizi hayattan soğutan saçmalıklarına maruz kalıyosunuz ve acaba neden böyle yapıyo diye sora sora artık kafayı sıyırorsunuz. daha önceden bilseydim herşeyi neden yaptığını cevapsız soruların içinde boğulmasaydım demiyo değilim.Ama hayat bizlere yaşanmış hiç bişey için pişman olmamayı öğretiyo. Bunların yaşanması gerkiyodu. Belkide benim için daha hayırlı olan birşeylerin altyapısını hazırlayan bir deneyimdi. Herşeyin hayırlısı demek gerekOrjinal yazı sahibi: kendim gibi View PostBir film vardı sanırım zaman makinesi.Tam hatırlayamıyorum ismini.Filmde adam sevgilisini kaybediyor ve bunun üzerine zaman makinesini yapıyor.Zamanı geriye döndürüyor ve kızı kurtarmak istiyor.Ama kız her defasında farklı şekilde ölüyor.
Emin ol geçmişte bilseydin bile olay bir yerden çatlak verecekti ve ayrılacaktın.Bunun için asla kendini suçlamamalısın.
Yorum
-
Çok doğru teşhisler bunlar.Ve hepsinin birebir aynısını hatta fazlasını bende yaşadım.Ama üzülme kurtulduğuna dua et.Bunları kurtarmakta mümkün değil hatta bir bakmışsın senide depresyona sokuverir.Çok sevdiğim bir söz vardır: "ORO...'nun TÖVBESİ İZBE GÖRÜNCEYE KADARDIR"
Yorum
-
Arkadaşlar en büyük hatalarımızdan biride bunlara sevgili dememiz bence.Bunların sevgilisi falan olmuyor.Etraflarını insanlarla özellikle de erkeklerle doldurup çok saçma çapraşık cinsel deneyimler yaşıyorlar.Bunları çözmeye çalışmakta ayrı bir hastalık.Bırakın hakettikleri gibi yaşasınlar.Orjinal yazı sahibi: fincan View Postforumun 3'te biri borderline sevgiliden muzdarip
sevgilin gerçekten borderline olabilir, uzman olmadan da kriterleri öğrenip hastalığı tahmin edebilirsin; ama bence buraya bu şikayetle gelenlerin büyük çoğunluğu yanılıyor. ilişkilerde tutarsız davranışlar sık bir şeydir. özellikle de biten bir ilişkide. yani bir ilişki biterken tak diye bitmez ki, bu bir süreçtir. ayrılma fikri filizlenir önce, küçük sorunlar bile büyük kavgalar yaratır, sonra gittikçe ayrılık fikri olgunlaşır, artık ne onunla ne onsuz aşamasına gelinir. devam etmek istenmez ama alışkanlık gibi bir şey, birden de bırakılamaz. son'a kadar böyle gider. bu süreçte bir iyi olunur bir kötü. buna göre de bir tanı konamaz.
Yorum
-
Evet kolay farkedilebilr ama onun melek bir yönü vardır ya ona yenilrsiniz ona kapılırsınız,ona inanmak istersin. Neyse bu başlığı açtığım zamanki düşüncelerimle şimdiki düşüncelerim arasında dağlar kadar fark var. Artık öyle bakmıyorum insanlar ve olaylara. Hatta bir yazı araştırıyorum burda paylaşacağım. Bu psikolojik rahatsızlıklarla ilgili. s.freud la ilgili daha doğrusu. Orda bazı gerçekler daha net anlatılıyordu. Bi bulsam .
Yorum

Yorum