Duyuru

Collapse
No announcement yet.

depersonalizasyon ve derealizasyon yaşayanlar

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

yaşayan başka arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyoruz

Yorum

aynı sorunları çok şiddetli yaşadım bende..aklıma neler geldi bi bilseniz..anlatmakta biraz zorlanıyorum kusura bakmayın ama beni anladığınızı biliyorum.merak etme arkadaşım yalnız deilsin..ve ben gerçekten mutluyum ki bende yalnız değilmişim..yazın aynı şeyleri defalarca yazdım buraya yardım istedim burdaki arkadaşlardan..aklımı oynatıyorum sandım defalarca,,kendime yada çevremdekilere zarar vermekten korktuğum için kesici aletlere yaklaşmadım onu bırak mutfağpa bile girmedim,bahçeye çıkıp çaresizce çığlık çığlığa ağlıyodum kurtulmak için dedim taamam ben kesin kafayo yedim..ama geliyo geçiyo..hala bazen aklımdan saçma sapan şeyler geçio ve bunları aklımdan geçirdiğim farkedince korkuyorum korkuncada panik atak gelio...merak etme..herkes aynı şidddette yaşamıyo yada herkes bu gerçek dışılığı yaşamıyo panik atakta..ama merak etme yalnız değiliz...yalnız olmama duygusu rahatlatsın içini..

Yorum

evt kardeşim aynı olay benimde başıma geliyor ve benimki aşırı derecede ilerlemiş durumda hiç bir yere gidemez oldum kafayı yemiş gibi çok tuhaf bir duygu okula giderken olmuştu bi keresinde ben 15 yaşındayım lise 2ye geçtim ve şimdi bi daha okula gidince olacağını hissettiğim için okula gitmekten bile korkuyorum bazen ölmek istiyorum hayatımın en mutlu anlarını bile zehir ediyor bu hastalık keşke somut bişey olsada aldırsam bitse gitse şu hastalık hep etrafıma bakıyorum insanlar mutlu eğlenceli hayatı doyasıya yaşıyorlar ama ben eve kapan evden adımımı attıgımda hep ayetel kürsi yi okuyorum biraz sakinleşiyorum geçen gün arkadaşımın evine gidcektim o duygu tekrar ortaya çıktı kapıda yarım saat dikildim belki geçer diye ama olmadı geçmedi hep yanımda lustral citoles haplarını taşıyorum o hastalık geldiğinde içiyorum o hapların hiç bir faydası olmuyor lütfen bana yardı edin ne yapıcam doktorlar psikologlar psikiyatriler hepsine gittim hep aynı şey yok heycanlanma yok anksiyete var onları bende sölerim durduk yere para alıyolar hiç bi şey yaptıkları yok benm bu hastalıgımın çaresi yok mu lütfeeeennn bana yardım edin lütfffeeennnn bidaha yollardan geri dönmek istemiyorumm ne doktor anlıyor benm hastalıgımdan ne de ailem hiçkimse anlaıyor ben bu dünyada bu hastalıkla uğraşan tek kişiiyim yoksa :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Yorum

Re: depersonalizasyon ve derealizasyon yaşayanlar

Orjinal yazı sahibi: mynameisearl
          arkadaşlar öncelikle selamlar ve tüm dertlilere şifalar diliyorum. bende malesef panik ataklı, feysbuk , yonca gezmek varken bu sitede umut arayan biriyim ...

benim problemim panik atak ın getirisi olan depersonalizasyon ve derealizasyon ile ilgili. kendime ve çevreye o kadar yabancıyım ki anlatamam. 26 yaşındayım ama sanki yeni dogmuş bir bebek gibi vücudumu uzuvlarıma hayretle bakıyorum. kendim ve çevremdeki herşey bana bir varoluş acısı veriyor. yani nasıl diyeyim, var olmama insan olmama şaşırıyorum. delirecek çıldıracak gibi oluyorum.

bir ortamdayken arkadaşlarla filan herkes mesela gülüp eğlenirken ben acayip düşüncelerle meşgul oluyorum ... ben nerdeyim kimim , tüm bunlar gerçek mi ... ardından biraz da panik atak geliyo .. kendimi eve atıyorum hemen ... valla en son ne zaman kahkaha attığımı unuttum.

şu anda bir psikiyatra gitmiyorum. ilaçta kullanmıyorum .. gelir geçer diyorum ama görüyorum ki her geçen gün daha azap bana ... eğer yazdıklarımı yaşamış arkadaşlar varsa bana el uzatırlarsa yol gösterirlerse çok mesut olurum ...
          kardesim senin yasadıklarının hepsini su anda bende yasıorum ama hergün rüyada gibi hissediorum.su anda nasılsın gecti bu rahatsızlıgın

Yorum

zaman zaman bendede oluyor depersonalizasyon ama ben rahatsızlık duymuyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: GTO
              zaman zaman bendede oluyor depersonalizasyon ama ben rahatsızlık duymuyorum.
              kardesim merhaba bende bu siteye yenı katıldım.ve depersonalizasyon ve derealizasyon geçiriorum.yaklasık 2 aydır.panik bozukluk hastalıgından dolayı burdayım.trabzonlu_07@hotmail.com msn adresim eklersen muhabbet edebiliriz

Yorum

Başka bir postta da konuşulmuştu; sanırım NMT ile konuşmuştuk. Hastalığımın(pa) ilk dönemlerinde şiddetli şakilde bu iki belirtiyi yaşıyordum. Olayları izleyen üçüncü bir şahıs, bilgisayarda "ben"i oynatan bir FPS oyuncusu gibiydim. Ayrıca uzaklardaki manzaralar bana ışıklandırılmış duvar kağıdı gibi geliyordu. Çıldıracak gibi oluyor ve çok korkuyordum fakat ilaç tedavisi başladıktan sonra azalarak kayboldu, yıllardır da bir daha tekrarlamadı.

Muhakkak dr.a gidin, ilaçlarınızı aksatmayın, biraz da sabır ve soğukkanlılıkla kısa sürede geçecektir.
                Bestpillsdiet.com

Yorum

Orjinal yazı sahibi: elif-cell
                  evt kardeşim aynı olay benimde başıma geliyor ve benimki aşırı derecede ilerlemiş durumda hiç bir yere gidemez oldum kafayı yemiş gibi çok tuhaf bir duygu okula giderken olmuştu bi keresinde ben 15 yaşındayım lise 2ye geçtim ve şimdi bi daha okula gidince olacağını hissettiğim için okula gitmekten bile korkuyorum bazen ölmek istiyorum hayatımın en mutlu anlarını bile zehir ediyor bu hastalık keşke somut bişey olsada aldırsam bitse gitse şu hastalık hep etrafıma bakıyorum insanlar mutlu eğlenceli hayatı doyasıya yaşıyorlar ama ben eve kapan evden adımımı attıgımda hep ayetel kürsi yi okuyorum biraz sakinleşiyorum geçen gün arkadaşımın evine gidcektim o duygu tekrar ortaya çıktı kapıda yarım saat dikildim belki geçer diye ama olmadı geçmedi hep yanımda lustral citoles haplarını taşıyorum o hastalık geldiğinde içiyorum o hapların hiç bir faydası olmuyor lütfen bana yardı edin ne yapıcam doktorlar psikologlar psikiyatriler hepsine gittim hep aynı şey yok heycanlanma yok anksiyete var onları bende sölerim durduk yere para alıyolar hiç bi şey yaptıkları yok benm bu hastalıgımın çaresi yok mu lütfeeeennn bana yardım edin lütfffeeennnn bidaha yollardan geri dönmek istemiyorumm ne doktor anlıyor benm hastalıgımdan ne de ailem hiçkimse anlaıyor ben bu dünyada bu hastalıkla uğraşan tek kişiiyim yoksa :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Elif-cell öncelikle geçmiş olsun. 9 yıldır bu rahatsızlıktan tedavi görüyorum. Psikiyatri uzmanları için bu son derece alışılmış, sıkça rastlanan bir rahatsızlık. Verdikleri tepkiler o yüzden bu şekildedir, ben de farklı bir tepki almamıştım

Başlangıç safhasında, psikoterapiden fayda görebilmek için öncelikle ilaç tedavisine başlaman gerekiyor. Bu yüzden güven veren bir doktor seç ve sana verdiği ilaçları aksatmadan, düzenli olarak kullan. Bu çok çok önemli. Düzenli olarak o doktora gitmeye devam et, durumunu izlesin.

Bunun dışında yapman gereken hiçbir şey yok. Rahat ol, ataklar zamanla azalacak ve geçecektir. Ayrıca ailen seni anlamıyorsa, seni anlayan, yaşadıklarını aynen yaşayan insanlar var burada, bizlerle sorunlarını rahatlıkla paylaşabilirsin
                  Bestpillsdiet.com

Yorum

Merhaba arkadaşlar,siteye yeni üye oldum.panik bozukluğuna bağlı olarak tek kelimeyle DEHŞET olan depersonizasyonu yaşamaktayım.Dört aylık bebeğim var,emziriyorum.Çok bunaltıyor bu his ya,ilaç kullanmadan geçmez mi?Allah hepimize acil şifalar versin arkadaşlar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: esra2
                      Merhaba arkadaşlar,siteye yeni üye oldum.panik bozukluğuna bağlı olarak tek kelimeyle DEHŞET olan depersonizasyonu yaşamaktayım.Dört aylık bebeğim var,emziriyorum.Çok bunaltıyor bu his ya,ilaç kullanmadan geçmez mi?Allah hepimize acil şifalar versin arkadaşlar.
                      Esra, o DEHŞETİ çok iyi tanırım..Muhakkak, bir an önce doktora gitmen ve ilaç kullanman gerekiyor, bu aşamada rahatlama egsersizleri, psikoterapi vs.nin faydalı olabileceğini düşünmüyorum..

Bebeğini etkilemeyecek bir ilaç konusunda doktorun bir fikir verebilir.
                      Bestpillsdiet.com

Yorum

Haklısın cakahraman,en kısa zamanda dr.a gitmeyi düşünüyorum.Şu DEHŞET ten kurtulmak istiyorum.Aslında yıllar önce de yaşamıştım aynı durumu,tedaviyle düzelmiştim.Bu defa inş.tedaviye devam+koruyucu tedavi de şart diyorum.Çünkü hassas bir yapım var,küçük bir olay da hastalık yeniden nüksediyor.Allah hepimize acil şifalar versin(AMİN)

Yorum

Haklısın cakahraman,en kısa zamanda dr.a gitmeyi düşünüyorum.Şu DEHŞET ten kurtulmak istiyorum.Aslında yıllar önce de yaşamıştım aynı durumu,tedaviyle düzelmiştim.Bu defa inş.tedaviye devam+koruyucu tedavi de şart diyorum.Çünkü hassas bir yapım var,küçük bir olay da hastalık yeniden nüksediyor.Allah hepimize acil şifalar versin(AMİN)
                          Çok geçmiş olsun esra ve aramıza hoş geldin..

Benimde çok hassas bir yapım var.En ufak kötü bir olay panik atağımı tetikleyebiliyor.Yıllarca atak yaşamadığım oluyordu, panik atak nedir unuttuğum oluyordu..

Bir doktora görünmen tabiki şart.Umarım ilaç kullanmadan atlatabilirsin ama zor..Acil şifalar diliyorum sana.

Yorum

Çok geçmiş olsun esra ve aramıza hoş geldin..

Benimde çok hassas bir yapım var.En ufak kötü bir olay panik atağımı tetikleyebiliyor.Yıllarca atak yaşamadığım oluyordu, panik atak nedir unuttuğum oluyordu..

Bir doktora görünmen tabiki şart.Umarım ilaç kullanmadan atlatabilirsin ama zor..Acil şifalar diliyorum sana

Teşekkürler arkadaşım,bu sıcak ortamda birbirimize destek olarak hepimiz atlatacağız inşaallah.

Yorum

Arkadaşlar dr a gittim emzirirken de kullanabileceğim ilaç verdi.Citolex 20 mg sabah1/2 kullanıyorum.İki gün oldu başlayalı,etkisini tamamen ne zaman gösterir,bu ilacı kullanıp da derealizasyon ve depersonalizasyondan kurtulan var mı?

Yorum

Arkadaşlar dr a gittim emzirirken de kullanabileceğim ilaç verdi.Citolex 20 mg sabah1/2 kullanıyorum.İki gün oldu başlayalı,etkisini tamamen ne zaman gösterir,bu ilacı kullanıp da derealizasyon ve depersonalizasyondan kurtulan var mı?
                                Etken maddesi citalopram olan diğer anti depresanların muadilidir sanırım. Farkı olduğunu düşünmüyorum. Etkisini 2-4 hafta içinde görmeye başlarsın.

Konuyla ilgili korkuların olursa çekinmeden paylaş lütfen. Dediğim gibi, bunu geçmişte ben de yaşadım ve artık böyle bir şikayetim yok.
                                Bestpillsdiet.com

Yorum

İşleniyor...
                                X