Duyuru

Collapse
No announcement yet.

depersonalizasyon ve derealizasyon yaşayanlar

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

3 ay oldu devam ediyor 2 buçuk aydır tedavi görüyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: güven View Post
      3 ay oldu devam ediyor 2 buçuk aydır tedavi görüyorum

1-5 sene içinde epey azaldı bende

Yorum

çok uzun ya sen hangi ilaçları kullandın terapi aldın mı?

Yorum

çok uzun ya sen hangi ilaçları kullandın terapi aldın mı?

yok terapi almadım şizofren olmadığıma ikna oldugum zaman gelip geçici birşey olduguna inandım fazla abartmadım gün geçtikçce azaldı

Yorum

Ne güzel keşke benimde azalsa ama nafile

Yorum

Ne güzel keşke benimde azalsa ama nafile

azalır merak etme sen !!!! ama sorunların biri bitip biri başlıyor....

Yorum

Arkadaşlar içinizde depersonalizasyon yaşayıpta tamamen iyileşen var mı?

Yorum

İnsan olmama, varolmama şaşırıyorum.Yaşamak tuhaf geliyor, aynada kendimi tanımıyorum.Sanki bu zamana kadar ben yaşamamışım gibiyim devamlı rüyada gibiyim.Ben varım, ben diye bi şey var düşüncesi garip geliyor.Kendimi tamamen tanımıyorum
                  dünyaya yeni gelmiş gibiyim insanlar tuhafıma gidiyor, sonra diyorum bende insanım o zamanda insan olmak tuhaf geliyor.Daha aklıma gelmeyen anlatamadığım bir sürü şey var.Aranızda yabancılaşma yaşayıpta tamamen düzelmiş olan var mı?

Yorum

mrb.arkadaşlar bende bu illeti 6 yıldanberi çekiyorum öyle berbat bi durumki arkadaşımızın anlattığı gibi insan olmama varolmama şaşıyorum,sanki dünyaya yeni gelmişimde herşeyi yeni yeni keşfediyor gibiyim.bendede p.a ile başladı p.a geçti hamdolsun ama bu dep.. geçmedi geçmiyor.bi sürü hap ilaç vs kullandım hiçbirinden tam sonuç alamadım.3 yıldanberide Zyprexa+Depakin kullanıyorum kullandığım sürecede % 70 faydasını görüyorum ama bide kestimmi olanlar oluyor kendimi bile tanımıyorum nerdeyse,ben kimim nerdeyim hayat ne vs gibi sorular alıp başını gidiyor.ama ümitsiz değilim bu rezil hastalık nasıl aniden geldiyse birgünde aniden çekip gidecek inşallah,herşeyin bi zamanı var sakın ümitsiz olmayın Allah herşeye bi zaman takdir etmişdir o zaman gelmeden neyaparsanız yapın faydasını bulamazsınız çünkü vakti gelmemiştir,vaktinden evvel çiçek açmaz bunu unutmayalım,vakti gelince herşey kendiliğinden çözülür.herşeyin bir sebebi var çekilen hiçbir aci boş değil yeterki biz sabretmesini bilelim.Allaha emanet olun slm

Yorum

• İnsan olmama, varolmama şaşırıyorum.Yaşamak tuhaf geliyor, aynada kendimi tanımıyorum.Sanki bu zamana kadar ben yaşamamışım gibiyim devamlı rüyada gibiyim.Ben varım, ben diye bi şey var düşüncesi garip geliyor.Kendimi tamamen tanımıyorum
                      dünyaya yeni gelmiş gibiyim insanlar tuhafıma gidiyor, sonra diyorum bende insanım o zamanda insan olmak tuhaf geliyor.Daha aklıma gelmeyen anlatamadığım bir sürü şey var.Aranızda yabancılaşma yaşayıpta tamamen düzelmiş olan var mı?

Yorum

• Arkadaşlar aranızda depersonalizasyon yaşayıpta tamamen iyileşen var mı? acaba.Artık hiç ümidim kalmadı hergün aynı gibi geliyor.İnsan olmak, yaşamak, herşey tuhaf.Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler,

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: müflis30 View Post
                          mrb.arkadaşlar bende bu illeti 6 yıldanberi çekiyorum öyle berbat bi durumki arkadaşımızın anlattığı gibi insan olmama varolmama şaşıyorum,sanki dünyaya yeni gelmişimde herşeyi yeni yeni keşfediyor gibiyim.bendede p.a ile başladı p.a geçti hamdolsun ama bu dep.. geçmedi geçmiyor.bi sürü hap ilaç vs kullandım hiçbirinden tam sonuç alamadım.3 yıldanberide Zyprexa+Depakin kullanıyorum kullandığım sürecede % 70 faydasını görüyorum ama bide kestimmi olanlar oluyor kendimi bile tanımıyorum nerdeyse,ben kimim nerdeyim hayat ne vs gibi sorular alıp başını gidiyor.ama ümitsiz değilim bu rezil hastalık nasıl aniden geldiyse birgünde aniden çekip gidecek inşallah,herşeyin bi zamanı var sakın ümitsiz olmayın Allah herşeye bi zaman takdir etmişdir o zaman gelmeden neyaparsanız yapın faydasını bulamazsınız çünkü vakti gelmemiştir,vaktinden evvel çiçek açmaz bunu unutmayalım,vakti gelince herşey kendiliğinden çözülür.herşeyin bir sebebi var çekilen hiçbir aci boş değil yeterki biz sabretmesini bilelim.Allaha emanet olun slm

bende de panikle başlamıştı ama başlamadan öncede yoğun ankisiyeteler yaşıyodum...

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: müflis30 View Post

bende de panikle başlamıştı ama başlamadan öncede yoğun ankisiyeteler yaşıyodum...

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: güven View Post
                              Arkadaşlar aranızda depersonalizasyon yaşayıpta tamamen iyileşen var mı? acaba.Artık hiç ümidim kalmadı hergün aynı gibi geliyor.İnsan olmak, yaşamak, herşey tuhaf.Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler,
                              Sevgili dostum Güven,
                              Yazdıklarından kendini oldukça çaresiz hissettiğin anlaşılıyor. Ben doktor ya da uzman değilim. Fakat kendi tecrübelerimi paylaşarak belki bir nebze olsun faydalı olur diye ümit ediyorum.

Ben yaklaşık 12 yıldır şiddetli ankisiyete ve panik bozukluk ile yaşıyorum. Bunun yanında zaman içinde türeyen uçak, mahsur kalma vb.. bir sürü fobi ile de mücadele etmeye çalışıyorum. Yukarıda bahsettiğin düşünceleri sıklıkla ban de yaşadım. Fakat son 3 yıldır Allah kısmen de olsa şifa verdi, en azından hayatım yaşanabilir bir seviyeye geldi. Şöyleki;

1- İlaç: İlaçlar herkesde aynı sonucu vermiyor. Çok iyi (aslında "pahalı" demek daha doğru olur) doktarlara gittim. Kullandığım ilaçlardan hatırladıklarım; lustral, ludiomil, seroxat, efeksor vs.
                              3 yıl önce gittiğim fazla "iyi" olmayan yaşlı bir doktor Anafranil + Remeron + Xanax önerdi. Anafranil eski bir ilaç ve yan etkisi fazla olduğu için doktorlar pek kullanmak istemiyor. Fakat kesin olmasa dahi en iyi neticeyi bu ilaçla aldım. MOA inh. kullananlar için muhakkak 14 gün temizlenme süresi gerekiyor. Yaklaşık 1-2 ayda toparladım. Fakat anahtar nokta; ilaç etkisini göstermeye başlayana kadar muhakkak xanax ile takviye edilmeli. Eğer bunu yapmazsanız, diğer ilacı bırakıp anafranile başlama sürecinde çok daha şiddetli sendromlar görülüyor ve insan ilacı bırakmak istiyor. Ayrıca başka bir şiddetli OKB hastası bir arkadaşım da paxil, deprex, cipralex vb.. ilaçları denedikten sonra huzuru anafranil de buldu.

2. adım psikoterapi. Uzun olmasın onu da aşağıya yazayım;

Yorum

• 2- Psikoterapi

Psikoterapi olmazsa olmaz. Fakat şöyle bir tecrübem oldu;

Anafranilden iyi netice alınca ümidim arttı ve psikoterapi ile birleşince kurtuluşu yakalaybileceğimi düşündüm. Uzun süren bir araştırmadan sonra, oldukça "elit" bir muhitte yine "elit" bir uzman buldum. Rahatlıkla 2.el araba alınacak bir rakama anlaştık ve başladık. Uzmanın ilk söyledikleri özet olarak;

"İnsan hep varoluşuna ve hayata bir anlam yüklemeye çalışır, ama aslında hayatın hiç bir anlamı yoktur"

Eve gidip uzun uzun düşündüm. Hayır, hayatın bir anlamı var!. Hem de tek bir anlamı var, ve bunu Allah Kuran'da çok net olarak ifade ediyor;
                                Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. Zâriyât,56

Demek ki bizi bu dünyaya mutlu olmamız, zevkli, neşeli yaşamamız, zengin olmamız, keyif içinde olmamız için göndermemiş. Burası sadece ve sadece imtihan yeri, gerçek hayat burada değil. İşte kimi kanserle, kimi psikolojik hastalıklarla, kimi elsiz bacaksız ve kimide herşeyi tam olarak imtihan ediliyor.

Yıldız tozlarından tesadüfen oluşan mikroroganizmalardan türeyip, dedelerinin "maymun" olduğunu sanan bir "doktor" dan psikoterapi almak istemedim. (Tabii ki tüm terapistler için söylediklerim geçerli değil, fakat seçim yaparken biraz dikkatli olmak gerektiğini vurgulamak istedim.)

Şu anda terapimi, öncelikle "hayatın anlamını farketmek" ile başlatıp tüm insanlara gönderilen mesajı anlayıp öğrenmeye çalışıyorum.
                                Hayatımda ilk kez huzuru bulmaya başladım.

Yorum

İşleniyor...
                                X