Duyuru

Collapse
No announcement yet.

depersonalizasyon ve derealizasyon yaşayanlar

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: elif-cell
    evt kardeşim aynı olay benimde başıma geliyor ve benimki aşırı derecede ilerlemiş durumda hiç bir yere gidemez oldum kafayı yemiş gibi çok tuhaf bir duygu okula giderken olmuştu bi keresinde ben 15 yaşındayım lise 2ye geçtim ve şimdi bi daha okula gidince olacağını hissettiğim için okula gitmekten bile korkuyorum bazen ölmek istiyorum hayatımın en mutlu anlarını bile zehir ediyor bu hastalık keşke somut bişey olsada aldırsam bitse gitse şu hastalık hep etrafıma bakıyorum insanlar mutlu eğlenceli hayatı doyasıya yaşıyorlar ama ben eve kapan evden adımımı attıgımda hep ayetel kürsi yi okuyorum biraz sakinleşiyorum geçen gün arkadaşımın evine gidcektim o duygu tekrar ortaya çıktı kapıda yarım saat dikildim belki geçer diye ama olmadı geçmedi hep yanımda lustral citoles haplarını taşıyorum o hastalık geldiğinde içiyorum o hapların hiç bir faydası olmuyor lütfen bana yardı edin ne yapıcam doktorlar psikologlar psikiyatriler hepsine gittim hep aynı şey yok heycanlanma yok anksiyete var onları bende sölerim durduk yere para alıyolar hiç bi şey yaptıkları1 yok
    2 benm3 bu hastalıgımın4 çaresi5 yok6 mu lütfeeeennn bana yardım edin lütfffeeennnn bidaha yollardan geri dönmek istemiyorumm ne doktor anlıyor benm hastalıgımdan ne de ailem hiçkimse anlaıyor ben bu dünyada bu hastalıkla uğraşan tek kişiiyim yoksa :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
    çok geçmiş olsun elif
    Bilgi paylaştıkça çoğalır!

Yorum

Pardon ilacın ismini yanlış yazmışım arkadaşlar Cipralex 20 mg.inşaalah yabancılaşma hissi geçer.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: esra2
        Pardon ilacın ismini yanlış yazmışım arkadaşlar Cipralex 20 mg.inşaalah yabancılaşma hissi geçer.
        Cipralex mi.. Bu benim mucizevi ilacım..

Yaşadığım travmaların etkisini 5 ay içinde %60 geçirdi ve 8 ay içinde %80 anksiyetelerim geçti..Çok çok şükürler Rabbime.Asla iyileşme umudum yoktu.Çünkü çok ağır günler geçiriyordum.Şu anda anksiyetelerim o kadar hafiflediki ömür boyu bu şiddette anksiyete yaşasam bir sorun olmaz.Yine de tamamı geçsin diye hala ilacıma devam ediyorum.

Kesinlikte en geç 2 ay içinde olumlu belirtilerini görmeye başlayacaksın..

Çok geçmiş olsun esracım.Çok sevindim gelişmelere..

Yorum

Merhaba Arkadaşlar. Alışıldık bir cümle benim durumum çok karışık. Ben 24 yaşındayım. 15 yaşından beri hayatımdaki garip durumlardan ötürü bunalıma girdim. 14 yaşında okulumda zeki arkadaşlarla yarış edebilmek için acayip yöntemlerle zekamı arttırmaya çalışıyordum. 15 yaşında ise, insanların beni bozmasını engellemek ya da sosyal ortamlara girmemek için kendimi dış ortamdan soyutlamaya çalıştım. Kendi kendimi; bir nesneye bakarak onun gerçek olmadığına inandırıyordum. Bu böyle giderken 17 yaşında değişik yöntemlerle bu yöntemimi geliştirdim. Zekamın artığını düşünüyordum. Bunlar çok deli saçması geliyor şimdi bana ama o zamanlar bunlara inanıyordum, bilmiyorum bunlara sanrı mı deniyor, hala da doğru olmadığını bildiğim halde inanmaktan kendimi alamıyorum. Geliştirdiğim bu yöntemde; birtakım şekillerde, kendime sorunlar açıyorum, yine kendi geliştirdiğim tekniklerle bunlardan kurtuluyordum. En son sorundan 7 yıldır çıkamadım. Çıkabileceğime inanamıyorum da.
          Bu aralar hayata bağlılığım çok azaldı. O yüzden bu sorunu çözmek adına internetten araştırma yaptım. Derken; Depersonalizasyon ve Derealizasyon terimlerindeki belirtilerin beni baya bi ifade ettiğini görünce çok şaşırdım. Bu durumun benden başka kimsede olmadığını sanıyordum.
          Bir nevi hayal dünyasında yaşıyorum. Gerçeği çok zor kavrıyorum. Ama kararlarımı alırken gerçekten kopmuyorum. Sadece gözümle gerçeği göremiyorum. Siz beni anladınız bence. Anlatması da çok zor. Uzuvlarıma bakınca benim olduklarına inanamıyorum. Ama gayet iyi kullanabiliyorum. Çok ilginç birşey. Ama bunların hepsini kendim başıma açtım. Yoksa kaderimde mi vardı bilemiyorum. Sonuç olarak bu şekilde değil, layık olduğum gibi -hayatımı- yaşamak istiyorum.
          Ailemle yaşadığım için; pskiyatra gitmek benim için zor. Zira ailemin bu problemimi bilmesini istemiyorum(dünyayı nasıl gördüğümü). Ama gitmeliyim(nasıl gidebileceğimi düşünücem. Elbet bir fırsat çıkar).
          Ben bu halimle 4 yıllık üniversite(istemediğim bir bölümde olsa) okudum, askerliğimi yaptım. Bir işte bile çalışıyorum(Sevdiğim iş). Beni hayata bağlayan tek şey şu anda yapmaktan çok hoşlandığım işim. O da bu aralar monoton gelmeye başladı, geliştirmekten bıktım.
          Bunların hepsini yazdım(ilk defa birilerine anlatıyorum!) ama düşünüyorum ben ne soracaktım diye. Yani soracak bir soru bulamıyorum.
          Şöyle diyim; benim geçmişimden bu güne gelen hayatıma ya da sorunum ne diyorsunuz, bunları okuyunca ne düşündünüz, YORUMUNUZ nedir? Benim bu hastalığım (belirtiler) başka bir psikolojik rahatsızlığa(derealizasyon değil de) mı bağlı. Teşekkürler. Hepimize Allah(c.c)'dan şifalar diliyorum.

Yorum

slmmm

evet arkadaşlar uzun aradan sonra siteye geldim.ta 2 yıl oldu başlıyalı bu panik atak.her halini aldı.ama sonunda yüzde 70 başardım diebilirim.ölücem dedim ölmedim.kalp krizi dedim olmadı.beyin kanaması dedim olmadı.hasta olcam olmadı.ilaç tedavisiyle eski mehmete kavştum diebilirim.bu mübarek günde yazmak istedim.bütün arkadaşlarıma hastalara allah şifa versin.göğüs ağrısı,bulantı,baş ağrıları herşey panın belirtisi korkmayın.birazcık üstüne gitmeye çalışın.olmuyo biliyorum ama denemek gerekiyo.biyerden tutunmak lazım.sadece güzel şeyler düşünün iyiyi güzeli.biliyorum hepinizi anlıyorum.gerçekten zor bi durum.ama ucunda ölüm yok korkmayın.sadece hislerimiz ve beynimiz yapıo.okudum yine herşey aynı şeyleri yazıo yine sölüyorum bunlar panik atak v anksiyete belirtileridir.kesinlikle korkmayın kendinizi hayata verin başka çare yok.acil şifalar... ben umutluyum sizde öyle olun.başarıcaz........

Yorum

yabancı forumlarda bundan yıllardır kurtulamamış insanlar görüyorum ve çoğu kişi için kronik deniyor? o gerçeklik hissine bi daha hiç kavuşamayacağımız söyleniyor? bu şekilde yaşıycak olmamın düşüncesi bile ben de çok büyük bir panik ve sıkıntı hali yaratıyor. ayrıca bunun için dissosiyatif bozukluk deniyor bu ne demek?

ayrıca bir zamanlar bu derealizasyonun ismini bilmeden önce ne olduğuna anlam vermeye çalışırken kafamda binlerce şey kuruyordum biri de gerçeklik le ilgili sorunum olduğu için çevremdeki hiçbir şeye inanamamam dolayısıyla hepsinin kurgu olmasıydı yani kimseye ve hiçbir şeye inanmıyordum. mantıklı düşünüp hareket edebilirken diğer yandan hafif bir truman show düşüncesi beni inanılmaz bir şekilde rahatsız ediyordu. bunlardan kurtulduğum uzun bir dönem geçirdim ve gerçekdışılık düşüncelerim çok azaldı %10 kopuk yaşıyordum belki de ama %90 gerçekliğe bağlı olduğum için bu bir sorun yaratmıyordu çok çok mutlu günlerim oldu ama son 1 ay biraz sıkıntılıydım ve sonunda anksiyeteye boğuldum. onca zaman kafamda oturttuğum her şey tekrar dağıldı ve her şey karıştı. tekrar derealizasyon yaşamaya başladım eskisi kadar şiddetli olmasa da. şiddetlenmesinden ve o kurgu düşüncesinin geri gelmesinden çok korkuyorum çünkü hala gerçekliğe büyük bir şüpheyle yaklaşıyorum ama bunun bir semptom olduğunu düşünüp hayatıma devam ediyorum ancak o kurgu düşüncesine tekrar takarsam gerçekten büyük zorluklar yaşarım. geçen sene boştum bu sene okulum var ve bu hafta finallerim çok sıkılıyorum, korkuyorum.

Yorum

senin biraz daha sıkıntılı benim de ilk zamanlarda öyleydi makine hissi vs. ama kurtulmuş olanlardan bir önceki mesajımı okuyup yardım etmelerini bekliyorum.

Yorum

DEPERSONİLİZASYON

MERHABALAR bu rahatsızlığı uzun zaman içinde zaman zaman yaşamış biriyim.bu duygu durum kişiin özellikle küçük yaşlarda şiddetli bir üzüntü geçirmesi sonucu adeta madde aleminden kopmak istemesi ancak henüz hüküm verilmediğinden ruh ve bedenin birlikteliğe devam etmek zorunda kalmasıyla ortaya çıkan uyumsuzluk sonucu hissedilenleri aklın idrak edememesi sonucu panikleme olduğunu sanıyorum.bedeni kullanan ruh madde aleminde tatmin olmadığı sürece üzüntü anlarında bu duygular yaşanacaktır.ilgilenirseniz düşüncelerimi daha da açacağım.slm.

Yorum

evet ilgileniyoruz açarsanız çok seviniriz

Yorum

panik atak

Arkadaşlar üç yıllık evliyim son bir yıldır eşimde panik atak bozukluğu var.Bu durum inanın beni çok üzüzüyor,onun bu hallerine dayanamıyorum ve en kötü elimden hiçbir şey gelmiyor ona yardımcı olamıyorum sizler bu durumu yaşayan insanlar olarak bana ne tavsiye edebilirsiniz.Tedaviye başladık fakat doktoru rahatsızlandığı için doktorunu ve ilaçlarını değiştirmek zorunda kaldık kullanmış olduğu ilaçlarından biri efexor bu ilaçda bir anda kesildiği zaman baş dönmesi baş ağrısi ve mide bulantısı yapıyormuş bırakalı 3-4 gün oldu ve şuan çok kötü durumda hayata küsmüş bir boşluk içinde hiçbir şeyden mutlu olmuyorbana yardımcı olursanız çok sevinirim.Umarım sizde eşimde bu hastalıktan tamamiyle kurtulursunuz.Saygılar...

Yorum

depersoniliyasyonistler

Arkadaşımız Lavinya21’gönderdiğim mesajı burada paylaşmak istiyorum:
                        ‘sevgili kardeşim,diğer mesajlarına göz attım bu sorunu derin yaşadığın anlaşılıyor.sana elimden geldiğince yardım etmek isterim.Önce şunu bilelim ki sorunun kaynağını bilirsek sorunu çözmemiz de o kadar kolay olacaktır.Bu rahatsızlık,kesinlikle ağır bir ruhsal travma sonucu başlıyor.Ancak;diğer insanlar da ağır ruhsal travma yaşarken onlara bir şey olmuyor da neden ben bu durumu yaşıyorum diyeceksin.Yaşıyorsun çünkü sen hassas bir ruha sahipsin eminim ki biraz da mükemmeliyetçisin.Yaşadığın travma sonucu benliğinde muhtemelen yaşananlar şöyledir:Kabullenemediğin bir durumla karşılaştın,bu olay seni o kadar sarstı ki adeta ölmek istedin yani ruhun bedeninden ayrılmak yani mana alemindeki parçan madde aleminden ayrılmak bu sorunu hiç yaşamamak istedi.fakat bu olmadı.Ancak bedeninden soyutlanmaya çalışırken beynin ruhunu algılamaya başladı ve sen kendini yani özünü hissettin beynin ruhunu tespit etti ve anlamaya çalıştı ancak kendine komut veren ve kendinden üst olan ruhu kavraması mümkün olmadığından korku hormonlarını aşırı salgılayarak kendi kendini tahrip etmeye başladı.Yani işin özü, beynin ruhu kapsayamamasıdır. Bedenin işlevlerini komut edecek olan da beyin olduğu için ve beyinde meşgul olduğu için asli görevlerinde aksamalar yaşatmaktadır.Kabullenemediğin huzur bulamadığın madde alemine ve onun bir parçası olan bedenine yabacılaştın.Diğer insanların bunu yaşamaması seni yalnızlaştırdı.dengesi bozulan hormonların seni psikolojik hasta sınıfına soktu.Bu anlattıklarımı kabulleniyorsan soruna çözüm bulalım.Çözüm:iki aşamalı olacaktır.Birincisi sorunlara cevap vermeyi kolaylaştırmak için beynini güçlendireceksin sabahları aç karnına en az iki ceviz akşamları yatmadan önce bir avuç ceviz ye,nefes egzersizleri yap egzersiz yaparken nefesi sol burun deliğinden al ağzından yavaş yavaş bırak.düzenli spor yürüyüş vb.yap.Ruhsal olarak şu telkinleri kendine ver (bu telkinler benim inaçlarımla ilgili olup dikkate almak zorunda değilsin)Yaşamın gayesini düşün neden varız nereye doğru gidiyoruz?Ben inanıyorum ki ..Allah, yarattığı cennette sonsuz ve sorunsuz kalmak üzere cenneti hak eden kullarını alacak.Biz bu dünyada cenneti hak edip etmediğimizin sorgusunu yaşıyoruz.Bu dünya sanal bir ortam adeta bir demo program gibidir.Burada Yaratıcının programı dahilinde hareket edersek sonuçta artı puanlar alarak ödüllendirileceğiz.Allah bedenlerimizi madde aleminden tabiri caizse topraktan yaratmış ruhu ise kendi nurundan yaratmıştır beden kendi cinsinden dünya nimetleri ile beslenip gelişirken ruh ancak Yaratıcısını idrak ettiğinde huzur bulur.Bu noktada bir yerde bu rahatsızlığı yaşamış olman belki de bir lütuftur bundan doğru sonuçlar çıkarabilirsen.. İstersen devam edebiliriz .örneklemeler ve ispatlar yapabiliriz hoşça kal.’

Yorum

DEPERSONİLİZASYON
                          ŞİDDETLİ RUHSAL TRAVAMA

DUYGUSAL MÜKEMMELLİYETÇİ İNSAN
                          GÖZLENEN
                          KENDİNE VE ÇEVRESİNE YABANCILAŞMA BEDENİNİ DIŞARIDAN SEYİREDİYOR HİSSİNE KAPILMA
                          ETKİLEŞİM
                          BEYİN KİMYASINDA BOZULMA SEROTONİN AZALMASI .SONUÇTA
                          BU TİP KİŞİLERE ÖZGÜ KİŞİYE ÖZEL DEPRESYON
                          BEYNİN SORUNA CEVABI
                          KİMYASI BOZULAN BEYİN SORUNA CEVAP VEREMEYE GÜCÜ YETMEMİŞ ANCAK PROGRAMI GEREĞİ SORUNU DOSYALIYARAK KARTEKSİNE KAYIT ETMİŞTİR
                          SÜREÇ
                          HER RUHSAL TRAVMADA BEYİNİN İLGİLİ BÖLÜMÜ, KARTEKSİNE KAYDETTİĞİ DOSYAYI ORTAYA ÇIKARTIR.DEPRESYONU(YABANCILAŞMA) TEKRAR TEKRAR YAŞATIR
                          TEDAVİ
                          BEYNİN GÜÇLENDİRİLMESİ
                          BEYNİ GÜÇLENDİREN UYGUN BESLENME DİYET SPOR
                          RUHUN GÜÇLENDİRİLMESİ
                          YARATICIYA İNANCIN, GÜVENİN ,TESLİMİYETİN ,RIZANIN ARTIRILMASI
                          SONUÇ
                          GÜÇLENMİŞ BEYİN VE RUHUN SAVUNMA SİSTEMİNİN RUHSAL SALDIRILARI GERİ PÜSKÜRTMESİ
                          MUTLU YARINLAR

Yorum

slm ben 2 yıldır kendimi rüyada gibi hissediyorum, hiç bişey düşünemiyorum 2 dk önce yaşadığım şey sanki 1 yıl önce olmuş gibi geliyor.

hani çok üşüttüğünzde kafanız allak bullak olur bişey düşünemezsiniz yada tansiyonunuz düşünce yine aynı durum gözünüzn önü bulanıklaşr aynen yaşadığım durum ama 2 yıldır bir gün olsun düzelmedim fiziksel bişeyim olmadığını doktor söylemişti sizce bu yabancılaşma olabilrmi bana yardım ederseniz çok mutlu olurum..

Yorum

arkadaşım tam net anlaşılmıyor anlattıkların.biraz daha açarsan..ancak sanki derealizasyonu tarifler gibisin. geçmiş olsun

Yorum

2 yıldır yaşadığımı hissetmiyorum hiç bişey düşünemiyorum sanki birazdan annem gelcek beni uyandırcakmış gibi geliyor etrafıma baktığımda herşeyi 2 boyutlu görüyorum sanki aniden beynim durmuş gibi dahiliye uzmanına gittim bişeyin yok dedi bana paxil verdi kullanmamı söyledi kullandım hiç bir fayda etmedi depersonalizasyona benziyor ama onunda atak halinde gelip geçtiğini biliyorum ve bi rahatsızlıkla beraber olurmuş bende depresyon, anksiyete , okb panik atak rahatsızlıkları vb yok.ben 2 senedir bir gün olsun düzelmedim . ayrıcailgileriniz için çok teşekkür ederim

Yorum

İşleniyor...
                                X