Duyuru

Collapse
No announcement yet.

depersonalizasyon ve derealizasyon yaşayanlar

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Orjinal yazı sahibi: Scrat View Post
    Psikoterapi olmazsa olmaz. Fakat şöyle bir tecrübem oldu;

Anafranilden iyi netice alınca ümidim arttı ve psikoterapi ile birleşince kurtuluşu yakalaybileceğimi düşündüm. Uzun süren bir araştırmadan sonra, oldukça "elit" bir muhitte yine "elit" bir uzman buldum. Rahatlıkla 2.el araba alınacak bir rakama anlaştık ve başladık. Uzmanın ilk söyledikleri özet olarak;

"İnsan hep varoluşuna ve hayata bir anlam yüklemeye çalışır, ama aslında hayatın hiç bir anlamı yoktur"

Eve gidip uzun uzun düşündüm. Hayır, hayatın bir anlamı var!. Hem de tek bir anlamı var, ve bunu Allah Kuran'da çok net olarak ifade ediyor;
    Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. Zâriyât,56

Demek ki bizi bu dünyaya mutlu olmamız, zevkli, neşeli yaşamamız, zengin olmamız, keyif içinde olmamız için göndermemiş. Burası sadece ve sadece imtihan yeri, gerçek hayat burada değil. İşte kimi kanserle, kimi psikolojik hastalıklarla, kimi elsiz bacaksız ve kimide herşeyi tam olarak imtihan ediliyor.

Yıldız tozlarından tesadüfen oluşan mikroroganizmalardan türeyip, dedelerinin "maymun" olduğunu sanan bir "doktor" dan psikoterapi almak istemedim. (Tabii ki tüm terapistler için söylediklerim geçerli değil, fakat seçim yaparken biraz dikkatli olmak gerektiğini vurgulamak istedim.)

Şu anda terapimi, öncelikle "hayatın anlamını farketmek" ile başlatıp tüm insanlara gönderilen mesajı anlayıp öğrenmeye çalışıyorum.
    Hayatımda ilk kez huzuru bulmaya başladım.

mrb ben şu yazdığın hadisle ilgili tarafı dikkatimi çekti....benm inanç ve inaçsızlıkla ilgili tam işin ortasında biri durumdayım örneğin forumda inanmamamız gerektiğinin nedenlerini 3-5 tane mantıklı sorularla yada örneklerle dile getiren entryler rastladıgım zaman inanmamamız gerektiğine ikna ediliyorum.....tam tersine sizin gibide hadis örnekleri vererek islami bir şekilde yasıyıp huzura erildiğine rastladıgım entrylerdede tam tersi inancımıza islamiyete sempatiyle bakabiliyorum....

Yorum

• Arkadaşlar aranızda depersonalizasyon yaşayıpta tamamen iyileşen var mı? acaba.Artık hiç ümidim kalmadı hergün aynı gibi geliyor.İnsan olmak, yaşamak, herşey tuhaf.Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: dıskokralı View Post
        mrb ben şu yazdığın hadisle ilgili tarafı dikkatimi çekti....benm inanç ve inaçsızlıkla ilgili tam işin ortasında biri durumdayım örneğin forumda inanmamamız gerektiğinin nedenlerini 3-5 tane mantıklı sorularla yada örneklerle dile getiren entryler rastladıgım zaman inanmamamız gerektiğine ikna ediliyorum.....tam tersine sizin gibide hadis örnekleri vererek islami bir şekilde yasıyıp huzura erildiğine rastladıgım entrylerdede tam tersi inancımıza islamiyete sempatiyle bakabiliyorum....
        Bu konuda istediğin kadar konuşabiliriz. Düşündüklerini açıkça ortaya koyarsan ben de bildiklerimi seve seve paylaşırım.
        Bilmediklerimi de araştırıp öğrenir, paylaşırım...

Neticede hepimizin aklına zaman zaman şüpheler geliyor, ama herşeyin cevabı var. Bundan 10 sene evvel kafamda o kadar çok şüphe vardı ki...
        Fakat "iyi niyetle" insan araştırısa Allah karşısına doğruyu çıkarıyor. Burada aslolan "iyi niyet" ve "açık görüşlü olabilmek".

Mesela size çok açık bir örnek;
        Göğü kudretimizle biz kurduk ve biz onu genişletmekteyiz. Bu ayet Zariyat suresi 47.ayettir.
        Bu ayet bundan yaklaşık 1400 yıl önce, çölde, hiçbir ilmi geçmişi olmayan bir topluma indi. Fakat bugün, 21.yy'da yaşayan insan, bu ayeti okuyunca bir anda kanı donuyor. Çünkü, bilim kesin olarak ispatladı ki evren sürekli genişliyor. ve bu keşif yapılalı daha 100 yıl bile olmadı....

Böyle iddialı bir ifadeyi, 1400 yıl önce bu Zat (s.a.v.) nasıl söyleyebildi?

İşin tuhaf tarafı;
        Şu an dünya üzerinde tüm saygın bilimadamları bu genişlemeyi sağlayan "esrarengiz gücü" bulmaya çalışıyor.
        Ve onları en çok şaşırtıp çıkmaza sokan şey ne biliyormusunuz;
        Genişlemenin zamanla giderek yavaşlaması, yani ivme kaybetmesi gerekirken, tam tersi olarak genişleme hızı sürekli artıyor..
        Söylediklerimi bilimsel yayın ve belgesellerden kolayca teyit edebilirsiniz.

Demek ki Kuran'ın mesajı evrenseldir. Ondan 1400 yıl önce çölde yaşayan deve çobanı da bir şeyler alır, 21. yy ve daha sonra gelecek bizler gibi kafası karışık insanlar da...

Bu tip çok örnek var.. Forum yönetimi tepki vermediği sürece konuşabiliriz..

Yorum

• merabalar arkadaşlar kötü durumdayım kendimi bi boşlukta hissediyorum sanki kendimi dışardan izliyorum herşey anlamsz geliyor bazen elime koluma tuhafca bakıyorum 3 4 gündür böyle çok kötüyüm beni yaşayan anlar bir tek kimseye anlatamıyorum önceden anksiyete bozukluğum vardı 6 ay paxil kullandım 1 ay oldu biteli bu sefer bu çıktı zaten şöyle bi huyum var neyi okusam kendimde o olucakmış gibi hissediyorum sanki zorla hastalığı çağırıyorum hayata devam ediyorum bu halimi kimse anlamıyoru ama düşünmek öldürüyor beni sürekli kafamda bunların dönmesi lütfen yardım edin eski ben olmak istiyorum bunları yaşadığma inanamıyorum

Yorum

• uff aynısı bende var arkadaşım çıldırcak gibiyim napcam bilmiyorum ruh sağlıgının bozulması kadar kötü bişey yok kimse anlamıyor 4 gündür böyleyim anksiyete tedavisi olmuştum çok güzel düzelmiştim şimdi bu çıktı geçmezse tekrar gitcem doktara

Yorum

• Hoşgeldin öncelikle dur bi hele sakin ol bakalım...Evet ruh sağlığı çok önemli,merak etme yalnız değilsin,hepimiz sorunluyuz,sorunum yok diyen yalan söylüyordur ama şiddeti önemli işte...Doktora gitmelisin,ben de gitmeliyim ayrıca
              Beni bir gün unutacaksan, bir gün bırakıp gideceksen, boşuna yorma derdi; boş yere mağaramdan çıkarma beni. Alışkanlıklarımı özellikle yalnızlığa alışkanlığımı kaybettirme boşuna. Tedirgin etme beni. Bu sefer geride bir şey bırakmadım. Tasımı tarağımı topladım geldim. Neyim var neyim yoksa ortaya döktüm. Beni bırakırsan sudan çıkmış balığa dönerim.

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: yagmurrr View Post
                uff aynısı bende var arkadaşım çıldırcak gibiyim napcam bilmiyorum ruh sağlıgının bozulması kadar kötü bişey yok kimse anlamıyor 4 gündür böyleyim anksiyete tedavisi olmuştum çok güzel düzelmiştim şimdi bu çıktı geçmezse tekrar gitcem doktara
                bende hepsini yasadım dahada fazlası anksiyete pa psikoz yabancılasma suan sadece anksiyete biraz sıkıntı verio oda ilac kulanmıorm .. bu durum hep birbirini kovalar anksiyete dersin o düzelir arkasndan baskası gelir oda aynı sekilde öle gider malesef böle lanet bisey bu ama düzelicek hersey güzel bi tedavi ve sabır gecicek merak etme .)

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: yagmurrr View Post
                  merabalar arkadaşlar kötü durumdayım kendimi bi boşlukta hissediyorum sanki kendimi dışardan izliyorum herşey anlamsz geliyor bazen elime koluma tuhafca bakıyorum 3 4 gündür böyle çok kötüyüm beni yaşayan anlar bir tek kimseye anlatamıyorum önceden anksiyete bozukluğum vardı 6 ay paxil kullandım 1 ay oldu biteli bu sefer bu çıktı zaten şöyle bi huyum var neyi okusam kendimde o olucakmış gibi hissediyorum sanki zorla hastalığı çağırıyorum hayata devam ediyorum bu halimi kimse anlamıyoru ama düşünmek öldürüyor beni sürekli kafamda bunların dönmesi lütfen yardım edin eski ben olmak istiyorum bunları yaşadığma inanamıyorum
                  ben bu hastalığın dibindeyim, 6 ay oldu düzelmedim.Yaşadığının ismi depersonalizasyon, bende geçsin diye bekliyorum ama hergün aynı, kendimi tanımıyorum, insan olmak tuhaf geliyor,rüyada gibiyim, ismim bile tuhaf geliyor, aynada yüzümü tanımıyorum, daha anlatamadığım bi çok şey var.

Yorum

• benim bildiğim etkili bir yöntem denedim ve geçti sabah 1 akineton akşam 1 akineton deneyin bak görün ilk kullanımda hemen geçicek gerçek dışılık ben kullanıyorum ve geçti

Var Tabi benimde yaslı sözlerim
                    Akar Kanı cennetin bekledikleri
                    Atar Gibi kalbime girmek İstedi
                    Kendimi Kabrime Gömmek İstedim...

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: mert77 View Post
                      benim bildiğim etkili bir yöntem denedim ve geçti sabah 1 akineton akşam 1 akineton deneyin bak görün ilk kullanımda hemen geçicek gerçek dışılık ben kullanıyorum ve geçti
                      dostum ben 6 aydır ilaç kullanıyorum geçmedi akinetonla mı geçicek,

Yorum

• düşük dozda akineton ativan birlikte kullanırsanız hiçbişeyiniz kalmaz ama düşük dozda ANCAK YEŞİL REÇETELİ ALMANIZ BİRAZ ZOR OLABİLİR

Yorum

• [QUOTE=güven;354813]dostum ben 6 aydır ilaç kullanıyorum geçmedi akinetonla mı geçicek,[/QUGOTE]

ewet DENE VE GÖR AMA DOZUNU ABARTMA günde 2 yi geçme

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: güven View Post
                            dostum ben 6 aydır ilaç kullanıyorum geçmedi akinetonla mı geçicek,
                            ewet dene ve gör YANLIZ GÜNDE 2 TANEYİ GEÇME

Yorum

• meraba ben yagmurrr bi sorun oldu tekrar yeni hesap açtım kendime sürekli netde bu konuları okumakdan kendimde ne oldugunu bilemez oldum uff ama bunları düşünmek çok kötü keşle beynime format atsam diyorum bazen düşünmek yoruyor allah yardmzcımız olsun

Yorum

• Cok zor bı durum Nolacak bu halimiz nen
                                Bıktım artık gücüm kalmadi 17yil dike kolay ev hapsine tutulmuş durumdayım bisey yapamıyorum
                                Herseyi denedim ama bı faydasını göremedim

Yorum

İşleniyor...
                                X